Buggies – Julie July (Treiterschijf)

Op zaterdag 6 maart 1971 begonnen de eerste Nederlandstalige uitzendingen van Radio Noordzee. Vanaf deze datum werd ook de Radio Noordzee Top 50 uitgezonden, met Willem van Kooten (Joost den Draaijer) en Jan van Veen, twee oud-Veronica DJ`s presentatoren. Vanaf die eerste dag startte Radio Noordzee ook met DJ tips en de zogenaamde powerplay. Dat werd de Treiterschijf, de wekelijkse hittip van Radio Noordzee Internationaal. De naam Treiterschijf werd bedacht om zo de enige concurrent/ collega zee zender Veronica te kietelen.  De Treiterschijf werd gekozen in de periode van 21 februari 1971 tot 24 augustus 1974, waarna de zee zenders gedwongen werden te stoppen met uitzendingen. Dagelijks blikken we op Hitzound terug op de Treiterschijf van Radio Noordzee.

Op 5 juni 1971 werd ‘Julie July’ van de Buggies uitgeroepen tot Treiterschijf.  Het was een Nederlandse groep, afkomstig uit Den Bosch, met o.a. Janus Toethuis en Ad Damen in de gelederen. Ze werden bekend als The Rockets, de begeleidingsband van Peter Koelewijn. De vocals in ‘Julie July’ zijn van Freddy Haayen en Peter Koelewijn. Met ‘Julie July’ behaalden de Buggies de 34e positie in de Radio Noordzee Top 50.

Bastille – Survivin’

Surprise! Vandaag dropt Bastille een gloednieuwe single: ‘Survivin’. Een track, die je morgen kunt verwachten in de nieuwste editie van de TIP 40. In het nummer denkt Dan Smith na over angst en twijfel aan zichzelf. Hij legt het zo uit:  “There’d been times when I felt like I’d been in a washing machine and on a conveyor belt at the same time, but when people asked me how I was doing, the answer was always the British cliché: ‘Yep, all good, fine.’  Hij vervolgt:  “At the start of lockdown I felt very self-conscious about having written a song that felt relevant when it wasn’t intended to be, but then I also think 2020 is the year we all stopped pretending everything’s fine.” De release, met een heerlijke sax solo, volgt op ‘What you gonna do?”

Kylie Minogue – Magic (Teaser)

“I. AM. SO. EXCITED. I can finally announce that my next single is called #MAGIC ✨ and it’s coming out this Thursday!” Zo kondigt Kylie Minogue haar nieuwe single aan! Het is het tweede voorproefje van haar vijftiende album ‘Disco’, dat op 6 november verschijnt. Kylie heeft een jaar gewerkt aan de plaat die later dit jaar uitkomt. De zangeres brak wereldwijd door met ‘I should be so lucky’ uit 1988, gevolgd door ‘The Locomotion’, een cover van Little Eva. Haar nieuwe single ‘Magic’ volgt op ‘Say something’.

Joan Jett viert 62e verjaardag

Vandaag viert Joan Jett haar 62e verjaardag. Je kent haar als zangeres van de formatie Joan Jett & The Blackhearts. Op 13-jarige leeftijd kreeg ze van haar ouders met kerstmis eerste gitaar. Ze begon haar muzikale carrière als gitarist en componist van de vrouwelijke hardrock-groep The Runaways. Naast Cherie Currie was Jett de leadzangeres van de groep.

Nadat The Runaways uit elkaar gingen in 1979 produceerde ze een album voor de punk-groep The Germs. Later begon ze een solocarrière. Haar grootste hit scoorde ze, met haar band the Blackhearts in 1982 met het nummer ‘I love rock’n roll’, dat in Nederland de nummer 1-positie haalde. Daar deed de Amerikaanse zangeres drie jaar over. Het nummer nam Joan namelijk al op in 1979, als een boze reactie op een hit van The Rolling Stones. De single werd geschreven door Jake Hooker en Alan Merrill. Hooker was het niet bepaald eens met de wijze waarop de Stones de rock`n roll neerzette in ‘Is Only Rock & Roll’. Joan Jett hoorde het nummer en nam het op met de ex-Seks Pistols Steve Jones en Paul Cook. Toch zou het nog drie jaar duren voor het nummer werd opgenomen door het piepkleine label Boardwalk. (Niet minder dan 23 platenmaatschappijen wezen Joan Jett af). De single werd ook een nummer 1 hit in Amerika.

Of Monsters and Men – Visitor (Lyric video)

Of Monsters And Man lanceert vandaag de lyric video voor hun nieuwe single ‘Visitor’. De IJslandse band was er in 2012 ineens uit het niets met hun single ‘Little Talks’. De band is vooral bekend van deze song, maar de band, met Nanna Bryndís Hilmarsdóttir en Ragnar Pórhallsson, hebben zoveel meer te bieden. Zo verschenen afgelopen winter nog de singles ‘Wild roses’ en ‘Wars’. De verse lyric video check je hier!

Fleet Foxes lanceren album ‘Shore’

De band Fleet Foxes luidt de herfst in met het nieuwe album ‘Shore’. Vandaag is de vierde plaat van de Amerikanen uitgebracht: precies op het tijdstip dat de astronomische herfst begint.( 15,31 uur Nederlandse tijd).  Op datzelfde moment wordt ook een begeleidende kunstfilm van 55 minuten uitgebracht, dat door Kersti Jan Werdal werd geregisseerd. De muziek klinkt als een zon die na dagenlang miezeren eindelijk doorbreekt: ‘Shore’ klinkt losser en frisser dan de Foxes in tijden hebben geklonken.

Tim Knol in actie met lied tegen #ikdoenietmeermee

Tim Knol werd vanmorgen niet blij wakker, nu een aantal BN`ers de actie #Ikdoenietmeermee zijn gestart.  Daarom schreef de zanger een lied, waarin hij zijn woede uit. “Beetje boos wakker geworden vanochtend. Hier een liedje”, schrijft hij onder de video van het nummer Shooting Words. “Over die vervelende hashtag van die vervelende Bners die heel gevaarlijk aan het doen zijn op hun social media accounts.”  De 31-jarige zanger krijgt veel bijval op social media. Sinds maandagavond roepen onder anderen Bizzey, Tim Douwsma, Famke Louise, Gers Pardoel, Brace, Jebroer, Thomas Berge, DJ Paul Elstak en dj Mental Theo hun volgers op met de hashtag #Ikdoenietmeermee zich tegen de coronarichtlijnen van het kabinet te keren.

The Crusaders – Street life (Steunplaat)

Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we stil bij de keuzes van de DJ, die met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 17 september 1979 viel de keuze van Frits op ‘Street life’ van The Crusaders. De band bestond al een tijdje, maar samen met Randy Crawford scoort de Amerikaanse groep hun enige hit in Nederland. Maar wat wil je ook met zo`n fantastische zangeres? Een jaartje later zou Crawford een nummer 1 hit scoren met ‘One day I`ll fly away’.

‘Street Life’ werd ook gebruikt in de films Sharky’s Machine uit 1981 met Burt Reynolds en is eveneens te vinden op de soundtrack van de Quentin Tarantino film Jackie Brown uit 1997.

Ritt Momney – Put Your Records On

Het zal je maar gebeuren! Een pas beginnende artiest zet een cover op Tik Tok en scoort een record deal. Sterker nog: het nummer ‘Put your record on’ van Ritt Momney staat al bij de 30 meest gestreamde songs in Amerika. Het nummer is van Corinne Bailey Rae uit 2006. Achter Momney gaat de pas 20-jarige Jack Rutter schuil, die met vrienden van de middelbare school een indierockband startte. Toen andere leden één voor één afhaakten om hunn Mormoonse missie te volgen, besloot Ritt om solo verder te gaan. Dat werpt nu al zijn vruchten af!

Galantis ft. NGHTMRE & Liam O’Donnell – Tu tu tu (Teaser)

Vrijdag gaat de nieuwe single van Galantis in première. Met het nummer ‘Tu tu tu’ hoopt het Zweedse duo de weg terug naar de internationale charts te vinden. Met de hulp van NGHTMRE en Liam O’Donnell hopen ze dat te bereiken.  Galantis brak door in Nederland met de nummer 1-hit ‘Runaway’ (U & I). O’Donnell is het meest bekend van Illenium’s fan-favorite single “It’s All On U.”

https://www.instagram.com/p/CFaAIZ2FZH7/
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This