Eefje de Visser – Langen Vinnen; te zien op gewelddadig Pukkelpop

 

 

Begin volgend jaar wordt het vierde album verwacht van Eefje de Visser. Het eerste voorproefje ‘Lange Vinnen’ is in elk geval veelbelovend. De clip voor het dromerig nummer is opgenomen in Aqua Azul, een badhuis aan de rand van het Gentse Patershol.

In de video lijkt het wel of Eefje een zeemeermin had willen zijn. “Daar kan ik me iets bij voorstellen. Die associatie met onder water zijn, komt dan ook steeds terug in mijn liedjes. Voor mij is dat een heel ambigu gegeven: je kunt je als een vis in het water voelen, heel prettig. Er speelt een groot verlangen naar gewichtloosheid mee. Maar water kan net zo goed heel verstikkend werken.”

Gisteren stond Eefje op Pukkelpop, waar de Nederlandse klimaat activiste Anuna De Wever werd belaagd door zo`n 20 jonge mannen, die haar en haar vriendinnen `s nachts bekogelden met flessen met urine, doodsbedreigingen en de partytent werd bedreigd. Deze lage actie durfden de mannen, met wapperende leeuwenvlaggen, uiteraard alleen te doen in het donker, in een grote anonieme groep.

Pukkelpop onderzoekt het incident op de camping nu. Festivalorganisator Chokri Mahassine veroordeelt de gewelddadige feiten die nu onderzocht worden: “Dit is niet waar ons festival mee geassocieerd wilt worden. Het is nooit de bedoeling dat mensen worden lastiggevallen, op welke manier dan ook.”

 

 

 

Roxeanne Hazes – Mama Was Een Klootzak

 

 

Roxeanne Hazes brengt haar nieuwe single ‘Mama Was Een Klootzak’ uit. Ze schreef het nummer samen met Vjeze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig. Het is een ode aan het moederschap en een liefdesverklaring aan haar zoontje Fender. “’Mama Was Een Klootzak’ gaat over hoe er iemand in je leven kan komen die iets bij je teweegbrengt, waardoor je niet meer het negatieve, destructieve, egoïstische gedrag van daarvoor hebt”, aldus Roxeanne.

“In dit geval gaat het liedje over mijn zoontje Fender. Maar het is geen zoetsappige lofzang op het moederschap. In bredere zin gaat het over wat ware liefde met je kan doen en hoe het je een beter mens kan maken.” Volgende week wordt de videoclip voor het liedje geschoten; daarin speelt actrice Ricky Koole de hoofdrol. De nieuwe single volgt op ‘Bonnie & Clyde’.

 

 

 

Roxeanne Hazes – Mama was een klootzak (teaser)

 

 

Roxeanne Hazes brengt op vrijdag 16 augustus een nieuwe single uit, met de prikkelende titel ‘Mama Was Een Klootzak’. Ze schreef het nummer samen met Vjeze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig. Het is een ode aan het moederschap en een liefdesverklaring aan haar zoontje Fender.“’Mama Was Een Klootzak’ gaat over hoe er iemand in je leven kan komen die iets bij je teweegbrengt, waardoor je niet meer het negatieve, destructieve, egoïstische gedrag van daarvoor hebt”, aldus Roxeanne.

“In dit geval gaat het liedje over mijn zoontje Fender. Maar het is geen zoetsappige lofzang op het moederschap. In bredere zin gaat het over wat ware liefde met je kan doen en hoe het je een beter mens kan maken.” Volgende week wordt de videoclip voor het liedje geschoten; daarin speelt actrice Ricky Koole de hoofdrol. De nieuwe single volgt op ‘Bonnie & Clyde’.

 

 

 

Jannes – Nog Steeds Zijn We Samen

 

 

Jannes is terug met een nieuwe single! Het nummer heet ‘Nog Steeds Zijn We Samen’ en is geplukt van zijn meest recente plaat ‘Liever Bij Jou’. “De meeste liedjes hebben we gemaakt met Emile Hartkamp en Norus Padidar. Daar werk ik al een jaar of zestien mee,” aldus Jannes. Inmiddels timmert de Nederlandse zanger al zo`n twintig jaar aan de weg. Eén van de hoogtepunten was zijn album ‘Als het Zonnetje Schijnt’, dat platina verkocht.

 

 

 

Wesley Klein – Vind Je Het Gek!

 

 

De 31-jarige Wesley Klein lanceert vandaag de video van zijn nieuwe single ‘Vind Je het Gek’. Ooit begon hij als betontimmerman in de bouw, maar per toeval werd zijn zang talent ontdekt tijdens een optreden in een café. Daarna won hij in 2010 het talentenprogramma Pop Stars. De winst leverde hem een top tien notering op voor ‘You Raise me Up’. Intussen zingt de Leidse zanger al weer heel wat jaartjes in het Nederlands.

 

 

 

Andre Hazes – Waarom Moet deze Kroeg Nu Eigenlijk Sluiten (Teaser)

 

 

André Hazes is de laatste dagen het gesprek op social media. Zo zou er een relatiebreuk ophanden zijn met zijn vriendin Monique Westenberg en wordt de naam van Hazes in verband gebracht met Nikki Plessen. Volgens de zanger is er allemaal niks aan de hand. Veel beter nieuws is, dat Andre Hazes werkt aan een nieuwe single! Het nummer ‘Waarom Moet Deze Kroeg Nu Eigenlijk Sluiten’ komt over 2 weekjes uit, maar debuteert alvast vers vandaag in de TIP 30.

 

 

https://www.instagram.com/p/B03BehvgeFg/

 

Patricia Paay`s eerste hit ‘Je Bent Niet Hip’ ( 05-08-1967)

 

 

Op 5 augustus 1967 scoort Patricia Paay haar eerste hit in de Nederlandse Top 40 met het nummer ‘Je Bent Niet Hip’. Het liedje was een cover van Siw Malmkvist`s single ‘Ein Neues Spiel Ein Neues Gluck’. Hoewel het nummer haar doorbraak betekende, blijkt Paay een enorme hekel aan het liedje te hebben. De 18-jarige Patricia had helemaal geen zin om Nederlands te zingen. Ze hoopte door te breken als jazz-zangeres. Maar een platencontract lonkte toch en daarom ging ze akkoord met het voorgestelde repertoire en zingt twee liedjes in. De beoogde A-kant was ‘Als Dat Zou Kunne’, maar valt niet echt op. Het andere nummer ‘Je bent Niet Hip’ des te meer! Het werd de start van een succesvolle carrière.

 

 

 

Eva de Roovere – Radiogolf

 

 

In mei verscheen ‘La Loba’, het nieuwe album van Eva de Roovere. Voor een aantal van de tracks zijn video’s gemaakt, allemaal met een unieke dansstijl en choreografie. Deze week deelde de ‘Fantastig Toch’ zangeres de video voor haar nieuwe single ‘Radiogolf’.

 

 

 

John Spencer – Jozefien

 

 

John Spencer brengt haar naar huis vannacht. Rock ‘n Roll mee met deze nieuwe versie van ‘Jozefien’. Hij gaat al heel wat jaartjes mee in de muziek business. Zo schreef hij samen met Henny Vrienten het liedje ‘Call It Love’, dat in België de top tien haalt. Spencer krijgt daarna een contract aangeboden bij de grote platenmaatschappij Phonogram.

Na een conflict bij Phonogram vertrekt Spencer in 1980 naar platenlabel Telstar. Hier neemt hij de plaat Songs For A Rainy Day op. Deze flopt, maar Spencer geeft het niet op. Met gespaard geld en zijn opgebouwde knowhow gaat hij zich toeleggen op productie- en componeerwerk. Voor de Nederlandse zanger Nick MacKenzie schrijft en produceert hij het nummer ‘Hello, good morning’ en de gelijknamige elpee.

In 1983 scoort hij driemaal met covers: ‘Steelgitaar en een glaasje wijn’ (Paul Anka), ‘Johnny vergeet me niet’ (John Leyton) en ‘Lana’.(Roy Orbison). Ook zijn nieuwe single ‘Jozefien’ is een cover: origineel is het nummer ‘Yes Tonight Josephine’ van Johnnie Ray.

 

 

 

Zangeres Zonder Naam krijgt pop-up museum in Leiden

 

 

Op 5 augustus zou Mary Servaes – Beij, beter bekend als de Zangeres Zonder Naam, honderd jaar zijn geworden. Om dat te vieren opent er in haar geboortestad Leiden in augustus een pop-up museum over het leven van de ‘Koningin van het Levenslied’.

We dachten: laten we haar eren met een pop-upmuseum’, aldus oprichter Gideon Roggeveen tegenover Radio West. ‘Heel veel mensen hebben wel een herinnering bij de Zangeres zonder Naam. En als je je in haar muziek gaat verdiepen, de protestliederen bijvoorbeeld, dan leer je haar nóg beter kennen.’ De Zangeres, die lange tijd verfoeid werd door de grote radiostations, werd op latere leeftijd steeds meer erkend als gevestigd zangeres. Zo trad ze op met Normaal en stond ze in 1986 op het podium van Paradiso.

Tot haar grootste successen behoren: ‘Ach vaderlief, toe drink niet meer’(1959), ‘Mexico’ (1969, 1986), ‘Het soldaatje’ (de vier raadsels) (1971), ‘Mandolinen in Nicosia’ (1972), ‘Keetje Tippel’ (1975), en ‘ ‘t Was aan de Costa del Sol’. (1975) In totaal nam ze meer dan 550 liedjes op. Het pop-up museum bevindt zich in de Old School, een voormalig schoolgebouw in het centrum van Leiden en is gratis te bezoeken.

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This