Lil Kleine – Jongen Van De Straat (video)

 

 

Vandaag verschijnt de video voor ‘Jongen Van de Straat’, de nieuwe single van Lil Kleine. Dit nieuwe wapenfeit klinkt totaal anders dan we van Jorik Scholten gewend zijn. Vergezeld door een warm bed aan pianoklanken toont de jonge sterartiest zich zeldzaam, kwetsbaar en zelfreflecterend op een eigentijds gezongen levenslied, waarin de geest van de mede-Amsterdamse legende André Hazes doorklinkt.

In de woorden van Kleine zelf: “‘Jongen Van De Straat’ komt recht uit mijn hart en is een boodschap aan iedereen. Ongeacht mijn succes ben ik nog steeds die jongen van de straat; iemand die fouten heeft gemaakt en dat nog steeds doet. Die fouten maken mij tegelijkertijd wie ik ben, en weerspiegelen waar ik vandaan kom. Ik ben dankbaar voor iedereen die achter me staat en is blijven staan, en heb daarom ook de mensen en artiesten die ik liefheb terug laten komen in de videoclip.”

 

 

 

Honderd Nederlandse artiesten lanceren corona lied ‘Zon’

 

 

Honderd Nederlandse artiesten bundelen hun krachten en lanceren deze week een single. Het liedje ‘Zon’ is “een ode ter ondersteuning aan elkaar”, aldus de initiatiefnemers van het project. Aan het nummer werken o.a. Gordon, Edsilia Rombley, Jeroen van der Boom, Danny Blind, Kenny B, Yolanthe Cabau, John West, Martijn Krabbé en Ellie Lust mee. Het lied is geschreven en geproduceerd door Han Kooreneef, Luc Weegels, Joost Jellema en Jeroen Rombouts. Alle opbrengsten van dit sympathieke nummer gaan naar Het Ouderenfonds, de Voedselbank en het Oranje fonds.

 

 

 

Flashback: Mieke Telksmp scoort hit met ‘Waarheen Waarvoor’

 

 

Op 27 maart 1971 komt ‘Waarheen Waarvoor’ van Mieke Telkamp nieuw binnen in de Veronica Top Veertig. De tekst voor het nummer is van Karel Hille en de muziek is geleend van de evergreen ‘Amazing Grace’. Ook deze Nederlandstalige versie van Mieke groeit uit tot een evergreen en was in de seventies en eighties één van de meest gedraaide nummers tijdens begrafenissen en crematies.

‘Amazing Grace’ was een wereldwijd succes in 1970 voor Judy Collins. Zij leende de melodie van het Schotse volksliedje ‘Loch Lomond’ en aan de zeventiende-eeuwse Engelse hymne ‘Todlen Hame’. Voor Telkamp betekende ‘Waarheen waarvoor’ haar comeback.

Telkamp heeft tussen 1953 en 1967 meerdere hits op haar naam geschreven. Ze werd in 1953 bekend met ‘Here in my heart’, een lied dat in 1952 door Al Martino werd gezongen. Daarna had ze succes met nummers zoals ‘Nooit op Zondag’ en ‘Eb en Vloed’. Ook heeft ze veel succes in West-Duitsland gehad, met als grootste hit ‘Prego, prego gondeliere’, waarvan bijna een miljoen singles werden verkocht. Als pseudoniem gebruikte ze de naam Mieke Telkamp, omdat Telgenkamp niet bevorderlijk werd geacht voor een carrière in West-Duitsland.

 

 

 

Sef – Witte Sokken

 

 

Drie jaar na zijn laatste album releast multitalent Sef zijn vierde album ‘El Salvador’. Op deze plaat is Sef persoonlijker en directer dan ooit. Onderwerpen als religie, sterfelijkheid, dromen en ouder worden komen allemaal langs. Deze openheid kwam al duidelijk naar voren in de eerder verschenen (maxi) singles ‘Niks Missen’, ‘Oceaan’ en de titeltrack ‘El Salvador’, waarop Willem ook te horen is.

Sef is naast het maken van muziek ook altijd hands on bezig met alles er omheen. Zo was hij verantwoordelijk voor het artwork, de fotografie en regisseerde hij weer het gros van zijn eigen videoclips. De, in thuisquarantaine met iPhone opgenomen, video voor zijn nieuwe single ‘Witte Sokken’ is net verschenen.

 

 

 

Zangeres en actrice Liesbeth List op 78-jarige leeftijd overleden

 

 

Zangeres en actrice Liesbeth List is op 78-jarige leeftijd overleden. Haar familie heeft bevestigd, dat List, in haar slaap is overleden. De zangeres, die het leven lief had, verrijkte ons land met een schat aan onvergetelijke nummers. Solo, maar vooral met Ramses Shaffy, haar onafscheidelijke zielsverwant, die in 2009 overleed. “Shaffy en List. Dat was magie,’ zei Liesbeth zelf over de relatie met hem. ‘Alsof we elkaar al uit een vorig leven kenden.’

Liesbeth List werd geboren in Bandung, destijds onderdeel van Nederlands-Indië, tijdens 2e Wereldoorlog. Haar eerste jaren bracht ze door in een Japans interneringskamp. Na de bevrijding en kwam List met haar vader naar Nederland. Via een weeshuis kwam ze uiteindelijk terecht in een pleeggezin terecht op Vlieland. Haar pleegvader werd er vuurtorenwachter.

Haar carrière begon List in 1962 met optredens in verschillende televisieshows. Daarmee trok ze de aandacht van Shaffy, wat het begin betekende van een levenslange samenwerking. Samen scoorden ze grote hits met nummers als ’Pastorale’, ‘Aan de andere kant van de heuvels’ en ‘Gebabbel Gebabbel’.

Ook solo scoorde List. Zoals met ‘Te veel, te vaak’ en ‘Kinderen een kwartje’, die een hitnotering behaalden in de Nederlandse Top Veertig. Haar lijflied werd toch wel ‘Heb het leven lief’. In de jaren negentig maakte ze nog twee prachtige albums met Frank Boeijen. In het muziektheater vierde ze triomfen met haar vertolking als Edith Piaff. Haar laatste optreden was in 2017, waar ze een chanson van Piaff zong: Non, je ne regrette rien.

 

 

 

Lil Kleine – Jongen Van De Straat

 

Vandaag verschijnt ‘Jongen Van de Straat’, de nieuwe single van Lil Kleine. Dit nieuwe wapenfeit klinkt totaal anders dan we van Jorik Scholten gewend zijn. Vergezeld door een warm bed aan pianoklanken toont de jonge sterartiest zich zeldzaam, kwetsbaar en zelfreflecterend op een eigentijds gezongen levenslied, waarin de geest van de mede-Amsterdamse legende André Hazes doorklinkt.

Deze rauwe liefdesballade kan ook worden opgevat als metafoor en reactie aangaande het turbulente leven in de spotlights, en de bijbehorende commotie en negativiteit die Lil Kleine door de jaren heen achtervolgen. Waar Lil Kleine doorgaans nonchalant om lijkt te gaan met kritiek, toont hij hier een meer berouwvolle kant in de context van zijn afkomst en karakter: een jongen met een grote mond, maar een klein hart, die weet dat hij niet perfect is, maar wel altijd zijn best doet. Laat me niet in de steek, lijkt zijn oproep, want “ik ben een jongen van de straat, als je mij hier achterlaat”. De track is daarmee ook een ode aan soortgelijke jongens, en iedereen die liefheeft en niet in de steek gelaten wil worden.

In de woorden van Kleine zelf: “‘Jongen Van De Straat’ komt recht uit mijn hart en is een boodschap aan iedereen. Ongeacht mijn succes ben ik nog steeds die jongen van de straat; iemand die fouten heeft gemaakt en dat nog steeds doet. Die fouten maken mij tegelijkertijd wie ik ben, en weerspiegelen waar ik vandaan kom. Ik ben dankbaar voor iedereen die achter me staat en is blijven staan, en heb daarom ook de mensen en artiesten die ik liefheb terug laten komen in de videoclip.”

 

 

 

Ali B ft. Poke & Judeska – Anderhalf

 

 

Zo! Ali B en Jandino Asporaat proberen roekeloze jongeren tijdens de corona crisis op ludieke wijze bewust te maken van het ongelooflijk grote belang van anderhalve meter afstand bewaren. ,,Daarom zijn we op YouTube en onze social media-kanalen een anderhalve-meter-challenge begonnen”, aldus Ali B. Het resulteerde in de single ‘Anderhalf’, een samenwerking met Poke en Jandino Asporaat.

“Ali belde me uit bed, zei dat ik vast een rap moest maken als mijn typetje Judeska en vertelde dat we de volgende dag een clip zouden opnemen met Alberto Stegeman,” aldus Jandino. De onderzoeksjournalist in de clip is op het spoor gekomen van ene Ali B die de voorzorgsmaatregelen van het kabinet in de wind slaat en geen anderhalve meter afstand houdt.

“Een cruciale rol in de clip is weggelegd voor rapper Poke”, zegt Ali B. ,,Ik ben nog wel populair onder de jongeren, maar niet zo populair als Poke. Zijn videoclips worden door de jeugd honderd miljoen keer bekeken.” Jandino: “Timor Steffens heeft een anderhalve-meter-dansje bedacht, dat ook moet bijdragen aan het besef. Het moet écht een ding onder de jeugd worden. Zij moeten zich realiseren dat zij zelf dan misschien niet heel ziek worden van het coronavirus, maar dat daar veel ouderen aan kunnen doodgaan.”

 

 

 

‘t Gilde – De Vaat

 

 

Viermansformatie ’t Gilde released vandaag de tweede single van het aankomende album Ambachtsliederen (27 maart). Op ‘De Vaat’ geven woordkunstenaars Engel, Surya, Robian & Just een kijkje in hun keuken en laten ze zien dat ze met afwassen niet alleen het aanrecht maar ook de geest opruimen: “Echte mannen doen de vaat met hun blote handen.”

 

 

 

Leroy en DeWitten – Veel Beleefd

 

 

Veel jonge mensen hadden het gevoel al veel beleefd te hebben, maar langzamerhand dringt het tot iedereen door dat het misschien tot nu toe niets voorstelde. Een gedachte die schrijver Jan de Wit van Leroy en DeWitten ook opkwam bij zijn compositie ‘Veel Beleefd’. Een reden om de track van het gelijknamige album nu op single uit te brengen met een nostalgische zwart/wit videoclip die historische beelden bevat uit de dertiger en vijftiger jaren.

Het bijzondere liedje met het buitengewone stemgeluid van leadzanger LeRoy Aarts en multi-instrumentalist Dirkjan de Wit werd opgenomen in de Sound Vision Studio van George Konings en de videoclip door Vincent Bodt (Go Steady), gelicenseerd door Beeld en Geluid en Eye Film.

 

 

 

Davina Michelle & Snelle – 17 Miljoen Mensen

 

 

Vrijdag hoorde je de eerste concertreeks van Radio 538 en Davina Michelle in een leeg Rotterdam Ahoy, met gastoptredens van Snelle en DI-RECT. Als fan kon je er niet bij aanwezig zijn, maar het thuis wel volgen. Dat werd massaal gedaan. Vooral de herschreven versie van ‘17 Miljoen Mensen’ van Davina en Snelle maakte veel indruk bij 538-luisteraars en alle kijkers van TV 538. Nu uit op single! 💚💜

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This