BBC gaat het professioneel aanpakken met het Songfestival

 

 

De BBC pakt het volgend jaar een stuk professioneler aan met het Eurovisie Songfestival! En dat is een goede zet, na de desastreuse uitslag van dit jaar. Engeland schrapt de nationale voorrondes, die de omroep sinds 2016 hanteert. Daarmee keren ze niet terug naar het systeem van daarvoor, want ditmaal gaat BBC samenwerken met het platenlabel BMG, om dé Britse artiest te vinden voor de 65e editie van het Eurovisie Songfestival, dat volgend jaar mei in Rotterdam gaat plaatsvinden.

De omroep meldt: „BMG en BBC Studios delen dezelfde visie om een nummer te kiezen met een brede internationale aantrekkingskracht en een artiest die de geest en waarden belichaamt van het Eurovisiesongfestival”. Deze vernieuwde aanpak kan eindelijk weer eens het succes opleveren waar Groot Brittannië al jaren naar snakt.

BMG bracht o.a. het winnende ‘Heroes’ uit van de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw. Ook Netta, de winnende inzending van Israël tekende vorig jaar een contract bij BMG. Groot Brittannië is al verzekerd van een plek in de finale op zaterdag 16 mei. Naast de big five’ (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot Brittannië ) is ook Nederland als gastland automatisch verzekerd van een finaleplek. Het afgelopen jaar eindigde de Britse inzending, Michael Rice, als laatste in de finale met 11 punten.

 

 

 

Laura Tesoro – Limits

 

 

‘Limits’ is de nieuwe, persoonlijke single van de Belgische zangeres Laura Tesoro. De track gaat over hard werken en jezelf blijven uitdagen om je doelen te bereiken. Laura co-produceerde de song en schreef er zelf aan mee. Laura ken je van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival. Ze nam in 2016 deel met ‘What`s The Pressure’, waarmee ze in de finale een tiende plaats bemachtigde.

 

 

 

Flashback: Albert West vierde 2 september zijn verjaardag

 

 

Vandaag, 2 september, was de verjaardag van Albert West. De Nederlandse zanger werd in 1949 geboren en kwam al op jonge leeftijd terecht in de muziekwereld. Hij was 14 jaar toen hij de zanger werd van The Shuffles. In 1969/1970 scoorde de band zijn grootste hit met “Cha-la-la, I need you”. De single stond 19 weken in de Top 40 en wereldwijd werden er vijf miljoen singles van verkocht.

Albert verliet de Brabantse band in 1973 om een solocarrière te starten. Niet zonder succes: in mei `73 In mei werd zijn single “Ginny come lately “ (een cover van Brian Hyland) een grote hit in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. In Oostenrijk was het zelfs 12 weken lang nummer 1.

Albert werd gevraagd om in 1975 mee te dingen aan het Nationaal Songfestival. Dat deed hij met “Ik heb geen geld voor de trein” ( Engelse versie “You and me”). Teach-In won het Nationale Songfestival met “Dinge-dong” en uiteindelijk ook het Eurovisie Songfestival. Albert West bleef nog jaren succesvol als zanger en scoorde in 2005 voor het laatst met “Amarillo”.

In 2015 overleed de zanger na een week op de intensive care te hebben gelegen als gevolg van een aanrijding met een wielrenster. Hij werd slechts 65 jaar.

 

 

 

Mahmood – Barrio

 

 

Met ‘Soldi’ eindigde Italië verdiend op de tweede plaats op het Eurovisie Songfestival. Mahmood`s bijdrage blijkt het internationaal altijd nog erg goed te doen; zo was hij over de maand augustus het meest bekeken Eurovisiesongfestival nummer. Vandaag komt de video uit van zijn nieuwe single ‘Barrio’. De 26-jarige zanger maakte in Italië in 2013 zijn debuut met ‘Fallin’ Rain’. In oktober start zijn Europese tour, dat hem o.a. naar Londen en Brussel brengt.

 

 

 

Eurovisie Songfestival 2020 gaat naar Rotterdam

 

 

Het is bekend! Het Eurovisie Songfestival van 20202 gaat plaatsvinden in Rotterdam. Zojuist is door de NPO het nieuws bekend gemaakt. De directeur van Ahoy is erg blij: “We hebben heel hard gewerkt en vinden het ongelofelijk bijzonder dat we dit festival mogen vieren’’. De keuze voor Rotterdam heeft ook vooral te maken met de uitstekende faciliteiten van Rotterdam Ahoy. Zo werd er in 2007 ook al eens het Junior Songfestival gehouden en de Europese MTV Awards verkiezing in 2016. Die ándere stad aan de Maas reageert uiteraard heel teleurgesteld, omdat Maastricht met erg veel enthousiasme en inzet het Festival naar Limburg had gehaald. De burgemeester reageerde erg sportief en belde direct met haar Rotterdamse collega om hem te feliciteren! Bijna 200 miljoen kijkers volgend jaar voor Rotterdam! Eén belangrijk ding om als stad aan te werken………homo-tolerantie!

 

 

 

Op 27 augustus 1977 debuteert Baccara in de charts met ‘Sorry I’m A Lady’.

 

 

Op 27 augustus 1977 debuteert Baccara in de Nederlandse Top Veertig met ‘Sorry I’m A Lady’. Het is de tweede hit van het Spaanse tweetal Mariola Mendola en Mayte Mateous. Met hun eerste single bereikte Baccara eerder die zomer al de eerste plaats en dat zal ook gebeuren met de opvolger ‘Sorry, I`m A lady’. Niet slecht voor het Spaanse duo, die amper muziekervaring had en amper Engels sprak.

Hun succes was mede te danken aan de Duitse producers Rolf Soja en Frank Dostal. Zij werden ingevlogen door het platenlabel RCA, die een klus voor ze had. Twee Spaanse zangeressen zouden naar Hamburg vliegen om een paar nummers op te nemen. Eén probleem: er wás nog niks. Dat duurde niet lang, want de eerste hit ‘Yes Sir, I Can Boogie’ werd in no-time geschreven en opgenomen. Een jaar later deed Baccara mee aan het Eurovisie Songfestival voor Luxemburg met ‘Parlez Vous Francais’. Daarmee eindigden ze op de 7e plaats.

 

 

 

Floor Jansen imponeert in Beste Zangers: naar Songfestival?

 

 

Niet The Voice of Holland, maar De Beste Zangers blijkt hét talentenprogramma te zijn om te scoren. Het zangprogramma kan een hitmachine worden genoemd. Denk nog maar eens terug aan Glennis Grace en Davina Michelle, de You Tube-ster die vorig jaar doorbrak dankzij De Beste Zangers. Dit jaar doet een You Tube-ster mee: AVROTROS sloeg Emma Heesters (23), met bijna anderhalf miljoen abonnees, aan de haak. Ook Samantha Steenwijk, Rolf Sanchez, Tim Akkerman, Ruben Annink, Henk Poort en Floor Jansen doen mee. In de eerste aflevering, waar Henk Poort centraal stond, viel vooral de frontvrouw van Nightwish op met haar ‘Vilja Lied’. Wat een stem! Nightwish zou regelrechte kanshebber moeten zijn voor het Eurovisie Songfestival. Douze points uit Finland!

 

 

 

Flashback: Las Ketchup debuteert in de charts met ‘The Ketchup Song’

 

 

Op 24 augustus 2002 debuteert het Spaanse trio Las Ketchup in de Nederlandse Top 40 met ‘The Ketchup Song’ (Asereje). Las Ketchup bestaat uit de zusjes Pilar, Lola en Lucie Muñor. Muziek zat hen duidelijk in de genen, want papa Juan Muñor was een succesvolle Spaanse flamencogitarist. Zijn artiestennaam is El Tomato. Als dochters van De Tomaat kozen ze daarom voor Las Ketchup.

In 2002 kregen ze een liedje in de handen gedrukt van de Spaanse zanger en gitarist Manuil Ruiz. In zijn nummer probeert ene Diego indruk te maken op meisjes, door een liedje in het Engels te zingen. Het probleem is dat hij de tekst niet goed kent en daarom onzintaal begint uit te slaan, wat wel wat wegheeft van ‘Rappers Delight’, een voormalige nummer 1 van Sugarhill Gang. Het refrein verbasterd Diego tot ‘Asereje’ en in het refrein brabbelt hij er vrolijk op los.

Las Ketchup neemt het nummer graag aan en maakt er een vrolijk zomers nummer van en voegden er (net als eerder Los Del Rio`s ‘Macarena’) een speciaal dansje aan toe. Het resultaat was een wereldhit. In Nederland stond de single 9 weken op nummer 1. Het werd de meest verkochte single van de zeroes in ons land en ging meer dan 250.000 maal over de toonbank. In 2006 deed Las Ketchup mee aan het Eurovisie Songfestival, waar ze roemloos ten onder gingen met ‘Bloody Mary’.

 

 

 

Vicky Leandros viert haar 67e verjaardag

 

 

Vandaag viert Vicky Leandros haar 67e verjaardag. Songfestival liefhebbers kennen haar van twee bloedmooie bijdrages. Beide keren kwam de Griekse zangeres uit voor Luxemburg. In 1967 met “L`Amour Est Bleu”, waarmee ze de vierde plaats bereikte op het festival. Bijzonder was, dat een jaar later dit nummer in de instrumentale uitvoering van Paul Mariat een top 10 hit werd in Amerika en ook hier een grote hit werd. In 1972 wint Leandros het Eurovisie Songfestival opnieuw. Met “Apres Toi” won ze in 1972 nogmaals.

Daarmee schopte de zangeres het tot een nummer 1 hit in de Top 40. Tot en met 2012 was dit de grootste Eurovisiesongfestival hit ooit in de Nederlandse Top 40, tot Loreen`s “Euphoria” het stokje overnam. In 1972 scoorde Vicky nog een nummer 1 hit in Nederland met “Ich habe Die Liebe Gesehen”. Daarna volgden nog vele hits, zoals ‘Auntie’, San Tropz’ en ‘Theo, Wir Fahren Nach Lodz’. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is de zangeres, die op het idyllische Corfu werd geboren, nog altijd heel populair.

 

 

 

Demi Lovato krijgt een rol in Netflix film ‘Eurovision’

 

 

Demi Lovato krijgt een rol in de aankomende Netflix film ‘Eurovision’.  De Amerikaanse zangeres, die gisteren 27 jaar werd, maakte het nieuws bekend op haar socials. Naast Demi spelen o.a. Will Ferrell, Rachel McAdams en Pierce Brosnan mee. Het is niet voor het eerst dat Demi een filmrol bemachtigd; in 2010 speelde ze in de film Camp Rock 2: The Final Jam. In de Netflix comedy ‘Eurovision’ draait alles om twee muzikanten uit IJsland, die de kans krijgen om hun land te mogen vertegenwoordigen in het Eurovisie Songfestival.

Er komt ook een Amerikaanse editie van het Eurovisie Songfestival. In 2021 zal de eerste editie van start gaan, zo meldde de Zweedse producent Brain Academy. Er wordt nog druk gewerkt aan het concept: “We kijken nu hoe we Eurovisie kunnen vertalen naar een Amerikaans concept. Wie gaan het tegen elkaar opnemen: staten, steden, of artiesten? Daar proberen we nu uit te komen,” aldus Peter Settman, oprichter van de Brain Academy.

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets300x250 Algemeen

Spotify New Music
Translate »
Share This