Galantis, David Guetta, & 5 Seconds of Summer – Lighter

Credits: Warner Music

Het is al weer twee jaar terug dat 5 Seconds of Summer voor het laatst succesvol was in Nederland. Maar met hun nieuwe singel ‘Lighter’ zou een notering in de Hitzound 40 zomaar mogelijk kunnen zijn. Niet in het minst, dankzij de samenwerking met David Guetta en Galantis. Het nummer ’Lighter’ is deze week intussen uitgeroepen tot 538 Dance Smash en Grand Slam op Slam! Guetta en Galantis werkten trouwens eerder al eens met elkaar samen. Zoals op ‘Heartbreak anthem’, waar ook de hulp voor ingeroepen werd van Little Mix.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Pharrell Williams & Miley Cyrus – Doctor (Work It Out)

Credits: Sony Music

She definitely bought herself flowers… Miley Cyrus is terug! Samen met Pharrell Williams heeft ze de singel ‘Doctor’ (Work It Out) uitgebracht. Het duo begon tien jaar geleden al aan de track, maar maakte deze pas eind vorig jaar af. ‘Doctor’ (Work It Out) was vorige maand voor het eerst te horen tijdens de presentatie van Pharrell’s Louis Vuitton Men’s Fall/Winter ’24 collectie.

Miley Cyrus won vorige maand een Grammy voor haar wereldhit Flowers. Haar optreden tijdens de awardshow ging daarna viral. Haar singel ‘Flowers’ is wereldwijd ruim 1,8 miljard keer gestreamd. Haar laatste album ‘Endless Summer Vacation’ heeft alleen al in de Benelux ruim 85 miljoen streams.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Albin Lee Meldau – Elvis, I love you

Credits: Universal Music, Kat Bawden

Nieuwe muziek van Albin Lee Meldau! De 36-jarige Zweedse zanger dropt vandaag zijn singel  ‘Elvis, I love you’. De release volgt op ‘Hold your head up’, een duet met Savoretti van vorig jaar. Albin schreef en produceerde de nieuwe singel met de Grammy / Ivor Novello-winnaar Eg White (Adele,Florence + The Machine). Over ‘Elvis, I love you’ zegt Albin: “The song is based on a bit of a weird lyric idea that and Eg wrote one morning. I was incredibly tired of the fact that everything comes second in life to the so-called pursuit of “the dream”. We are told all these things that we should do to “make it” — even things like bleaching my teeth, and it is easy to come across as an insecure, unhappy idiot.”

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Gaat Joost het Songfestival winnen met ‘Europapa’?

Credits: ANP-HH

Gaat Joost Klein het Eurovisie Songfestival winnen met ‘Europapa’  Zojuist maakte Joost het happy hardcore nummer bekend tijdens een speciale middaguitzending van De Avondshow met Arjen Lubach. ‘Europapa’ is volgens Joost een eerbetoon aan zijn vader:  “Mijn vader leerde me dat de wereld geen grenzen heeft. De grenzen zijn bedacht door mensen, dus kan jij de wereld ook bedenken zei hij altijd’.  Het nummer heeft bepaald een indrukwekkend einde, die heel klein gehoudsen is. In de video van ‘Ëuropapa’ zitten enkele bekende Nederlanders, onder wie DJ Paul Elstak, S10, Donnie en Rene Froger.  Joost treedt in het Zweedse Malmö aan in de tweede halve finale op 9 mei. Enne: we gaan natuurlijk keihard naar de finale! Toch? Deze week pakt Joost de Hitzound Smash.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Charli XCX – Von dutch (Teaser)

Credits: Warner Music, Asylum, Atlantic

Morgen komt de nieuwe singel uit van Charli XCX. Zal de Britse zangeres wederom kunnen scoren na haar wereldwijde hit ‘Hot in it’ met Tiësto (2022) en ‘Speed drive’ (2023)? Haar nieuwe track heet ‘Von Dutch’ en is een voorproefje van haar aankomende zesde studioalbum ‘Brat’. Volgens Charli wordt ‘Brat’ haar “most aggressive and confrontational record”. In de videoclip, opgenomen op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs, springt Charli uit de vleugel van ‘s werelds grootste passagiersvliegtuig, een Airbus A380. Morgen gaat de video on air . . . . .

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Twenty One Pilots – Overcompensate (Teaser)

Credits: Fred Gasch, Mr. Rossi

Ze zijn terug! De mannen van hits als ‘Heathens,’ en ‘Stressed Out’ brengen morgen hun nieuwe singel uit. We hebben het natuurlijk over Twenty One Pilots. Morgen gaat de singel en video in primeur van ‘Overcompensate’.  De laatste hit van de Amerikaanse band, bestaande uit Tyler Joseph en Jos Dun, was ‘Level of concern’ uit 2020. Daarna volgde een jaar later hun album  ‘Scaled and Icy’. Of ‘Overcompensate ‘ de voorbode is van een nieuwe plaat? Wij denken van wel!

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Fred again.. & Lil Yachty & Overmono – Stayinit

Credits: Warner Music

Fred again..  dropt vandaag een nieuwe singel. Het nummer van de Britse producer heet ‘Stayinit’, waarvoor hij samenwerkt met Overmono en rapper Lil Yachty. De release volgt op o.a. ‘Delilah’(Pull me out of this’, ‘Ten’ en ‘Leavemealone’, die vooral in Engeland en Ierland succesvol waren. De Londense danceproducer, die met de banger ‘Marea (We’ve Lost Dancing)’ in 2021 bij ons doorbrak, komt deze zomer naar Nederland. Het Lowlands Festival om precies te zijn, dat van 16 tot en met 18 augustus wordt gehouden in Biddinghuizen.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Alex Warren – Before You Leave Me

Credits: Atlantic Records, Alex Warren

In Nederland is Alex Warren nog een onbekende naam, maar het zou ons niet verbazen als zijn nieuwe singel hier verandering in gaat brengen. Het nummer van de Amerikaanse singer-songwriter heet ‘Before you leave me’. Hij dankt zijn bekendheid vooral aan TikTok en YouTube. Zo was hij één van de oprichters van The Hype House op het eerst genoemde populaire platvorm. Over zijn nieuwe singel ‘Before you leave me’ zegt Warren: “THANK YOU from the bottom of my heart, the love and support on this record has been amazing. Without you I wouldn’t be able to do what i love. I hope you guys love this music video as much as I do.” Het zou ons niet verbazen als Alex Warren met dit nummer de nodige airplay gaat scoren.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Snelle – Een Beatle & Een Stone (Teaser)

“Eén liedje, één droom.” 🎶👀 deze vrijdag! “ Zo kondigt Snelle zijn nieuwe singel aan op Instagram. Daarbij dropt de rapper/ zanger een foto op Insta met een enorm rotsblok op een ouwe gele volkswagen (kever). Zonder titel, natuurlijk. Maar . . . . dit kleine puzzeltje is door ons snel op te lossen.  Vrijdag lanceert Snelle zijn singel ‘Een Beatle & Een Stone’, een uptempo popsong over twee mensen die tegenovergesteld zijn maar, toch in een relatie zitten. Het nummer staat op zijn exclusieve Vinyl Deluxe versie van het album ‘Achtentwintig’.  Op 1 maart start Snelle met De Achtentwintig Tour’ in Luxor Live (Arnhem).

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

Credits: Cloud 9

 

Baby Lasagna- Rim Tim Tagi Dim : Winnaar Songfestival?

Credits: Virgin

Gaat Kroatië dit jaar het Eurovisie Songfestival 2024 winnen? Met overweldigende meerderheid koos zowel het publiek als de internationale jury tijdens de Nationale Finale voor Baby Lasagna met ‘Rim tim tagi dim’. Het humoristische lied gaat over de economische emigratie van jonge Kroaten en andere Oost-Europeanen, en werd door de zanger zelf geschreven. Het staat op zijn album ‘Demons and Mosquitoes’.

Achter Baby Lasagna gaat de 28-jarige Marko Purišić schuil. De Kroatische bijdrage ‘Rim Tim Tagi Dim’ is een muzikale krachtpatser, die het midden houdt tussen Rammstein en dance.  Joost Klein is bij deze gewaarschuwd voor deze oorwurm van Baby Lasagna, die maar blijft stijgen in het lijstje met de kanshebbers voor de overwinning. In de Songfestival Odds staat alleen Oekraine nog voor Kroatië.  Het land deed voor het eerst mee aan het Eurovisie Songfestival in 1993 en heeft nog nooit gewonnen. Wel als onderdeel van de Republiek Joegoslavië, met de groep RIVA.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 

Latest Tweets

NL Top 200

Google ad


Translate »
Share This