Tim Knol in actie met lied tegen #ikdoenietmeermee

Tim Knol werd vanmorgen niet blij wakker, nu een aantal BN`ers de actie #Ikdoenietmeermee zijn gestart.  Daarom schreef de zanger een lied, waarin hij zijn woede uit. “Beetje boos wakker geworden vanochtend. Hier een liedje”, schrijft hij onder de video van het nummer Shooting Words. “Over die vervelende hashtag van die vervelende Bners die heel gevaarlijk aan het doen zijn op hun social media accounts.”  De 31-jarige zanger krijgt veel bijval op social media. Sinds maandagavond roepen onder anderen Bizzey, Tim Douwsma, Famke Louise, Gers Pardoel, Brace, Jebroer, Thomas Berge, DJ Paul Elstak en dj Mental Theo hun volgers op met de hashtag #Ikdoenietmeermee zich tegen de coronarichtlijnen van het kabinet te keren.

 

Suzan & Freek – Straks is het te laat

Slaan Suzan & Freek binnenkort tweemaal toe in de Nederlandse hitlijsten? Met ‘De overkant’, een samenwerking met Snelle, heeft het duo uit de Achterhoek al een hit te pakken. Dat kan ook zomaar gebeuren met het liedje ‘Straks is het te laat’.  Voor Suzan en Freek was het meteen duidelijk welk nummer ze wilden gaan doen voor Diggy Dex in Beste Zangers. De ouders van Freek zijn kort geleden uit elkaar gegaan en in die tijd had hij amper contact met zijn vader. Hij luisterde toen vaak naar het nummer ‘Straks is het te laat’ van Diggy Dex. Emotioneel vertelt Freek dat hij door dat nummer weer contact heeft gezocht met zijn vader.

 

TOMMY, Kiya van Rossum – Taxi

Na de release van zijn eerste single ‘Samen Alleen’, waarop de zestienjarige TOMMY samenwerkte met de jongens van FOURCE, kiest de DJ/producer uit Purmerend voor zijn vervolgsingle voor vrouwelijk gezelschap. Hij ontmoette YouTuber Kiya van Rossum en voelde een klik met de jonge zangeres, die in 2018 nog meedeed aan het Junior Songfestival en The Voice Kids. Samen brengen ze nu het nummer ‘Taxi’ uit.

Voor TOMMY, die in het dagelijks leven als Daan van Marle door het leven gaat, betekent dit een nieuw hoofdstuk in zijn nog prille carrière. Toch heeft hij de afgelopen jaren al een hoop meegemaakt als artiest. Zo stond hij op veertienjarige leeftijd in China, net als Martin Garrix en Armin van Buuren, voor een enorm publiek te draaien op het ISY Music festival. Ook trad hij, jong als hij is, al op tijdens het Amsterdam Dance Event. Verder maakte hij de ‘themesong’ voor de tien uitverkochte Freek Vonk shows in de AFAS LIVE.

 

Tabitha – Ik hou van mij

Terwijl Tabitha op weg is naar de TOP 40 met ‘Hallo Met Mij’, levert haar deelname aan De Beste Zangers een nieuw pareltje op. Aankomende woensdag debuteert ze met ‘Ik hou van mij’ in de TIP 40. ”Ik hou van mij, van mij, van mij en van geen ander want ik ben verreweg de leukste die ik ken”. Powervrouw Tabitha weet dit nummer van Harrie Jekkers als geen ander over te brengen en zingt het speciaal voor Miss Montreal in Beste Zangers.

Tabitha is met 300 miljoen streams op Spotify de meest gestreamde vrouwelijke artiest van 2019. De zangeres scoorde onder meer grote hits als ‘Hij Is Van Mij’, ‘Slapen Met Het Licht Aan’, ‘Het Spijt Me Niet’ en ‘Moment’. Sinds donderdag 3 september is Tabitha wekelijks te zien als één van de deelnemers van het tv-programma ‘Beste Zangers’. Volgend jaar staat ze onder andere op Concert at SEA.

 

Nick & Simon – Oostenwind (video)

‘Oostenwind’ is de gloednieuwe single van Nick & Simon. Vandaag gaat de video in première.  Het nummer werd geschreven tijdens schrijfsessies waarin als inspiratie en uitgangspunt de liedjes en het geluid van Simon & Garfunkel centraal stonden.  “Veel van onze nummers hebben een hoopgevende boodschap. Maar soms gebeurt er iets heftigs in het leven van mensen, waarbij er helemaal geen happy end is.” aldus Nick, die de tekst schreef. Nick & Simon kozen in dit liedje voor een element uit de natuur: de striemende oostenwind. “Wij wonen aan het IJsselmeer en bij ons is oostenwind altijd ongunstig. Dat zat in mijn hoofd.”

De sessie met Gordon Groothedde leverde naast ‘Oostenwind’ nog een ander juweeltje op, namelijk het nieuwe album NSG, wat staat voor Nick & Simon & Garfunkel. Dit nieuwe Nick & Simon album zal in november verschijnen en bestaat uit 12 originele en Nederlandstalige Nick & Simon nummers, aangevuld met covers van hun helden Simon & Garfunkel.  Op 27, 28 en 29 november spelen Nick & Simon in het Coronaproof Scala theater in de Utrechtse Jaarbeurs waar nog een  beperkt kaarten voor beschikbaar zijn via NTK.nl, net als voor het net aangekondigde optreden in het M-theater Maastricht op 10 december.

 

Eefje de Visser – De Parade (video)

Eefje de Visser heeft zojuist de video voor ‘De Parade’ uitgebracht. De clip werd gemaakt door creative studio That’s What She Set, een jong productiehuis waarin zus en broer Isabelle en Danny Griffioen hun krachten als ervaren- kunstenaars van verschillende disciplines bundelen. De creative direction voor deze video is een samenwerking tussen Isabelle en Eefje; een op 16mm film gedraaide choreografie met een donker nostalgische feel. “Wij vinden authenticiteit belangrijk, wat dat betreft was deze samenwerking een goede match met de visie van Eefje, deze video laat zowel haar kwetsbaarheid als haar kracht zien,” aldus Isabelle Griffioen.

Eefje: “De Parade is een song vol paradoxen en dat is ook zichtbaar in de video: het individu in samenspel met de ander, losse individuen vormen samen een groter geheel, de groep; jezelf blootgeven en weer verschuilen, elkaar opzoeken en weer loskomen. De song en video schetsen een vage lijn tussen donkerte en cynisme, en zachtheid en romantiek.” De dans wordt uitgevoerd door Valentine Galeyn en Els Houttequiet en Eefje de Visser (samen ook verantwoordelijk voor de choreografie) en vier dansers van dansgroep Compagnie J uit Gent.

 

F1rstman, Zefanio – Gorgeous

‘Gorgeous’, de nieuwe track van F1rstman, is een ode aan Gal You Ah Lead van dancehall legends T.O.K.. Gorgeous is slick, smooth & sexy en een veelbelovend voorproefje op het aankomende nieuwe album van F1rstman.   F1rstman brengt moderne club-beats samen met Arabische en Aziatische melodielijnen en klanken. Zijn verfrissende, aanstekelijke en genre-overstijgende sound krijgt inmiddels wereldwijd navolging. Zijn muziek leverde F1rstman talloze gouden en platina-singles en vele tientallen miljoenen audio- en videostreams op. In zijn vitrinekast prijken prestigieuze internationale muziekprijzen. Met zijn nieuwe Nederlandstalige album richt F1rstman zich nu weer op de markt waar het grote succes voor hem begon.

 

Nick & Simon – Oostenwind

‘Oostenwind’ is de gloednieuwe single van Nick & Simon. Het nummer, deze week nieuw op #29 in de TIP 30, werd geschreven tijdens schrijfsessies waarin als inspiratie en uitgangspunt de liedjes en het geluid van Simon & Garfunkel centraal stonden.  “Veel van onze nummers hebben een hoopgevende boodschap. Maar soms gebeurt er iets heftigs in het leven van mensen, waarbij er helemaal geen happy end is.” aldus Nick, die de tekst schreef. Nick & Simon kozen in dit liedje voor een element uit de natuur: de striemende oostenwind. “Wij wonen aan het IJsselmeer en bij ons is oostenwind altijd ongunstig. Dat zat in mijn hoofd.”

De sessie met Gordon Groothedde leverde naast ‘Oostenwind’ nog een ander juweeltje op, namelijk het nieuwe album NSG, wat staat voor Nick & Simon & Garfunkel. Dit nieuwe Nick & Simon album zal in november verschijnen en bestaat uit 12 originele en Nederlandstalige Nick & Simon nummers, aangevuld met covers van hun helden Simon & Garfunkel.  Op 27, 28 en 29 november spelen Nick & Simon in het Coronaproof Scala theater in de Utrechtse Jaarbeurs waar nog een  beperkt kaarten voor beschikbaar zijn via NTK.nl, net als voor het net aangekondigde optreden in het M-theater Maastricht op 10 december.

 

Gianski – Kans

Na de release van singles ‘Red Mij’ en ‘1%’ brengt Gianski vandaag zijn derde single ‘Kans’ uit, samen met de persoonlijk getinte EP ‘Red Mij’. Op de EP vind je nog twee nieuwe tracks waarop Gianski wederom bewijst een veelzijdig artiest te zijn.  Het nummer ‘Kans’, dat onlangs al te horen was bij zijn concert in de Melkweg, gaat over het terugkrijgen van je geliefde nadat je een serieuze fout hebt gemaakt binnen je relatie. Gianski haalt zijn inspiratie uit het leven, maar ook uit de muziek waar hij veel naar luistert. Zoals Gianski zegt: “er wordt niet meer gegleden, dus ik moest zo’n track maken”.

Daarmee grijpt de artiest terug naar de gloriedagen van de R&B era in de jaren ’90, in een hedendaags jasje. Volgens Gianski wordt er te weinig goede R&B gemaakt. Daardoor ziet hij het als zijn taak om die emotie weer terug te brengen op de door Geniusbeats geproduceerde track, met een gitaarsolo van gitarist Vedran Mircetic (De Staat). De videoclip is geregisseerd door Daniel Porcedda.

 

Typhoon & Paskal Jakobsen – Walnootboom

Typhoon en BLØF kunnen het van oudsher goed vinden samen. Zo brachten zij enkele jaren terug de samenwerking ‘Wereld Van Verschil’ uit en coverden gezamenlijk Thé Lau’s ‘Iedereen Is Van De Wereld’ live in o.a. de Ziggo Dome. In opvolging van deze vruchtbare connectie verschijnt vandaag de nieuwe single ‘Walnootboom’ in samenwerking met Paskal Jakobsen. Een ingetogen, maar krachtig lied over jong zijn, volwassen worden, zelfliefde en acceptatie. Het is na ‘Ogen Dicht’ en ‘Alles Is Gezegend’ de derde single afkomstig van Typhoon’s langverwachte aanstaande album ‘Lichthuis’, dat dit najaar zal verschijnen en megasucces Lobi Da Basi opvolgt.

Typhoon: “Ik ben zo blij dat dit nummer is uitgekomen, het voelt als een kado aan mezelf en anderen na zo’n lange weg naar de plaat toe. Paskal brengt het voor mij helemaal thuis, zoals altijd. Een voorrecht om weer met hem te mogen werken.”

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This