Flashback: Joey Dyser scoort nummer 1 hit met ‘100 Years’

 

 

Op 25 januari 1975 debuteert Joey Dyser in de Nederlandse Top Veertig met ‘100 Years’. Ze werd gepresenteerd als de zingende huisvrouw. (ja: die had je nog in de seventies!) De 31 jarige was getrouwd en had 2 zonen. “Eigenlijk dacht moeder heel ongemerkt een plaatje te maken, maar dat viel dus vies tegen”, zou ze later zeggen, nadat ze met haar debuutsingle de eerste plaats bereikte van de Nederlandse Top Veertig. Haar ontdekker was buurman Duco de Rijk.

Een hele muzikale buurman ook, want hij was voormalig lid van de groep Zen, die met “Hair” eerder ook al een nummer 1 hit scoorde in de Top 40. In zijn studio nam Josje Duister het snel geschreven liedje ‘100 Years’ op. De buurman toog met de demo naar het label Delta, die er wel wat in zag. Arrangeur Dick Bakker sleutelde aan het arrangement en daarna was het nummer klaar voor release. Aanvankelijk leek het geen succes te worden, maar na een TV optreden werd het een grote hit in Nederland, België en Duitsland.

 

 

 

Eefje de Visser – De Parade

 

 

Donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem: Eefje de Visser heeft haar vierde album ‘Bitterzoet’ uitgebracht. Deze filmische popplaat vol zwoele elektronica en dance-invloeden komt vier jaar na haar vorige album ‘Nachtlicht’. Van het nieuwe album is ‘Oh’ deze week de megahit op 3FM.

Op ‘Bitterzoet’ beschrijft Eefje in haar herkenbare stijl een dromerige wereld die zich net als magic hour bevindt tussen dag en nacht en tussen zoet en bitter. Eefje: “De plaat moest voelen als een trage trip, een romantisering van de werkelijkheid, pijnlijke ervaringen gemixt met warmte. De titel heeft ook een link met de smaak van drank, het maakt de wereld mooier, maar het escapisme kan ook wrang en onecht zijn.” Nieuwe single van de plaat is ‘De Parade’.

 

 

 

Glen Faria – Hoe Weet Je Dat

 

 

Een kleine twee jaar terug maakte hij furore met zijn zelfgeschreven nummer ‘Duurt Te Lang’, wat voor Davina Michelle haar doorbraak opleverde. Ook Tino Martin profiteerde van zijn schrijfkunsten. Nu levert Glen Faria zelf weer eens een single af; de eerste na vijf jaar! ‘Hoe Weet Je Dat’ is opgedragen aan Stichting Het Vergeten Kind. Het nummer is het eerste voorproefje van Faria`s aankomende album.

 

 

 

Snelle & Yade Lauren – Ze Kent Mij (Lyric video)

 

 

Snelle mag dan wel ‘Smoorverliefd’ zijn, maar hij ziet nog wel kans vandaag de lyric video uit te brengen van ‘Ze Kent Mij’. Op het nummer werkt hij samen met Yade Lauren. Net als zijn grote hits ‘Reunie’ (meer dan 25 miljoen maal gestreamd) en de Hitzound Smash ‘Lippenstift’ (met Marco Borsato) staat de track op zijn album ‘Vierentwintig’. (“Smoorverliefd’ overigens niet)

Snelle: “Mijn liedjes zijn vaak erg persoonlijk, gevoelig en zo nu en dan halve dagboeken. Net als dat het soms ongemakkelijk kan zijn om je dagboek terug te lezen, vind ik het af en toe gek om later mijn muziek terug te luisteren. Tegen de tijd dat iedereen mijn liedjes meezingt is dat prachtig, maar ben ik in mijn hoofd al veel verder. In de afgelopen periode is mijn leven totaal veranderd en het waanzinnige dagboek dat hoort bij die periode heb ik muzikaal vertaald in de vorm van het album ‘Vierentwintig’. Ik heb voor deze titel gekozen omdat mijn vierentwintigste levensjaar een bijzonder jaar was waarin veel dromen uit zijn gekomen.” De verse lyric video check je hier.

 

 

 

Racoon – Het Is Al Laat Toch

 

 

Racoon heeft zojuist de nieuwe Nederlandstalige single ‘Het Is Al Laat Toch’ uitgebracht. Het is het eerste levensteken van het nieuwe album, dat in het najaar van 2020 zal uitkomen. Een semi-akoestisch, volledig Nederlandstalig album, voor het eerst in hun bestaan. Racoon kondigde ook een clubtour aan die de band in april naar Eindhoven, Utrecht en Groningen brengt.

Het liedje ‘Het Is Al Laat Toch’ gaat over het gevoel dat iedereen wel kent: dat van een eerste afspraakje. Zal de ander, hij of zij, mij leuk vinden? Of zoals Bart zingt: “Wat een idee, wat een plan, oh verdomme man. Waarom ben ik zo nerveus? Ga naar binnen, ga toch zitten en wat drinken dan.”

De single gaat vergezeld van bijzonder artwork, een getekend mannetje. “Dat mannetje heb ik toen ik achttien was op mijn rug laten zetten. Ik had het ooit getekend in één van mijn schrijfschriften. Het kwam telkens terug als ik een tekstje had neergekwakt en begon voor mij steeds meer een eigen leven te leiden. De teksten van onze nieuwe plaat gaan mij allemaal aan mijn hart. Daarom vond ik het een tof idee om het mannetje ervoor te gebruiken. Gelukkig was Dennis het met me eens. Het is een makkelijk poppetje. Net als ik: een niet al te moeilijk ventje met simpele, directe teksten. Groot hart, beetje getikt, niet te mooi, niet te ingewikkeld.” , aldus Bart van der Weide. Deze week sleept Racoon de nieuwe Hitzound Smash binnen met deze toffe nieuwe single!

 

 

 

Flashback: Rita Hovink scoort hit met ‘Laat Me Alleen’

 

 

Op 22 januari 1977 komt Rita Hovink binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘Laat Me Alleen’. Het origineel was van de Italiaanse zangeres Patty Pravo. In haar uitvoering heette het ‘Pazza Idea’. Gerrit den Braber zorgde voor de Nederlandse vertaling. De roodharige zangeres scoorde er een bescheiden hit mee.

Na haar overlijden werd ‘Laat Me Alleen’ opnieuw uitgebracht en wist opnieuw een bescheiden hit te worden. In 2008 groeide de evergreen van Rita tenslotte uit tot een megasucces met dank aan Gerard Joling. Hij zong het tijdens zijn “Stout en nieuw 2007” concerten. Tijdens een van de twee concerten was de dochter van Hovink aanwezig. Ze was zeer onder de indruk over de uitvoering van Gerard en vroeg hem een duet met haar reeds overleden moeder op te nemen. Gerard nam het nummer op met de originele opnames van Rita uit 1976. Het werd een nummer 1 hit in de Single Top 100.

 

 

 

Vandaag viert Paskal Jakobsen (BLØF) zijn 46e verjaardag

 

 

Vandaag viert Paskal Jakobsen zijn 46e verjaardag. Gefeliciteerd! Hij werd geboren in Vlissingen en al tijdens zijn schoolperiode bleek zijn liefde voor muziek: op de basisschool speelde hij al gitaar en niet veel later, op zijn 14e, werd Pascal zanger van de band Trouble Every Day, waar ook Peter Slager en Henk Tjoonk in speelde. Toen deze band ophield te bestaan ging Paskal Jakobsen in de rockband Wolf Clan Sister spelen.

Na zijn schoolopleiding ging Pascal eerst aan de slag als groepsmedewerker in een kindertehuis. BLØF werd opgericht in 1992. In de eerste jaren speelden ze als coverband. Het eerste album met eigen nummers, ‘Naakt onder de hemel”, werd in eigen beheer uitgebracht. Wat begon als een hobby groeide uit tot iets heel bijzonders.

Na een voorzichtige start brak BLØF in 1998 definitief door met “Liefs Uit Londen”. De single kwam van het tweede album “Helder”. Na het succes van “Liefs uit Londen” werden live-versies van “Aan de kust” en “Wat zou je doen” van het debuutalbum ook hits. “helder” zou ruim twee jaar genoteerd blijven staan in de Album Top 100 en werd bekroond met tweemaal platina. BLØF had het helemaal gemaakt.

Daarna ging het snel. Ook voor de opvolgende albums “Boven” en “Watermakers” sleepten Pascal, Peter, Bas en Chris tweemaal platina binnen. 2001 werd een zwart jaar voor de Zeeuwse groep. Halverwege de tweede tour, op 17 maart, kwam Christiaan Götte bij een motorongeval, op de middag voor een optreden, om het leven. Na een periode van bezinning werd een nieuw drummer aangetrokken. Het werd de Nijmeegse Norman Bonink. Met “Blauwe Ruis” (2002) bewees de band eer aan hun overleden drummer. “Dichterbij Dan Ooit”, “Weggaan” en “Vrienden” hebben de dood van Chris als thema.

BLØF is nog altijd één van de meest populaire bands van Nederland. Met “Zoutelande”(2017) scoorde BLØF de grootste hit tot nu toe in hun carrière. Nu nog een keer naar het Eurovisie Songfestival met een zelfgeschreven song!

 

 

 

Wies – Radiostilte

 

 

‘Radiostilte’ is de nieuwe single van Wies. Het trio combineert pop met elektronica en bestaat amper een jaar. Binnen die korte tijd wonnen ze al de Amsterdamse Popprijs 2018 én de Grote Prijs van Nederland 2019. Daar komt nu ook nog de 3FM Talent Award bij. Deze werd hen uitgereikt op Noorderslag. ‘Radiostilte’ gaat volgens Wies over “wanneer iemand die je het liefst elke dag spreekt, van de radar lijkt te zij verdwenen…” De indiepopband speelt op 26 maart in Paradiso.

 

 

 

Kraantje Pappie & Guus Meeuwis – Nacht (video)

 

 

Vandaag komt de video uit van ’Nacht’, een samenwerking van Guus Meeuwis en Kraantje Pappie. Het is de remake van de kraker ‘Het Is Een Nacht’, dat hij samen maakte met de Amsterdamse producer en songwriter Palmtrees en Kraantje Pappie. Het liedje betekende de doorbraak voor Meeuwis en voerde acht weken de Nederlandse Top Veertig aan. Dat gaat met de nieuwe versie zeker niet lukken.

 

 

 

Donnie & Frans Bauer – Geen Centen, Maar Spullen

 

 
De langverwachte samenwerking tussen ‘De Fenomeen’ Donnie en ‘Stack Sjouwer’ Frans Bauer is een feit. Gister vertelden ze bij Jinek al over het ontstaan van hun duet ‘Geen Centen Maar Spullen’. De videoclip, waarin het duo samen op de markt geniet van een haring en kibbeling, is nu hier te zien.

Dat de twee artiesten zouden gaan samenwerken zat er al langer aan te komen. Het duo raakte in gesprek nadat Frans Bauer op Instagram liet weten fan te zijn van Donnie’s single ’Kwijt’. Hierna nodigde hij Frans uit om in zijn clip van Barry Hayze te spelen. Ook bracht Donnie vorig jaar een eigen versie van ‘Heb Je Even Voor Mij’ uit: ‘Heb Je Jonko Voor Mij’.
Donnie over de nieuwe release : “Ik ben zeer vereerd om samen te werken met Frans Bauer alias de stack sjouwer en blij dat ik met hem popgeschiedenis kan schrijven. Op spiritueel niveau zitten we op 1 lijn alleen zijn pols is net wat kouder.”

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This