Pearl Jam – Dance of the Clairvoyants

 

 

Pearl Jam komt na zeven jaar met een nieuw album! De Amerikaanse rockband lanceert op 27 maart ‘Gigaton. “Dit album maken duurde lang”, aldus gitarist Mike McCready. “Het was emotioneel gezien soms donker en verwarrend, maar het was ook een spannende en experimentele weg naar muzikale verlossing.” De eerste single van de plaat is al bekend. Vandaag verschijnt namelijk het nummer ‘Dance of the Clairvoyants’. In 2009 stond Pearl Jam voor het laatst in de Nederlandse Top Veertig met ‘Just Breathe’. Het werd dus hoogt tijd voor nieuw materiaal! Ben je fan? Dan heb je geluk: deze zomer komt de groep naar Nederland! In juli staat Pearl Jam twee keer in de Ziggo Dome. Hopelijk heb jij al kaarten, want beide concerten zijn intussen stijf uitverkocht.

 

 

Taylor Swift – Only The Young (Teaser)

 

 

Op 31 januari gaat de documentaire ‘Miss Americana’ in première rondom Taylor Swift. In deze openhartige Netflix docu omarmt Taylor Swift haar rol als songwriter, artieste en vrouw. Bij de docu hoort ook nieuwe muziek: ‘Only The Young’ gaat Taylor`s nieuwe single worden. De zangeres kreeg gisteren een persoonlijke klap te incasseren. In een interview met Variety vertelt Taylor Swift dat haar moeder naast borstkanker nu ook een hersentumor heeft. De zangeres zal daarom haar wereldtournee drastisch inkorten: “We weten niet wat er gaat gebeuren. We weten niet voor welke behandeling we gaan kiezen. Het leek ons op dat moment de beste keuze”, aldus Taylor.

 

 

View this post on Instagram

MISS AMERICANA | JANUARY 31st

A post shared by Netflix US (@netflix) on

Kiesza – When Boys Cry

 

 

‘You`re The Best’ is de nieuwe single van Kiesza. Vandaag gaat de video van het nummer in première.  Met deze single is de Canadese, die in 2014 doorbrak met ‘Hideaway’, weer terug van weggeweest. Twee jaar terug werd ze slachtoffer van een ernstig auto-ongeluk, waarbij Kiesza hersenletsel opliep. Gelukkig gaat het weer helemaal goed!

Over haar nieuwe single zegt de zangeres: “The line “It’s still fucked up when you live it perfectly,” that really resonates with me. I always had pressure from my family not to be perfect, but to never mess up. That creates its own problems. There’s no such thing as perfection, and the moment you get too rigid with yourself and the moment you’re unwilling to try things, you actually block yourself from a lot of opportunities.”

 

 

Gouden Radioring verkiezing is een farce.

 

 

Het zal je niet ontgaan zijn: de verkiezing van de Gouden Radioring komt er aan! Op 30 januari zal de prijs worden uitgereikt. Het is maar de vraag hoe representatief deze prijs nog is. De verkiezing is uitgegroeid tot een grote bedelactie van DJ`s die hopen de meeste stemmen binnen te harken. Zo ziet het slecht beluisterde Radio Veronica zijn programma Veronica Inside genomineerd . Mattie en Marieke zijn genomineerd met hun ochtendshow op Q Music. Marieke bedelde vanavond op Boulevard nog voor een paar extra stemmen.

Ook Radio 10 is genomineerd. Zelfs met twee programma`s: Ekdom In De Morgen en Somertijd. Wie gaat de prijs binnenslepen? Dat kan zo moeilijk niet zijn: Club Ondersteboven (SLAM) met Bram Krikke lijkt de grootste kanshebber. Niet dat dit programma veel luisteraars trekt; totaal niet, maar……: Krikke is een Instagram idool met bijna één miljoen volgers. Een paar oproepjes op de radio en social media doen hun werk verder wel. De Gouden Radioring verkiezing is daarom een farce. Wie gaat eigenlijk nog kijken?

 

 

Inhaler – We Have To Move On

 

 

De DJ`s bij Radio 538 en Q Music slapen nog altijd, maar wij hebben ze allang ontdekt: Inhaler! Met ‘Ice Cream Sundae’ staat de Ierse band intussen 15 weken genoteerd in de TOP 40. De band rond frontman Elijah Hewson (de zoon van Bono`s U2) lanceert vandaag de nieuwe single ‘We Have To Move On’. Op zondag 21 juni speelt Inhaler op Pinkpop.

 

 

Flashback: Dolly Dots scoren nr. 1 hit met ‘Love Me Just A Little Bit More’

 

 

Op 21 januari 1984 behalen de Dolly Dots hun enige nummer 1 hit in de Nederlandse Top Veertig. Dat lukt het zestal met ‘Love Me Just A Little Bit More’. De groep werd vijf jaar eerder opgericht door de producers Peter van Asten en Richard de Bois. Het tweetal benaderde met succes de danseressen Angela Kramers, Anita Heilker, Patty Zomer en Ester Oosterbeek. Zangervaring hadden ze niet. Dat had Angela Groothuizen wel: zij kwam uit The Howling Hurricane en introduceerde Ria Brieffies, die daarvoor lid was van The Vips.

De meiden gaan direct ronkend van start met de top 10 hit “Tell It All About Boys”. De groep zou zo`n 25 hits weten te scoren. 1984 was het meest succesvolle jaar voor de groep met een eigen televisieserie, hun eigen poppen en uitverkochte concerten in Carré. Anita Heilker verliet de groep in 1985 vanwege haar moederschap. De producers Van Asten en De Bois werden vervangen door Fluitsma en Van Tijn.

In 1986 namen de Dolly Dots in de VS de film Dutch treat op, een komedie over de Dolly Dots die in februari 1987 in première ging. De film werd niet erg succesvol. In 1987 werd de producers Stock, Aitken & Waterman gevraagd een nummer, What a night, te produceren dat de groep een doorbraak in de rest van Europa moest bezorgen. Het leidde tot een hitnotering in Nederland maar de doorbraak volgde niet.

 

 

Flashback: Jackie Wilson overlijdt na acht jaar coma

 

 

Op 21 januari 1984 overlijdt Jackie Wilson. Het was een tragische toestand: hij was al zo`n acht jaar in een comateuze toestand gehouden na een hartaanval op het podium. Hij werd geboren als Jack Leroy Wilson Jr. op 9 juni 1934 in Detroit. In 1953 sloot hij zich aan bij de groep Billy Ward & the Dominoes. In die tijd kreeg hij veel fans, onder wie Elvis Presley. In 1957 begon Wilsons solocarrière met het nummer ‘Reet petite’.

Dat was zo’n groot succes dat het songschrijver Berry Gordy in staat stelde het label Motown op te richten, dat Jackie Wilson overigens nooit onder contract heeft gehad. Latere nummers van Wilson waren ‘Lonely Teardrops’ en ‘I’ll Be Satisfied’.

In 1961 werd hij neergeschoten door een vrouwelijke fan. Hij overleefde deze aanslag en ging verder met zijn carrière. Deze carrière kwam halverwege de jaren zestig in een dip. Hij kwam in 1967 nog een keer terug in de hitparades met “Higher and Higher” en ‘I Get The Sweetest Feeling’. In 1975 kreeg Wilson een hartaanval op het podium tijdens het zingen van ‘Lonely Teardrops’. Hij raakte in coma en ontwaakte niet meer. Na ruim acht jaar in coma in een ziekenhuis overleed hij in 1984 op 49-jarige leeftijd. Na zijn dood bereikte ‘Reet Petite’ postuum de 1e plaats van de Nederlandse Top Veertig.

 

 

Billy Ocean viert 70e verjaardag

 

 

Vandaag, 21 januari, is Leslie Sebastian Charles, 70 jaar geworden. Ocean werd geboren op Trinidad, maar verhuisde op achtjarige leeftijd met zijn familie naar Engeland. Zijn ouders hadden het beroep kleermaker voor hem toebedacht, maar dat was niet wat Billy wilde! Als tiener zong hij al in clubs in Londen. In 1974 bracht hij zijn eerste single uit, onder de artiestennaam Scorched Earth.

Vanaf 1976 zong hij onder de naam Billy Ocean. Die naamsverandering was het begin van succes. Van zijn titelloze debuutalbum kwam de single ‘Love Really Hurts Without You’. Dit nummer werd een hit in onder meer Engeland, Amerika en Nederland. Gedurende de jaren zeventig en ’80 volgden meer hits.

In 1984 brak Oceans succesvolste periode aan, met het album ‘Suddenly. In 1986 had hij in Nederland een nummer 1-hit met het nummer ‘When the Going Gets Tough’, afkomstig uit de Amerikaanse speelfilm The Jewel of the Nile. In de video waren de hoofdrolspelers van de succesvolle film te zien als Billy`s achtergrondkoortje. Enkele jaren later volgde een tweede nummer 1-hit: ‘Get Outta My Dreams, Get into My Car’. Ter ere van zijn 70e verjaardag heeft Ocean een nieuw album uitgebracht. ‘One World’ is de eerste nieuwe plaat van hem sinds 10 jaar.

 

 

The Weeknd primeurt video ‘Blinding Lights’

 

 

The Weeknd primeurt zijn gloednieuwe video voor ‘Blinding Lights’. Die begint een tikkie luguber. Met dit nummer voert de Canadese zanger intussen vier weken de TOP 40 aan van Hitzound. In verschillende landen staat deze track, dat hij samen met Max Martin en Oscar Holter schreef en produceerde, aan de top: Nederland, Duitsland, Zweden, Noorwegen en Israel. Dat zal nog wel een tijdje zo blijven …… En dat allemaal met een nummer dat begon als Mercedes-Benz commercial!

 

 

Nieuwe album Alicia Keys verschijnt op 20 maart

 

 

Alicia Keys heeft bekendgemaakt dat haar langverwachte nieuwe album ‘ALICIA’ uitkomt op vrijdag 20 maart. Het is het zevende studioalbum van de vijftienvoudig Grammy-winnares. ‘ALICIA’ is vanaf vrijdag 24 januari beschikbaar als pre-order.

Onlangs bracht de superster de derde single van haar nieuwe album uit, ‘Underdog’. Met dit nummer is de zangeres nieuw binnen in de TOP 40 van Hitzound. Eerder verschenen al de hitsingles ‘Time Machine’ en ‘Show Me Love’.

2020 belooft een topjaar te worden voor Alicia Keys. Naast haar album, verschijnt op dinsdag 31 maart haar autobiografie More Myself. Ook kondigde Alicia aan dat ze deze zomer op wereldtour gaat door Europa en Noord-Amerika. Op zondag 26 januari presenteert Alicia Keys bovendien voor de tweede keer de jaarlijkse Grammy Awards Show vanuit Los Angeles.

 

 
NL Top 200

Latest Tweets
Translate »
Share This