Albin Lee Meldau – Elvis, I love you

Credits: Universal Music, Kat Bawden

Nieuwe muziek van Albin Lee Meldau! De 36-jarige Zweedse zanger dropt vandaag zijn singel  ‘Elvis, I love you’. De release volgt op ‘Hold your head up’, een duet met Savoretti van vorig jaar. Albin schreef en produceerde de nieuwe singel met de Grammy / Ivor Novello-winnaar Eg White (Adele,Florence + The Machine). Over ‘Elvis, I love you’ zegt Albin: “The song is based on a bit of a weird lyric idea that and Eg wrote one morning. I was incredibly tired of the fact that everything comes second in life to the so-called pursuit of “the dream”. We are told all these things that we should do to “make it” — even things like bleaching my teeth, and it is easy to come across as an insecure, unhappy idiot.”

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

Village People – In the Navy (Paradeplaat 1979)

Credits: Barclay

Terug naar 15 maart, maar dan in 1979!  Op deze dag ging de Paradeplaat van de TROS op Hilversum 3 naar ‘In the navy’ van Village People. Met deze singel bereikte Village People voor de tweede keer de nummer 1 positie in de Nederlandse Top 40.  Een aantal maanden eerder bivakkeerde het Amerikaanse discogezelschap nog bovenaan in de Nederlandse charts met ’Y.M.C.A.’.  De singel ‘In the navy’ werd geschreven door Jacques Morali, Henri Belolo en Victor Willis en stond op het album ‘Go west’.

Na Y.M.C.A. werd Village People gevraagd of zij misschien een soortgelijk liedje konden maken voor een reclame om nieuwe mariniers aan te trekken”. Nou, daar zij de groep geen ‘nee’ tegen, maar wilde dan wel dat de marine hielp bij de opnames van de videoclip om het er zo echt mogelijk uit te lazen zien. En zo werden er een oorlogsschip en vliegtuigen beschikbaar gesteld en trommeld de marine een groot aantal manschappen op.  Toen de kranten er schande van spraken dat er zoveel overheidsgeld werd gespendeerd aan de videoclip, krabbelde de marine terug. Maar een schandaal was gemaakt en het leverde de Village People zoveel publiciteit op, dat een nieuwe wereldhit was geboren.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

Gaat Joost het Songfestival winnen met ‘Europapa’?

Credits: ANP-HH

Gaat Joost Klein het Eurovisie Songfestival winnen met ‘Europapa’  Zojuist maakte Joost het happy hardcore nummer bekend tijdens een speciale middaguitzending van De Avondshow met Arjen Lubach. ‘Europapa’ is volgens Joost een eerbetoon aan zijn vader:  “Mijn vader leerde me dat de wereld geen grenzen heeft. De grenzen zijn bedacht door mensen, dus kan jij de wereld ook bedenken zei hij altijd’.  Het nummer heeft bepaald een indrukwekkend einde, die heel klein gehoudsen is. In de video van ‘Ëuropapa’ zitten enkele bekende Nederlanders, onder wie DJ Paul Elstak, S10, Donnie en Rene Froger.  Joost treedt in het Zweedse Malmö aan in de tweede halve finale op 9 mei. Enne: we gaan natuurlijk keihard naar de finale! Toch? Deze week pakt Joost de Hitzound Smash.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

Grace Jones – I’ve Seen That Face Before (Alarmschijf 1981)

Credits: Island Records

Op 16 mei, maar dan in 1981, ging de Alarmschijf van de Nederlandse Top 40 naar ‘I’ve seen that face before’ (Libertango) van Grace Jones. De muziek van het nummer is gebaseerd op ‘Libertango’ uit 1974, een Argentijnse instrumentale tangoklassieker geschreven door bandoneonist Astor Piazzolla.  De tekst werd geschreven door de Jamaicaanse zangeres, model & actrice én Barry Reynolds. Het nummer werd opgenomen in Nassau, Bahama’s en stond op haar LP ‘Nightclubbing’. Op deze plaat stond ook haar hit ‘Pull up to the bumper’.

‘I’ve seen that face before’ beschrijft de donkere kant van het Parijse nachtleven. Het nummer bevat gesproken delen in het Frans. Het nummer is prominent aanwezig in de zich in Parijs afspelende thriller Frantic uit 1988, geregisseerd door Roman Polanski en met Harrison Ford in de hoofdrol. De versie van Libertango zoals Jones die heeft opgenomen is meermalen gecoverd, onder meer door Kirsty MacColl, Julien Clerc en Herb Alpert. De singel van Grace bereikte de top tien van Italië, Spanje, Zweden, Zwitserland en Duitsland. Ook bij ons, want ‘I’ve seen that face before’ scoorde op nummer 2 in de Nederlandse Top 40.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved

Charli XCX – Von dutch (Teaser)

Credits: Warner Music, Asylum, Atlantic

Morgen komt de nieuwe singel uit van Charli XCX. Zal de Britse zangeres wederom kunnen scoren na haar wereldwijde hit ‘Hot in it’ met Tiësto (2022) en ‘Speed drive’ (2023)? Haar nieuwe track heet ‘Von Dutch’ en is een voorproefje van haar aankomende zesde studioalbum ‘Brat’. Volgens Charli wordt ‘Brat’ haar “most aggressive and confrontational record”. In de videoclip, opgenomen op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs, springt Charli uit de vleugel van ‘s werelds grootste passagiersvliegtuig, een Airbus A380. Morgen gaat de video on air . . . . .

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

John Denver – Annie’s song  (Flashback 1976)

Credits: RCA

Op 26 februari, maar dan in 1976, komt ‘Annie’s Song’ van John Denver binnen in de Nationale Hitparade. Het door hem zelf geschreven nummer verscheen op zijn album ‘Back Home Again’ uit 1974.  John Denver schreef “Annie’s Song” als ode aan zijn toenmalige vrouw, Annie Martell Denver. Dat gebeurde in 1973, “in ongeveer tien en een halve minuut op een dag in een skilift” naar de top van Ajax Mountain in Aspen, aangezien de schoonheid van de natuur hem aan zijn vrouw deed denken.

Annie zei hierover: “Het werd geschreven nadat John en ik een net vrij intense tijd achter de rug hadden en dingen waren eindelijk goed voor ons. Hij ging weg om te skiën en hij kwam aan bij de Ajax-stoel op de berg in Aspen en het nummer kwam zomaar in hem op. Hij skiede naar beneden en hij kwam thuis en hij schreef het op… Oorspronkelijk was het een liefdesliedje en ik kreeg het via hem, maar voor hem werd het een soort gebed.”

‘Annie’s Song’ werd een internationale kraker van jewelste. Het nummer behaalde o.a. in Amerika en Engeland de eerste plaats. In Nederland werd het nummer pas in 1976 uitgebracht, na het succes van de single ‘Calypso’, en behaalde de twaalfde plaats in de Nationale Hitparade.

Het huwelijk tussen Denver en Martell hield echter geen stand toen John toegaf meerdere keren ontrouw te zijn geweest.  Een scheiding volgde. Ondanks dit alles bleef Denver ‘Annie’s Song’ zonder problemen zingen. “Ik houd van het nummer en ik houd nog steeds van Anne”, vertelde hij tijdens een interview met SVT in 1982. “We waren niet gelukkig samen, maar het nummer is een prachtig liefdesnummer. Hoewel het voor haar was geschreven, is het een nummer voor mijn kinderen, een nummer voor mijn publiek, een nummer over mijn gevoel over het leven. Het is een gebed. Het kan op heel veel verschillende manieren gezongen worden en ik zou het nummer altijd blijven zingen.”

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

Twenty One Pilots – Overcompensate (Teaser)

Credits: Fred Gasch, Mr. Rossi

Ze zijn terug! De mannen van hits als ‘Heathens,’ en ‘Stressed Out’ brengen morgen hun nieuwe singel uit. We hebben het natuurlijk over Twenty One Pilots. Morgen gaat de singel en video in primeur van ‘Overcompensate’.  De laatste hit van de Amerikaanse band, bestaande uit Tyler Joseph en Jos Dun, was ‘Level of concern’ uit 2020. Daarna volgde een jaar later hun album  ‘Scaled and Icy’. Of ‘Overcompensate ‘ de voorbode is van een nieuwe plaat? Wij denken van wel!

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

Hitzound Revival 40 ( Week: 9 / 28 februari 2024 )

Credits: RAK

Elke woensdag publiceert Hitzound de Revival 40: de enige gouwe ouwe lijst van Nederland! Platen van tien jaar of ouder maken kans op een notering. De 40 nummers in de lijst zijn op dit moment de meest bekeken en populairste oude singels op Hitzound. Dankzij een TikTok hype, radio of TV reclame, vanwege de release van een nieuwe singel die een sample gebruiken van oude song of een re-release van een oude singel, bijv. vanwege een speelfilm. De Hitzound 40 Revival beluister je elke zondag op VandaagRadio van 11 – 14 uur. Presentatie: Corné Wolfs. Dit is de lijst van 28 februari.

Deze week 5 binnenkomers:

  • Dankzij de sample in de nieuwe singel van Jason de Rulo en Michael Bublé komt vandaag het origineel van ‘Sway ’uit 1954 binnen in de Revival 40.
  • Lizot & Kyanu hebben een nieuwe versie gemaakt van ‘This is the life’. Dat maakt de oude versie van Amy MacDonald weer populair.
  • De kipnuggets reclame van fastfoodketen KFC brengt The Monkees naar de Revival 40.
  • Jan Smit en Chantal Janzen hebben in het kader van het Festival der Liebe, dat op 5 en 6 april gehouden wordt in Rotterdam Ahoy een nieuwe versie gemaakt van de schlager van Jurgen Marcus. De originele versie is vers vandaag in de Revival 40.
  • De nieuwe auto reclame van Mitsubishi Colt maakt gebruik van Spandau Ballet, die daardoor weer populair wordt met ‘Gold’.

PosVWTitel / Artiest                 Week:  9  /    28 februari 2024JaarWk
0102 CAMBODIA – Kim Wilde198110
0201 MURDER ON THE DANCEFLOOR – Sophie Ellis Bextor200209
0303 THE LOGICAL SONG – Supertramp 197910
0405 BEAUTIFUL PEOPLE – Melanie196905
0504 UNWRITTEN – Natasha Bedingfield200507
0607 HAVE YOU EVER SEEN THE RAIN – Creedence Clearwater Revival197108
0706 BOHEMIAN RHAPSODY – Queen197510
0808 THANK YOU – Dido 200110
0910 WHENEVER WHEREVER – Shakira200206
1013STAYING ALIVE – Bee Gees197807
1116 STUMBLIN’ IN – Suzie Quatro & Chris Norman197803
1211 GIRL I’M GONNA MISS YOU – Milli Vanilli198906
1315 RIVERS OF BABYLON – Boney M197806
1417 WATERLOO – ABBA197405
1514 LAY DOWN – Melanie & Edwin Hawkin Singers197005
1609 LEADER OF THE PACK – The Shangri-La’s196506
1712 EVERYBODY WANTS TO RULE THE WORLD – Tears For Fears198510
1828 LEGEND OF XANADU – Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich196802
1927 WE LIKE TO PARTY – Vengaboys199803
2020 CALIFORNIA SOUL – Marlena Shaw196905
2125 CAN I GET THERE BY CANDLELIGHT – David McWilliams196804
2218 ANOTHER LOVE – Tom Odell201210
2319 CALIFORNIA’S DREANMING – Mama’s & Papa’s196509
2424 SUPERSTAR – Murray Head197006
2526 RIPTIDE – Vance Joy201308
2636 ZOMER (IN M’N BOL) – André Hazes199102
2730 SMOKE ON THE WATER – Deep Purple197303
2831 EVERY BREATH YOU TAKE – Police198303
2922 TOP OF THE WORLD – The Carpenters197309
3023 AFRICA – Toto198210
3133 HOTEL CALIFORNIA – Eagles197710
3221DON’T GIVE UP ON US – David Soul197708
3332 WALK ON BY – Dionne Warwick196410
34NW GOLD – Spandau Ballet198301
3535 YOUR SONG – Elton John197110
36NW EIN FESTIVAL DER LIEBE – Jurgen Marcus197301
37NW I’M A BELIEVER – The Monkees196601
38NW THIS IS THE LIFE – Amy MacDonald200801
3929 EYE OF THE TIGER – Survivor198208
40NW SWAY – Dean Martin195401
      

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

Fred again.. & Lil Yachty & Overmono – Stayinit

Credits: Warner Music

Fred again..  dropt vandaag een nieuwe singel. Het nummer van de Britse producer heet ‘Stayinit’, waarvoor hij samenwerkt met Overmono en rapper Lil Yachty. De release volgt op o.a. ‘Delilah’(Pull me out of this’, ‘Ten’ en ‘Leavemealone’, die vooral in Engeland en Ierland succesvol waren. De Londense danceproducer, die met de banger ‘Marea (We’ve Lost Dancing)’ in 2021 bij ons doorbrak, komt deze zomer naar Nederland. Het Lowlands Festival om precies te zijn, dat van 16 tot en met 18 augustus wordt gehouden in Biddinghuizen.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

Moody Blues – Go now (Flashback 1965)

Credits: Decca

Het was op 27 februari, maar dan in 1965, dat de Moody Blues binnen kwamen in het eerste jaar van de Veronica Top 40 met ‘Go now’. Larry Banks en Milton Bennett schreven dit nummer voor de Amerikaanse soulzangeres Bessie Banks, die het in 1964 opnam. Niet veel later namen Moody Blues het nummer op met Denny Laine op gitaar en lead vocals. Toen hij Bessie Banks ‘Go now’ hoorde zingen, overtuigde hij de overige bandleden om er een eigen versie van te maken. Hun versie stond op de LP ‘The Magnificent Moodies’ en werd een internationaal succes.

In Engeland haalt ‘Go Now’ de nummer 1-positie, in Amerika de top 10. In de Veronica Top 40 noteerden de Moody Blues de 8e plaats. Hierna volgen I don’t want to go on without you en From the bottom of your heart; langzame ballads, die het succes van Go Now niet kunnen evenaren. Ook de volgende nummers halen de hoogste regionen van de hitparade niet. Omdat het succes vervolgens   uitblijft, stapt o.a. Denny Laine op.

De groep heeft echter nog wel werk en moet hard op zoek naar een nieuwe gitarist. De keuze valt op Justin Hayward, die eerder speelde met The Wilde Three van zanger Marty Wilde. Dat heeft ook gevolgen voor de muziekstijl van de Moody Blues vanaf 1967.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.
Latest Tweets

NL Top 200

Google ad
Translate »
Share This