André Hazes – Heb Ik Jou Echt Gekend

 

 

Meer dan ooit klinkt André Hazes als z`n vader in zijn nieuwe emotioneel geladen ballad ‘Heb Ik Jou Echt Gekend’. Met deze single debuteert Hazes later vandaag in de nieuwste editie van de TIP 30. De video voor het nummer is geschoten in Ahoy, waar André het afgelopen weekend drie afgeladen concerten gaf. Voor 2020 zijn er nieuwe concerten voor Ahoy bevestigd. Op het podium kwam ook zijn zoontje het podium opgerend en stal daar de show. Daar gaan we over zo`n tien á vijftien jaar zeker en vast ook meer van horen. . . . . . . . . .

 

 

 

Eefje de Visser – Bitterzoet

 

 

“Betoverend hoogtepunt”, noemde de NRC haar show op Into The Great Wide Open. Door HUMO en De Morgen werd ze uitgeroepen tot één van de beste acts van Pukkelpop. Na een succesvolle festivalzomer brengt Eefje de Visser nu de derde track van haar nieuwe album uit: ‘Bitterzoet’, een bezwerend, haast dreigend nummer over blinde verliefdheid en de onzekerheid die daarbij komt kijken. Voor de video werkte ze samen met Tobi Jonson, die eerder de video voor Staan maakte, én met synchroonzwemmers. In januari verschijnt haar nieuwe plaat.

 

 

 

De Dijk is terug met nieuw album ‘Nu Of Nou’.

 

 

De Dijk is terug met een nieuw album! ‘Nu of Nou’ is uitgekomen bij Top Notch. De plaat bevat twaalf klaarwakkere, nieuwe nummers die gaan over de kostbaarheid van het leven. ‘Geluk is niet vanzelfsprekend. Koester en respecteer het mooie, want het gaat voorbij. Besef het leven ten volle’, aldus zanger Huub van der Lubbe. De band kijkt terug maar blikt ook vooruit. De mannen maken zich zorgen over de toekomst maar laten zich niet kennen. ‘Niemand wordt briljant geboren, maar er schuilt een soort van Elvis in iedereen’.

‘Nu of Nou’ werd opgenomen in Studio 150, die na jaren in de Jordaan is verhuisd naar de Bethlehemkerk in Amsterdam Noord. Drummer en producer Antonie Broek: “Onze nummers zaten altijd best vol omdat iedereen zo lekker stond te spelen. Deze keer was mijn uitgangspunt: als het niet echt hoeft, laat het dan maar weg. Ik zei: doe maar even een tijdje helemaal niets. Totdat het echt moet. Ik ben heel blij dat het gelukt is om to-the-point te zijn.”

 

 

 

Emma Heesters & Rolf Sanchez scoren Hitzound Smash met ‘Pa Olvidarte’

 

 

Zin in een nazomer hit? Want dat gaat gebeuren met deze single van Emma Heesters en Rolf Sanchez. Deze week uitgeroepen tot de verse Hitzound Smash! Met het nummer ‘Pa Olvidarte’, dat ze zongen in de laatste aflevering van De Beste Zangers, gaat het gelegenheidsduo morgen debuteren in de nieuwste editie van de TIP 30. Rolf zingt in het Spaans, de 23-jarige Emma in het Nederlands. De You-Tube ster zong onlangs ook de titelsong ‘Mooi’ van de film ‘De club van lelijke kinderen in met rapper Kevin: “Dit jaar is zo ongelofelijk. Er gebeuren zo veel leuke dingen”, aldus Heesters.

 

 

 

Frans Bauer – Vandaag Vieren Wij Het Leven

 

 

De Bauers zijn weer even terug!! Frans lanceert de video van zijn nieuwste plaatje. “Vandaag vieren wij het leven” is de eerste videoclip die thuis is opgenomen. Ben er enorm trots op. Dankjewel aan mijn gezin Mariska, Lucas, Frans Jr, Jan en Christiaan en natuurlijk niet te vergeten onze Labradoodle Jackie,” aldus de sympathieke volkszanger. De Bauers waren in 2003 op tv te zien met hun eigen realitysoap, waarin het leven van de zanger en zijn familie centraal stond. De serie won daarmee in 2004 de Gouden Televizier-Ring.

 

 

 

Emma Heesters & Rolf Sanchez – Pa Olvidarte

 

 

Zin in een nazomer hit? Dat gaat deze track worden van Emma Heesters en Rolf Sanchez. Met het nummer ‘Pa Olvidarte’, dat ze zongen in de laatste aflevering van De Beste Zangers, gaat het gelegenheidsduo morgen debuteren in de nieuwste editie van de TIP 30. Rolf zingt in het Spaans, de 23-jarige Emma in het Nederlands. De You-Tube ster zong onlangs ook de titelsong ‘Mooi’ van de film ‘De club van lelijke kinderen in met rapper Kevin: “Dit jaar is zo ongelofelijk. Er gebeuren zo veel leuke dingen”, aldus Heesters.  Deze week de Hitzound Smash!

 

 

 

Flashback: Gerard Cox scoort een hit met ‘`t Is Weer Voorbij, Die Mooie Zomer’

 

 

Op 13 oktober 1973 komt Gerard Cox binnen in de Veronica Top Veertig met ‘’t Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer’. De zomer was inderdaad al rijkelijk voorbij, voordat het nummer een hit wordt. En het zou een hele grote worden: op 15 december bereikte het de eerste plaats in Nederland. En dat voor een cabaretier! Daarnaast werkte Cox bij verschillende radio en TV programma`s en speelde hij in een musical.

Via dirigent en componist Rogier van Otterloo kwam Gerard in contact met John Vis, de eigenaar van CBS Records. John zag wel brood in hem en nam enkele nummers met hem op. Zo verscheen in 1972 al de single ‘1948’(Toen Was Geluk Heel Gewoon), dat uitkwam nadat Gilbert o` Sullivan er een hit mee scoorde in Nederland als ‘Alone Again, Naturally’. Ook ’t Is Weer Voorbij, Die Mooie Zomer’ was een bewerking.

Origineel was het nummer van Steve Goodman en heette het ‘City Of New Orleans’. Cox hoorde het liedje op vakantie in Zuid Frankrijk in een Franse vertaling van Joe Dassin. Gerard bewerkte zelf de tekst van het nummer. CBS zag er eerst niets in om het op te nemen en uit te brengen. Cox zette zijn idee door en niet zonder succes: van de single worden er meer dan 200.000 stuks verkocht.

 

 

 

Roxeanne Hazes – Kapot

 

 

Druk gezinsleven of niet, Roxeanne Hazes werkt gedreven en onvermoeibaar door aan nieuw materiaal. En het loont de moeite, want vandaag komt ‘Kapot’ uit. ‘Na Bonnie & Clyde’ en ‘Mama Was Een Klootzak’ is ‘Kapot’ haar derde single in een relatief korte tijd. Hierin laat ze horen een eigen muzikale koers te varen, met af en toe een buiging naar haar vader. Net als hij put Roxeanne uit zaken van het hart en het leven.

“Voor mijn nieuwe single ben ik in het verleden gedoken. Schrijven over hartenpijn zit nu eenmaal in mijn DNA. Ik vind het fijn om uit nare herinneringen te putten en daar mijn creativiteit op los te laten. Zo ontstaan liedjes waar anderen zich volgens mij snel in kunnen herkennen. De verrassingsrelease in een uitverkochte Paradiso; de start van de najaarstour, is mijn cadeau aan iedereen die mijn droom laat uitkomen.”

 

 

 

Engel, Diggy Dex & Paul de Munnik – Alles nog open

 

 

Engel heeft een jubileum te vieren. In 2020 is het 20 jaar geleden dat de Nederlandstalige rapper voor het eerst op plaat te horen was. Om deze mijlpaal te vieren brengt de ras-DIY’er een verzamelalbum uit en gaat hij met oud en nieuw materiaal de bühne op. De titeltrack ‘Alles Nog Open’ is vandaag verschenen en is in samenwerking met Diggy Dex en Paul de Munnik. De bevlogen rapper heeft al eerder muziek gemaakt met zowel Paul als Dex maar dit is de eerste keer dat ze gezamenlijk op een track te horen zijn.

 

 

 

Monique Smit – Ga Jij Dan Met Me Mee

 

 

Monique Smit is terug van weggeweest! Na de geboorte van Luca Liam eerder deze zomer, is er nu weer ruimte voor nieuwe muziek. Vandaag komt haar nieuwe single ‘Ga Jij Dan Met Mij Mee’ uit. Het nummer is geschreven door A. van den Berk , W. van der Heijden én Monique Smit. Het is voor het eerst dat de Volendamse zangeres meeschreef aan een nummer.

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This