Flashback: Rolling Stones nemen ‘You Can`t Always Get What You Want’ op

 

 

Op 17 november 1968 beginnen de Rolling Stones met de opname van het nummer ‘You Can`t Always Get What You Want’ in de Olympic-studio’s in Londen. De classic is geschreven door Mick Jagger en Keith Richards. Het staat op het album ‘Let It Bleed’ en was het B-kantje van ‘Honky Tonk Women’. De single bereikte de 4e plaats in de Veronica Top Veertig.

Het nummer wordt begeleid door het 60 man tellende London Bach Choir. In de lange versie zingt dit koor ook de intro. Het nummer vertoont enige gelijkenis met ‘Hey Jude’ van The Beatles. Het blad Rolling Stone noemde het een van de beste singles ooit. Er is, zoals wel vaker met nummers van de Rolling Stones, veel gespeculeerd over de betekenis. Allereerst lijkt het een universele levensles dat je je er als mens bij neer moet leggen dat je in het leven niet al je dromen waar kunt maken maar dat je, wanneer je je best doet, vaak wel genoeg bereikt om tevreden te zijn. ‘You Can`t Always Get What You Want’ staat jaarlijks hoog genoteerd in de TOP 2000 en: een heel stuk hoger dan ‘Honky Tonk Women’!

 

 

Gordon Lightfoot viert zijn 81e verjaardag

 

 

Vandaag viert Gordon Lightfoot zijn 81e verjaardag. De Canadees oefent al jong zijn stem in een koor. Van de St. Paul’s United Church om precies te zijn, waar hij zong als jonge soprano. Maar in zijn jeugd leert hij ook pianospelen en drummen. Hij studeert later jazz-compositie en voegt zich bij The Swinging Eight.

In 1966 bracht hij zijn debuutalbum uit, getiteld “Lightfoot!”. In deze periode was hij meer bekend als songwriter, artiesten als Johnny Cash, Bob Dylan en Elvis Presley namen zijn nummers op. Het levert hem internationaal succes op. In 1971 scoort hij zelf een hit met de single ‘If You Could Read My Mind’. Drie jaar later scoort hij een grote hit in Nederland Met “Sundown”. Ook “The Wreck Of The Edmund Fitzgerald” , een song over het verongelukken van de bemanning van een gezonken ertscarrier op een meer in Amerika. Beide hits zijn nog steeds populaire nummers op radiostations die “classic rock” draaien.

Gordon Lightfoot is vijf maal genomineerd geweest voor een Grammy Award. Hij is opgenomen in zowel de Canadian Music Hall of Fame als de Canadian Country Music Hall of Fame.

 

 

Tokio Hotel – Chateau

 

 

Tokio Hotel is terug met nieuwe muziek! Je kent de Duitse pop-rockband misschien nog van de top tien hit ‘Monsoon’ uit 2007. De nieuwe track heet ‘Chateau’ en is geïnspireerd op het persoonlijke leven van Tom Kaulitz, de gitarist van de band. “Ik weet dat ze over ons zullen praten, ik weet dat ze naar ons zullen kijken, maar het kan me niet schelen zolang we samen zijn” zijn de lyrics van het nummer, dat gaat over een liefde met de nodige tegenspoed.

 

 

Michael Bublé – L.O.V.E.

 

 

‘L.O.V.E.’ is de nieuwe single van Michael Bublé. Het is de bonustrack van zijn verse album ‘❤’, die vanaf nu verkrijgbaar is op alle streamingdiensten, behalve. . . . Spotify! De timing is natuurlijk perfect voor een plaat van deze zanger, vol met sfeervolle nummers met prachtige strijkers. Zijn achtste album staat helemaal in het teken van de liefde met veel covers. Zoals ‘When I Fall In Love’, ‘Help MeMake It Through The Night’ en ‘La Vie En Rose’, een opmerkelijk duet met Cecile McLorin Salvant. Bublé schreef voor ‘❤’ het nieuwe nummer ‘Forever Now’.

 

 

Harry Styles – Watermelon Sugar

 

 

Over een maandje, op 13 december om precies te zijn, komt het album ‘Fine Line’ uit van Harry Styles. Na ‘Lights Up’ lanceert het populairste lid van de voormalige boyband One Direction vandaag een nieuwe single! Het nummer heet ‘Watermelon Sugar’. Hij zong beide nieuwe songs als host bij Saturday Night Live. Dat zag er zeer bijzonder uit: bij ‘Lights Up’ verscheen hij in een glitterpak met een diep decolleté en tijdens de performance van zijn nieuwe single droeg hij een roodroze pak. Ook verscheen hij in een ballerina outfit. Het is duidelijk dat het verschil tussen man en vrouw steeds meer vervaagt bij (sommige) artiesten: een nieuwe trend? Op 6 mei komt Styles naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome met King Princess als support-act.

 

 

Flashback: 60 jaar geleden ging The Sound Of Music in première

 

 

Het is precies 60 jaar geleden dat in het Lunt-Fontanne-theater op Broadway in New York de première van de musical The Sound Of Music plaats vindt. De musical, die voor het eerst wordt opgevoerd op 16 november 1959, is gebaseerd op het boek The Trapp Family Singers van Maria von Trapp. Het verhaal speelt zich af in 1938, vlak voordat Oostenrijk wordt geannexeerd door nazi-Duitsland.

Kapitein Georg von Trapp is een weduwnaar met zeven kinderen. De kapitein kan zijn kinderen zelf niet alleen opvoeden en roept de hulp in van de moeder overste van een nabij gelegen klooster. De moeder overste stuurt Maria, een ondeugende non in opleiding, met de opdracht als gouvernante te werken naar kapitein Von Trapp. De kapitein regeert zijn kinderen met militaire discipline, omdat zijn vrouw is overleden en hij niet wil worden herinnerd aan haar vrolijke manier van leven. Maria wil daar verandering in brengen en terwijl de vader enige tijd van huis is, leert ze de kinderen zingen en weer plezier in hun leven te hebben.

De wereldberoemde musical, met Julie Andrews en Christopher Plummer, levert evergreens op als ‘Do Re Mi’,  ‘My Favourite Things’, ‘Edelweiss’ en ‘Climb Every Mountain’.  Richard Rodgers en Oscar Hammerstein schreven de nummers voor The Sound Of Music.  De musical wint zeve Tony Awards.

 

 

Chi Coltrane viert 71e verjaardag

 

 

Vandaag is Chi Coltrane 71 jaar geworden. Gefeliciteerd! Ze had al vroeg interesse in muziek en begon op haar zevende met het bespelen van de piano en kon op haar twaalfde al acht instrumenten bespelen. Haar favoriete instrument is de piano waarmee ze God wilde vinden. Niet toevallig dat haar grootste hit over een profeet zou gaan.

Op 12 jarige leeftijd gaf de Amerikaanse haar eerste concert. Tijdens haar studie aan een muziek school in Los Angeles verdient ze wat bij als zangeres in clubs. In 1970 verhuist ze naar Chicago en richt de band Chicago Coltrane op. Tijdens één van de concerten wordt ze als zangeres ontdekt door platenlabel CBS. Haar debuutalbum ‘Chi Coltrane’ kwam in 1972 uit en met de single ‘Thunder and Lightning’ beklimt Coltrane voor het eerst de Amerikaanse Top 100.

In Nederland flopte het nummer. De opvolger maakte alles anders: “Go Like Eijah”(daar heb je die profeet weer) bereikt in het voorjaar van 1973 de 1e plaats van de Top 40. Gek genoeg bracht CBS het nummer niet uit in Amerika. De follow-up single “You Were My Friend” van Coltrane was misschien nog wel mooier.

 

 

Ellie Goulding – River (Teaser)

 

 

Ellie Goulding heeft een nieuwe track uitgebracht, maar ‘River’ is niet te vinden op Spotify of iTunes. De single is vooralsnog alleen verkrijgbaar via Amazon. ‘River’ is een cover van Joni Mitchell. Het nummer is origineel afkomstig van Joni`s 1971 album, ‘Blue’. Ellie Goulding zegt, dat “Joni was one of the reasons I wanted to be a songwriter.” Ze verklaart: “I’m honoured to have had the opportunity to cover this song.”

 

 

Emma Bunton – Coming Home for Christmas

 

 

OK, het zijn niet de Spice Girls, maar…. één van de zangeressen, Emma Bunton, is terug met een nieuwe single! Baby Spice lanceert een heuse kerst single! Het nummer heet ‘Coming Home For Christmas’. Eerder dit jaar verscheen in april haar solo album ‘My Happy Place’ met o.a. het duet ‘2 Become 1’ met Robbie Williams. Emma startte haar solo carrière in 2001 heel succesvol met ‘What Tok You So Lang’ dat een Britse nummer 1 hit werd.

 

 

André Hazes – Samen Met Jou

 

 

Je moet wel lef hebben, maar Andre Hazes lanceert gewoon zijn allernieuwste single ‘Samen Met Jou’. Hazes heeft een stormachtige week achter de rug, waarin hij bekendmaakte de relatie met Monique te beëindigen en binnen 24 uur zijn ex een appje(!) te sturen, waarin hij haar aangaf gevoelens voor een ander te hebben: Bridget Maasland.

Maar volgens Hazes zit het zo niet: “Als er iets uitkomt en het wordt gebracht alsof ik bij mijn vrouw en mijn kind weg ben gegaan voor een andere vrouw, snap ik dat heel Nederland je gaat haten. Maar als dat dus niet het geval is, en dat wordt wel zomaar over je gezegd, dan is je leven een week lang echt een hel.” Het nummer ‘Samen Met Jou’ is een kerst single.  Met wie André Kerstmis gaat vieren zegt hij niet te weten: “Ik ben niet zo’n jongen die het in zijn eentje zou doen. Ik ben heel benieuwd waar ik het dit jaar ga vieren… waar ik mag komen zeg maar.” Maar of dat met zijn kleine jongen zal zijn?

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This