Justin Bieber – Hold On

Toen vorig jaar op Valentijnsdag het album ‘Changes’ uitkwam, lag het voor Justin Bieber in de lijn der verwachting dat er een grootschalige promo- en concerttour zou volgen. Het liep even anders. Desalniettemin kon de Canadese zanger nog genoeg nieuw materiaal aan zijn fans voorleggen, met hits als ‘Holy’ met Chance The Rapper, ‘Lonely’ met benny blanco en ‘Monster’ met Shawn Mendes. Op nieuwjaarsdag kwam hij onverwacht uit de hoek met het nummer ‘Anyone’, vandaag verscheen ‘Hold On’ en op 19 maart voegt hij het album ‘Justice’ toe aan zijn uitdijende discografie.

Gevraagd naar het album vertelt Justin het volgende: “In a time when there’s so much wrong with this broken planet, we all crave healing – and justice – for humanity.” Hij gaat verder: “In creating this album, my goal is to make music that will provide comfort; to make songs that people can relate to, and connect to, so they feel less alone. Suffering, injustice and pain can leave people feeling helpless.” Nieuwe single van Justin Bieber is het nummer ‘Hold on’, deze week vers in de TIP 40.

Heart scoort hit met ‘Crazy on you’ (1977)

Op 5 maart 1977 komt Heart binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘Crazy on you’. Met het predicaat Alarmschijf!  De single was afkomstig van de debuutplaat ‘Dreamboat Annie’ uit 1975. Het duurde dus nog even voor het nummer van de zusjes Ann en Nancy Wilson een hit werd.  In interviews legde Nancy Wilson uit, dat het nummer naast een liefdesverhaal ook te maken had met de rumoerige samenleving ten tijde van de Vietnamoorlog. De akoestische gitaren op ‘Crazy on you’ zijn geïnspireerd op ‘Question’ van de Moody Blues.

De basis van Heart werd gelegd in het clubcircuit van Seattle en Vancouver. De groep is in tegenstelling tot wat veel gedacht wordt geen Canadese band. Omdat Mike Fisher (broer van leadgitarist Roger Fisher en road manager in de jaren zeventig) de dienstplicht wilde ontduiken, verkaste de band in haar geheel naar het nabijgelegen Vancouver in Canada begin jaren zeventig.

De carrière van de band valt uiteen in twee duidelijk te onderscheiden delen, de jaren zeventig en de jaren tachtig/negentig, met daartussen een overgang die gepaard ging met het wegtrekken van drie muzikanten. De altijd al prominent aanwezige zussen Ann en Nancy Wilson bleven de spilfiguren, ook bij latere samenstellingen van de band.

In de seventies scoorde Heart naast ‘Crazy on you’ o.a. ook de hit singles “Magic Man’ en ‘Barracuda’. In de eighties volgden meer hits met ‘These Dreams’, ‘Alone’, en ‘All I Wanna Do Is Make Love to You’. In 2012 trad Heart toe tot de Rock and Roll Hall of Fame. In datzelfde jaar kregen Nancy en Ann ook een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.       

Silk Sonic – Leave the Door Open

Bruno Mars en Anderson .Paak hebben vorige week aangekondigd samen te gaan werken onder de naam Silk Sonic. Vandaag brengen ze hun eerste single ‘Leave The Door Open’ uit. Het is de eerste track van het nog te verschijnen album An Evening With Silk Sonic, waar ook gitarist Bootsy Collins aan heeft meegewerkt. Bij 3FM is het nummer vanaf vandaag uitgeroepen tot nieuwe Megahit.  Het Silk Sonic album volgt nog deze maand.

Murray Head viert zijn 75e verjaardag

Vandaag viert Murray Head zijn 75e verjaardag. Hij is vooral bekend dankzij zijn rol van Judas Iskariot op de albumversie van de musical Jesus Christ Superstar van Andrew Lloyd Webber. Met twaalf jaar oud is hij te horen in hoorspelen en vanaf zijn 16e is hij te zien in films als The Family Way. Hij begon ook op jonge leeftijd met het schrijven van nummers en presenteerde een blauwe maandag het muziekprogramma ‘Now!’ samen met Michael Palin. De eerste musical ervaring deed hij op in de musical Hair, die opgevoerd werd in West End.

Maar het grote succes kwam, nadat Tim Rice en Andrew Lloyd Webber hem vroegen voor de rol van Judas voor het conceptalbum van Jesus Chris Superstar. Zijn single ‘Superstar’ bereikte de 11e plaats in de Veronica Top Veertig.  Rond dezelfde tijd speelde hij mee in de film Sunday Bloody Sunday’, die een Oscar won. Frits Spits bombardeerde in 1979 zijn nummer ‘Sorry, I love you’ tot Steunplaat in het populaire radioprogramma de Avondspits.  

In 1984 was hij een van de sterren in de musical Chess. Het nummer ‘One Night in Bangkok’ werd geschreven door Benny Andersson en Björn Ulvaeus van ABBA en de teksten door Tim Rice. Deze single is de grootste hit van Murray Head gebleken en behaalde de 2e plaats in de Nederlandse Top Veertig. In de Nationale Hitparade bereikte ‘One night in Bangkok’ de 1e plaats.  Zijn laatste platen zijn Franstalig: ‘Rien N’est Ecrit’ en ‘Tête À Tête’.

Suzan & Freek – Goud

Suzan & Freek hebben hun nieuwe single Goud uitgebracht. Goud is de opvolger van De Overkant met Snelle. Die single kwam in augustus vorig jaar uit en bereikte in december de platina status. Suzan & Freek hebben ondanks de lockdowns niet stilgezeten. Suzan: “Het afgelopen jaar hebben we niet kunnen optreden, maar dat heeft ons veel ruimte gegeven voor creativiteit en het schrijven van nieuwe muziek. Alleen wij samen, onze stemmen – met gitaar en piano – als basis.”

Het leverde onder meer de single Goud op. “Onze liedjes gaan vaak over de liefde. Hoe kan het ook anders, haha! Ook in Goud zingen we over een relatie, met alle ups en downs die daarbij horen”, legt Freek uit. Het duo is blij om weer nieuwe muziek uit te brengen. “We kunnen nu al niet wachten om Goud voor het eerst live te mogen spelen.”

Paul Da Vinci – Your Baby Ain’t Your Baby Anymore (Treiterschijf)

Elke dag staan we bij Hitzound stil bij de Treiterschijf. Het was de plaat die wekelijks veel geplugd werd op Radio Noordzee Internationaal en was van 1971 tot 1974 de tegenhanger van de Veronica Alarmschijf. Op 20 juli 1974 werd ‘Your Baby Ain’t Your Baby Anymore’ van Paul da Vinci uitgeroepen tot Treiterschijf op Radio Noordzee Internationaal.  Met The Rubettes scoorde hij een nummer 1 hit eerder dat jaar met ’Sugar baby love’. Als zanger viel hij op om zijn falset. Maar hoewel hij nummer opnam met The Rubettes, trad hij op dat moment al niet meer met de groep op. Na het grote internationale succes met ‘Sugar baby love’ verliet hij de groep om solo verder te gaan. Nog datzelfde jaar wordt ‘Your Baby Ain’t Your Baby Anymore’ ook een grote hit. Paul schreef het nummer samen met Eddie Seago. In de Radio Noordzee Top 50 bereikte hij de 7e plaats. Naderhand scoorde hij nog eenmaal in Nederland met ‘If you get hurt’. Later zong hij op Tightfit`s single ‘Back to the sixties’ en werkte mee aan nummers van o.a. Gary Moore, Ringo Starr, Barry Blue en David Essex.

Jessie Ware – Remember Where You Are

Holy sh*t! Wat is DIT? ‘Remember where you are’ is de nieuwe single van Jessie Ware. Het wonderbaarlijk mooie nummer (sorry voor de superlatieven) staat op haar album ‘What`s your pleasure’. Jessie, Jessie. . . . . hoe komt zo iets fraais tot stand?! “This song has always meant a lot to me and I was determined for other people to hear it and for it to be single.  I am so touched by how many people have embraced this song, particularly when it’s one of your favorite actresses and an acclaimed film director. Working with Gemma, Dominic and their team has been an absolute joy. To have them realize my song with a beautiful ode to London and the longing for human touch and interaction couldn’t be more of a compliment. It’s a truly cherished piece of work.”  In de video is een hoofdrol weggelegd voor Gemma Arterton.

Hans de Booij – Een vrouw zoals jij (Steunplaat)

Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we bij Hitzound stil bij alle opeenvolgende keuzes van de DJ, dat met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was op de Nederlandse radio. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 6 december 1982 viel de keuze van Frits Spits op ‘Een vrouw zoals jij’ van Hans de Booy.  Het nummer van Hans, die kleinkunst had gestudeerd in Antwerpen en daarna aan de slag ging als theatertechnicus voor o.a. Boudewijn de Groot, was afkomstig van zijn debuut LP “Hans de Booij’. Op dat album stond ook de opvolger, zijn grootste hit, ‘Annabel’. Dit nummer was een bewerking van het nummer van Boudewijn de Groot en Herman Pieter de Boer.  ‘Een vrouw zoals jij’ bereikte de 20e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

Kris Kross Amsterdam x Kraantje Pappie x Pommelien Thijs – Tranen (Teaser)

Na ‘Nu wij niet meer samen praten’ lijkt het er op, dat Pommelien Thijs opnieuw binnenkort te verwachten is in de Nederlandse charts. Kris Kross Amsterdam heeft haar hulp ingeroepen voor hun nieuwe single ‘Tranen’. “We nemen heilige grond onder handen”, zegt Sander van het DJ-trio tegenover Q-Music. Samen met Kraantje Pappie leveren ze een remake af van ‘Passie’. Met dat nummer scoorde Clouseau in 1995 een hele grote hit.  ‘Tranen’ komt uit op 5 maart en staat intussen hoog in de nieuwe editie van de TIP 40. Kris Kross Amsterdam werkte eerder al samen met Kraantje Pappie voor ‘Moment’ met Tabitha.

Electric Light Orchestra scoort hit met ‘Mr. Blue Sky’ (1978)

Op 4 maart 1978 komt ‘Mr.Blue Sky’ van de ELO binnen in de Nationale Hitparade. Electric Light Orchestra-voorman Jeff Lynne schreef het nummer in de Zwitserse Alpen. Lynne: “Ik zat al een hele week op die berg en het was de hele tijd bewolkt en mistig. Op een dag scheen de zon uitbundig en was de lucht helemaal blauw. Ik kon oneindig ver kijken. Toen heb ik ‘Mr. Blue Sky’ geschreven.”  Binnen twee weken tijd vloeien in een vlaag van creativiteit alle andere songs zo uit zijn pen. Het resultaat was het album ‘Out of the blue’. Het blijkt één van ELO`s meest succesvolle te worden en werd met platina bekroond.

‘Mr. Blue Sky’ is de afsluiting van elpeekant 3 van de dubbelelpee, die geheel in het teken stond van Concerto for a Rainy Day. Een jarenlang misverstand omtrent de slotwoorden werd opgelost door Jeff Lynne en Richard Tandy (zijn rechterhand in de band) zelf. Er wordt niet gezongen Mr. Blue Sky, maar Please turn me over. Dat laatste had betrekking op het feit dat de elpee omgedraaid moest worden na deze track, om nieuwe nummers af te spelen, een fenomeen dat achterhaald werd door de compact disc. In Engeland werd ‘Out of the blue’ uitgeroepen tot Album van het Jaar 1978 en Jeff Lynne ontving voor het album zijn eerste Ivor Novello Award for Outstanding Contributions to British Music in hetzelfde jaar. ‘Mr. Blue Sky’ bereikt de 8e plaats in de Nationale Hitparade en staat elk jaar torenhoog in de TOP 2000.
NL Top 200

Latest Tweets
Translate »
Share This