• Twitter
  • Facebook

Credits: RAK

Terug naar 25 april, maar dan in 1981! Op deze dag komt Kim Wilde binnen in de Nederlandse Top 40 met ‘Kids in America’.  Het nummer werd geschreven door haar vader Marty Wilde en broertje Ricky Wild.  Kim’s vader scoorde zelf in 1968 als Marty Wilde een top 10 hit in Nederland met ‘Abergavenny’. Ook schreef hij “Jesamine”, een grote hit voor The Casuals. Ook Kim’s moeder zong: Joyce Baker maakte vroeger deel van de Vernons Girls. Kim heeft het talent dus niet van een vreemde!

Na het afronden van de kunstacademie, tekende Kim een contract bij RAK Recordsvan Micky Most in 1980. Dat haar dit was gelukt had alles te maken met haar backing vocals tijdens een singel opname van haar jongere broer Ricky Wilde. Haar stem viel in de smaal. Daarbij vond Kim de bezoekjes aan de studio belangrijk: “Ik zorgde dat ik altijd beschikbaar was en kocht allemaal chique kleren. Ik wilde zo graag opvallen bij iemand van RAK Records”. De producers in de studio zagen en hoorden haar aan het werk en achter de schermen bespraken ze hoe ze haar talent konden gebruiken. 

Ricky ving dat gesprek echter op en besefte dat hier ook zijn kans lag: als iemand m’n zus gaat produceren, dan moet ik dat zijn! Met het contract op zak werd gewerkt aan een singel. Rick ging aan de slag met een nummer, waarvan het eentonige ritme van de Wasp-synthesizer Kim gek maakte. Het ging hierbij om het steeds oefenen van de begintonen van ‘Kids in America’, de singel die haar leven compleet zou veranderen!  Haar vader schreef de tekst. Tot slot werd het geheel nog geremixt door RAK Records-producer Mickie Most himself. De singel slaat internationaal aan en bereikte in Engeland de 2e plaats; in de Nederlandse Top 40 werd ze met haar debuut beloond met een 6e plaats.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This