John de Bever Allemaal Hetzelfde

Het is op dit moment de meest verkochte single in Nederland: John de Bever met ‘Allemaal hetzelfde’. Met het nummer geeft de sympathieke volkszanger zijn persoonlijke mening: ‘Tegen racisme en homohaat wil ik graag strijden’.  De Bosschenaar schreef samen met Emile Hartkamp en diens compagnon Norus Padidar dit speciaal nummer, na aanleiding van de actuele gebeurtenissen rondom Black Lives Matter.

“De samenleving is flink aan het verharden, wat natuurlijk een zéér slechte zaak is. Dat geldt eveneens voor de verbale communicatie. Je moet tegenwoordig elk woordje op de weegschaal leggen, anders loop je het gevaar in figuurlijke zin in stukjes te worden gehakt. En sommigen zijn zelfs in staat de daad bij het woord toe te voegen”, aldus De Bever.  “Je mag van alles vinden, maar wél met respect. En liefst een potje humor, en een lach, dat kan ook geen kwaad. Nee, hoe beladen een discussie ook is, die lach krijg je niet van mijn gezicht.”

 

Nielson – Slowmotion

Gisteren speelde hij voor een verrukt publiek de eerste show uit de concertreeks Larger Than Live in de Ziggo Dome, het grootste popconcert in maanden. En alsof dat nog niet genoeg is, brengt Nielson vandaag ook nog zijn nieuwe single Slowmotion uit. Het nummer is de eerste solosingle na het succes van het nummer IJskoud en het album Diamant.

Op Slowmotion hoor je een wat lichtere en vrolijkere toon dan bij de vorige tracks van Nielson. Zelf zegt hij over het nummer: “Slowmotion is een love story. Het beschrijft de ontwikkeling van een pril begin tot een diepe relatie voor het leven, vanuit mijn perspectief. We go way back en alles verandert constant, maar een ding is nog altijd hetzelfde: het verlangen om de tijd zo langzaam mogelijk te laten gaan.”

 

Vandaag verschijnt het 2e album ‘Allemaal Een Droom’ van Boef

Vandaag verschijnt het tweede studioalbum ‘Allemaal Een Droom’ van Boef. Het album bevat zestien tracks waarvan drie tracks al eerder uitkwamen. ‘Treinstation’, ‘Nooit Thuis’ en ‘Tout Est Bon’ kwamen eerder dit jaar uit en bereikten stuk voor stuk in de eerste week een nummer-één-positie in de Spotify chart. En: de videoclips waren meteen #1 trending op YouTube. Op ‘Allemaal Een Droom’ staan producties van Jack $hirak, Spanker, Yung Felix, Diquenza, Keyser Söze, MB, Rockywhereyoubeen, Venomous Victomous en Eurosoundzz. Op zes tracks zijn featurings te horen van Jonna Fraser, Bilal Wahib, Ashafar, Emms, Dopebwoy, Ronnie Flex en Tory Lanez.

In de eerder dit jaar verschenen documentaire Gewoon Boef gaf de artiest al een inkijkje in zijn persoonlijke leven. Het album heeft naast een aantal persoonlijke tracks ook typische Boef-tracks met rauwe teksten op rauwe hiphopbeats.

 

Flashback: Johnny Jordaan breekt door met ‘Bij ons in de Jordaan’

Op 9 juli 1955 maakt Johnny Jordaan zijn televisiedebuut bij de AVRO. De 31-jarige Amsterdamse zanger werd snel razend populair nadat hij op 2 maart 1955 het Jordaan Festival had gewonnen. Zijn eerste plaatje wordt gelijk een hele grote klassieker:  ‘Bij Ons In De Jordaan’ vliegt als warme broodjes over de toonbank van de platenwinkels. Toch was het liedje aanvankelijk bedoeld als B-kant.

Johnny startte met zingen toen hij veertien jaar was en hij in zijn vrije tijd in cafés mocht zingen. Na de oorlog kreeg hij een baan als zingende kelner in het Amsterdamse café De Kuil.  In 1955 won hij een wedstrijd die platenmaatschappij Bovema had uitgeschreven om de Stem van de Jordaan te vinden. Hij bracht zijn eerste single uit, ‘De Parel van de Jordaan’ maar de B-kant werd dé hit. ‘Bij ons in de Jordaan’ (een compositie van Louis Noiret) werd gespeeld op het radiostation van de AVRO. De single verbrak alle records, en Johnny was opeens een nationale beroemdheid. Hij bracht in de jaren daarna ook nog een aantal singles uit, die alle erg succesvol bleken, alhoewel hij pas na 1961 ook door andere radiostations dan de AVRO werd gedraaid.

 

Nielson – Slow Motion (Teaser)

Na ‘Slapen Met Het Licht Aan’, de vorige single van Nielson (en Tabitha), komt de zanger morgen met een heel wat aanstekelijker nummer. Tenminste, dat belooft ons deze teaser, waarvan Nielson op zijn socials zegt: “Het moment dat mij niet langzaam genoeg kan gaan #slowmotion”.   Vandaag is Nielson in de Ziggo Dome als onderdeel van de Larger Than Live concerten! Met een streaming ticket kun je via www.largerthan.live online aanwezig zijn bij deze liveshow. De stream is geschikt voor telefoons, tablets en laptops en kunnen full screen naar de televisie of beamer worden gecast.

 

Flashback: Peter & Rockets scoren hit met ‘Angeline’

Op 7 juli 1973 komt ‘Angeline’ (M’n Blonde Sexmachine) van Peter & Zijn Rockets binnen in de Veronica Top Veertig. Met deze single bereikt Peter koelewijn, de Godfather van de Nederlandse Rock & Roll, samen met zijn groep wederom een top tien hit. Peter haalt herinneringen op aan het nummer:  “Dit liedje is ontstaan tijdens een vakantie van mij, samen met de Radio Veronica-diskjockeys Rob Out en Will Luikinga in het Spaanse Benidorm. Op een middag zitten wij op een terrasje. Even later komt Ad Visser bij ons zitten. Hij is ook in Benidorm met vakantie. Er paraderen nogal wat fraaie dames langs ons tafeltje. Uit een soort meligheid begin ik rijmpjes te maken met die meisjes als onderwerp. Ik besluit elke keer met Olé!. Al snel zingt het hele terras Olé!”.  Enkele maanden later zet Koelewijn zijn Spaanse herinneringen om in ‘Angeline’. In het koortje schijnt ook collega zanger Nico Haak mee te zingen.

 

Boef verbreekt Spotify record met ‘Tout Est Bon’

De afgelopen vrijdag uitgebrachte single Tout Est Bon van Boef samen met zangeres Numidia heeft het record verbroken van meest gestreamde track in Nederland ooit op de eerste dag van release. Op deze dag behaalde de single maar liefst 679.000 Spotify streams. Hij laat hiermee Verleden Tijd van Lil’ Kleine & Frenna en Bilal Wahib’s Tigers achter zich met resp. 670.000 en 652.000 streams.

Vrijdag 10 juli as. verschijnt zijn derde studio album Allemaal Een Droom via Sony Music Entertainment Benelux. Hiervoor bracht Boef al drie tracks uit van dit album; Treinstation, Nooit Thuis en Tout Est Bon. Alle tracks kwamen op de nummer 1 positie binnen in de officiële Single Top 100 en werden direct ook nummer 1 trending op YouTube. Eerder dit jaar verbrak Boef ook al een record met zijn documentaire op Videoland: nog niet eerder werd een docu binnen 24 uur zo vaak gestreamd op het platform.

 

Vandaag viert Gordon zijn 52e verjaardag

Vandaag viert Gordon zijn 52e verjaardag. Maar, zegt de Nederlandse zanger: “Mijn verjaardag vier ik dit jaar niet”.  Dat heeft alles te maken met zijn persoonlijke omstandigheden én de corona: ‘Mijn verjaardag vier ik dit jaar niet, er is geen reden tot feest als je mensen hebt moeten ontslaan en als je vrienden wegvallen om je heen’. Morgenavond geeft de zanger een interview over zijn afgelopen jaar met unieke beelden vanuit de Zuid Afrikaanse kliniek waar hij heeft gezeten om af te kicken van drugs.

In 1991 vindt de doorbraak van Gordon plaats met de single ‘Kon ik maar even bij je zijn’, dat vier weken op de eerste plaats stond van de Nederlandse Top Veertig. Daarna volgen vele hits, zoals ‘Blijf je vannacht bij mij’, ‘Jong voor altijd’ en ‘Ik hou van jou’.   Het levert hem een Zilveren Harp op.  Na een kortstondig Engelstalige avontuur schakelt Gordon weer terug naar het Nederlands met het album Omdat ik zo van je hou. De gelijknamige single, een cover van het ‘Franstalige Pour que tu m’aimes encore’ van Céline Dion, wordt een grote hit. In 1997 verschijnt het volgende album Nu het zover is.

In 1999 scoort Gordon met de groep Re-Play een grote hit met het duet ‘Never nooit meer’ werd ingezonden voor het Nationaal Songfestival 1999, maar niet geselecteerd door de NOS. Dat bleek een vergissing: deze single bereikte de 5e plaats in de Nederlandse Top Veertig. Later ging Gordon alsnog naar het Eurovisie Songfestival, maar dan als onderdeel van de Toppers. Maar het door Gordon zelfgeschreven liedje ‘Shine’ bleef in 2009 steken in de semi-finale van het festival.  In 2011 stopt hij met de Toppers om zich naar eigen zeggen volledig te kunnen richten op zijn nieuwe zanggroep Los Angeles: The Voices.  In 2018 verscheen zijn boek: Gordon. Biografie van een entertainer.

 

Gerard Joling ft. Poke – We Gaan Raket Nu

Voor het eerst heeft Gerard Joling gekozen om een nummer op te nemen met een rapper. ‘We gaan raket nu’ is een zomerse tune geworden, met hulp van Poke. Het tweetal brengt een ode aan het kleurrijke ijsje de Raket.  De clip doet daar zeker niet voor onder!  Resinjo Wijngaarde landt vanuit de ruimte in een Nederlandse volksbuurt, waar – niet toevallig –  Gerard Joling uit een ijsbus stapt en een waar feestje op gang komt.  Gerard: ”We Gaan Raket Nu is een eigentijds en zomers nummer, waar ik heel blij van word. Ik vind het erg cool om een combinatie te maken tussen urban en mijn eigen muziekstroom. Poke is een geweldige rapper met een eigen persoonlijkheid die veel energie en sfeer brengt aan onze single’’.

 

Boef ft. Numidia – Tout est bon

Menig luisteraar zal het refrein van ‘Tout Est Bon’ afgelopen week al opgepikt hebben via TikTok, waar het bijbehorende dansje viraal is gegaan. Vandaag staat de volwaardige release van Boef online op alle streamingdiensten. Het nummer is geproduceerd door Diquenza en bevat een featuring van Numidia. De kleurrijke videoclip met Afrikaanse invloeden is geschoten door Azad Wastara. Op 10 juli verschijnt ‘Allemaal Een Droom’, het nieuwe album van Boef met daarop ook ‘Tout Est Bon’.

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This