Allah Las – In The Air

 

 

De Amerikaanse band Allah Las heeft haar vierde studio album aangekondigd. Simpelweg LAHS getiteld (een verwijzing naar een veelvoorkomende foutieve spelling van de bandnaam) is dit het meest coherente en ambitieuze album tot nu toe. Een album dat minder is geïnspireerd door tijd en meer door plaats. Samen met het nieuws heeft de band de eerste single In The Air gedeeld inclusief een gloednieuwe video. LAHS verschijnt op 11 oktober en vlak voor de release komt de band naar Nederland voor twee shows in Rotown, Rotterdam en Paradiso, Amsterdam.

 

 

 

Liefhebbers kunnen voortaan het bed in duiken met Roy Donders

 

 

Liefhebbers kunnen voortaan het bed in duiken met Roy Donders. De stylist, modeontwerper en zanger uit Tilburg heeft namelijk een bed ontworpen voor Dekbed-Discounter.nl. De tweepersoons boxspring is vanaf woensdag verkrijgbaar.

Voor Roy Donders was het ontwerpen van een bed een compleet nieuwe uitdaging. “Het is natuurlijk een heel ander discipline dan mode, maar wel heel gaaf om te mogen doen”, vertelt de stylist. “Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Ik heb me daarom laten adviseren door specialisten en zo is er een fantastisch bed ontstaan waar je heerlijk op slaapt, maar dat er eveneens fantastisch mooi uit ziet.”

Het speciale bed is exclusief via Dekbed-Discounter.nl te bestellen en kan geleased worden. Onder de eerste tien klanten die de boxspring aanschaffen zal een speciale meet & greet worden verloot, waarbij Roy Donders hoogstpersoonlijk het bed komt afleveren en testen…….

 

 

 

Blasterjaxx – Wake Up (ft. Josie)

 

 

Het Nederlandse dj-duo Blasterjaxx heeft deze week hun album ‘Perspective’ uitgebracht. Het album bevat in totaal 23 tracks, waaronder de nieuwe single ‘Wake Up’ met vocals van Josie. Het is het eerste album van het duo sinds ze 9 jaar geleden zijn begonnen en komt uit op hun eigen label Maxximize Records, een sub-label van Spinnin’ Records.

Hoe de plaat tot stand kwam? Thom Jongkind (29) en Idir Makhlaf (27) leggen uit: “Dit keer hebben we writing camps georganiseerd, we hebben een week in Center Parcs-bungalows gezeten met een kleine setup: gitaar, microfoon, software en vanaf scratch platen maken. We hebben singer-songwriters uitgenodigd om thema’s in te zingen. Iedere productie heeft veel werk gehad, omdat alles een eigen invalshoek had. De ene keer meer tech, de andere indie-dance of big room. Uiteindelijk kwam alles goed bij onze eigen sound uit.”

 

 

 

Keane – The Way I Feel (video)

 

 

Vandaag gaat de vertical video voor ‘The Way I Feel’ in première. Met deze single heeft Keane de weg teruggevonden naar Hitzound`s Top 40, waar het nummer intussen prijkt in de top 10. ‘The Way I Feel’ zet Keane de machine in werking rondom de aankomende plaat ‘Cause And Effect’. Die brengt niet alleen alles rondom hun vijfde album in beweging, maar ook weer rondom de band zelf. Na hun vorige plaat scheidden hun wegen zich een tijd en maakte zanger Tom Chaplin twee solo-albums. Zijn muzikale sparringpartner Tim Rice-Oxley schreef ondertussen liedjes over de persoonlijke tegenslagen waar hij mee te kampen had.

“I found myself wondering how I had come to let this very enigmatic and important relationship in my life drift.” zegt Tom over de periode dat hij los was van Keane. Op het album ‘Cause And Effect’, dat op 20 september uitkomt, hoor je dat ze niet een band zijn die leunt op het verleden, maar vooruit wil en in staat is een nieuw en uitdagend muzikaal geluid neer te zetten. Doorspekt met levenservaring, emotie en vriendschap. Keane komt op 7 september naar het Live On The Beach festival in Scheveningen.

 

 

 

Loud Luxury ft. Bryce Vine – I’m Not Alright

 

 

Met ‘Body’ scoorde Loud Luxery vorig jaar een dikke hit. Het nummer werd bekroond met platina in Engeland, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. Kunnen ze dat kunststukje nog een keertje flikken? Het zou zo maar eens kunnen! De nieuwe single van het Canadese duo, bestaande uit Andrew Fedyk en Joe Depace, heet ‘I`m Not Allright’. Voor het nummer werkt Loud Luxery samen met MC Bryce Vine (G-Easy, Crankdat). Het resultaat is een relaxte zomerse track!

 

 

 

Duncan Laurence – Arcade (Acoustic Version)

 

 

De akoestische versie van Duncan`s hitsingle ‘Arcade’ had je nog te goed. Op 18 mei ging de zanger er met de winst vandoor op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Het sterke en tegelijk ook kwetsbare nummer ‘Arcade’ heeft, met inmiddels meer dan 100 miljoen streams en views online, een onuitwisbare indruk gemaakt op het publiek. Duncan behaalde hiermee maar liefst 23x Spotify Viral #1, werd #14 in de Spotify Global Charts, werd triple platina in Nederland en haalde in België, Zwitserland en Noorwegen de Goud-status.

Het nummer, dat door Duncan zelf is opgenomen in de vermaarde Wisseloord Studio’s in Hilversum. Na zijn debuut op Pinkpop en de aankondiging van een show in de Amsterdamse Ziggo Dome in maart 2020 is het nu dé tijd voor Duncan om door te pakken. Met zijn promo-tour door Amerika in volle gang en tourdata door Europa voor het najaar gepland, is hij hard op weg naar de volgende stap in zijn muzikale carrière. En zoals het er naar uit ziet is dat verre van een losing game…..

 

 

 

Mike Rogers lanceert nieuwe muzieklabel Vibe With Us.

 

 

Mike Rogers lanceert het nieuwe muzieklabel Vibe With Us. Het label focust zich op het begeleiden en ontwikkelen van talentvolle artiesten met een soortgelijke sound als Mike Rogers; een combinatie van Indie Pop en Urban Beats. Mike Rogers is een project van DJ’s en producers Mike Mago en Rogerseventytwo/TWR72, die beiden al meerdere internationale hits op hun naam hebben staan. De eerste release van Vibe With Us is de track ‘Mercy’ van Mike Rogers feat. Nick Klyne.

Mike Rogers is een jaar geleden opgericht door Michiel Thomassen (Mike Mago) en Roger van der Zwan (Rogerseventytwo/TWR72). “In het afgelopen jaar hebben we onze sound verder doorontwikkeld, waardoor het niet meer aansloot bij Bmkltsch Rcrds, waar we onze muziek eerst op uitbrachten. Onze sound doet denken aan de sound van acts als Khalid, Mura Masa, Tame Impala, Aluna George en Nao. Met het nieuwe label willen we, naast het uitbrengen van eigen muziek, vooral graag nieuw talent met dezelfde sound en visie een kans bieden om bij een label te tekenen, muziek uit te brengen en hun talent verder te ontwikkelen”, aldus Michiel Thomassen, mede-oprichter van Mike Rogers.

 

 

 

Madeon – All My Friends

 

 

Het was even een tijdje stil rond Madeon. Maar: de video voor ‘All My Friends’, de nieuwe single van Madeon is uit! De Franse DJ en producer heeft de track zelf geregisseerd en ge-edit. Achter Madeon gaat Hugo Leclercq schuil. Hij brak in 2015 door tot het grote publiek met zijn debuutplaat ‘Adventure’, maar het internet ontplofte pas echt toen hij een collab met Porter Robinson maakte. Madeon staat op 26 september in de Melkweg.

 

 

 

Everyone You Know – She Don’t Dance

 

 

‘She Don’t Dance’ is de nieuwe single van Everyone You Know. Het duo bestaat uit de Londense halfbroers Rhys en Harvey, die in hun jonge carrière al een duidelijke signature sound hebben ontwikkeld. Everyone You Know combineert punk, rave, hiphop en beats met beschouwende teksten en indrukwekkende storytelling. Met hun energieke muziek geeft het duo een rauw beeld van “the trials and tribulations of young men trying to navigate their way through everyday life.”

In 2018 brachten ze hun eerste EP uit, afgelopen mei verscheen hun single The Drive. Bij hun nieuwste single She Don’t Dance komt ook een aangrijpende video uit. De track gaat over een jonge moeder die gevangen zit in een gewelddadige relatie en laat de worstelingen van jonge ouders zien. EYK: “We felt it was important that the video raised awareness around this, as we feel it is a very sensitive subject that doesn’t get spoken about too often and should be seen as a bigger problem than what it is.” Op 16 augustus brengt Everyone You Know hun tweede EP ‘Look After Your Pennies’ uit.

 

 

 

Kalibwoy – Don

 

 

Kalibwoy, de Europese dancehall king, is back met een nieuwe single: ‘Don’. In de video, die is opgenomen op het zonnige Jamaica, is Kalibwoy te zien met twee van de grootste Jamaicaanse dancehall queens van dit moment (Keticia Chatman & Imagetash Ken Shortas). Met ‘Don’ brengt Kalibwoy een ode aan de Britse rapper en zangeres Stefflon Don.

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This