• Twitter
  • Facebook

Terwijl hij met ‘Europapa’ nog steeds hoog in de hitlijsten staat, brengt Joost Klein vandaag zijn nieuwe singel uit: ‘Luchtballon (1999)’. De titel lijkt een verwijzing naar Nena’s ’99 Luftballons’, maar niets is minder waar. Het nummer is geschreven op de melodie van Richard Marx’s ballad ‘Right Here Waiting’. Maar dan nu in een flink hogere versnelling, zodat het veel meer in het straatje van Joost Klein past. De track is qua stijl vergelijkbaar met zijn Songfestival-hit Europapa.

In het nummer verwijst Joost, die gediskwalificeerd werd door de EBU op het Songfestival, indirect op het failliete festival. Zo zingt Joost dat het verleden zeer doet en dat hij “zo moe” wordt van mensen. Ook spreekt Klein van “veel te veel prikkels” en aan het einde op de nieuwe singel valt het woordje trauma. Richard Marx krijgt voor ‘Luchtballon (1999)’ ook de credits als één van de schrijvers.

Intussen is ‘Europapa’ de meest gestreamde Songfestival hit van 2024 met meer dan 100 miljoen streams op Spotify.  Klein is nog altijd  in afwachting van het onderzoek van de Zweedse justitie naar het incident dat tot de diskwalificatie heeft geleid. Joost ging als eerste Songfestival deelnemer openlijk kritisch om met de deelname van Israël, om dan door ‘een incident met een cameravrouw’ uit het Songfestival gezet te worden. De uitkomst van deze zaak volgen we met grote interesse.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This