• Twitter
  • Facebook

Credits: EMI

Terug naar 21 april, maar dan in 1984! Op deze dag kwam Queen binnen in de Nationale Hitparade met ‘I want to break free’. Het nummer werd een jaar eerder geschreven door Queen bassist John Deacon en stond op de LP ‘The works’. Wel…… werken deed Freddie Mercury in de videoclip! Verkleed als vrouw in leren minirokje was hij druk aan het stofzuigen. Ook de andere Queen leden waren als vrouw verkleed. Het was een parodie op de langlopende Britse soap Coronation Street. In Amerika werd de grap niet begrepen, maar de serie was dan ook typisch Brits.

Iedereen dacht dat het Freddie’s idee was om als vrouw verkleed deze video te maken. Dat klopte niet, grinnikte Brian May later. ”Of Course! Everybody thinks that was Freddie’s idea because it looks like something that he would love to do but it actually came from Roger’s girlfriend at the time, strangely enough. It was her idea to pastiche the Coronation Street women.”

In conservatief Amerika werd de video gezien als empowerment aan travestieten. Brian May: “I think at that point we lost America, which is a shame, as it means there’s a whole chunk of Queen songs which never got played or heard there.” Beschamend was, dat MTV vervolgens de video ging boycotten, omdat men het zo controversieel vond. De singel ‘I want to break free’ behaalde de 3e plaats in Engeland. In de Nationale Hitparade was het een nummer 1 hit.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This