The Waterboys – London Mick

 

 

Wie aan The Waterboys denkt, zal ongetwijfeld het nummer ‘The Whole Of The Moon’ noemen. Het was hun allergrootste hit, die ze maakten in 1985. The Waterboys brengen op hun nieuwe ‘London Mick’ een ode aan The Clash-gitarist Mick Jones. Vandaag gaat de video van het rock nummer in première. De mannen komen deze zomer naar Nederland. The Waterboys spelen op het Once In A Blue Moon Festival, dat op 24 augustus plaatsvindt in het Amsterdamse Bos.

 

 

 

Beth Hart – War In My Mind

 

 

De Amerikaanse singer-songwriter Beth Hart heeft een nieuw album aangekondigd; ‘War in My Mind’ komt uit op 27 september via Provogue. Het album is geproduceerd door Rob Cavallo (Green Day, My Chemical Romance, Dave Matthews Band). Eerste single van de plaat is de titeltrack.

In een industrie die bol staat van de glossy producties en gefilterde foto’s is Hart nog één van de laatste authentieke artiesten, die je dit keer meeneemt op een politieke, emotionele achtbaanrit. “Ik ben nu veel meer mezelf dan op mijn eerdere werk, legt Beth uit. “Ik ben een heel eind gekomen, en heb nu volledig vrede met mijn duistere, gekke kanten, dingen waar ik me voor schaam of juist trots op ben.”

 

 

 

Skunk Anansie – What You Do For Love (video)

 

 

Skunk Anansie, vorige week nog te zien tijdens Bospop, heeft de video uitgebracht bij de nieuwe single ‘What You Do For Love’. De video bestaat uit beelden van het Europese gedeelte van de 25LIVE@25 Tour en opnamen uit de studio in Londen waar het viertal dit eerste nieuwe nummer in drie jaar opnam. D e Britse band brak in 1996 door met ‘Weak’ en scoorden wereldwijd een vette hit met ‘Hedonism’.

 

 

 

Two Door Cinema Club – Dirty Air (video)

 

 

Two Door Cinema Club dropt een verse video! “Dirty Air’ heet de nieuwe single en opvolger van de NPO Radio 2 Top Song voor ‘Talk’. Beide songs zijn afkomstig van het album ‘False Alarm’, dat in juni uitkwam. De indie-rockband werd opgericht in 2007 en ken je bijvoorbeeld van de internationale hit ‘What You Know’. De Noord-Ieren waren vorige maand nog te zien in de Melkweg en Rock Werchter.

 

 

 

Korn – You’ll Never Find Me (video)

 

Metalband Korn lanceert vandaag de video voor hun allernieuwste single ‘You`ll Never Find Me’. De track is een voorproefje van het album ‘The Nothing’, dat op 13 september uitkomt. Daar hebben de fans drie jaar op moeten wachten, want de laatste plaat van de Californische band, ‘The Serenity of Suffering’, verscheen drie jaar geleden. Korn werd in 1993 opgericht en heeft intussen meer dan 25 miljoen platen verkocht.

 

 

 

Goo Goo Dolls – Miracle Pill

 

 

Ze zijn terug! De Amerikaanse band Goo Goo Dolls dropt de video voor hun nieuwe single ‘Miracle Pill’. De band bestaat nu uit frontman-singer John Rzeznik (die beslist gesleuteld heeft aan zijn gezicht) en bassist Robby Takac. In 1999 scoorden de Goo Goo Dolls in Nederland hun enige hit ‘Iris’, dat dan wel de top tien van de Top 40 wist te bereiken. ‘Miracle Pill’ is afkomstig van het 12e aankomende album van de Goo Goo Dolls.

 

 

 

Avril Lavigne – I Fell In Love With The Devil

 

 

Vandaag gaat de video in première van ‘I Fell In Love With The Devil’. Het is de nieuwe single van Avril Lavigne. “Sometimes your heart conflicts with your head and leads you into situations that you know aren’t right and then once you’re there, it’s very difficult to get out. I also produced this song with Chris Baseford,” aldus de Canadese zangeres, die in 2002 doorbrak met ‘Complicated’.

 

 

 

Grandson – Stigmata

 

 

Grandson is terug met een nieuwe track ‘Stigmata’ heet het nummer van de zanger, die opgroeide in het Canadese Toronto. Hij schreef de rock/ rap track voor de EP ‘A Modern Tragedy, pt. 2’. Van diezelfde plat verscheen eerder ‘Apologize’, tot dusver het grootste succes voor Grandson. Met deze track piekte hij op 5 in de Canadese rock chart.

 

 

 

Pussy Riot dropt politieke video voor ‘Black Snow’

 

 

Pussy Riot is terug! De Russische punkband lanceert de nieuwe single ‘Black Snow’. In het nummer eist de activistische band dat president Poetin iets gaat doen tegen milieuvervuiling. Op hun website publiceert de groep ook een open brief, die gericht is aan president Poetin. Aan hem bewaart de groep bepaald geen goede herinneringen, want twee leden kregen in 2012 twee jaar gevangenisstraf, vanwege een anti-Poetin actie in een Russische kathedraal. Pussy Riot wil dat er een einde komt aan de milieurampen die Rusland teisteren en dat moet worden overgeschakeld naar duurzame en schone energie. ,,Want anders sterven we uit en maken we van onze hele planeet een Chernobyl en Norilsk.”

 

 

 

Pip Blom – Tired

 

 

De Amsterdamse Pip Blom brengt vandaag de video uit van de nieuwe single ‘Tired’. De track is afkomstig van de debuutplaat ‘Boat’, waarvan ‘Daddy Issues’ eerder op single werd uitgebracht. Het begon allemaal vier jaar terug op haar zolderkamer, waar ze vier songs opnam, die via Spotify internationaal onder de aandacht kwam. Vooral in Engeland is de rockband populair. Onlangs speelden ze nog op het festival der festivals: Glastonbury.

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This