Måneskin gebombardeerd tot Hitzound Smash met ‘The Loneliest’

Credits: Sony Music

De nieuwe single van Måneskin heet The Loneliest. Het nummer heeft de sound van een klassieke rockballad, waarmee de Italiaanse band zich van een heel andere, kwetsbare kant laat zien. Gisteravond speelde Måneskin een verrassingsshow van drie kwartier in een kleine zaal (500 mensen) in Londen. Hoewel ze de show slechts één dag van tevoren hadden aangekondigd via hun socials, stroomden de fans in groten getale toe. Om degenen die buiten moesten blijven niet met lege handen naar huis te sturen, speelde de band op strand een uitgeklede versie van The Loneliest.

In mei verscheen Måneskins single Supermodel, die inmiddels goed is voor meer dan 170 miljoen streams. Op dit moment gaat Måneskin met hun Loud Kids Tour de wereld over. Op 27 februari 2023 staan ze in de Ziggo Dome in Amsterdam.

 

DeWolff – Heart Stopping Kinda Show

Na hun samenwerking met The Dawn Brothers, voor het album ‘Double cream’ en de single ‘What kind of woman’, lanceert DeWolff wederom een nieuwe single. ‘Heart Stopping Kinda Show’ heet het nummer van de Limburgse band. Een smakelijk voorproefje van alweer een nieuw album: ‘Love, Death & In Between’. Gisteren speelden de mannen van DeWolff in AFASLive, in het voorprogramma van hun muzikale helden The Black Crowes. ‘Heart stopping kinda show’ maakt morgen kans op een notering in de nieuwe editie van de TIP 40 van Hitzound.

 

Status Quo – Again And Again (Flashback 1978)

Foto: Dhphoto, Wikipedia

Op 30 september, maar dan in 1978, komt Status Quo binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘Again and again’. Het nummer werd geschreven door Rick Parfitt, Andy Bown en Jackie Lynton en was te vinden op de LP ‘If you can’t stand the heat’. Deze 11e langspeler werd opgenomen in de Wisseloord Studio’s te Hilversum en de productie lag, net zoals bij hun vorige album ‘Rockin’ All Over the World’, in handen van Pip Williams. Het album werd in oktober 1978 uitgebracht en bereikte de derde plaats in de Britse hitlijst. De band werd bij de opnames bijgestaan door een blazerssectie, The David Katz Horns. Daarnaast maakte de groep voor het eerst gebruik van een achtergrondkoortje, bestaande uit Jacquie O’Sullivan (die zich later bij de meidengroep Bananarama voegde), Stevie Lange en Joy Yates.   De eerste single van het album werd ‘Again and Again’ en behaalde de 10e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 

Paramore – This Is Why

Credits: Warner Music

Paramore heeft zojuist aangekondigd dat hun nieuwe studioalbum, getiteld ‘This Is Why’, 10 februari 2023 uitkomt. Het is de eerste nieuwe plaat sinds ‘After Laughter’, die in 2017 uitkwam. Het trio uit Nashville nam dit zesde album met 10 tracks op in Los Angeles met producer Carlos De La Garze (Wolf Alice, Ziggy Marley).  Naast de aankondiging van het album heeft de band ook de gelijknamige single ‘This Is Why’ uitgebracht. Het is het laatste nummer dat de band schreef voor de plaat en is daarmee ook gelijk de titeltrack geworden. De bijhorende videoclip is geschoten door Turnstile’s Brendan Yates.

Hayley Williams legt uit: “This Is Why was the very last song we wrote for the album. To be honest, I was so tired of writing lyrics but Taylor convinced Zac and I both that we should work on this last idea. What came out of it was the title track for the whole album. It summarizes the plethora of ridiculous emotions, the rollercoaster of being alive in 2022, having survived even just the last 3 or 4 years. You’d think after a global pandemic of fucking biblical proportions and the impending doom of a dying planet, that humans would have found it deep within themselves to be kinder or more empathetic or something.”

 

Jerry Lee Lewis viert zijn 87e verjaardag

Foto: Maurice Seymour, Wikipedia

Vandaag viert Jerry Lee Lewis zijn 87e verjaardag. Gefeliciteerd!  Hij is bekend als Amerikaanse country- en rock-‘n-rollzanger én pianist. Lewis is één van de pioniers van de rock-‘n-roll, en kreeg daarom in 1986 als een van de allereerste artiesten een plaatsje in de Rock and Roll Hall of Fame. Vanwege zijn pionierschap voor de rockabilly kreeg hij ook in die Hall of Fame een eervolle vermelding.  Het begon allemaal, toen hij 13 jaar was en hij voor de eerste keer optrad bij een lokale Forddealer. Zijn vader Elmo ging rond met de hoed en haalde dertien dollar op, wat in 1948 veel geld voor het arme gezin was.

Hoe arm het was, blijkt wel uit hun behuizing. Met zijn vijven (pa, ma, Jerry, zus Frankie Jean en zus Linda Gail) woonden ze er in een erbarmelijke “schuur”, een huisje dat niet groter was dan één kamer. Zijn moeder probeerde Jerry nog in de richting van de kerk te duwen en stuurde hem naar een Bijbelschool in Texas. Omdat hij op zijn eerste avond tijdens een eredienst de psalmen in een boogiestijl had begeleid werd hij onmiddellijk van school verwijderd.

Het werd dus rock’n roll! In 1954 maakte hij zijn eerste plaatje. In 1957 brak hij door bij het grote publiek met ‘Whole Lotta Shakin’ Goin’ On’. Andere hits van de Killer als ‘High School Confidential’, ‘Great Balls of Fire’ en ‘You Win Again’ volgden in snel tempo. Zijn privé leven was turbulent. In 1958 kwam de Britse pers er tijdens een tournee achter dat de derde vrouw van de toen 22-jarige artiest, Myra Gale Brown, slechts dertien jaar jong was, en ook nog eens een achternicht van Lewis. Het kostte hem zijn carrière. Later krabbelde hij toch weer op door eerst onder pseudoniem platen uit te brengen (gestimuleerd door producenten) en daarna in de country muziek. ‘Another Place, Another Time’ werd o.a. zo een hit.  In 1978 had Lewis – alleen in Nederland en België – een klein hitje met ‘Save the Last Dance for Me’.

 

Personal Trainer – Former Puppy

Met het nummer ‘The lazer’ scoorde Personal Trainer onverwacht al een eerste hit in de TOP 40 van Hitzound. De Amsterdamse indierockers rond frontman Willem Smit lanceert vandaag de opvolger: ‘Former puppy’. Personal Trainer is uitgeroepen tot 3FMTalent en was dit jaar al te zien op Eurosonic Noorderslag, Into the Great Wide Open, Best Kept Secret, Welcome To The Village en Down The Rabbit Hole. De groep brengt op 17 november hun debuutplaat ‘Big love blanket’ uit, met daarop o.a. ‘The lazer’ en ‘Former puppy’.

 

Kiki Dee Band – I’ve got the music in me (Flashback 1974)

Foto: MCA Records, Billboard, Wikipedia

Op 28 september, maar dan 1n 1974, komt Kiki Dee binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘I’ve got the music in me’. Deze eerste hit voor de Britse zangeres werd geschreven en geproduceerd door Bias Boshell. Hij was de toetsenist van de band. Boshell speelde eerder ook in Barclay James Harvest en bij de Moody Blues.  Kiki Dee nam al singles op sinds 1963 en had ook al 3 LP`s gemaakt, maar ze kreeg pas echt succes toen ze onder de hoede werd genomen door Elton John. Ze stapte over naar zijn platenlabel Rocket Records. ‘I’ve got the music in me’ was afkomstig van haar album met dezelfde titel. Op deze plaat stond ook de opvolger ‘How glad I am’ dat in 1975 een bescheiden hit werd. Diverse artiesten hebben een cover van ‘I’ve got the music in me’ opgenomen, waaronder Thelma Houston, Sheena Easton, Aretha Franklin en Céline Dion, echter zonder commercieel succes. Deze Troetelschijf van The Kiki Dee Band bereikt de 8e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 

Man-Made Sunshine – Life’s Gonna Kill You 

Credits: Conor Mason (Noth. But Thieves) – Lewis Vorm, Lobke de Boer

Man-Made Sunshine is het soloproject van Conor Mason, frontman van Nothing But Thieves. Vandaag verschijnt zijn debuutsingle Life’s Gonna Kill You (If You Let It), die hij schreef na een donkere periode in zijn leven.  Conor Mason ging de afgelopen jaren door een diep dal, maar wist daar uiteindelijk weer uit te klimmen. De Nothing But Thieves-frontman besloot zijn persoonlijke ervaringen te vatten in een muzikaal soloproject: Man-Made Sunshine. Conor: “Ik begon met de vraag ‘Man-Made Sunshine’ – kan ik het vinden en zelf maken, of is het voor mij gemaakt? Het project gaat uiteindelijk over innerlijke groei – ik ging naar een aantal zware plaatsen om genezing van verlies te vinden en concentreerde me op gedachten en gevoelens rond de dood, verdriet van anderen en mijn oude zelf. “

Zijn solo-debuutsingle Life’s Gonna Kill You (If You Let It), een mix van alt-rock, psych-pop en elektronica, gaat over overleven, vertelt Conor. “Uiteindelijk gaat dit nummer over overleven en proberen de kracht te vinden om niet op te geven. Overleven vanuit jezelf, overleven vanaf de donkerste, eenzaamste plekken die je in je hoofd kunt bereiken.” Tijdens zijn proces had de zanger veel steun aan zijn beste vriend die hetzelfde doormaakte. “Het vermogen om elkaar vast te houden en elkaar overeind te houden, gaf ons uiteindelijk allebei een waardevolle levensles… dat liefde werkelijk over alles kan zegevieren.”

 

The War On Drugs – Oceans of Darkness

The War On Drugs hebben een deluxe editie uitgebracht van hun album ‘I Don’t Live Here Anymore’. Op de plaat staan twee niet eerder uitgebrachte songs: ‘Slow ghost’ en Oceans of darkness’. Die laatste speelde de band eerder al eens tijdens The Tonight Show van Jimmy Fallon.  De boxset bevat o.a. ook een poster van de band en een uitgebreid boekje van 16 pagina’s met zowel de songteksten en niet eerder gepubliceerde foto’s die in de studio werden gemaakt tijdens de opnames van het album.

 

Golden Earrings – Please Go (Flashback 1965)

Foto: Bert-Verhoeff-Anefo, Wikipedia

Op 25 september, maar dan in 1965, komt de debuutsingle ‘Please Go’ van The Golden Earrings binnen in de Veronica Top Veertig. Het nummer werd geschreven door de bandleden George Kooijmans en Rinus Gerritsen en geproduceerd door Freddy Haayen.   Freddy was een zakenman in-de-knop die dan eigenlijk net van expeditie medewerker bij Polydor middels een kruiwagen (zijn oom) omhoog is geklommen tot labelmanager voor Amerikaanse en Britse muziek. Hij was de ontdekker van de beatgroep uit Den Haag.  

Het was de pas 13-jarige George, die vier jaar eerder, in 1961, met zijn buurjongen Rinus Gerritsen en andere vrienden uit de buurt een bandje zou gaan vormen. Vier jaar later heette de band The Golden Earrings en bestond uit: zanger Frans Krassenburg, de gitaristen George Kooymans en Peter de Ronde, bassist Rinus Gerritsen en drummer Jaap Eggermont. De groep werd getekend door platenmaatschappij Polydor, die ontstond uit de muzikale fusie tussen Philips Records en het zieltogende platenlabel Siemens .

The Golden Earrings waren kort daarvoor nog te licht bevonden door platenlabel Bovema, dus het was Polydor er alles aangelegen succes te maken van de single in de strijd tussen Bovema en Philips. Bijkomende gunstige factor was dat Radio Veronica ook nog eens voor de Haags/Scheveningse kust lag en Joost den Draayer werkzaam bij Veronica bevriend werd met Haayen. The Golden Earrings moest het boegbeeld worden van Polydor.  Eigenlijk wilde de groep het nummer niet uitbrengen, omdat ze vonden dat het vals werd gezongen. Gelukkig denkt hun label er anders over en het resultaat is een 10e plaats in de Veronica Top Veertig. Het nummer wordt het begin van een spectaculaire carrière!

 
Latest Tweets

NL Top 200

Spotify New Music
Translate »
Share This