Hilton Amsterdam herdenkt Lennon`s legendarische ‘Bed-in for Peace’

 

In Hilton Amsterdam is van 22 tot en met 31 maart een foto-expositie te zien over de Bed-in for Peace actie van John Lennon en Yoko Ono. Voorjaar 1969 schreven de beroemde Beatle en zijn kersverse echtgenote geschiedenis met hun actie voor de wereldvrede. 50 jaar later heeft hun boodschap nog niets aan kracht ingeboet. De expositie toont vijftig iconische beelden van toen, geplaatst in de context van die tijd.

Als eerbetoon voor de vredesactie van 50 jaar geleden geeft Hilton Amsterdam de naam Peace aan een nieuwe tulp, die op 28 maart wordt gedoopt. In het Memorial Weekend (30 en 31 maart) staan voorts een documentaire en optredens in het hotel op het programma. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in de beroemde John & Yoko Suite. De expositie is gratis toegankelijk. Locatie/tijden: Apollolaan 138, 1077 BG Amsterdam; dagelijks 10.00 -20.00 uur.

 

 

 

Dennis Lloyd – Never Go Back

 

Op weg naar bijna1 biljoen on-demand streams, is Dennis Lloyd terug met nieuwe muziek. “Never Go Back” heet de verse single van de Israelische zanger en producer. Het nummer is de opvolger van het succesvolle “Nevermind”.

Over “Never Go Back”, zegt Dennis: “I wrote it after we broke up during a really lonely time when I felt depressed. If I don’t feel anything, I don’t write music. But I wrote and recorded this in 45 minutes. The song is a dialogue between her and me. It’s part of a group of four songs that tells the whole story.”

 

 

 

Amongster – Be Someone

 

Na eerdere singles ‘Home’ en ‘A New Arrival’ deelt Amongster nu zijn nieuwe single ‘Be Someone’. Na debuutalbum Trust Yourself To The Water (2016), opgenomen met producer Jasper Maekelberg, richt Thomas Oosterlynck zijn vizier nu volledig op het tweede hoofdstuk van zijn dromerige alias Amongster.

De winnaar van De Nieuwe Lichting 2014 presenteert met ‘A New Arrival’ tien verse songs die gevoelsmatig meer een geheel vormen. Eerder bracht hij al zijn singles ‘A New Arrival’ en ‘Home’ uit, vandaag is hij terug met zijn nieuwe single ‘Be Someone’. In dit nummer laat Thomas Oosterlynck zich van een meer persoonlijke kant zien. Een tijdloos en organisch nummer waarin hij zich richt tot zijn ongeboren kind.

 

 

 

Thijs Boontjes (31) sluit tienerjaren af met ‘Geen Achttien Meer’

 

Vandaag brengt Thijs Boontjes zijn langverwachte debuutalbum ‘Geen Achttien Meer’ uit. Het project van de 31-jarige artiest gaat stiekem over dat hij nu pas toe is aan het afsluiten van zijn tienerjaren. Haat, liefde en vluchtgedrag zijn daarom onderwerpen waar je niet aan zult ontkomen.
Op tekstueel vlak is hij bijgestaan door begenadigde troubadours als Lucky Fonz III en Henny Vrienten. Qua geluid gaat de plaat veel kanten op, Verwacht funky basslines op italo geïnspireerde melodieën tot aan droevige obscure melodieën.

 

 

 

Otto Knows – One In A Million

 

De Zweedse DJ en producer Otto Knows heeft zijn nieuwste single ‘One in a Million’ uitgebracht. De langverwachte track volgt op een jarenlange pauze van Otto, waarin de platina-verkopende producer ijverig in de studio heeft gewerkt aan een nieuwe serie producties die dit jaar zal worden uitgebracht. Otto Knows riep voor ‘One In A Million’ de hulp in van Amanda Cygnaeus. De DJ brak door in Nederland met ‘Million Voices’, die intussen meer dan 100 miljoen is gestreamd op Spotify.

 

 

 

Heartstreets – Good Thing

 

Het Canadese duo Heartstreets dropt nieuwe muziek! De band bestaat uit Gab Godon en Emma Beko en begon als een vriendschap uit de kindertijd die tot bloei kwam door hun liefde voor dans en hiphop uit de jaren 90. Emma Beko, geboren in Boedapest als half Peruaanse, groeide op in Montreal en werd in New York beïnvloed door de rap. Gab Godon werd geboren en getogen in Montreal en luisterde naar veel R & B uit de jaren 90. Na een nacht vol wijn en geïmproviseerde freestyle werd Heartstreets geboren.

“Our new song, “Good Thing,” is a celebration of love. When you find someone with whom you share a deep connection, it’s a beautiful thing to be able to be aware and grateful for it – embrace it to the max,” aldus Heartstreets , die ook het album ‘Why Make Sense’ heeft uitgebracht.

 

 

 

Lucas & Steve – Say Something

 

Lucas & Steve zijn vandaag uitgeroepen tot Dance Smash op 538 met hun nieuwe single ‘Say Something’, dat verschijnt via het label Spinnin’ Records. Gisteren kregen fans als eerste de track, dat een klassiek liefdesverhaal verteld, te horen. Het duo verraste 10 stelletjes die mochten daten in het speciale ‘Say Something’ pop-up restaurant. Het restaurant veranderde daarna in een pre-release feestje, waar het duo het nummer voor het eerst live liet horen.

‘Say Something’ volgt op hits van als ‘Up Till Dawn (On The Move)’ en ‘Where Have You Gone (Anywhere). Het duo weet als geen ander hoe ze energieke nummers moeten maken. Met ‘Say Something’ gaan de jongens nog een stapje verder. De melodie voor het nummer is thuis bedacht op de piano en in de studio verder uitgewerkt tot herkenbare het feel-good gevoel, maar met een volwassenen sound. Met deze track is het duo helemaal voor het festivalseizoen. Het seizoen begint voor Lucas & Steve vanaf volgende week. Ze gaan dan touren door Azië en Amerika en staat in Nederland o.a. op festivals zoals Amsterdam Open Air en Wish Outdoor.

 

 

 

Chivv x Diquenza op #1 in GFK Single Top 100 met Ewa Ewa

 

Na een periode van onafhankelijkheid met zijn eigen label Un4gettable Music, keert Chivv (bekend van de formatie SBMG) terug bij Top Notch. Hij bracht vorige week meteen de maxisingle ‘Ewa Ewa/Expose The Game’ uit. Dit bleek een groot succes te zijn. De clip is inmiddels in één week al bijna 2 miljoen keer bekeken.

De maxisingle bestaat uit twee liedjes. Aan de ene kant is er ‘Ewa Ewa’; een ode aan Lena van het programma Ex On The Beach en hun (fictieve) liefdesrelatie. De B kant staat ‘Expose The Game’ weer haaks op het eerdergenoemde nummer. Hierin weidt Chivv juist uit over de aandachtzoekerij in de huidige muziekindustrie die volgens hem het ambacht van rappen aan het nekken is.

Dit is heel goed in de smaak gevallen want vandaag komt Chivv met ‘Ewa Ewa’ op nummer 1 in de GFK Single Top 100, een primeur voor hem!

 

 

 

SYML – The Bird

 

De uit Seattle afkomstige zanger Brian Fennell, beter bekend als SYML, brengt op 3 mei zijn debuutalbum SYML uit. Als voorproefje deelt hij vandaag de nieuwe single ‘The Bird’, waarop hij zijn kenmerkende vocalen mengt met melancholische gitaarklanken en aanstekelijke beats. Dit voorjaar is SYML te zien op Rock Werchter in België.

SYML brak in 2017 door met zijn debuutsingle ‘Where’s My Love’, die inmiddels al meer dan 300 miljoen keer gestreamd werd en de gouden status behaalde in Nederland en België. Nu is er dan eindelijk een debuut album, dat Brian Fennel zelf opnam met ondersteuning van producers Mark Ralph (Years & Years, Clean Bandit) en Chad Copelin. Het titelloze debuutalbum werd grotendeels opgenomen in Brian’s thuisstudio nabij Seattle, waarna hij samen met mixingtechnicus en Grammy winnaar Joe Visciano (Beck, Adele) de laatste hand legde aan zijn eerste album.

 

 

 

Sean McGowan – Auto pilot

 

Nieuwe muziek van Sean McGowan! Hij dropt de single ‘Auto Pilot’, afkomstig van zijn debuutalbum. Sean en zijn band toeren op dit moment door Engeland. Over de track meldt Sean:

“Autopilot came from the realisation that drinking culture can be extremely toxic. I noticed most music I listened to was painting boozing as an escape and actually doing much more harm than good. ‘Everything has gone to shit – let’s go get drunk and pretend everything is OK’ is all well and good sometimes and often part of healing processes. But, if that’s your answer every time you inevitably spiral downwards. I wanted to write about a particular experience of mine with booze, honestly. It’s great fun to play live.”

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This