Purple Disco Machine ft. Sophie a/t Giants – In the dark (Teaser)

Purple Disco Machine bleek vorig jaar de meest gedraaide single te hebben gescoord met ‘Hypnotized’. De samenwerking met Sophie and the Giants werd zo’n achtduizend keer gedraaid, bleek uit cijfers van Radio Monitor. Goed nieuws dus voor de Duitse DJ Tino Schmidt, die schuilgaat achter Purple Disco Machine. Nadien volgden ‘Dopamine’ en de meest recente: ‘Rise’. Maar er staat alweer een nieuwe single release aan te komen! ‘In the dark’ wordt opnieuw een samenwerking met Sophie and the Giants. Dát schept verwachtingen!

 

George Ezra – Anyone for you (Teaser)

George Ezra keert eindelijk terug in de schijnwerpers. In 2019 was hij voor het laatst succesvol in Nederland met de single ‘Pretty shining people’. Maar vandaag komt zijn nieuwste single uit: ‘Anyone for you’. Ook heeft de Britse zanger zijn website vernieuwd en deze heet nu ‘Gold rush kid’. Ongetwijfeld het eerste teken van een nieuw album. Zijn laatste plaat, ‘Staying at Tamara’s’, kwam uit in het voorjaar van 2018.

 

Bastille – Shut Off The Lights

Give me the future’, zo heet het nieuwe album van Bastille, dat op 4 februari verschijnt. Het zit de band rond Dan Smith de laatste tijd niet mee, dus er hangt wel wat af van deze nieuwe release. De eerdere voorproefjes van de plaat, ‘Distorted Light Beam’, ‘Thelma & Louise’ en ‘No bad days’ waren niet succesvol. De nieuwste single heet ‘Shut off the lights’. Op dinsdag 5 april 2022 keert Bastille terug naar de Ziggo Dome als onderdeel van de Give Me The Future Tour!

Tijdens deze shows krijgen fans de kans om het langverwachte vierde album “Give Me The Future”, voor het eerst live te horen. Dan Smith zegt hierover: “We’re all massively excited to head out on tour with this new album that we love. After everything that’s happened over the last couple of years, we’re buzzing to play for everyone at these brilliant venues and can’t wait to have some fun back on the road again… here’s to gigging in 2022.”

 

Barry Hay & JB Meijers – Unconditionally

JB Meijers heeft de handen ineengeslagen met Golden Earring-zanger Barry Hay. Samen hebbe ze een single uitgebracht met als titel ‘Unconditionally’ op het album ‘For You Baby’, dat in 2019 verscheen. De samenwerking kwam min of meer door toeval tot stand. De mannen kwamen elkaar tegen toen Hay nog met de Golden Earring optrad in Hulst en daar JB Meijers tegen het lijf liep.  Barry Hay raakte geïnteresseerd in Charming Children, de band waarin JB destijds gitaar speelde.

Barry Hay woont al jaren op Curaçao en JB op Bonaire.  Een fijne plek! “We voelen ons allebei daar ongelofelijk thuis. Ik had al 25 jaar de droom om me hier te settelen en Barry heeft me over de streep getrokken.”  Het leek Barry Hay een leuk idee om de roots van de muziek waar hij nu woont, terug te laten horen in de muziek. JB: “Bij The Earring is het rock, daar hoor je de Caraïbische invloed niet in terug. Daar zijn we mee gaan stoeien en toen bleek dat bij mij ook veel latino-dingen in m’n hoofd zaten.” Er volgt derhalve ook nog een album en een optreden in de Ziggo Dome in Mexicaanse sferen: Fiësta de la Vida.

 

Joep Beving ft. S10 – De leven

Over enkele maanden zal S10 namens Nederland afreizen naar Italië om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Na haardoorbraak hit ‘Adem je in’ komt S10 ditmaal met het nummer ‘De leven’, een verrassende samenwerking met Joep Beving. Deze componist en pianist Joep Beving wilde ‘De leven’, een cover van Sef, graag opnemen vanwege zijn ongeneselijk zieke manager Mark. Het nummer is het lijflied van zijn manager en samen met zangeres S10 is er nu een nieuwe versie.  De opbrengsten gaan naar onderzoek naar de vorm van kanker waar Mark aan lijdt.

 

Eddie Vedder – Brother the Cloud

Nog een paar weken te gaan en dan brengt Eddie Vedder zijn langverwachte album ‘Earthling’ uit. Daarvan is ook de gisteren verschenen single ‘Brother The Cloud’ afkomstig. Langverwacht, omdat er maar liefst elf jaar tussen dit album en zijn voorgaande solo-release ‘Ukelele Songs’ zat. Niet dat de gelauwerde zanger sindsdien heeft stilgezeten, want met zijn band Pearl Jam oogstte hij in de tussentijd nog vele successen.

Voor het album, dat op 11 februari uitkomt en waarvan eerder al de singles ‘Long Way’ en ‘The Haves’ werden uitgebracht, vormt hij The Earthlings, een gelegenheidscollectief met een aantal andere klinkende namen uit de muziek. De band bestaat uit drummer Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) en gitarist Josh Klinghoffer (voorheen RHCP), bassist Chris Chaney, zanger en gitarist Glenn Hansard en producer / singer-songwriter Andrew Watt. Laatstgenoemde nam ook de productie van het album voor zijn rekening.

 

MEROL – Patronen

Of de knaldrang bij MEROL al is afgenomen valt te betwijfelen. Haar behoefte aan spanning en op ongedwongen wijze van het leven genieten voert niet voor niks de boventoon in haar muziek. En ook in haar nieuwe single ‘Patronen’ is te horen dat ze er weer klaar voor is om de lak van de onbenutte dansvloeren af te dansen. Het nummer past in de lijn van haar voorgaande sensuele songs als ‘Feromonen’, ‘Foefsafari’ en ‘Vol’.

Inhoudelijk gaat ‘Patronen’ over het herhaaldelijk zetten van dezelfde stappen in het leven. Soms de juiste, maar soms ook de verkeerde. Zelf zegt ze daar het volgende over: “Geen mens is perfect, iedereen heeft zijn goede en slechte patronen. Je verandert natuurlijk continu maar sommige patronen zijn hardnekkig. Een van mijn patronen is dat ik me in relaties makkelijk wegcijfer en daardoor mezelf verlies. Meestal schrijf ik persoonlijke liedjes met mijn fantasie, maar dit nummer is eigenlijk heel autobiografisch. Daarom vind ik het ook heel spannend dit nummer uit te brengen, omdat het zo kwetsbaar is.”

Komende week is ze te zien tijdens het online programma van ESNS in Groningen.

 

Nona – Liar

Vandaag gaat de nieuwe single in première van Nona.  Het nummer van de Brabantse zangeres heet ‘Liar’, waarin ze zingt over het voorbij gaan van een relatie. Samen met singer-songwriter Loren Nine en de Nederlandse singer-songwriters / producers van The Companions werkte ze aan het nummer.  2022 belooft voor Nona al met al een goed jaar te worden, met als glorende stip aan de horizon haar optreden tijdens het Pinkpop festival. Daar mag ze op zaterdag 18 juni de toeschouwers in Landgraaf laten genieten van haar soulvolle stemgeluid. Met nummers als ‘Forever Yours’, ‘Sleeptalking’ en ‘Better Than Ever’ belooft het een zonnige zaterdag te worden op het festival.

 

VIZE – Dancing Alone

De nieuwe single van VIZE heet ‘Dancing Alone’. Met een nieuw logo en visual identity kondigde het Duitse dj / producersduo een volgend hoofdstuk in hun carrière aan. VIZE: “We wanted to kick off the new year with one of our favorites! Dancing Alone has the perfect blend of soulful & melodic EDM for us and is music for the festivals & clubs of the world. VIZE will continue to surprise with new sounds in the future, this one is just the beginning!” Toch kan het duo ook tevreden terugblikken: in 2021 brachten ze samen met ALOTT hun album Prock House uit en met hits als Dynamite ft. ILIRA en White Lies ft. Tokio Hotel behaalden ze alleen al in Duitsland ruim 200 miljoen streams. Daarnaast brachten ze met Gigi d’Agostino Never Be Lonely, met Papa Roach Core (That’s Who We Are) en met Icona Pop Off Of My Mind uit.

 

Alvaro Soler & David Bisbal – A Contracorriente

Met hun single ‘A Contracorriente’ hopen de Duits-Spaanse Alvaro Soler en de Spaanse David Bisbal in deze moeilijke tijd mensen nieuwe energie te geven. Alvaro: “It’s always been important to me to create good vibes with my music, but during the pandemic I’ve become more aware than ever that even small moments can be a source of magic, and that we need music to bring us together and recharge our batteries.”

‘A Contracorriente’ betekent zoveel als ‘tegen de stroom in’. “It’s  about  those  people  who have  suffered  most  in  recent  times -those  who  struggle  every  day,  and  have  had  to reinvent themselves entirely.” Alvaro hoopt dat de track voor luisteraars een soort motivatie kan zijn. In juli vorig jaar bracht Alvaro zijn album ‘Magia’ uit. ‘La cintura’ uit 2018 is zijn grootste hit tot nog toe.

 Latest Tweets

NL Top 200Translate »
Share This