Duncan Laurence – Arcade (Acoustic Version)

 

 

De akoestische versie van Duncan`s hitsingle ‘Arcade’ had je nog te goed. Op 18 mei ging de zanger er met de winst vandoor op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Het sterke en tegelijk ook kwetsbare nummer ‘Arcade’ heeft, met inmiddels meer dan 100 miljoen streams en views online, een onuitwisbare indruk gemaakt op het publiek. Duncan behaalde hiermee maar liefst 23x Spotify Viral #1, werd #14 in de Spotify Global Charts, werd triple platina in Nederland en haalde in België, Zwitserland en Noorwegen de Goud-status.

Het nummer, dat door Duncan zelf is opgenomen in de vermaarde Wisseloord Studio’s in Hilversum. Na zijn debuut op Pinkpop en de aankondiging van een show in de Amsterdamse Ziggo Dome in maart 2020 is het nu dé tijd voor Duncan om door te pakken. Met zijn promo-tour door Amerika in volle gang en tourdata door Europa voor het najaar gepland, is hij hard op weg naar de volgende stap in zijn muzikale carrière. En zoals het er naar uit ziet is dat verre van een losing game…..

 

 

 

Duncan Laurence brengt vrijdag akoestische versie uit van ‘Arcade’

 

 

Aanstaande vrijdag brengt Duncan Laurence de akoestische versie uit van ‘Arcade’, het nummer waarmee hij in Israël het Eurovisie Songfestival won. De zanger deelt dit nieuws vandaag in zijn Instagram Stories. De remake is opgenomen in de Hilversumse de Wisseloordstudio’s. Op dit moment verblijft Duncan in Amerika, waar hij werkt aan nieuwe muziek. Zo werkt hij o.a. samen met producers, die eerder nummers op hebben genomen met grote namen als Beyoncé en John Legend. De zanger hoopt het “liefst eind deze zomer” zijn volgende single uit te brengen!

 

 

 

Eurovisie Songfestival 2020 naar Rotterdam of Maastricht.

 

 

Het Eurovisie Songfestival van volgend jaar zal gaan plaatsvinden in Rotterdam óf Maastricht. Het bid van de overige steden Arnhem, Utrecht en Den Bosch vallen buiten de prijzen. Op zwaarwegende criteria op het gebied van financiën, locatie en beschikbare accommodatie scoorden deze drie steden lager dan Maastricht en Rotterdam. De NPO heeft dit nieuws naar buiten gebracht. Dat Utrecht afviel is daarom niet zo vreemd, omdat een aantal lokale politieke partijen publiekelijk het festival vanwege de hoge kosten, niet zag zitten.

Sietze Bakker, de uitvoerend producer van het Eurovisie Songfestival 2020 legt uit: “Alle steden, maar ook de locaties, hebben heel veel energie gestoken om het evenement naar hun stad te halen. We zijn onder de indruk van de voorstellen die zijn ingediend en willen iedereen enorm bedanken voor deze positieve inzet en betrokkenheid. We zijn ervan overtuigd dat zowel Maastricht als Rotterdam een fantastische gaststad zou zijn waar we volgend jaar mensen uit heel Nederland én Europa kunnen verwelkomen om het Eurovisie Songfestival met ons te vieren”.

Aankomende week zal een afvaardiging van de EBU werkbezoeken afleggen aan Rotterdam en Maastricht om de steden, de locaties (Ahoy en MECC) en de faciliteiten te toetsen. De organisatie hoopt de uiteindelijke gaststad bekend te maken halverwege de maand augustus. Afgelopen week maakte Maastricht overigens nog een missertje. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake beweerde maandag in de Volkskrant dat NPO baas Shula Rijxman dit weekend gratis naar het concert van Rieu gaat.

De NPO meldt hierover: “Shula is niet uitgenodigd, heeft geen van de gespeelde concerten tot nu toe bezocht en zal ook komend weekend niet afreizen naar Maastricht om een concert van André Rieu te bezoeken.” En andere medewerkers van de NPO die zich met ESF bezighouden? “Er gaat vanuit het NPO-bestuur of de ESF-organisatie niemand richting Maastricht om een concert van André Rieu bij te wonen. We waren ook zelf verrast door deze uitspraak van de burgemeester.” Maar wie weet zal de NOS Andre Rieu vragen voor de intervalact van 2020?

 

 

 

Vijf Songfestival-steden bieden bidbook aan

 

 

Vandaag hebben de vijf overgebleven steden hun bidbook ingeleverd aan NPO baas Shula Rijxman. Het gaat om Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Arnhem en Maastricht.

Het comité gaat de plannen bestuderen: steden die geen echte kans maken, zullen dat in augustus horen. Shula Rijxma: “Het is fantastisch om te zien met welk enthousiasme en aandacht deze vijf steden gewerkt hebben aan hun bidbooks. Een enorme klus die laat zien dat het Eurovisie Songfestival nu al door Nederland wordt omarmd. Dat is fantastisch omdat we hopen dat echt heel Nederland het Eurovisie Songfestival gaat meebeleven. Welke stad het straks ook wordt: ik bedank alle steden voor het werk dat ze hebben verzet en ik verheug me met al die mooie voorstellen die hier liggen nu al op dit prachtige evenement!”

Uitvoerend producent Sietze Bakker laat weten welke punten zwaar wegen in de beoordeling. ,,Je produceert misschien wel de meest complexe tv-show wereldwijd. Belangrijk is dat je een locatie hebt waar je de ruimte hebt om dat te doen. En vervolgens de stad zelf: heb je de hotelkamers en kun je het logistiek aan om niet alleen de bezoekers maar ook allerlei andere mensen die het aantrekt in de binnenstad te laten logeren?”

De zwakste bid lijkt op voorhand te komen van Utrecht, die van plan is om het festival te gaan organiseren in een grote tent op het parkeerterrein van de Jaarbeurs. Daaruit lijkt al te blijken, dat deze gemeente er niet teveel geld aan wil besteden. Utrecht blijkt geen financiële garanties te kunnen geven, zo laat het College van Burgemeester en Wethouders weten. Rotterdam (Ahoy) en Maastricht (MECC) zijn Hitzound`s topfavorieten.

 

 

 

Frans ft. Yoel905 – Do It Like You Mean It

 

 

“Do It Like You mean It” is de nieuwe single van Frans. Eindelijk horen we weer eens van de Zweedse zanger, die 2016 de Melodifestivalen won. Met “If I Were Sorry” werd hij vervolgens afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival. Hij werd niet de winnaar (5e), maar scoorde met “If I Were Sorry” wel de grootste songfestival hit in Europa van dat jaar. Klinkt de verse zomerse single van Frans je bekend in de oren? Dat kan: het is een bewerking van Vaya Con Dios’ 90s hit ‘Nah Neh Nah’.

 

 

 

Duncan Laurence vertrekt voor 3 weken naar Amerika

 

 

Duncan Laurence vertrekt binnenkort naar Amerika! De zanger, die het Eurovisiesongfestival won, vertelde het nieuws in zijn geboortestad Hellevoetsluis, waar hij vandaag is gehuldigd. De zanger gaat voor drie weken naar Los Angeles om daar ‘nieuw materiaal’ te schrijven en te maken. Duncan hoopt dat ‘het nieuwe materiaal’ in lijn gaat worden met zijn nummer 1 hit ‘Arcade’.

,,De focus ligt op verhalen, dat ik verhalen vertel door middel van muziek. Ik vertel door middel van mijn stem, de productie die daar omheen komt, wordt ook gebaseerd op mijn stem. Dus of het in lijn is met Arcade, ja. Want ik heb een bepaalde smaak en een bepaalde stijl van schrijven.”

 

 

 

Lena – Love

 

 

Lena lanceert de video van haar nieuwe single “Love”. Je kent Lena Meyer-Landrut van het Eurovisiesongfestival. In 2010 won ze het festival in Oslo met het Engelstalige nummer ‘Satellite’. Dat succes smaakte naar meer en het jaar daarop mocht de dochter van een Duitse diplomaat haar land opnieuw vertegenwoordigen. Met het nummer ‘Taken by a stranger’ werd ze 10e.

 

 

 

Marga Bult viert 63e verjaardag

 

 

Marga Bult viert vandaag haar 63e verjaardag. Ze trad vanaf jonge leeftijd o en deed mee aan het kindertaleten programma Stuif Es In. Haar eerste plaat ‘Twee witte duiven’ bracht ze in 1970 uit op 14-jarige leeftijd. Naast haar werk als opkomend zangeres bleef ze studeren en werd zo verpleegkundige. Met zangeres Marianne Wolsink (de voormalige zangeres van Teach-In) vormde ze in 1979 het duo Tulip.

In 1981 werd Bult gekozen door Peter Koelewijn uit 250 zangeressen als de nieuwe leadzangeres van de meidengroep Babe als vervanger van Gemma van Eck. In deze periode werd ze bekend onder de naam Marga Bult. Babe scoorde 16 hits, hoewel geen enkele single de top tien wist te bereiken. Ze toerden internationaal veel naar onder andere Indonesië, Maleisië, Libanon, door voormalige Oostbloklanden en heel Europa. De groep ging in juni 1986 uit elkaar.

In 1987 vertegenwoordigde Marga Bult, inmiddels solozangeres, Nederland onder het pseudoniem Marcha op het Eurovisiesongfestival met het lied ‘Rechtop in de wind’. Ze werd zeer verdienstelijk vijfde in Brussel met 83 punten, en kreeg van de internationale pers de “populariteitsprijs”.

 

 

 

Miki Núñez – Celébrate

 

 

Vandaag gaat de nieuwe single én video in première van Miki. Het nummer heet ‘Celébrate’. De Spaanse hartenbreker deed eerder dit jaar mee aan het Eurovisie Songfestival. Dat had hij te danken aan het winnen van de Spaanse talentenjacht Operación Triunfo. Het vrolijke “La Venda”, een combinatie van een Catalaanse rumba vermengd met een vleugje ska, kwam niet verder dan een 22e plaats.

 

 

 

Miki – Celébrate (teaser)

 

 

Op 28 juni gaat de nieuwe single in première van Miki. Het nummer heet ‘Celébrate’. De Spaanse hartenbreker deed eerder dit jaar mee aan het Eurovisie Songfestival. Dat had hij te danken aan het winnen van de Spaanse talentenjacht Operación Triunfo. Het vrolijke “La Venda”, een combinatie van een Catalaanse rumba vermengd met een vleugje ska, kwam niet verder dan een 22e plaats.

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets300x250 Algemeen

Spotify New Music
Translate »
Share This