• Twitter
  • Facebook

Credits: Arista

Op 1 maart 1980 ging de Alarmschijf van de Nederlandse Top 40 naar ‘I’ll Never Love This Way Again’ van Dionne Warwick. Het nummer werd geschreven door Richard Kerr en Will Jennings. De producer van het nummer is ook vermeldingswaard, namelijk niemand minder dan Barry Manilaw. De Brit Kerr nam het nummer zelf voor het eerst op in 1978 voor zijn LP ‘Welcome to the Club’. Dionne Warwick nam het een jaar later op. Zij had juist getekend bij het Arista platenlabel, waar de singel ‘I’ll never love this way again’ het eerste resultaat was. Het stond op haar LP ‘Dionne’.

Engeland werd door Dionne veroverd met ‘Anyone Who Had a Heart’ uit 1964, gevolgd door ‘Walk on By’. In 1967 kwam (Theme From) Valley of the Dolls uit, de eerste singel die niet was geschreven door Hal David en Burt Bacharach. De B-kant, ‘I Say a Little Prayer’, was wel van hun hand. De singel en de daaropvolgende LP waren een groot succes. Ook de daaropvolgende songs, als ‘Do You Know the Way to San José’, ‘This Girl’s in Love With You’ en ‘I’ll Never Fall in Love Again’, waren grote successen, ook in de Veronica Top 40. Dionne sleepte zowel in 1968 als in 1970 een Grammy binnen voor haar werk.

Na een dip in de seventies (haar songwriters gingen uit elkaar) werd in 1979 ‘I’ll Never Love This Way Again’ een grote hit. Het bijbehorende album, ‘Dionne’, werd haar eerste platina plaat. De LP leverde haar ook nog eens haar derde Grammy Award op!  De singel ‘I’ll never love this way again’ behaalde de 53 plaats in Amerika. In de Nederlandse Top 40 kwam Dionne niet verder dan nummer 25.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This