• Twitter
  • Facebook

Credits: Parlophone

Op 11 april, maar dan in 1992, komt Queen binnen in de Nederlandse Top 40 met ‘Who wants to live forever’. Het nummer werd geschreven door Queengitarist Brian May voor de soundtrack van de film Highlander. Hij schreef de monumentale song nadat hij de ruwe montage van de sciencefiction film  over een onsterfelijk mensenras had gezien. Het was voor de tweede keer dat ‘Who wants to live forever’ dat de singel werd uitgebracht. De eerste maal was in 1986 en kwam het nummer terecht op de LP ‘A kind of magic’. Een notering in de Nederlandse Top 40 werd niet gehaald.

Vlak voor het uitbrengen van ‘A Kind of Magic’ waren er geruchten dat de mannen van Queen uit elkaar zouden gaan. Tijdens een van de Magic Tour-concerten in het Wembley Stadium ontkrachtte Freddie Mercury deze geruchten keihard door, kort voordat de band “Who Wants to Live Forever” ging spelen, te roepen: “We’re gonna stay together until we fucking well die, I’m sure of it!”. Mercury wist op dat moment niet dat dit voor hem bijna vijf jaar later al het geval was: hij werd in 1987 namelijk hiv-positief getest en overleed in november 1991 aan de gevolgen van aids.

‘Who wants to live forever’ kreeg een re-release na het overlijden van Freddie Mercury in 1991. Ditmaal werd de zevende positie behaald in de Nederlandse Top 40. De film- en album uitvoeringen van ‘Who Wants To Live Forever’ verschillen van elkaar: op de één begint Mercury met de zangpartij, op de ander Brian May.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This