Flashback: Willy Alberti

 

Op 18 februari 1985 overleed Willy Alberti. De Nederlandse zanger wordt nog steeds herinnerd als één van de beste zangers die Nederland ooit voortbracht, die zowel het levenslied als opera zong. Willy kwam uit een muzikale familie. Zijn vader verdiende de kost als zingende kelner en zijn neef Jantje van Musscher zou later bekend worden als Johnny Jordaan.

Willy is nog maar 13 als hij debuteert in de operette Rose Marie. Wat niet veel mensen weten, maar wel degelijk waar is: Willy Alberti is de eerste Nederlandse zanger die de Amerikaanse Billboard Top 100 haalt. Dat lukt hem op 30 november 1959 met ‘Marina’. In de jaren zestig begon Alberti op te treden met dochter Willeke. Alberti was zo de leermeester van Willeke. Samen traden ze veel op en scoorden ze meerdere hits. Zoals met ‘Dat Afgezaagde Zinnetje’ en ‘Reisje Langs De Rijn’. Willy Alberti won twee Edisons. De kleine grote zanger werd 58 jaar.

 

 

 

Luizenmoeder verbreekt record na record

 

Lineair TV kijken uit de mode? Poeh! De Luizenmoeder breekt record na record! De eerste aflevering door bijna 4 miljoen mensen bekeken. De tweede aflevering was een nieuw record. Niet minder dan 4.176.000 kijkers stemden af op de serie, waar directeur Anton zich verlekkerde aan het geluid van plassende leerkrachten. De teller van de eerste aflevering bleef, met de toegevoegde cijfers voor uitgesteld kijken, steken op 5,1 miljoen.

Diezelfde directeur Anton is boos op RTL Boulevard. Diederik Ebbinge staat het programma niet meer te woord. Op een intussen verwijderde tweet zegt hij: @RTLBoulevard beweert dat de reden dat ik geen derde seizoen #DeLuizenmoeder met geld te maken heeft. Dit is totale bullshit en hebben mijn agent en ik vanmiddag doorgegeven. Dat ze dit dan toch beweren is zeer ranzig. Jullie hoeven me nooit meer te bellen. Doei!’, aldus Ebbinge. Tel daar de 1,1 miljoen online kijkers bij en dan hebben we het over 5,1 miljoen.

 

 

 

Ben Cramer viert 72e verjaardag

 

Ben Cramer viert vandaag zijn 72e verjaardag. Het maakt hem dus nu met recht een ‘Oude Muzikant’. Met deze titel ging de zanger, acteur en musical-ster in 1973 naar het Eurovisie Songfestival. Het festival werd gehouden in Luxemburg en Israél maakte er zijn debuut. ‘de oude Muzikant’ werd geschreven door Pierre Kartner, alias Vader Abraham en eindigde op de 14e plaats.

Ben stopte vroeg met school, om zich al op jonge leeftijd te richten op een zangcarrière. “In het begin stonden die niet te juichen nee. Maar toen m’n eerste plaatje een hit werd, begonnen ze het leuk te vinden. Uiteindelijk is mijn vader mijn grootste fan geworden. Dat hij in de bakkerij per ongeluk een foto van me uit zijn portemonnee liet vallen, zodat mensen konden zeggen: ‘hé, is dat je zoon?'”

Ben startte met the Rhythm Boys, later bekend als the Sparklings. Het succes kwam na zijn ontmoeting met Annie de Reuver. Zij adviseerde zijn achternaam van Kramer naar Cramer te veranderen en stond aan de wieg van zijn eerste hit ‘Zai Zai Zai’. Andere grote his waren ‘Dans Met Mij’ en ‘De Clown’.

 

 

 

Thijs Boontjes (31) sluit tienerjaren af met ‘Geen Achttien Meer’

 

Vandaag brengt Thijs Boontjes zijn langverwachte debuutalbum ‘Geen Achttien Meer’ uit. Het project van de 31-jarige artiest gaat stiekem over dat hij nu pas toe is aan het afsluiten van zijn tienerjaren. Haat, liefde en vluchtgedrag zijn daarom onderwerpen waar je niet aan zult ontkomen.
Op tekstueel vlak is hij bijgestaan door begenadigde troubadours als Lucky Fonz III en Henny Vrienten. Qua geluid gaat de plaat veel kanten op, Verwacht funky basslines op italo geïnspireerde melodieën tot aan droevige obscure melodieën.

 

 

 

Nick en Simon – Hier en Nu

 

Er was een tijd dat Nederland overspoelt werd door Nick & Simon, maar nu het duo het besluit nam om meer in te zetten op vloggen, is het was rustiger rondom het Volendamse duo.  Maar het tweetal zit bepaald niet stil. Allereerst dropten Nick & Simon vrijdag hun nieuwe single ‘Hier En Nu’’ en komen ze dit voorjaar naar de Ziggo dome. (20 en 21 april) Dit najaar gaan de heren ook nog toeren. Met de clubtour ‘Het Dak Eraf’ komen ze onder meer naar Paradiso, TivoliVredenburg, de Effenaar, Paard en Metropool aan. De clubtour start in oktober.

 

 

 

Merol dropt video voor Hou je Bek En Bef Me

 

Merol brengt vandaag de video van haar nieuwe single ‘Hou je bek en bef me’ uit. Daarmee draait Merol de rol van man en vrouw precies om: het meisje is de jager en de jongen het gewillige slachtoffer. Dat is verfrissend aan deze track! Merol wist eerder de aandacht te vangen met ‘Lekker met de Meiden’. De clip, dat vertelt dat meisjes graag samen worteltaart en ketamine snuiven, is bijna twee miljoen keer bekeken op YouTube. Merol geeft binnenkort drie optredens in Paradiso en komt ook naar Paaspop.

 

 

 

Ferry Doedens – Allerliefste

 

Ferry Doedens is terug met nieuwe muziek! Twee jaar na zijn laatste single ‘Nu Of Nooit’ is vandaag het nummer ‘Allerliefste’ verschenen. De timing is perfect: op Valentijnsdag! Het nummer is gepend door Peter Groenendijk, die ook verantwoordelijk was voor “Ik heb je lief’, van Paul de Leeuw uit 1997.
“Het liedje is prachtig klein, lief en ik denk dat iedereen geraakt kan worden door de tekst”, aldus Goede Tijden, Slechte Tijden acteur Doedens (28). Het nummer gaat overigens niet over zijn nieuwe liefde, maar: “Het omschrijft wel wat ik voor hem voel.”

 

 

 

Tim Douwsma – Fryslân

 

Tim Douwsma verloochent zijn roots niet: vandaag gaat de video van zijn nieuwe single ‘Fryslân’ in première. De zanger met roots in Wijnjewoude brengt een lofzang op zijn provincie. Tim schreef ook mee aan het nummer, dat 22 jaar na de laatste Elfstedentocht uitkomt. Tim hoopt dat kroegen in Friesland zijn nieuwe plaat gaan promoten. De kroeg, die de meeste reacties op sociale media weet los te maken, wordt op zaterdag 16 februari vereerd met zijn optreden.

 

 

 

Edsilia Rombly viert 41e verjaardag

 

 

 

Feest in huize van Edsilia Rombley. De zangeres viert vandaag haar 41e verjaardag. Haar zangcarrière begon in 1995 als grap, toen ze met Gracia Gorré, Karima Lemghari en Susan Haps de R&B-groep Dignity vormde. In 1996 won Rombley de finale van de Soundmixshow met een imitatie van Oleta Adams (I Just Had to Hear Your Voice). In 1997 volgde internationale bekendheid dankzij de winst van de Europese Soundmixshow met hetzelfde nummer.

Daarmee was Europa rijp voor Edsilia: een jaar later nam ze voor Nederland deel aan het Eurovisie Songfestival met ‘Hemel En Aarde’. Met dit nummer van Fluitsma & Van Tijn scoorde Nederland het egrootste Nederlandse succes sinds Teach-In in 1975. ‘Hemel & Aarde’ wordt 4e. I 2007 doet ze opnieuw mee, maar met ‘Nooit Meer Zonder Jou’ weet ze geen potten te breken. Edsilia maakr ook deel uit van de gelegenheidsformatie Ladies of Soul.

 

 

 

Otto Wunderbar & Slechte Grappen XL ft Barry Badpak – Geef Ons Maar Bier

 

Slechte Grappen XL heeft de handen in een geslagen met Otto Wunderbar en Barry Badpak om een opvolger te maken op de carnavalskraker “Kratje Bier”. Het carnavalsnummer genaamd “Geef ons maar Bier” zal overal met carnaval te horen zijn! Je kent de meezinger natuurlijk als ‘YMCA’ van Village People. Dit volkslied van de homoseksuele community is intussen meer dan 50 miljoen maal verkocht en scoorde nummer 1 hit in de winter van `78/ `79.

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This