“Bel maar” : Caro Emerald naar Eurovisie Songfestival 2019?

 

Caro Emerald naar het Eurovisie Song Festival? Het zou zo maar kunnen. Haar agenda staat open in mei 2019. ‘Ik zeg, laat ze maar bellen. Maar dat hebben ze nog nooit gedaan, hoor.” Daarmee bedoeld Caro Emerald de AVRO TROS. Als de verslaggever van RTL Boulevard vraagt of ze een oproep wil doen naar de publieke zender, zegt Caro zonder aarzelen: “Bel maar!” Ze vervolgt : “Ik sta wel open om te praten. Altijd. Absoluut.”

Onlangs riep de AVRO TROS nog artiesten op, om zich te melden. Bij deze staat de naam van Caro Emerald. Eerder meldde rapper Boef zich al. Tegenover de Telegraaf kwam de 25-jarige rapper met de oproep: “Oke Nederland, Eurovisie Songfestival 2019, zet mij daar alsjeblieft neer. Ik zorg voor de hoofdprijs voor jullie.”

 

 

 

Flashback: 17 oktober was verjaardag van Sandra Reemer

 

Vandaag zou Sandra Reemer op 17 oktober haar verjaardag vieren. Maar helaas mag het niet zo zijn: vorig jaar overleed de zangeres op 66 jarige leeftijd aan borstkanker. Reemer werd bekend als zangeres uit het duo Sandra & Andres. Het duo, met zanger en componist Andries Holten werd in 1966 bij elkaar gebracht door Hans van Hemert. Tien jaar lang wist het duo de Top 40 te bestormen met hits als “Storybook Children”, “Those Words” en “Let Us Pray Together”.

Als duo behaalden zij een vierde plaats tijdens het Eurovisiesongfestival van 1972 met “Als het om de liefde gaat.” Winnaar dat jaar was de inzending van Luxemburg: Vicky Leandros met “Après toi”. Met diezelfde Vicky en o.a. Hildegard Knef en Demis Roussos maakten ze in 1972 de gelegenheidssingle “Auntie” voor de jarige BBC.

Als solozangeres deed zij in 1976 (The Party`s Over) en 1979 (“Colorado”) mee aan het Eurovisie Songfestival. In de jaren 80 was ze jarenlang de assistente van wijlen Jos Brink in de spelletjesshow Wedden Dat? Daarin noemde Brink Reemer haar ‘kroepoekje’. Van 2000 tot 2005 werkte de sympathieke Reemer met Marga Bult en Sjoukje Smit samen als The Dutch Divas. Tot 2015 hield ze zich bezig met de Sandra Reemer Foundation, waarmee ze kinderen in ontwikkelingslanden steunde om scholing te krijgen. Haar meest bijzondere nummer schreef ze vlak voor haar dood: De Tijd.

 

 

 

Michael Schulte – Never Let You Down

 

Michael Schulte, die Duitsland weer prominent op de kaart heeft gezet van het Eurovisie Songfestival, heeft een nieuwe single. Het nummer heet “Never Let You Down”. Best opmerkelijk is, dat zoveel maanden na het festival, dat dit jaar in Lissabon werd gehouden, “You Let Me Walk Alone” nog altijd genoteerd staat in de Top 40. “Never Let You Down” schreef voor zijn zoontje. Het is zijn eerste nieuwe song na het album “Dreamer”, waar ook de songfestivalbijdrage op te vinden was.

 

 

 

Cliff Richard viert 78e verjaardag en kondigt album Rise aan

 

Vandaag viert Cliff Richard zijn 78e verjaardag. De Britse zanger brak zestig(!) jaar geleden door dankzij Radio Luxemburg, die zijn eerste plaatje “Move It” ging draaien. En dat, terwijl het eigenlijk het B-kantje was voor “Schoolboy Crush”. Het nummer bereikte de 2e plaats in de Engelse single chart en is het begin van één van de grote carrière van Cliff. “Move It” werd opgenomen in de befaamde Abbey Road-studio. In diezelfde studio is zestig jaar later zijn nieuwe album “Rise” tot stand gekomen. Voor het eerst sinds 14 jaar komt Cliff Richard dus met een nieuwe plaat! Er staat o.a. een duet op met Olivia Newton John. Op 23 november zal het album verschijnen.

Volgens een verklaring van Cliff Richard weerspiegelt “Rise” de bewogen periode waar hij doorheen is gegaan. ,,Ik koos Rise Up als de titel omdat ik na de slechte periode die ik in mijn leven doormaakte, erin geslaagd ben om uit het moeras te verrijzen.” Cliff won recent een rechtszaak die hij tegen de BBC had aangespannen. De BBC schond zijn privacy door in 2014 beelden van een politie-inval in zijn huis live uit te zenden. Cliff werd destijds beschuldigd van kindermisbruik, maar daarvoor is geen bewijs gevonden. In juni 2016 werd bekend dat hij niet wordt vervolgd.

Cliff maakte in zijn carrière meer dan 100 albums. Tot 1969 deed hij dat samen met The Shadows. Cliff speelde daarnaast ook in een aantal speelfilms: Serious Charge (1959), The Young Ones (1961), Summer Holiday (1963), Wonderful Life (1964) en Finders Keepers (1966). Hij vertegenwoordigde tweemaal het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival met de nummers “Congratulations” in 1968 en “Power To All Our Friends” in 1973, waarmee hij respectievelijk de tweede en de derde plaats behaalde.

 

 

 

Nana Mouskouri viert 84e verjaardag

 

Vandaag viert Nana Mouskouri haar 84e verjaardag. De Griekse zangeres met haar eeuwige bril stopte al meerdere malen met optreden, maar werd naar eigen zeggen hier niet gelukkiger van. “Ik wil nog zo graag”, aldus Mouskouri. Ze studeerde in haar jeugd klassieke muziek, maar werd ook gegrepen door jazz. Om haar studie te bekostigen trad ze op in nachtclubs. In 1957 verscheen haar eerste single “Fascination”.

Haar internationale carrière begon in Duitsland met “Weisse Rosen Aus Athen”, dat haar een gouden plaat opleverde. Daarna veroverde ze ook de Engelse markt, dat begon in 1962 met een samenwerking met producer Quincy Jones. In 1963 vertegenwoordigde Nana Luxemburg op het Eurovisiesongfestival, waar ze achtste werd met “A force de prier”.

Toch duurde het nog even voor Mouskouri in Nederland succesvol was. Maar in 1969 bereikte ze met “Mon Enfant” de Top 40. In 1985 scoorde Nana Mouskouri haar grootste hit. Dat was “Only Love” uit de succesvolle TV serie Mistral`s Daughter. In totaal heeft de veelzijdige Griekse meer dan 300 miljoen platen verkocht en was ze acht jaar lid van het Europees parlement.

 

 

 

Flashback: Peter Doyle (New Seekers) overlijdt

 

Vandaag, maar dan in 2001 overlijdt op 13 oktober Peter Doyle. De zanger maakte deel uit van de New Seekers, één van de meest populaire Britse bands uit de eerste helft van de jaren zeventig. De band vloeide voort uit The Seekers. Na een optreden in Engeland krijgen de Australiërs in 1965 drie grote Top 40 hits met “’I’ll Never Find Another You”, “A World Of Our Own” en “The Carnival Is Over”.

In 1969 is het over en uit met The Seekers, maar Keith Potger, één van de originele Seekers, maakt een herstart en formeert The New Seekers met Eve Graham (zang), Lyn Paul (zang), Paul Layton (gitaar), Marty Kristian (zang, gitaar) en Peter Doyle (gitaar, zang). De New Seekers scoorden een aantal internationale kassuccessen, zoals de Coca Cola song “I’d Like To Teach The World To Sing”, en “You Won’t Find Another Fool Like Me”.

In 1972 deden The New Seekers mee aan het Eurovisie Songfestival in Edinburgh. Met “beg, Steal Or Borrow” sleepten ze een tweede plaats in de wacht, achter Vicky Leandros met “Apres Toi”. In 1973 verlaat Peter Doyle de groep nadat zijn relatie met mede groepslid zangeres Lyn Paul op de klippen is gelopen. Peter Doyle werd 52 jaar.

 

 

 

Flashback: France Gall werd geboren op 9 oktober `47

 

Vandaag, op 9 oktober, zou France Gall haar verjaardag hebben gevierd. De Franse zangeres overleed afgelopen januari aan de gevolgen van kanker. Isabelle, zoals ze werkelijk heette, werd geboren in een muzikale familie. Haar moeder was zangeres en haar vader, Robert Gall, stond bekend als liedjesschrijver voor onder meer Charles Aznavour en Édith Piaf. Toen ze amper vijftien was nam ze in 1963 onder de naam France Gall haar eerste single op: “Ne sois pas si bête”. Haar vader schreef een jaar later haar tweede hit “Sacré Charlemagne”.

Internationaal brak France Gall door in 1965, dankzij haar deelname aan het Eurovisie Songfestival, dat in Napels werd gehouden. Serge Gainsbourg schreef voor haar “Poupée de cire, poupée de son”, dat de zangeres zong voor Luxemburg. France Gall won glansrijk, waarmee haar carrière een boost kreeg. Latere hits werden “Il Jouait Du Piano Debout”(1980) en “Ella Elle L`a”.(1988) De zangeres werd 70 jaar.

 

 

 

30 september: Remembering Udo Jürgens

 

Vandaag zou de verjaardag zijn van Udo Jürgens. De in Oostenrijk als Udo Jürgen Bockelmann geboren zanger en componist verkocht in zijn leven meer dan honderd miljoen platen in een loopbaan die meer dan vijftig jaar besloeg. In Nederland brak Udo door in 1966 dankzij het Eurovisie Songfestival. Hij won overtuigend in Luxemburg met “Merci Cherie”. Het was trouwens al zijn derde deelname. In 1964 eindigde hij als 6e en in 1965 als 4e. Met “Warum nur, warum” stond behaalde de zanger een nummer 1 hit in Frankrijk. Matt Monroe`s Engelse versie “Walk away” stond 1 respectievelijk 2 in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Sommige nummers van hem werden in Nederland opgepikt door onder anderen André Hazes en Guus Meeuwis.

 

 

 

De ESF-selectiecommissie komt er niet uit

 

De ESF-selectiecommissie is er niet uit. Sterker nog: “We hebben nog niemand concreet”, aldus Jan Smit. Hij is onderdeel van de selectie commissie die de Nederlandse inzending voor het volgende Eurovisiesongfestival zal selecteren. De klok tikt.

Jan Smit: “Er zijn verscheidene mensen die geopperd worden. Er zijn mensen die zich aanbieden, maar we hebben nog geen enkele concrete aanwijzing wie het zou kunnen worden”. Zangers, zangeressen en groepen kunnen zich nog altijd melden. “Ik zou elke artiest willen oproepen om zich aan te bieden, mits ze een goed internationaal liedje hebben.” De tijd gaat intussen wel dringen. In de afgelopen jaren werd de artiest die voor Nederland naar het Songfestival gaat steeds in het najaar bekendgemaakt.

We hopen dat Maan, Romy Monteiro, Chef Special, Ronnie Flex, BLØF, Jan Smit, Kovacs, Rondé, Within Temptation, Vinchenzo, Ilse deLange, Wulf of Martin Garrix de grote kanshebbers zijn voor het Eurovisie Song Festival van 2019.

 

 

 

Glennis Grace naar Eurovisie Songfestival?

 

De roep om Glennis Grace volgend jaar te vragen voor het Eurovisie Songfestival wordt steeds luider, nu ze zo succesvol is in America`s Got Talent. Wil Glennis volgend jaar voor Nederland naar Tel Aviv? „Nee, dat roep ik al jaren”, antwoordt Glennis op de vraag of ze er open voor zou staan. „America’s Got Talent zou ik ook maar een keer doen. Zeg nooit nooit, maar voor nu een dikke nee.” In 2005 strandde de Amsterdamse in de halve finale in Kiev met het nummer “My Impossible Dream”.

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets300x250 Algemeen

Spotify New Music
Translate »
Share This