Metro Boomin ft. The Weeknd, 21 Savage – Creepin’ 

Wie een blik werpt op de Global Top 200 streaming lijst van Spotify,  ziet dat in drie dagen tijd ‘Creepin’ van Metro Boomin letterlijk en figuurlijk booming is. De track, waar The Weeknd en 21 Savage aan meewerken, is intussen bijna vijf miljoen maal gestreamd. Het nummer staat op het pas uitgebrachte album ‘Heroes & Villains’ en voert o.a. in Amerika de Spotify lijst aan. ‘Creepin’ is een cover van Mario Winans’ 2004 smash “I Don’t Wanna Know,” featuring P. Diddy en Enya.

Beach Boys – Tears in the morning (Flashback 1970)

Credits: Capito Records, Wikipedia

Op 5 december, maar dan in 1970, komen The Beach Boys binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Tears in the morning’.  Een week eerder was het nummer al uitgeroepen tot Alarmschijf op de zeezender.  ‘Tears in the morning’ werd geschreven door bandlid Bruce Johnston, die tevens de zang op zijn rekening nam op het nummer, en geproduceerd door de gehele band. ‘Tears in the morning’  stond op de LP ‘Sunflower’. Het was alweer hun 16e album en de eerste bij Reprise Records. Een commercieel succes was deze langspeler echter niet. In Amerika en Engeland was ‘Add Some Music to Your Day’ een bescheiden hit.  Beach Boys fans beschouwen ‘Sunflower’ echter over het algemeen als het beste album van de Beach Boys na ‘Pet Sounds’.

De schrijver van ‘Tears in the morning’, Bruce Johnston, was voorheen drummer in de live band van Ritchie Valens, voordat hij bij de Beach Boys kwam. Opvallend genoeg werd ‘Tears in the morning’ geen hit in Amerika. Klonk het te Europees? Gelukkig werd de single wel in Nederland een groot succes: het de 6e plaats in de Veronica Top Veertig. Rob de Nijs maakte er in 1978 een Nederlandstalige song van. Joost Nuissl herschreef de tekst van The Beach Boys tot ‘Bang’ voor de Nijs. De Belgische popgroep The Radios coverden het nummer voor hun debuutalbum ‘No Television’ uit 1990.

Joel Corry x Cedric Gervais – Molly (Teaser)

Na het succes van Joel Corry’s single ‘Lionheart’ met Tom Grennan, komt de Britse DJ en producer aankomende vrijdag met de opvolger. Voor ‘Molly’ riep Corry de hulp in van Cedric Gervais. Misschien ken je deze Franse DJ en producer nog van zijn remix van Lana Del Rey’s ‘Summertime Sadness’ uit 2013, waarmee hij een Grammy Award won. Joel Corry bewerkte zijn track ‘Molly’  voor zijn show sets en lanceert de single op 9 december.

Anita Meyer – They Don’t Play Our Love Song Anymore (Flashback 1981)

Credits: Hans van Dijk, Anefo, Wikipedia

Op 5 december, maar dan in 1981, bezorgde Sinterklaas een cadeautje aan Anita Meyer.  Haar ‘They don`t play our love song anymore’ kwam op deze dag binnen in de Nederlandse Top Veertig. Dit was het meest succesvolle jaar van de Rotterdamse zangeres. Deze ballad werd de opvolger van ‘Why tell me why’, waarmee Anita haar tweede nummer 1 hit scoorde in Nederland. ‘Why tell me why’  werd de best verkochte single van 1981 en het album ‘Shades Of Desire’ bereikt eveneens de eerste plaats van de albumlijst.

‘They don’t play our love song’ was de 3e single van deze LP en werd geschreven door Mike d’Abo.  Hij was bekend als de zanger van Manfred Mann van 1966 tot hun ontbinding in 1969 en als de componist van de nummers ‘Handbags and Gladrags’ en ‘Build Me Up Buttercup’, waarvan dat laatste een hit was voor The Foundations.  Martin Duiser was de producer van Anita’s nieuwe hit. Het was een cover van de Canadese Marilyn Jones, die het uitbracht onder de titel ‘They Don’t Play Our Love Songs Anymore’ op haar gelijknamige en enige, album uit 1975.  Een jaar later kwam het uit als single, met een cover van “You Don’t Have to Say You Love Me” op de B-kant, maar het werd geen hit. De versie van Anita Meyer was zeer succesvol en behaalde de 3e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

Silvertwin – Worlds Apart

Nieuwe muziek uit Engeland! Silvertwin is een Britse band rond Isaac Shalam, die qua sound doen denken aan de late seventies en Gerry Rafferty in het bijzonder. Hun nieuwe single heet ‘Worlds apart’ en gaat over afscheid nemen. In een statement zegt Silvertwin: “Goodbyes are tough. We say them everyday, sometimes followed by see you soon/tomorrow/later. We say them at the front door, at Heathrow T2, at the end of a phone call – good or bad. We have to say them to those we love and need to say them to those we don’t. This is a song about saying goodbye to someone not knowing when you’ll see them again.”

Andy Williams: 3 december 1927 was zijn geboortedag

Credits: Sheldon Saltman, Wikipedia

3 december 1927 was de geboortedag van Andy Williams. De Amerikaanse zanger werd bekend als crooner. Zijn carrière begon hij in een kerkkoor, samen met zijn drie broers. Al op acht jarige leeftijd maakte Andy deel uit van het Williams Brothers Quartet. Regelmatig mochten ze optreden voor de lokale én nationale radio. Zo trokken ze de aandavcht van Bing Crosby. <et hem namen de broertjes Williams hun eerste singletje op.  ‘Swinging on a star’ werd voor hen een hit in het oorlogsjaar 1944. Vanaf 1951 gingen de broers elk hun eigen weg.

Williams had van 1962 tot 1971 zijn eigen show op de Amerikaanse tv, eerst op de zender CBS en later bij concurrent NBC.  Hij had ook een eigen theater, The Moon River Theatre in Branson in de staat Missouri. Andy Williams vergaarde gedurende zijn zangcarrière niet minder dan 18 gouden platen en 3 platina platen. Enkele van zijn grootste hits zijn ‘Moon River’, Speak softly love (uit de film The Godfather), ‘Can`t Get Used To Losing You’, ‘Love Story’, ‘Can’t Take My Eyes Off You en natuurlijk kunnen we zijn grote kerst hit It’s The Most Wonderful Time Of The Year’ niet onbenoemd laten. In de maand december hoor je het nummer regelmatig op de Nederlandse radio. Ook zeer bekend en geliefd is zijn versie van ‘Music to Watch Girls By’.

Al was Andy aanhanger van de Republikeinse Partij; dat weerhield hem niet een warme vriendschap te onderhouden met de Kennedy’s. In 1968 was de zanger aanwezig in een hotel in Los Angeles toen Robert F. Kennedy daar werd doodgeschoten. Andy Williams zong op de begrafenis van de Democratische politicus. Williams leed sinds 2011 aan blaaskanker, waar hij een jaar later aan stierf.  Hij werd 84 jaar.

Inge van Calkar – Come a little closer 

“Ik ben super trots op deze, het is echte eindejaars-ballad geworden”, aldus Inge van Calkar over haar nieuwe single ‘Come a little closer now’”. Ze vertelt op Instagram, dat het nummer samen geschreven is met de mannen van Tangarine. “Zet de open haard aan, pak elkaar stevig vast en laat me vooral weten wat jullie vinden van deze track“, aldus de zangeres. Nou: bij Radio Veronica zijn de DJ’s super enthousiast! De single is niet alleen nieuw op de playlist van Radio Veronica, maar is ook uitgeroepen tot de nieuwe Oorkonde. Haar beste single tot nu toe!

Partner – Kayuta Hill (Troetelschijf 1978)

Terug naar 14 januari 1978! Op deze dag ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘Kayuta hill’ van Partner. Het nummer werd geschreven door Ab van Goor en stond op de eerste LP ‘A man-size job requires a man-size meal’ van de Limburgse band. Er waren wat problemen met de hoes van deze plaat; de daarop afgebeelde dame was volgens sommigen te schaars gekleed. Partner komt voort uit het dansorkest Windmill, dat al vanaf 1969 actief was, eerst onder de naam Opus en daarna (1972) als Windmill. In 1977 veranderen zij van stijl en naam: Partner. De eerste single Kayuta Hill werd in de winter van 1977-1978 veel gedraaid op Hilversum 3 en werd uitgenodigd in de studio van Top Pop. ‘Kayuta hill’ behaalde de 23e plaats in de Nationale Hitparade. Die zomer speelt

Partner op Pinkpop.

Majestic ft. Double Trouble & Rebel MC – Street Tuff

Na het enorme succes van de track ‘Rasputin’, een samenwerking met Boney M,  lanceert Majestic opnieuw een remix van een bekende hit. De Britse DJ van KISS FM neemt ditmaal ‘Street Tuff’ onder handen van Double Trouble en Rebel MC. Dit nummer bereikte in 1989 een dikke top tien hit, net als ‘Just keep Rockin’.  Majestic, die eigenlijk Kevin Christie heet, begon op zijn 15e als MC in Londen en groeide uit tot een producer die zich eigenlijk in elk dance-genre wel kan vinden. Daarnaast trad hij in het verleden om met onder meer Stormzy, Prodigy, Tinie Tempah, Sigma en Craig David.

Vader Abraham – Smurfenbier (Alarmschijf 1978)

Op 14 januari 1978 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Smurfenbier’ van Vader Abraham & de Smurfen. De onlangs overleden Pierre Kartner schreef en produceerde het nummer zelf. ‘Smurfenbier’ was de opvolger van zijn allergrootste hit, die hij in 1977 op de markt bracht: ‘Het smurfenlied’. Pierre, aka Vader Abraham, was geïnspireerd geraakt in de blauwe wezentjes, nadat hij de tekenfilm De fluit en de zes smurfen had gezien. Niet lang daarna ontstond ‘Het smurfenlied’, dat Vader Abraham eerst uitprobeerde tijdens het schlagerfestival van schlagerkoning Harry Thomas, in Kerkrade. De zaal werd bijna afgebroken en Pierre wist dat het goed zat. ’t Smurfenlied’ veroverde niet alleen Nederland, maar werd wereldwijd een groot succes.  In Engeland stond de single bijvoorbeeld 6 weken op nummer 2. In Nederland was het de meest verkochte plaat van 1977. (meer dan 400.000 verkochte singles) Zijn internationale succes leverde hem in 1978 de Conamus Exportprijs op.

Geen wonder, dat Vader Abraham nog een smurfenplaat wilde uitbrengen. ‘Smurfenbier’ werd uitgebracht ten tijde van de carnaval. In de songtekst kwamen o.a. ook Dries van Agt en Hans voorbij; deze verwijst naar Hans Wiegel.  Ditmaal niet met politieke speldenprikjes, overigens. De samenstellers van de Tipparade hadden het succes van ’t Smurfenlied’ ook gezien en bombardeerden Vader Abraham daarom tot Alarmschijf.  Het was na ‘Veronica 538’ (1972) en ‘Den Uyl is in den olie’ (1974) zijn derde – en laatste – Alarmschijf. Het nummer bereikte de 5e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

Week : 15

SHY AWAY – Twenty One Pilots

Trending Dag Top 5

Hitzound Top 40

Brand New

Eurovision Songcontest

Summer Hits

Hitzound Smash Archief

Flashback The 60s, 70s 80s

Homo Top 100
Latest Tweets

NL Top 200
Translate »