Pale Waves – Jealousy

Pale Waves zijn terug! Vandaag gaat de video van de nieuwe single ‘Jealousy’ in première. Het rock nummer is een voorproefje van het album ‘Unwanted’, dat op 12 augustus verschijnt via het label Dirty Hit. Frontvrouw Baron-Gracie vertelt over wat je kunt verwachten van de nieuwe plaat: “It was really the only thing this album could be called. It’s bold and unapologetic, and that’s what the Pale Waves community is about. We don’t need to fit a perfect mould, we don’t need to apologise for being ourselves, and we won’t change for anyone. That acceptance is what connects us.”

 

Bring me the Horizon – Strangers (Teaser)

Nieuwe muziek is onderweg van Bring Me The Horizon! Op 6 juli brengt de band uit Sheffield de single ‘Strangers’ uit. De mannen speelden het nummer voor het eerst tijdens een dj-set op hun festival in Malta. ‘Strangers’ is het eerste nummer dat door de band wordt uitgebracht sinds de release van de single DiE4u’ vorig jaar. Beide songs staan op de setlist van het aankomende album van de band, ‘Post Human Part Two’ .

 

Jonathan Jeremiah – Restless Heart (Teaser)

Aankomende woensdag, 29 juni, komt de nieuwe single uit van Jonathan Jeremiah. Het nummer ‘Restless heart’ is opnieuw een voorproefje van zijn aankomende album ‘Horsepower fort he streets’. Noteer 9 september in je agenda: dat is de releasedatum.   De plaat is opgenomen in een Amsterdamse kerk met het twintigkoppige orkest Amsterdam Sinfonietta. De titelsong van het album kwam dit voorjaar al uit.

 

The Kooks – Cold Heart

The Kooks vieren het 15-jarig jubileum van hun debuutalbum ‘Inside In / Inside Out’ met een uitgebreide Europese tournee. Het afgelopen voorjaar zou de Britse band op het podium staan van AFAS Live, maar vanwege de corona moest dat optreden worden gecanceld. Niet getreurd: de mannen komen op 17 februari 2023 naar AFAS Live om het concert alsnog te geven. Hun debuut LP  uit 2006, met hits als ‘She Moves in Her Own Way’, ‘You Don’t Love Me’ en ‘Naive’, verkocht maar liefst vier maal platina.

Zanger en gitarist Luke Pritchard zegt over de komende tour: “Na deze lange winsterslaap konden we niet wachten om eindelijk een tournee in 2023 aan te kondigen en de 15e verjaardag van ons eerste album ‘Inside In / Inside Out’ te vieren. We wilden alle nummers van het album spelen, aangevuld met een aantal publieksfavorieten uit ons volledige oeuvre, als een bedankje aan onze fans voor alle liefde die het album levend hield, deed groeien en zelfs nieuwe oren liet vinden sinds we het in de jaren nul uitbrachten. We hebben zo veel zin om weer te gaan spelen en kunnen niet wachten op deze nostalgische trip. Koop je tickets en kom met ons feesten!”

Op 22 juli dropt The Kooks de nieuwe plaat ’10 Tracks to echo in the dark’ uit, met een nieuwe single: ‘Cold heart’. Check’m hier.

 

Charlie Puth ft. Jung Kook of BTS – Left and right

Credits: Warner Music

Charlie Puth heeft voor zijn nieuwste single ‘Left and Right’ samengewerkt met Jung Kook (lid van BTS). Charlie teasde de track al langere tijd op zijn Tiktok kanaal en er werd flink gespeculeerd over welke artiest mee zou werken aan de track. Puth produceerde het nummer zelf en het zal net als zijn eerdere singles ‘Light Switch’ en ‘Hilarious’ terug te vinden zijn op zijjn album ‘Charlie’, dat later dit jaar wordt verwacht.

 

Blackbird – Green lights

Deze week vers in de TIP 40 van Hitzound is Blackbird met haar nieuwe single ‘Green lights. Het vrolijke uptempo nummer pende ze samen met Paul W. Willemsen en Suzie Brown. Potentiële Top Song op NPO Radio 2?  Blackbird is het alter ego van Merel Koman. De Nederlandse zangeres, muzikant en songschrijver is al haar hele leven bezig met muziek. Ze studeerde jazz en pop in Utrecht en reisde daarna door naar Amsterdam om zich daar onder te dompelen in de muziekscene. ‘Green lights ‘ is de opvolger van o.a. ‘Back’ uit de zomer van 2021. De video is opgenomen in Amsterdam en geregisseerd door Marieke Macklon. Blackbird is deze zomer o.a. te zien op het Zomerparkfeest in Venlo (27 augustus).

 

Justin Quiles, Robin Schulz – AEIOU

Credits: Warner Music

De Puerto Ricaanse zanger Justin Quiles heeft samen met de succesvolle producer en DJ Robin Schulz een single uitgebracht. ‘AEOUI’  is een levendige en aanstekelijke track geproduceerd door IAmChino, Robin Schulz, Vinnie Venditto en JUNKX. In de bijbehorende videoclip word je door verschillende vrouwen meegenomen op wereldreis  die mysterieuze uitnodigingen hebben ontvangen van Justin. Ook Robin Schulz is in de clip te zien.

 

Queen – Face it alone (Teaser)

We moeten er nog even op wachten, maar: in september brengt Queen een nieuwe single uit! Brian May en Roger Taylor vonden onlangs bij toeval een sessie van de song ‘Face it alone’ met Freddy Mercury.  “We did find a little gem from Freddie, that we’d kind of forgotten about and it was . … it’s wonderful. Actually, it was a real discovery,” aldus Roger Taylor. Het nummer maakte deel uit van de sessies die Queen had opgenomen voor hun album ‘The Miracle’ uit 1989. Brian May vertelt, dat het nummer in de huidige staat niet helemaal te redden was en dat er aan gesleuteld moest worden. “We looked at it many times and thought, ‘Oh no, we can’t really rescue that.’ But in fact, we went in there again and our wonderful engineering team went, ‘OK, we can do this and this.’ It’s like kind of stitching bits together,” aldus May. “It’s beautiful, it’s touching.”

 

Meghan Trainor – Bad For Me

Credits: Sony Music

In oktober brengt Meghan Trainor haar vierde album ‘Takin’ It Back’ uit. Ze trapt alvast af met de single ‘Bad For Me’, die ze opnam met Teddy Swims. Op ‘Takin’ It Back’ gaat Meghan terug naar ‘the doo wop feel’ uit haar beginjaren, maar dan in een 2022-versie. “This is from the new Meghan who is a wife and mom with a baby.” Het nummer ‘Bad For Me’ gaat over hoe Meghan na een aantal ongezonde relaties een nieuwe start heeft gemaakt. Bij de single is ook een video uitgekomen.

 

Sam Feldt, Salem Ilese – Hate Me

Credits: Sony Music

Sam Feldt en Salem Ilese hebben de single ‘Hate Me’ uitgebracht. De 22-jarige Amerikaanse singer-songwriter Salem brak in 2020 internationaal door met haar nummer ‘Mad At Disney’, die inmiddels ruim 208 miljoen streams en meer dan 3 miljoen TikTok-video’s heeft. Eerder werkte Salem ook samen met (onder meer) Alan Walker en schreef ze mee aan ‘Anti-Romantic’ van K-popband TXT en ‘Build A Bitch’ van Bella Poarch.

 Latest Tweets

NL Top 200Translate »
Share This