Broederliefde ft. OCS – Meisje Je Weet

Vandaag gaat de video in première van de nieuwe Broederliefde single: ‘Meisje je weet’. De track is geproduceerd door Spanker en volgt op ‘Zagalo’. De groep heeft Curaçaose, Dominicaanse en Kaapverdische roots en groeide in Nederland op. De groep bestaat uit zijn oude voetbalvrienden die samen de studio in gingen.  In 2014 kwam debuutplaat ‘Gevoelig feestje’ uit, die een top 3-notering behaalde in de Album Top 100. Voor ‘Meisje je weet’ sloeg Broederliefde de handen ineen met de Amsterdamse rapper OCS.

 

Willeke Alberti scoort hit met ‘Spiegelbeeld’

Voor deze single duiken we diep terug naar het verleden. Want wat was het een andere tijd, toen deze single binnenkwam in de Top 10 van Tijd voor Teenagers! Op 30 november 1963 komt Willeke Alberti binnen met het nummer ‘Spiegelbeeld’ in de Top 10. Op deze datum kwam het populaire radioprogramma Tijd voor Teenagers voor het eerst met een heuse hitparade. Deze werd samengesteld werd op basis van een onderzoek naar de verkoopcijfers van singles. Willeke was nog maar achttien lentes jong toen dit liedje op single uitkwam.  Het nummer werd door Gerrit den Braber bewerkt uit ‘Tes tendres années’, gezongen door Johnny Hallyday.  Maar origineel gaat het om het nummer ‘Tender years’, dat door Darrell Edwards werd geschreven voor de Amerikaanse zanger George Jones.

Eigenlijk heet ze Willy Albertina Verbrugge en was de dochter van Carel Verbrugge, die furore maakte als Willy Alberti. Al in 1958 maakt Willeke als 13-jarige samen met hem haar eerste single, ‘Zeg Pappie Ik Wilde U Vragen’. Niet veel later viel zij al succesvol in voor een optreden van haar zieke vader. Dat optreden markeert het begin van haar carrière. Maar Willeke moet eerst de MULO afmaken, omdat vader Alberti zijn dochter liever in een ordelijk beroep ziet: pedicure.

Voordat de Veronica Top Veertig in 1965 ronkend van start ging, had Willeke al een grote rij hits gemaakt. Haar eerste hit werd ‘Midi Midinette’ (1960), wat werd gevolgd door o.a. ‘Norman’ (1962), ‘Sei rimasta sola’ (weer met haar vader) en ‘De winter was lang’.  Voor ‘Spiegelbeeld’ sleepte Willeke een gouden plaat binnen. Vele jaren en vele hits later viert Willeke voor theaterseizoen 2020/2021 haar 75-jarige verjaardag met de jubileumtour De show van mijn leven.

 

Snelle – Thuis (video)

Coca-Cola in Nederland moedigt iedereen aan deze feestdagen een oprechte verbinding op te zoeken met hun dierbaren met de nieuwe campagne: ‘Geef deze kerst iets dat alleen jij kunt geven – jezelf’. De nieuwe tv-commercial is vanaf 6 december te zien en toont de magie van kerst in een met hoop vervuld verhaal over de liefde van een vader die er alles aan doet om de kerstwens van zijn dochter uit te laten uitkomen. De film is geregisseerd door de Oscar- winnende filmmaker Taika Waititi. In Nederland zet Coca-Cola deze boodschap kracht bij met een speciale track over verbinding genaamd ‘Thuis’, geschreven door Snelle en geïnspireerd op persoonlijke verhalen van zijn fans.

De release volgt na zijn laatste EP ‘Sebastiaan’, waar een serie hits op staan. Ga maar na: ‘De Overkant’ (met Suzan & Freek), ‘In De Schuur’ (met Ronnie Flex) en ‘Papa Heeft Weer Wat Gelezen’ (met Thomas Acda) behaalden allen de Nederlandse charts. ‘Thuis’ gaat over de plek waar hij zich het prettigst voelt: in zijn eigen huis.

 

Snelle – Thuis

Wederom een nieuwe track van Snelle. Hij gaat super! Snelle`s nieuwste single heet ‘Thuis’. En nee: de track staat niet op zijn laatste EP ‘Sebastiaan’, waar al een serie hits op staan. Ga maar na: ‘De Overkant’ (met Suzan & Freek), ‘In De Schuur’ (met Ronnie Flex) en ‘Papa Heeft Weer Wat Gelezen’ (met Thomas Acda) behaalden allen de Nederlandse charts. ‘Thuis’ gaat over de plek waar hij zich het prettigst voelt: in zijn eigen huis. Het rap nummer hoort bij de Coca-Cola kerstcampagne.

 

Snollebollekes – Beuk De Ballen Uit De Boom

De populairste feest act van Nederland komt met een nieuwe single! Als de “Mariah Carey van de Kempen” kon Snollebollekes niet achterblijven en komt met een eigen kerstplaat. “Beuk De Ballen Uit De Boom” maakt van oe kerstfeest een echt Snollebollekes kerstfeest. Achter Snollebollekes  gaan cabaretier Rob Kemps en DJ’s Jurjen Gofers en Maurice Huismans schuil. Het trio heeft zich toegespitst op het genre après-ski- en carnavalsmuziek. Kemps beschrijft de muziek als ‘een combinatie van moderne sound met hoempapa’. Die formule past Snollebolleke ook toe op deze Kerst single. Nondeju!

 

Frank Boeijen viert zijn 63e verjaardag

Vandaag is Frank Boeijen jarig. Gefeliciteerd! Hij mag tot één van Nederlands beste zangers gerekend worden. Hij blaast vandaag 63 kaarsjes uit. Na de middelbare school stortte Boeijen zich volledig in de muziek. Samen met Wout Pennings werd in 1977 in eigen beheer een album uitgebracht: “Frank Boeijen en Woutje Pennings”. Via Pennings belandde het album in 1978 bij platenmaatschappij CNR.

Boeijen en Pennings kregen van CNR de gelegenheid om onder productionele leiding van Rob de Nijs het album, inclusief vier nieuwe nummers, opnieuw op te nemen. In 1979 gingen Pennings en Boeijen uit elkaar. Met Wanders, Busch, gitarist Will Theunissen en toetsenist Jos Haagmans richtte Boeijen vervolgens de Frank Boeijen Groep op. Het eerste optreden was in Doornroosje, in zijn eigen stad Nijmegen.

Zijn eerste single, “Transport uit Bangkok”, werd geen succes maar de b-kant wel: “Verjaardagsfeest” werd in het radioprogramma De Avondspits met DJ Frits Spits uitgeroepen tot Steunplaat. De Frank Boeijen Groep zou in de eighties vele hits afleveren in de Nederlandse Top Veertig, zoals ‘Zwart wit’, Kronenburgpark’ en ‘Zeg me dat het niet zo is ‘. Frank Boeijen sleepte al meerdere Edisons in de wacht en werd in 2000 geridderd in de orde van Oranje-Nassau.  Hij is nog steeds actief in de muziek business. Zo had de zanger dit najaar clubtour gepland. Uiteindelijk mag hij maar voor 30 mensen spelen. Daarom staat hij zestien keer in Doornroosje. Coronaproof!  ,,Het is ook voor mij een bijzondere belevenis.”

 

MEROL – Knaldrang

Surprise! Niet op vrijdag, maar midden in de week lanceert MEROL nieuwe muziek. Met ‘“Je Vais Vite (op de Campingdisco)’ kwam ze leuk uit de hoek en nu verschijnt de opvolger ‘Knaldrang’. Een nummer, waarin MEROL het over alles heeft wat niet meer mag ‘dankzij’ het corona virus.  Ze schreef het nummer met  Koen van de Wardt. De video werd opgenomen in acht Amsterdamse clubs, waaronder in Paradiso, Radion en Club Church, die momenteel vanwege de corona de deuren gesloten moeten houden. Het fenomeen knaldrang staat voor het intense verlangen om uit te gaan, te dansen, te feesten.

MEROL: “De club is een veilige plek waar mensen even de realiteit kunnen ontvluchten. Het is een plek waar mensen vrij zijn en waar velen zichzelf kunnen zijn, soms meer dan in het alledaagse leven. Ik hoop dat ‘knaldrang’ troost biedt aan alle mensen die het uitgaan missen.”

 

Corrie van Gorp (78) overleden in haar slaap

Corrie van Gorp, comédienne, zangeres en actrice is overleden. Dat heeft haar familie maandag naar buiten gebracht. De Rotterdamse stierf afgelopen zondag op 78-jarige leeftijd in haar slaap. Zij was de dochter van Piet van Gorp, die deel uitmaakte van het populaire accordeontrio The Three Jacksons. Corrie werd aan het begon van de seventies landelijk bekend toen zij samen met Willem Nijholt optrad in twee theatershows van Wim Sonneveld. 

In 1975 speelde Van Gorp een van de hoofdrollen in de musical Een kannibaal als jij en ik van Freek de Jonge en Bram Vermeulen. Hetzelfde jaar was zij voor het eerst te zien in een revue van André van Duin. Met Andre en Frans van Dusschoten werden ze razend populair onder het publiek. Zeker ook dankzij de typetjes, die Van Duin en Van Gorp samen vertolkten. De meest hilarische was hun rol als meneer en mevrouw De Bok.

Andre bezorgde Corrie ook een aantal carnaval hits en filmrollen. Als zangeres brak ze door in 1976 met ‘Me soezafoon’, dat haar een 11e plaats bezorgde in de Nederlandse Top Veertig. Een jaar later verscheen haar grootste single succes: ‘Zo slank zijn als je dochter’, dat de 4e plaats bereikte.   Ook met nummers als ‘Alie van de Wegenwacht’ (1980) en ‘Ik ben tamboer’ (1981) had Van Gorp veel succes. Met  Tol Hansse en Clous van Mechelen maakte de Rotterdamse de LP ‘Corrie van Gorp’ (1978), met daarop onder andere de single ‘Een Hollandse Boerenmeid’.

Nadat Van Gorp zich terugtrok uit het theater, woonde zij jarenlang in het buitenland. Later keerde ze weer terug naar Rotterdam. In 2009 was Van Gorp voor het laatst te zien op televisie als mevrouw De Bok, in de wekelijkse Dik Voormekaar Show van André van Duin en Ferry de Groot.  Daarna trok zij zich terug uit het openbare leven.  In 2018 werd in het Oude Luxor Theater in Rotterdam een vitrine ingericht met de originele kleding van typetje mevrouw De Bok, als eerbetoon aan Corrie Van Gorp, een groot comédienne.

 

Linde Schöne – Zie je niet

Met elegante overtuiging landde Linde Schöne met haar EP’s ‘Liefde van de Vloer’ (2016) en Linde van Nimma’ (2017) in het Nederlandse muzieklandschap. Het leidde voor de Noah’s Ark zangeres – die al haar materiaal zelf schrijft – al tot een Edison-nominatie, radiohit met ‘Liefde van de Vloer’, optredens bij o.a. Lowlands en DWDD en een rol als vast voorprogramma bij de Remi-tour van Ronnie Flex.

Nu, na een periode van relatieve stilte, is Linde volledig terug en verschijnt haar officiële debuutalbum ‘Nog Heel Even’. “Voor mij is dit een album om op te dansen door je woonkamer. Ik hoop dat mensen zich vrij voelen als ze ernaar luisteren, dat het ervoor zorgt dat zij ook alles eruit willen gooien”, zegt Linde over haar muziek. In de periode voorafgaande aan het nieuwe project verbrak ze de relatie met haar vriend en tevens vaste producer. Het maakt ‘Nog Heel Even’ een diep persoonlijke en klassieke break-up-plaat, die thematisch in het teken staat van pijn, (wan)hoop, woede, kracht en zelf-acceptatie. Van het album is ‘Zie je niet’ de nieuwe single.

 

Emma Heesters – Als De Eerste Sneeuw Valt (video)

Zangeres, songwriter en succesvolle YouTuber Emma Heesters heeft vandaag haar kerstsingle ‘Als De Eerste Sneeuw Valt’ uitgebracht. Het is de afsluiter van een spectaculair jaar, waarin ze definitief doorbrak bij het grote publiek. Na een aantal succesvolle samenwerkingen in het verleden, een gouden plaat voor ‘Waar Ga je Heen’ en een MTV-award is dit de volgende stap in haar muzikale carrière.

Emma over het liedje: “Ik heb zoveel zin om het kerstgevoel bij mensen thuis te brengen! Zelf ben ik mega fan van kerst. Vandaar dat ik natuurlijk super excited ben om mijn eerste eigen kerstsingle uit te brengen. Een mooie afsluiting van een succesvol jaar waar ik iedereen heel erg dankbaar voor ben.”

Eerder dit jaar werkte de vierentwintigjarige Heesters al samen met Kris Kross Amsterdam en Tino Martin aan ‘Loop Niet Weg’. Daarop volgde in oktober wederom een gezamenlijk project met Kriss Kross Amsterdam. Hiervoor werd acteur en rapper Bilal Wahib gevraagd om bij te dragen aan ‘Donderdag’. De video voor de nieuwe single gaat vandaag in première om 16.00 uur.

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This