Bazart ft. Pommelien Thijs – Hou mij vast (Teaser)

Een maand na de release van ‘Medeplichtig’ lanceert Pommelien Thijs haar nieuwe singel! Het nummer heet ‘Hou mij vast’ en wordt een Belgisch onderonsje met Bazart. Bazart kondigde het nieuws aan op Instagram en TikTok met een teaser.  De twee Vlaamse acts werkten al eerder samen in augustus van dit jaar. Pommelien Thijs deelde toen het podium tijdens een optreden van Bazart op Pukkelpop. Ze brachten toen samen live het nummer ‘Denk maar niet aan morgen’.  De singel ‘Hou Mij Vast’ komt overigens pas uit op 22 december en Pommelien en Bazart gaan het nummer voor het eerst live spelen op 23 december in het Sportpaleis in Antwerpen.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

@bazartbandofficial

Hou Mij Vast feat. @Pommelien Thijs komt uit op 22 december en zullen we voor het eerst live spelen op 23 december in het Sportpaleis. #fy #fyp #newmusic

♬ origineel geluid – bazartbandofficial
 

Nederpop Hit ABC : De Aal

Credits: Marcel Antonisse / Anefo

Hitzound geeft een alfabetisch overzicht van de meest succesvolle Nederpop acts. Met de meest populaire Nederlandse zangers, zangeressen, bands en rappers vanaf 1965 tot nu. We vervolgen het archief na 4 Fun met:

De Aal

De Aal, ofwel de zingende tandarts uit Den Haag. Hij brak als zanger door in 1980 met ‘Een barg die hé un krul in de steert’, dat uitgroeide tot een heuse carnavalskraker. Albert van Aalten, zoals hij in het echt heet, leerde het lied kennen doordat zijn vader het vaak zong. Deze zou het in de Tweede Wereldoorlog hebben opgepikt tijdens zijn onderduiktijd in Friesland. Van Aalten zong het aanstekelijke liedje geregeld op feestjes. Toen hij het voorzong aan Hans van Hemert, een kennis van hem,  kwamen ze gezamenlijk op het idee om het als carnavalsnummer uit te brengen. Hans van Hemert zorgde voor de productie, Van Aalten zong het zelf in als De Aal.

Met succes! De singel bereikte de top tien in Nederland. Dat smaakte naar meer en zo bracht De Aal meerdere carnavalsplaten uit. De Aal bracht in de jaren daarna nog enkele carnavalsplaten uit. In 1982 werd met ‘Sjanson de confiture’ nog een hitparade notering behaald.  In de zomer van 2008 bracht hij naar aanleiding van het Europees kampioenschap voetbal zijn laatste singel uit: ‘Eurokampioen olee’. Dit werd echter geen hitparadesucces.

TOP 3 Meest succesvol in de Nederlandse Top 40:

01EEN BARG DIE HÉ UN KRUL IN DE STEERT                         1980 11 wk  – nr.   9
02SJANSON DE CONFITURE1982   3 wk. – nr. 37
03IK HEB EEN KATER IN M’N KOP1986  Tipparade

De meest gestreamde song op Spotify van de Aal is ‘Een barg die hé un krul in de steert’ met meer dan 370 duizend streams. Dat is zo’n 340 duidend streams meer dan de nummer 2 ‘Sjanson de confiture’.  

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 

Hannah Mae – Waterdicht

Credits: Spark Records

Met ‘Wat wil je van mij’ scoort Hannah Mae (samen met Metejoor) één van de grootste hits van 2023. De jonge singer-songwriter uit Emmen staat momenteel genoteerd in de TIP 40 met haar nieuwste singel: ‘Waterdicht’. Het is haar meest persoonlijke nummer tot nu toe toe. Waar gaat het over? De zangeres legt uit: “Ik heb het geschreven voor mijn moeder. Het gaat over een periode waarin zij niet zo lekker in haar vel zat. Er zit een soort boodschap in: het is oké om soms even niet oké te zijn en als het even allemaal niet gaat. Je hoeft niet altijd degene te zijn die alles oplost, en die alles voor iedereen fikst. Het is oké als je het zelf ook niet allemaal weet.”

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 

Mula B ft. Goldband – Allang Niet Meer Van Jou

Credits: Plus Records

Gisteren bracht rapper Mula B zijn nieuwe album ‘Narcopop’ uit. Op deze plaat staat een interessante samenwerking met Goldband. Rap meets pop, om het maar zo te zeggen! De singel die ze gezamenlijk hebben uitgebracht heet ‘Allang niet meer van jou’. Na een rustige trapbeat nemen de bekende synths van de drie Goldband stukadoors het nummer over. Het is een nieuwe sound die Mula B laat horen.  Over zijn samenwerking met Goldband zegt hij: ”We komen van verschillende sounds, maar het gevoel matcht”. Zo is het! De singel debuteert op nummer 3 in de vandaag verschenen Spotify chart.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 

Nielson – Kerstcadeau

Credits: Lobke de Boer, Sony Music

Na het heerlijk avondje is Sinterklaas weer op weg naar Spanje en werd vanochtend door Nielson uitgezwaaid. Hiermee opent Nielson officieel het kerstseizoen. Dat doet hij met zijn singel ‘Kerstcadeau’.  “Nu Sinterklaas is uitgezwaaid en veilig op de terugweg is naar Spanje kan mijn favoriete feest van het jaar eindelijk beginnen! Weg met de chocoladeletters en door naar de gourmetschotels en het heerlijke geklaag van je familie over geforceerde gezelligheid met de feestdagen,” aldus Nielson.  “Deze dagen waarop we onszelf nog wél opleggen om verbinding te maken met elkaar zijn een zeldzaamheid en misschien zelfs belangrijker dan ooit. Ik wens iedereen daarom een overdosis aan liefde toe deze kerst en het vermogen om er enorm van te genieten!” Verleden jaar bracht Nielson zijn kerstsingel ‘Kerstcadeau’ voor het eerst uit en daarmee ging voor hem een lang gekoesterde wens in vervulling. Het nummer is nu opnieuw uitgebracht.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 

Nederpop Hit ABC : 3JS

Credits: Hans-Peter van Velthoven 

Hitzound geeft een alfabetisch overzicht van de meest succesvolle Nederpop acts. Met de meest populaire Nederlandse zangers, zangeressen, bands en rappers vanaf 1965 tot nu. Dagelijks zullen we aandacht besteden aan het Nederpop Hit ABC. Nederpop is één van de meest populaire muziekstromen die ons land rijk is en telt vele commerciële hoogtepunten. Denk maar eens aan ‘Venus’ van Shocking Blue, ‘Radar love’ van Golden Earring, ‘Stars on 45’ van Stars on 45, ‘Lea’ van The Cats , ‘Niet of nooit geweest’ van Acda en de Munnik en ‘No limits’ van 2 Unlimited.

Wil jij dat jouw favoriete Nederlandse act ook een plaats krijgt in het Nederpop Hit ABC Archief? Stuur ons dan een berichtje. We vervolgen het archief na 2 Unlimited met:

3JS

3JS is een Nederlandse band uit Volendam. Zij geven een nieuwe draai aan de klassieke Volendammer palingsound. In 2002 richtten zanger Dulles en gitaristen Kwakman en De Witte (eerder oprichter van Jen Rog) een band op onder de naam 3JS. De naam van de band is gebaseerd op de voornamen van de toenmalige leden. Met hun eerste album ‘Watermensen’ breekt het trio landelijk door in 2007.  De 3J’s krijgen in 2007 de Buma Zilveren Harp 2007 uitgereikt, een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. Hoewel het album met goud werd bekroond, bleef singel succes uit. De volgende twee albums ‘Kamers van mijn hart’ (2008) en ‘Dromers en dwazen’ (2010) leverden de 3JS een gouden plaat op.

In 2010 behaalde het trio voor het eerst een notering in de Nederlandse Top 40 met ‘Wat is dromen’, waarvoor ze samenwerkten met Ellen ten Damme. Het jaar erop mochten de 3JS ons land vertegenwoordigen met het zelf geschreven ‘Never alone’. De 3JS reisden af naar Düsseldorf, waar Nederland deelnam aan de tweede halve finale. Het nummer haalde echter de finale niet. De Nederlandstalige versie werd echter wel een succes in de Nederlandse Top 40.

In januari 2013 werd bekend dat Jaap de Witte de band noodgedwongen heeft moeten verlaten. Zijn zoon Jan wordt de nieuwe vaste gitarist van de 3JS. Zijn vader bleef nog wel betrokken door middel van het schrijven en componeren van nummers. Jan de Witte zou de band in 2019 verlaten. Hij besloot zich te gaan concentreren op zijn soloproject BLANKO. Na de theatertour Heroes of Music en de shows in Caprera volgde Robin Küller hem op. Het meest recente album van de 3JS, ‘Mooie tijden’ kwam deze zomer uit en is wederom succesvol.

TOP 5 Meest succesvol in de Nederlandse Top 40:

01JE VECHT NOOIT ALLEEN                                 201115 wk  – nr. 12
02WAT IS DROMEN (met Ellen ten Damme)201013 wk. – nr. 17
03WERELDWIJD ORKEST (met div. artiesten)2011  4 wk. – nr. 12
04VREEMDE LEEGTE2021  2 wk. – nr. 38
05WIEGELIED2008Tipparade

De meest gestreamde song op Spotify van de 3JS is ‘Wiegelied’ met meer dan 7 miljoen streams. Dat is zo’n 2 miljoen streams meer dan de nummer 2 ‘Gelove in het leven’.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 

Snelle & Miss Montreal – September

Credits: Cloud 9

Leuk nieuws voor de fans van Snelle! Hij sleept deze week de Hit van 100 (100%NL) binnen met Miss Montreal. De Hit van 100 is de wekelijkse schijf van het populaire radiostation 100%NL. Het nummer heet ‘September’ en staat op het nieuwste album ‘Achtentwintig’. Daar staat ook zijn laatste singel ‘Hoodiedate’ op. ‘September’ is een perfecte combinatie tussen de vibes van het koude weer en de warme feestdagen! Het nummer staat intussen vers op de playlist Brand New. Op 1 maart 2024 start Snelle met De Achtentwintig Tour’ in Luxor Live (Arnhem).

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 

Paul de Leeuw & Simon Keizer – Het komt wel goed

Credits: Sony Music

Na Nick Schilder laat nu ook Simon Keizer van zich horen. Simon, voorheen bekend van het populaire duo Nick en Simon, maakt zijn muzikale comeback! Samen met Paul de Leeuw heeft hij de singel ‘Het komt wel goed’ uitgebracht. “We hebben een nieuwe plaat! ‘Het Komt Wel Goed’ is vanaf nu overal te beluisteren, en we zijn er super trots op’, aldus Paul op Instagram. ‘We zagen elkaar dit jaar al steeds vaker, dus het voelde goed om samen iets uit te brengen.” Het liedje gaat live tijdens de Sinterklaasshow Sint & De Leeuw op dinsdag 5 december om 20.30 uur bij NPO1.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved

 

Dorus gaat 50 jaar na zijn dood viral met ‘Twee Motten’ 

Credits: Jack de Nijs, Anefo

Ruim vijftig jaar na zijn dood staat komiek Tom Manders terug in de schijnwerpers met zijn nummer ‘Twee motten’. En dat allemaal dankzij TikTok. De in 1972 overleden Manders nam het nummer samen met organist Cor Steyn. In de jaren vijftig presenteerde Tom Manders, als zijn alter ego Dorus, samen met organist/dirigent Cor Steyn het programma “De Showboat”. Voor dit programma namen ze het nummer ‘Twee motten’ op, over twee motten die zich te goed deden aan Dorus’ oude jas. Het werd een grote hit in onder meer de Muziek Parade, één van de voorlopers van de Nederlandse Top 40.  Op Tik-tok is ‘Twee motten’ sinds een dag of tien een trend. TikTokker Joey Burnet ging viral met het nummer. “We hebben nu twee filmpjes op het nummer gemaakt en die hebben meer dan drie miljoen views”, aldus Joey, die in eerste instantie nog nooit van het nummer had gehoord. “Ik wist hiervoor niet wie Dorus was. Het was gewoon een comment in een video van iemand die vroeg of we Twee Motten konden doen.”

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 

Karsu – Kom Dansen

2023 was een bewogen jaar voor Karsu. Zij verloor verschillende familieleden tijdens de grote aardbeving in Turkije en Syrië op 6 februari. Er waren daar meer dan 50.000 doden te betreuren. Tijdens de nationale actiedag voor de slachtoffers van de aardbeving zong ze de emotionele ballade ‘Waar ben je dan’. De zangeres en pianiste Karsu brak in 2021 door dankzij De Beste Zangers . Met haar unieke blend van pop, jazz en Turkse muziek speelde ze in meer dan twintig landen over de hele wereld, stond drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en trad ze twee keer op het North Sea Jazz Festival.  Dichter bij huis staat Karsu op het podium van Metropool (Hengelo) op 2 december en Oosterpoort (Groningen) op 3 december. Daar laat ze ook haar vandaag verschenen singel horen ‘Kom dansen’, waar ze zelf aan meeschreef. Ditmaal laat Karsu zich van een heel andere kant zien!

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Latest Tweets

NL Top 200

Google ad

Spotify New Music
Translate »
Share This