Blasterjaxx – Superfriends

 

Het Nederlandse dj-duo Blasterjaxx brengt vandaag zijn gloednieuwe single ‘Super Friends’ uit op hun eigen sub-label Maxximize Records dat valt onder het dancelabel Spinnin’ Records. De inspiratie voor Super Friends komt voort uit de onvoorwaardelijke vriendschap tussen de mannen. ‘Super Friends’ is het eerste nummer van het album ‘Perspective’ dat in juli zal uitkomen. Jack Wilby neemt de vocals voor zijn rekening.

Blasterjaxx is twee jaar geleden begonnen met het maken van ‘Super Friends’, maar de twee hebben de track aan de kant geschoven toen ze er niet verder mee kwamen. Ze wisten destijds niet welke richting ze ermee op moesten. Het duo besloot om de schouders eronder te zetten en het nummer uiteindelijk toch af te maken. Om zich volledig te kunnen focussen op het maken van hun album Perspective hebben ze zich een week lang teruggetrokken op een vakantiepark. Dit was het moment om ‘Super Friends’ opnieuw onder handen te nemen. De track is een ode aan hun hechte vriendschap en tevens een knipoog naar het verleden.

 

 

 

Reno McCarthy – Deep Dive

 

Reno McCarthy is een nieuwe naam. “Deep Dive,” heet zijn verse single. Het is een nummer over angst. Ofwel ‘The moment when you don’t know if you’ve got what it takes.The inner dance between the feeling of inadequacy and sudden unexpected bursts of strength,’ zoals Reno zelf aanvult. ‘It’s about living in a cage of your own making. The door is open and you could walk out, but you don’t.’ “Deep Dive” is de eerste single van zijn aankomende album Counterglow.’’

 

 

 

Quintino – TeQno (video)

 

Quintino keert terug met een nieuwe banger! ‘TeQno (Music Is The Answer)’ volgt op Quintino’s radio-ready anthem ‘Can’t Bring Me Down’. Vandaag is de clip uitgebracht. De Nederlandse DJ en producer brak door in 2008 met “Rap Das Armas” met Cidinho & Doca. Met Sandro Silva scoorde hij een nummer 1 hit in de Top 40 met “Epic”. De nieuwe ‘TeQno’ track komt uit via Spinnin Records.

 

 

 

Quintino – TeQno (Music Is The Answer)

 

Quintino keert terug met een nieuwe banger! ‘TeQno (Music Is The Answer)’ volgt op Quintino’s radio-ready anthem ‘Can’t Bring Me Down’. De Nederlandse DJ en producer brak door in 2008 met “Rap Das Armas” met Cidinho & Doca. Met Sandro Silva scoorde hij een nummer 1 hit in de Top 40 met “Epic”. De nieuwe ‘TeQno’ track komt uit via Spinnin Records.

 

 

 

Johnny Lloyd – Rich and Poor

 

Vandaag gaat de video in première van Johnny Lloyd. Voor Nederland een nieuwe naam, maar wat een adembenemende mooie single is ‘Rich And Poor’. Het is zijn tweede release en voorbode van zijn debuutplaat ‘Next Episode Starts In 15 Seconds’ (release 13 mei via Xtra Mile Recordings). “’Rich And Poor’ is about how we try to retain human relationships within this modern culture we live in,” zegt Johnny over the track. “As technology slowly replaces human contact, how does that affect our relationships? That’s been on my mind a lot as I’ve got older. I didn’t have a phone till I was 19, now I can’t live without one…” De clip is opgenomen in Londen.

 

 

 

Armin van Buuren – Turn It Up

 

Na ‘Wild Wil Son’ en ‘lonely For You’ slaat Armin van Buuren opnieuw onverbiddelijk toe. Zijn nieuwe single heet ‘Turn It Up”. De track borduurt voort op zijn internationaal goed aangeslagen ‘Blah, Blah, Blah’. Armin is dit jaar één van de headliners op de jubileum editie van Pinkpop. Armin van Buuren mag van de gemeente Landgraaf tot 01.30 uur draaien.

Armin van Buuren: “I’m always excited for the festival season because of the crowd’s response to tracks like these. Nothing beats the feeling you get when fans go absolutely nuts to something you play, and ‘Turn It Up’ was made for that exact purpose. I’m really looking forward to playing this one all throughout the summer.”

 

 

 

Donnie – Barry Hayze ft. Willie Wartaal

 

Vandaag brengt Donnie zijn derde album ‘Door Het Licht’ uit, dat traditiegetrouw volledig door Bas Bron is geproduceerd. De release van de plaat gaat gepaard met de clip voor de single ‘Barry Hayze’ en het zou geen Donnie video zijn als het niet de nodige viraliteit zou bevatten. Talloze BN’ers, waaronder Frans Bauer, Wilfred Genee en Tim Hofman kruipen in de huid van De Fenomeen.

 

Ondertussen is Donnie op tour en kan je hem live op de volgende data zien:
11 april in TivoliVredenburg, Utrecht
19 april in De Oosterpoort, Groningen
11 mei in 013, Tilburg

 

 

 

Plastic Toy & DJ Snake – Try Me

 

De Franse DJ & producer Plastic Toy kijkt met meer spanning dan anders naar de ontvangst van zijn nieuwe single. Geen wonder: aan ‘Try Me’ werkt boss DJ Snake mee. William Grigahcine, aka DJ Snake, brak internationaal door nadat hij gevraagd werd een paar singles voor Lady Gaga te produceren. Daar zeg je geen nee tegen! In 2014 scoorde hij zelf met het nummer “Turn Down For What”.

Over zijn nieuwe single zagt Palstic Toy: “The most interesting thing in this song for me, is the lead synth that comes in with the drop. With DJ Snake, we pushed the track to a whole new level, giving it that powerful and melodic sound. Working with Snake was very inspiring. He has the ability to feel the music and what’s going to sound good.”

 

 

 

Frank van Etten Ft Dj Madman – Mijn hart gaat boem boem

 

Frank van Etten komt met zijn nieuwe lente single ‘Mijn Hart gaat Boem Boem’!! De tekst en muziek schreef Frank samen met DJ Madman, die tevens de rap in het liedje voor zijn rekening nam. Frank van Etten, die de afgelopen twee jaar enorm in de prijzen viel met o.a. de Buma NL Award voor meest gedraaide song ‘Huisje op wielen’ in de horeca en daarnaast ook de Koos Alberts Award voor de beste ‘Levenslied zanger’, is meer dan trots op deze nieuwe single.

 

 

 

Tourist le mc, Raymond vh groenewoud, Typhoon – Spiegel

 

Vandaag releaset Tourist LeMC een nieuwe versie van zijn hit ‘Spiegel’ met Raymond van het Groenewoud. Op de nieuwe single heeft niemand minder dan Typhoon een bijdrage. Dit is extra bijzonder omdat de rapper al sinds 2016 geen nieuwe muziek heeft uitgebracht.

Het origineel is in België ondertussen al platina en staat ook al 21 weken op #1 in de Ultratop Urban charts. Dat laatste is een absoluut record. Het vorige record stond op naam van Pharrell Williams, die 20 weken aan de top stond met Happy.

Eind vorig jaar bracht Tourist LeMC zijn nieuwe album ‘We Begrijpen Mekaar’ uit; de langverwachte opvolger van ‘En Route’. ‘We Begrijpen Mekaar’ is de eerste rapplaat in Vlaanderen die op nummer 1 binnenkwam in de albumcharts. Het meesterwerk van de troubadour is inmiddels ook al goud gegaan.

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This