Pamela Hutchinson (The Emotions) overleden

Pamela Hutchinson, één van de leden van The Emotions, is overleden. Het nieuws is door de overgebleven leden zondag bekend gemaakt. Pamela overleed afgelopen vrijdag volgens de verklaring van The Emotions “aan gezondheidsklachten waar ze de laatste jaren mee te maken had”. Pamela verving haar zus Jeannette in 1977 wegens zwangerschap een jaar in The Emotions. En ze viel met de neus in het boter, want pal na haar toetreden scoorde de groep haar grootste hit ‘Best of My Love’, dat een Grammy opleverde.  In 1979 werkten The Emotions samen met Earth, Wind & Fire aan de hit single  ‘Boogie Wonderland’. Dit nummer werd een wereldwijde toptienhit.  Vanaf 2000 was Hutchinson een vaste waarde in The Emotions. Pamela werd slechts 61 jaar.

Sinceros – Worlds apart (Steunplaat)

Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we stil bij de keuzes van de DJ, die met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 3 september 1979 viel de keuze van Frits op ‘Worlds apart’ van Sinceros. De Londense band bestond uit Mark Kjeldsen, Bobby Irwin, Ron François en Don Snow. Voorafgaand aan hun getekende contract bij Epic Records hadden Irwin en François hun aandeel aan de opnamen van het album ‘Stateless’ van Lene Lovich, die in 1979 zelf ook een grote hit weet te scoren met ‘Lucky number’.

KC Lights – Girl

De nieuwe Dance Smash op Radio 538 is weggelegd voor KC Lights. Met ‘Girl’ slaat de Schotse DJ en producer onverbiddelijk toe in de charts.  Achter KC Lights gaat de 28-jarige Kerr Slaven schuil. In 2015 scoorde hij zijn eerste internationale succes met de track ‘Lose it all’.  Met ‘No no no’ scoorde KC Lights een dikke dance hit, met dank aan DJ Annie Mac, die de track veelvuldig op haar draaitafel legde.

Lee Kerslake (Uriah Heep) overleden op 73-jarige leeftijd

Gisteren is Lee Kerslake overleden op 73-jarige leeftijd.  Hij was bekend als drummer van Uriah Heep en zijn samenwerking met Ozzy Osbourne. In 2018 stopte Lee met Uriah Heep, omdat hij het niet meer kon volhouden: op dat moment leed hij al vier jaar aan prostaatkanker. Uriah Heep werd in 1969 opgericht. Lee maakte er toen nog geen deel van uit: dat gebeurde in 1972.  De rockgroep beleefde met “Demons and Wizards” (1972) een internationale doorbraak. De single ‘Easy Livin’ bereikte de 5e plaats in de Veronica Top Veertig. 

In de jaren tachtig speelde Kerslake bij Ozzy Osbourne. Als drummer was hij te horen op de succesvolle albums ‘Blizzard of Ozz en Diary of a Madmen’. Credits ontving hij er echter nooit voor. De rechtszaak die hij aanspande om zijn royalties alsnog te ontvangen, verloor hij. Ozzy stuurde Lee vorig jaar echter twee platina albums op, weliswaar nadat de terminaal zieke er zelf om had gevraagd…..

Jacob Banks – Stranger

‘Stranger’ is de nieuwe single van Jacob Banks. Het nummer, dat hijzelf schreef, volgt op ‘Like You’ll Never See Me Again’ , zijn cover van Alicia Keys.  De in Engeland woonachtige Nigeriaan is bezig aan een opmars die niet onopgemerkt is gebleven. Hij trad op in voorprogramma’s van Emeli Sandé, Sam Smith en Alicia Keys, stond op gerenommeerde festivals als Coachella, SXSW en Lollapalooza en bracht in 2018 zijn debuutalbum ‘Village’ uit. Zulk talent blijft niet onopgemerkt en YouTube riep hem uit tot hun Artist On The Rise.

April Shower – Railroad Song (Treiterschijf)

Op zaterdag 6 maart 1971 begonnen de eerste Nederlandstalige uitzendingen van Radio Noordzee. Vanaf deze datum werd ook de Radio Noordzee Top 50 uitgezonden, met Willem van Kooten (Joost den Draaijer) en Jan van Veen, twee oud-Veronica DJ`s presentatoren. Vanaf die eerste dag startte Radio Noordzee ook met DJ tips en de zogenaamde powerplay. Dat werd de Treiterschijf, de wekelijkse hittip van Radio Noordzee Internationaal. De naam Treiterschijf werd bedacht om zo de enige concurrent/ collega zee zender Veronica te kietelen.  De Treiterschijf werd gekozen in de periode van 21 februari 1971 tot 24 augustus 1974, waarna de zee zenders gedwongen werden te stoppen met uitzendingen. Dagelijks blikken we op Hitzound terug op de Treiterschijf van Radio Noordzee.

Op 22 mei 1971 werd ‘Railroad song’ van April Shower uitgeroepen tot Treiterschijf.  Achter dit Nederlandse duo gingen Heddy Affolter aka Heddy Lester en Gert Balke as April Shower schuil. Het duo werd twee jaar eerder ontdekt op een talentenjacht door Herman van Veen.  De single ‘Railroad Song’ (schandelijk genoeg niet op Spotify) wordt een bescheiden hit en bereikt de 30e plaats in de Veronica Top Veertig; drie plaatsen hogen dan bij Radio Noordzee. In 1972 doet April Shower een tournee door Canada, Amerika en Mexico. De single ‘Danny’s Song’ (1973), een bewerking van The Carpenters, wordt in Londen opgenomen met het orkest van Norrie Paramor (1913-1979). Vanaf 1974 gaat Affolter solo verder onder de naam Heddy Lester. In 1977 vertegenwoordigt ze Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival met het prachtige liedje ‘De Mallemolen’. 

TOMMY, Kiya van Rossum – Taxi

Na de release van zijn eerste single ‘Samen Alleen’, waarop de zestienjarige TOMMY samenwerkte met de jongens van FOURCE, kiest de DJ/producer uit Purmerend voor zijn vervolgsingle voor vrouwelijk gezelschap. Hij ontmoette YouTuber Kiya van Rossum en voelde een klik met de jonge zangeres, die in 2018 nog meedeed aan het Junior Songfestival en The Voice Kids. Samen brengen ze nu het nummer ‘Taxi’ uit.

Voor TOMMY, die in het dagelijks leven als Daan van Marle door het leven gaat, betekent dit een nieuw hoofdstuk in zijn nog prille carrière. Toch heeft hij de afgelopen jaren al een hoop meegemaakt als artiest. Zo stond hij op veertienjarige leeftijd in China, net als Martin Garrix en Armin van Buuren, voor een enorm publiek te draaien op het ISY Music festival. Ook trad hij, jong als hij is, al op tijdens het Amsterdam Dance Event. Verder maakte hij de ‘themesong’ voor de tien uitverkochte Freek Vonk shows in de AFAS LIVE.

CUT_ – Last Night

‘Last night’ is de nieuwe single van CUT_. En de meest dansbare tot nu toe van het electronische popduo, dat bestaat uit Doron en Dutilh. De release van de Amsterdammers volgt op o.a. het overweldigende succes van hun track ‘Out of touch’, dat meer dan 20 miljoen maal werd gestreamd. ‘Last night’ . CUT_ zegt op hun socials: “We are suuuuperhappy with the artwork made by Slimesunday who also did the cover for our single CRY, we’ll be seeing more of him in the future!”

Vandaag viert Chuck Panazzo (Styx) zijn 72e verjaardag

Vandaag viert Chuck Panazzo zijn 72e verjaardag. De Amerikaanse muzikant was lid en medeoprichter van Styx.  De band debuteerde in 1972 met het album ‘Styx’. Pas na de komst van de zanger-gitarist Tommy Shaw in 1975 werd de band bekend bij het grote publiek en volgde een serie albums, zoals ‘Crystal Ball’, ‘The Grand Illusion’ en ‘Pieces of Eight’.  In 1978 brak Styx door met de single ‘Sing for the day’.  Twee jaar later behaalt de band een top tien hit met de ballad ‘Babe’, gevolgd door ‘Boat on the river’.  In die tijd werd de zang verzorgd door Dennis DeYoung, Tommy Shaw en gitarist James Young.

Na ‘Paradise Theatre’, dat in 1981 uitkwam, ging het allemaal wat minder met de band. Dennis DeYoung en Tommy Shaw hadden soloambities en staken minder tijd in Styx. De groepsplaten die daarna uitkwamen, klonken minder geïnspireerd en de verkoopsuccessen verdwenen. In 1990 maakte Styx een comeback met Edge Of The Century, wat de band een Amerikaanse nummer één-hit opleverde met het lied ‘Show Me the Way’. Shaw ontbrak vanwege het succes met zijn eigen band Damn Yankees, en een paar jaar later overleed drummer John Panozzo aan de gevolgen van overmatig alcoholgebruik. Zijn bas spelende broer Chuck Panozzo kreeg ook nog eens te horen dat hij hiv-positief was en de band viel wederom uiteen, om in 1996 terug te komen met ‘Return To Paradise’.

Dimitri vegas & Like Mike, Kim Loaiza, Azteck – Do it

De Vlaamse broers Dimitri Vegas & Like Mike droppen de video van het energieke ‘Do it’. Voor de track sloeg het tweetal de handen ineen met upcoming producer Azteck en de Mexicaanse zangeres en influencer Kimberley Loaiza. De release volgt op ‘Say my name’ met Regard.  Dimitri Vegas & Like Mike mogen zich sinds vorig jaar de beste DJ’s van de wereld noemen en werkten al samen met artiesten als Diplo, Snoop Dogg, Gucci Mane, Sebastián Yatra en Wiz Khalifa. De single ‘Instagram’ die ze maakten met onder andere David Guetta is inmiddels goed voor 300 miljoen streams wereldwijd.
NL Top 200

Latest Tweets
Translate »
Share This