Badly Drawn Boy – Is This a Dream?

 

 

Na een pauze van zeven jaar heeft Badly Drawn Boy gisteren zijn nieuwe single ‘Is This A Dream?’ uitgebracht. Het is het eerste nummer van een nieuw album, waarover binnenkort meer details zullen worden onthuld. In Nederland kennen we Damon Gough het beste van zijn single ‘Disillusion’.

 

 

Glen Faria – Hoe Weet Je Dat

 

 

Een kleine twee jaar terug maakte hij furore met zijn zelfgeschreven nummer ‘Duurt Te Lang’, wat voor Davina Michelle haar doorbraak opleverde. Ook Tino Martin profiteerde van zijn schrijfkunsten. Nu levert Glen Faria zelf weer eens een single af; de eerste na vijf jaar! ‘Hoe Weet Je Dat’ is opgedragen aan Stichting Het Vergeten Kind. Het nummer is het eerste voorproefje van Faria`s aankomende album.

 

 

Thomas Dybdahl – Call Me By Your Name

 

 

Thomas Dybdahl gaat in april 2020 samenwerken met het Metropole Orkest om zijn tijdloze nummers naar nieuwe hoogten te brengen. De Noorse singer-songwriter bracht onlangs het nummer ’45’ uit, welke vandaag werd opgevolgd door zijn nieuwe single ‘Call Me By Your Name’.

 

 

Alok & Dynoro – On & On (video)

 

 

‘On And On’ is de nieuwe single van Alok! Vandaag gaat de video in primeur van de Braziliaanse DJ en producer en Dynoro. En die ken je natuurlijk van In My Mind’; een gouden debuut! Deze track stond in maar liefst 13 landen nummer 1. Eerder dit jaar werkte Alok ook al samen met Felix Jaehn en de Britse popgroep The Vamps op ‘All The Lies’, die meer dan 60 miljoen streams op Spotify vergaarde.

 

 

Dua Lipa brengt ‘Physical’ uit op 31 januari

 

 

Vers van de pers: ‘Physical’ gaat de nieuwe single worden van Dua Lipa! De release datum is 31 januari. Het wordt na de Hitzound Smash ‘Don`t Start Now’ de tweede officiële single van haar nieuwe album ‘Future Nostalgia’. Met haar rokerige stem, bakken talent, ongebreidelde energie en slaapkamerogen kan een stomende show rondom deze nieuwe plaat niet uitblijven. Yes, she wíll blow your mind! Op 7 mei te zien in de Ziggo Dome!

 

 

Ringo Starr – Thank God For Music

 

 

‘Thank God For Music’ is de nieuwe single van Ringo Starr. Het nummer van de voormalige Beatles drummer is afkomstig van zijn 20e soloalbum ‘What`s My Name’. Op deze plaat slechts twee bewerkingen, met als meest opvallende zijn versie van John Lennon’s ‘Grow Old With Me’. Met Paul Mc Cartney op bas. Het lag in de jaren negentig nog in de bedoeling dit nummer met Paul en George Harrison uit te brengen op single na ‘Free As A Bird’ en “Real Love’. Het is er helaas niet van gekomen, maar: thank God for The Beatles!

 

 

Flashback: Stars On 45 scoren wereldhit met Stars On 45

 

 

Op 24 januari 1981 komt ‘Stars On 45’ van de Stars On 45 binnen in de Nederlandse Top Veertig. De single was een week eerder uitgeroepen tot alarmschijf. Het nummer is een bewerking van de illegale 12-inch versie van Alto Passion met samples van originele Beatles hits, aan elkaar gemixt. Als Willem van Kooten (ex DJ van Veronica, Noordzee, Hilversum 3 en platenbaas) de illegale versie in handen krijgt, is hij razend enthousiast en krijgt weer eens een gouden idee.

 

Hij roept de hulp in van Jaap Eggermont en Martin Duiser, die zangers Bas Muys (Lennon), Hans Vermeulen (Harrison) en Okkie Huysdens (McCartney) voor de vocals van de Beatles. Andere rollen zijn weggelegd voor Arnie Treffers, Albert West, Tony Sherman en Jody Pijper. De Beatles hits worden tot een medley aan elkaar gemonteerd en voorzien van een disco sound. Stars On 45 wordt een wereldwijd succes. De single bereikt niet alleen in Nederland, maar o.a. ook in Duitsland, Australië en Amerika de eerste plaats.

 

 

Demi Lovato – Anyone (Teaser)

 

 

Na twee moeizame jaren keert Demi Lovato terug in de spotlights! Dit weekend geeft ze een optreden tijdens de Grammy uitreiking en brengt dan voor het eerst haar nieuwe single, dat ‘Anyone’ heet. Tegenover Zane Lowe vertelde ze in een openhartig interview, dat ze het nummer schreef, vier dagen vóór haar overdosis en daaropvolgende ziekenhuisopname in juli 2018.

“I wish I could go back in time and help that version of myself,” aldus Demi. “If I ever come back, I want to sing this song. I almost listen back and hear these lyrics as a cry for help. And you kind of listen back to it and you kind of think, how did nobody listen to this song and think, ‘Let’s help this girl?'”

“I was recording it in a state of mind where I felt I was okay, but clearly I wasn’t,” vervolgt een aangeslagen Lovato. “I even listen back to it and I’m like, ‘Gosh, I wish I could go back in time and help that version of myself.’”

 

 

Neil Diamond viert 79e verjaardag

 

 

Vandaag, op 24 januari, viert Neil Diamond alweer zijn 79e verjaardag. Het cadeau voor zijn 16e verjaardag veranderde zijn leven: een gitaar! Het allereerste liedje dat hij schreef (‘Hear Them Bells’) was voor zijn toenmalige vriendin. Het duurde nog even voordat hij was uitgegroeid tot zanger, maar: in 1962 sleepte hij zijn eerste platencontract binnen. Niet bij het minste label: Columbia Records. Vier jaar later scoorde Neil zijn eerste hit met ‘Solitary Man’, gevolgd door ‘Cherry, Cherry’.

Neil Diamond is ook een uitstekende songwriter. Hij schreef in 1966 het nummer ‘I`m A Believer’, dat voor The Monkees hun enige nummer 1 hit werd in de Top 40. Nog zo`n pareltje schreef hij een jaar later. “Red Red Wine” was voor UB 40 in 1983 hun eerste nummer 1 hit, maar Neil Diamond schreef het en nam het ook zelf op. In 1969 stond Neil voor het eerst in de Top 40 met ‘Sweet Caroline”.

Een aantal van zijn grootste hits zijn “Cracklin’ Rosie”, “I Am, I Said”, “Song Song Blue”, “If You Know What I Mean” en “Beautiful Noise”. En niet te vergeten: dan zijn prachtige duet “You Don`t Bring Me Flowers” met Barbra Streisand! In 2011 is de singer-songwriter opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.

 

 

Lewis Capaldi – Before You Go (video)

 

 

Zojuist gaat de video in première ‘Before You Go’. Het is de laatste single van Lewis Capaldi en opvolger van de Amerikaanse nummer 1 hit en Hitzound Smash ‘Someone You Loved’. ‘Before You Go’ is volgens de Schotse zanger zijn “most personal” song, die hij tot dusver schreef. Hij legt het uit: “The song’s kind of, it comes from a place of … it’s about suicide and it’s about not necessarily the act of it itself obviously, but people after it happens, the aftermath of it and people blaming themselves or starting to think, what could I have done to help that person? Or whatever.” Op 13 februari komt Capaldi naar AFAS Live.

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This