Greenfield & Cook – Only lies ( Flashback 1971 )

Credits: Polydor

Op 25 september, maar dan in 1971,  komt ‘Only lies’ van Greenfield & Cook binnen in de Veronica Top 40. Het duo schreef het nummer zelf met Jaap Eggermont als producer. ‘Only Lies’ werd de tweede singel van hun debuut album ‘Greenfield & Cook’. Veronica riep het nummer uit tot Alarmschijf.  Rink Groenveld (platenproducent, gitarist en zanger) en Peter Kok (gitarist/zanger/componist waren al sinds hun vijftiende goede vrienden. Beiden maakten eerst deel uit van de Haagse Hurricanes, die één singel uitbrachten. Daarna vormden Rink en Peterin 1968 het duo Popshop. Heel lang duurde dat niet, want in 1969 veranderen ze de naam tot Greenfield & Cook.

In 1970 belandde de single ‘The End’, ook geproduceerd door Jaap Eggermont, in de Tipparade. De toon was gezet! In 1971 is het raak: ‘A day begins’ wordt hun eerste hit in de Veronica Top 40 en bereikt de 13e plaats in de lijst. ‘A day begins’ wordt gevolgd door hun grootste: ‘Only lies’.  Deze melodieuze up-tempo song bereikt de 4e plaats in de Veronica Top 40 en wordt de grootste hit van Greenfield & Cook. Mede dankzij hun optreden in één van de televisie uitzendingen van UNICEF.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens – Jungle

Ze hebben nog maar net het nummer ‘Summertime friends’ uitgebracht, maar The Chainsmokers hebben intussen alweer een nieuwe singel uit: ‘Jungle’. Op deze dance track werken ze samen met Alok en de 20-jarige Britse TikTok ster Mae Stephens. Voor de Braziliaanse DJ Alok is 2023 een heel succesvolle, want dit jaar scoorde hij o.a. ook met ‘Car keys’, een singel met Ayla. Alle kans dat ‘Jungle’ een hit gaat worden, want het nummer is deze week Alarmschijf op Q-Music en is vandaag gemaakt op Radio 538 met 97%.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

Boney M – Daddy Cool (Flashback 1976)

Credits: Hansa International

Op 25 september, maar dan in 1976, komt Boney M binnen in de Nederlandse Top 40 met ‘Daddy cool’. Het nummer werd geschreven door Frank Farian en George Reyam. ‘Daddy cool’ start op een ongebruikelijke manier: Farian slaat met een potlood tegen zijn tanden als vorm van percussie. Farian zingt trouwens ook bijna alle mannelijke teksten, al weet op dat de buitenwereld dat nog niet. Die denkt dat Bobby Farrell daarvoor verantwoordelijk was. Maar het meeste playbackte Bobby, maar hij was wel de onvermoeibare mannelijke danser in de groep. In de brug van ‘Daddy cool’ spreekt Bobby wel enkele regels. Het nummer was te vinden op de eerste LP van de groep: ‘Take the heat of me’.

Oorspronkelijk wilde platenlabel Hansa Records dat Boney M. hun cover van ‘No Woman, No Cry’ van Bob Marley uitbracht als de A-kant van de singel. Farian besloot beide nummers te testen in zijn eigen discotheek en zag dat ‘Dadd cool’ veel en veel beter aansloeg bij het uitgaanspubliek. Daarom werd “’Daddy Cool’ de tweede singel van het debuutalbum van Boney M. Het nummer werd na ‘Do you wanna bump’ de tweede hit voor de groep. Aanvankelijk wilde het niet vlotten, maar dankzij een optreden in het Duitse Musikladen werd het een hele grote hit. Niet alleen in Duitsland (nummer 1), maar in veel Europese landen en zelfs in Amerika en Canada. ‘Daddy cool’ bereikte de 3e plaats in de Nederlandse Top 40.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

Tino Martin & Mart Hoogkamer – Hartslag Van De Stad (Teaser)

Tino Martin en Mart Hoogkamer zijn onlangs de studio ingedoken om samen een duet op te nemen.  Het nummer heet ‘Hartslag van de stad’ en komt uit op 28 september. Mart zal ook één van de gastartiesten zijn van Tino’s concerten in Ahoy en de Ziggo Dome. De singel is de opvolger van ‘Door weer en wind’, die Tino Martin opnam met Trijntje Oosterhuis.  Tino kijkt erg uit naar de release van de nieuwe singel. “Mart is een van de grootste talenten in de Nederlandse muziek, ik ben dan ook enorm trots dat hij meedoet bij de concerten”, aldus Tino.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

Jasperina De Jong – Dobbe, Dobbe, Dobbe (Kluis van de Flops)

Credits: Imperial

We openen vandaag de Kluis van de Flops voor de vlot gebekte divan uit het Nederlandse cabaret: Jasperina de Jong. In 1974 bracht zij het nummer ‘Dobbe dobbe dobbe uit’, dat geschreven werd door Guus Vleugel & Joop Stokkermans en geproduceerd door Eric Herfst.  De Amsterdamse had een succesvol 1973 achter de rug, waarbij ze een tweede Edison had ontvangen voor haar plaat De Jasperina Show. Guus Vleugel had zowel speciaal voor haar de theatershows De Jasperina Show en Jasperina’s grote egotrip geschreven, die beide succesvol waren en liedjes opleverden als De minutenwals, Roll another one (de non) en Dobbe, dobbe, dobbe.  Met het luisterliedje ‘Dobbe, dobbe, dobbe’ behaalde Jasperina weliswaar de nodige airplay op de radio, maar verder dan een Tipparade notering kwam het nummer niet.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

OneRepublic ft. Mishaal Tamer – Mirage

Credits: Mosley Music/Interscope Records

Na het grote succes voor ‘Runaway’ , ex Megahit van 3FM, lanceert OneRepublic een nieuwe singel. Het nummer heet ‘Mirage’, dat is gemaakt voor een populaire game: Assassin’s Creed Mirage. Dat is het aankomende nieuwe deel van de Assassin’s Creed-serie, die al dik 15 jaar gamers weet te fascineren. “De meeste mensen weten dit niet van mij, maar mijn band en ik zijn gamers,” aldus frontman Ryan Tedder van OneRepublic. “Ik ben vanaf het begin een grote fan van Assassin’s Creed . Nadat ik uitgebreid door het Midden-Oosten had getoerd, wilde ik de geest van die regio vastleggen en de locatie van het spel zo veel mogelijk sonisch weerspiegelen.” Aan het nummer ‘Mirage’ werkt ook de Saoedische muzikant Mishaal Tamer mee.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

Zucchero Fornaciari viert zijn 68e verjaardag

Credits: Danielle DK

Vandaag viert Zucchero Fornaciari zijn 68e verjaardag. Gefeliciteerd! De Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer kreeg zijn bijnaam ‘Zucchero’ (Italiaans voor ‘suiker’), van een lerares, die hij zich later toe zou eigenen als artiestennaam. Zucchero brak in 1985 door in Italië na zijn deelname aan het Festival van SanRemo , met het nummer ‘Donne’ (samen met de Randy Jackson band). Hij won niet, msaar scoorde er wel een hit mee in Italië en het leverde hem vervolgens zijn eerste gouden plaat op.

In Nederland scoorde Zucchero in 1987 zijn eerste hit met ‘Senza una donna’, afkomstig van zijn 4e studioalbum ‘Blue’s’. Het werd één van de best verkochte album ooit in Italië. Er gingen er meer dan anderhalf miljoen van over de toonbank.  Zucchero riep voor deze, met platina bekroonde LP, de hulp in van o.a. sessiemuzikanten Clarence Clemons en Memphis Horns. In 1989 volgde het album “Oro incenso e birra” (lett. “Goud wierook en bier”) met gastoptredens van Ennio Morricone, Rufus Thomas en Eric Clapton en dat de hit “Diamante” bevatte.

In 1991 volgde de Europese doorbraak met een heropname van zijn vroegere hit ‘Senza una donna’ (Engels: Without a woman) samen met Paul Young. Hiermee behaalde hij internationaal succes, net als met een Engelse versie van ‘Diamante’ met Randy Crawford. In 1992 nam Zucchero het nummer ‘Miserere’ op samen met Luciano Pavarotti.

De demo van dit nummer werd ingezongen door de dan nog onbekende Andrea Bocelli, die in 1994 met het door Zucchero geschreven ‘Il mare calmo della sera’ zelf doorbrak. Andere grote hits van Zucchero in de Nederlandse Top 40 zijn ‘Il Volo’(1996) en ‘Blue’ met Ilse DeLange (2005).  Zucchero maakt nog steeds platen: in 2021 verscheen zijn laatste album ‘Discover’.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

Sep & Jasmijn winnen Nationale Songfestival met ‘Holding on to you’

Credits: AVRO Muziekuitgeverij / Nord Publishing

Op 26 november vindt dit jaar de 21e editie van het Junior Eurovisie Songfestival plaats. In totaal 16 landen nemen deel aan het festival dat plaats zal vinden in het Palais Nikaïa in Nice. Estland maakt daar zijn debuut. Vanavond vond de Nationale Finale plaats in Ahoy Rotterdam, waar vier acts streden om de winst. Flare, Joy!, Sep & Jasmijn en Duron brachten hun bijdrages voor de kijkers thuis en de jury.  Deze bestond dit jaar uit Soy Kroon, Sosha Duysker en MEAU.  Er rolde een overtuigende winnaar uit de puntentelling.  Sep en Jasmijn wonnen de nationale finale met ‘Holding On To You’. Het duo kreeg van alle jury’s de maximale score. Het nummer werd geschreven en geproduceerd door Robert Dorn. Hij schreef eerder ook de winnende Nederlandse inzendingen van 2020 en 2022.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

Angel – Winter Song (Paradeplaat 1978)

Credits: Casablanca

Terug naar 9 maart, maar dan in 1978!  Op deze dag ging de Paradeplaat van de TROS op Hilversum 3 naar ‘Winter song’ van Angel. Het nummer werd geschreven door de drie bandleden Frank DiMino, Gregg Giuffria en Punky Meadows.  De eerste muzikale looppogingen vonden plaats onder de naam Sweet Mama from Heaven. Na korte tijd veranderden ze hun naam in Angel, een eerbetoon aan de gelijknamige song van Jimi Hendrix. Ze speelden in lokale clubshows totdat ze werden ontdekt door Gene Simmons van Kiss, die ze bij zijn management wilde contracteren. David Joseph was al de manager van de band en bereidde de opnamen voor het debuutalbum voor: ‘Angel’.

Het grote succes kwam in 1978 met de LP ‘White hot’.  De single ‘Ain’t Gonna Eat Out My Heart Anymore’ (een coverversie van The Rascals) bereikte #44 in de Amerikaanse Billboard-hitlijsten. Op deze plaat stond ook ‘Winter song’, dat behalve in Nederland o.a. ook in Duitsland succesvol was. Op het nummer is ook een belangrijke rol weggelegd voor The California Boys Choir. De singel bereikte de 20e plaats in de Nederlandse Top 40.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved

Tom Walker – Burn

Credits: Sony Music

Na zijn platina debuutalbum ‘What A Time To Be Alive’ uit 2019, bleef het lang stil rond Tom Walker. Hij heeft 3 miljard streams op zijn naam staan, maar de liedjes die hij schreef voor zijn tweede album werden allemaal afgekeurd door zijn team. Dat deed pijn, maar inspireerde hem ook, vertelt de Britse singer-songwriter. Maar uiteindelijk ontstond toch een prachtig nieuw nummer: ‘Burn’.

“The day I wrote Burn, I thought ‘F*ck everyone, I’m sick of this’. I scrapped a whole album and decided to go back to making songs that I love. Songs that make the hairs stand up on the back of my neck. I will die for these songs. You’ve got to ignore what everyone else wants from you, and you’ve got to back yourself,” aldus Tom Walker.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.




Latest Tweets

NL Top 200

Google ad




Translate »
Share This