Landen dreigen met boycot Eurovisiesongfestival 2019

 

Een aantal landen dreigen met een boycot van het Eurovisiesongfestival, wanneer dit in Israël plaats gaat vinden. Achter de schermen wordt koortsachtig overlegd tussen de Israëlische omroep Kan en de European Broadcasting Union (EBU) omdat enkele landen hebben gedreigd met een boycot, aldus de Israëlische zender Channel 10. Onder die landen bevinden zich Zweden, Ierland en IJsland. Het grote struikelblok is het oplaaiende conflict in de Gazastrook. Op het officiële Twitter account van het Songfestival werd eerder deze week al een opvallend bericht geplaatst. Daarin werden songfestivalfans opgeroepen om nog geen vluchten te boeken. Israël won dit jaar het Eurovisie songfestival met Netta.

 

 

 

Ilse DeLange vindt “heel veel” van Waylon`s songfestival optreden

 

Ilse DeLange heeft eerder deze maand „tuurlijk” gekeken naar het Eurovisie Songfestival. Over het optreden van voormalig Common Linnet collega Waylon vindt ze naar eigen zeggen „heel veel.” Jeroen Pauw probeerde meer informatie van Ilse te ontfutselen, maar daar had de zangeres geen zin in: „Ik krijg die vraag natuurlijk heel vaak. ’Wat vind jij ervan? Wat vind je van de act? Wat vind je van de plek?’ Als ik daar nu wat over zeg, dan staat dat morgen overal en daar heb ik gewoon geen zin in.” Maar een mening over zijn optreden heeft ze wel, maar die bespreekt ze alleen „lekker in m’n vriendenkring met m’n familie.” In 2014 ging het duo met ruzie uit elkaar na het Songfestival, waar ze als 2e eindigden. Ilse DeLange geeft op zaterdag 2 februari volgend jaar een concert in de Ziggo Dome. Naast haar bekende hits speelt ze ook nummers van haar nieuwe album, dat op 31 augustus verschijnt. De zangeres heeft deze week het duet “You Are The Reason” uitgebracht met Calum Scott. Daar zou ze het Eurovisie Songfestival mee hebben kunnen winnen……

 

 

 

Israëlische ambassade klaagt over satirisch liedje “Toy” in Sanne de Vries show

 

De Israëlische ambassade heeft zich beklaagd over de parodie van de Israëlische zangeres Netta. Zij won het Eurovisie Songfestival glansrijk met haar bijdrage “Toy”. In het TV programma Sanne Wallis de Show maakte Martine Sandifort er een satirisch liedje van. Daarbij ging het o.a. over de Al-Aqsa-moskee en de manier waarop Israël omgaat met Palestijnen. Bij het nummer werden ook beelden getoond van de Palestijnse protesten in de Gazastrook, dat al vele levens heeft gekost. Zo staat er in de tekst: “Kijk`s hoe mooi ik bommen gooi. Opnieuw, jawel wint Israël. Al zeventig jaar lang is dit feestje aan de gang.”

Sanne de Vries wil nergens op ingaan. BNNVARA laat weten: ,In Sanne Wallis de show worden gebeurtenissen van de afgelopen week op satirische wijze besproken. De afgelopen week viel het winnende lied van het songfestival van Israël toevallig samen met het oplaaiende conflict in de Gazastrook. De parodie stelt het beleid van Israël ter discussie en is nadrukkelijk geen aanklacht tegen de Joodse gemeenschap”.

 

 

 

Macedonië wint de Barbara Dex Award

 

Zangeres Marija Ivanovska van Macedonië “wint” dit jaar de Barbara Dex Award! Het is de niet zo eervolle prijs voor de slechtst geklede artiest op het Eurovisiesongfestival. In de afgelopen periode konden fans van het Songfestival uit binnen- en buitenland stemmen op de artiest of groep die volgens hen het meest fout gekleed ging. Macedonië strandde al in de semi-finale. Macedonië “wint” overigens voor de tweede keer de Barbara Dex Award. Australië en België eindigden respectievelijk op de 2e en de 3e plaats. De Belgische zag er met een beetje hulp haar landgenoot en regisseur Hans Pannecoucke weinig flatteus uit. In 2015 was het Trijntje Oosterhuis die met een beetje support van diezelfde regisseur de Barbara Dex Award won vanwege haar foeilelijke parachutezak.

 

 

 

Waylon heeft mislukken missie aan zichzelf te wijten

 

Waylon heeft het mislukken van zijn Eurovisie missie aan zichzelf te wijten. In aanloop naar het Songfestival nam de zanger de ene na de andere eigenzinnige beslissing. Om te beginnen koos de zanger ‘uitgerekend het minst toegankelijke lied’ (aldus AD) tijdens DWDD. De grootste fout die de zanger maakte, was de act, dat een bizarre combi vormde met de country rock.

Deze act werd door veel mensen dan ook niet begrepen. Geen sobere presentatie van een rockster met gitaar, maar een chaotische act met vier agressief bewegende dansers. “Krumping”, zo doceerde Waylon het Songfestivalpubliek op dwingende toon. Wie dát niet begreep was niet “slim genoeg”, aldus de zanger op sociale media.

Waylon`s benadering leverde hem uiteindelijk slechts een 18e plaats op. Was de zanger dan niet voor de eindzege naar Portugal afgereisd? Waylon: “Dit is niet waarvoor we kwamen en ook niet wat we hadden verwacht, nee”, zei hij. “Ik ben door veel mensen goed begrepen en door een heleboel mensen ook niet.” En daar legt de zanger ongewild zelf de vinger op de zere plek. Volgens AD reporter Raatgever (door Waylon geboycot) zou de AVRO-TROS er goed aan doen zijn rol in deze Songfestival-mislukking goed te gaan evalueren. Kreeg Waylon niet te veel vrijheid? De Songfestival-deskundigen van de AVRO-TROS moeten meer invloed krijgen, meent hij. “De huidige opstelling is te laks om in de buurt te komen van de eindzege.” Over 4 jaar hoopt Waylon weer af te reizen naar het liedjesfestival. Thanks, but no thanks.

 

 

 

Wie sturen we voor Nederland naar Songfestival 2019?

 

Wie sturen we voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival in 2019? Na de deceptie van Waylon`s act en einduitslag in Lissabon, likt ons land zijn wonden en kijken we naar voren: welke artiest kan een toppositie halen? Met The Common Linnets (2014) lukte het Waylon samen met Ilse deLange bijna. “Calm After The Storm” werd maar liefst 2e in de finale. Anouk wist de top 10 te behalen en Douwe Bob (2016) en O`G3NE (2017) bijna. (11e)

Enkele artiesten hebben al aangegeven interesse te hebben. Rapper Boef bijvoorbeeld. Hij denkt dat hij Nederland eindelijk weer de winst kan bezorgen bij het Songfestival. Tegenover de Telegraaf kwam de 25-jarige rapper met de oproep: “Oke Nederland, Eurovisie Songfestival 2019, zet mij daar alsjeblieft neer. Ik zorg voor de hoofdprijs voor jullie.” Er is nóg een gegadigde: Romy Monteiro zou zich vereerd voelen om mee te mogen doen aan het Songfestival. Ze heeft waarschijnlijk een streepje voor op Boef, omdat ze voor AVRO-TROS al TV programma`s mag presenteren, zoals de Songfestival Quiz, de afgelopen week in duo presentatie met Jan Smit. Vandaag voegt Dries Roelvink zich als derde in het rijtje. Nadat Waylon roemloos ten onder ging, twitterde Dries: „Nou dan ga ik in godsnaam volgend jaar zelf maar naar het songfestival. Dit schiet ook niet op zo.”

Daarnaast biedt producer Louis Schoorl zich volgens de Telegraaf aan om de Nederlandse songfestivalbijdrage voor 2019 te schrijven. Leuk detail: hij schrijft o.a. ook voor Kesha, DNCE en The Veronica`s. Louis schreef dit festival al mee aan de Zweedse bijdrage van Benjamin Ingrosso en de Australische bijdrages van Jessica Mauboy.

Chef Special, Maan, Kovacs, Ronnie Flex, Wulf, Martin Garrix, HAEVN, Naaz of Kensington, zijn dat dé potentiële kandidaten? ……..Wie zou jij naar het Songfestival willen sturen in 2019?

 

 

 

Producer Kesha wil graag voor Nederland schrijven

 

Internationaal producer Louis Schoorl heeft volgens de Telegraaf aangeboden de Nederlandse songfestivalbijdrage voor 2019 te schrijven. Leuk detail: hij schrijft o.a. ook voor Kesha, DNCE, 5 Seconds Of Summer en The Veronica`s. Louis schreef dit festival al mee aan de Zweedse bijdrage van Benjamin Ingrosso (7e in de finale) en de Australische bijdrage van Jessica Mauboy. Hij vindt het geen probleem wanneer Nederland eerst zelf een artiest zoekt. Schoorl zou dan samen met de artiest een song willen schrijven. Louis Schoorl: “Het zou ook geen slecht idee zijn als we beginnen met het kiezen van tekstschrijvers en componisten en daar dan een artiest bij zoeken.”

 

 

 

Salvador Sobral – Mano a Mano

 

Salvador Sobral zag je zaterdagavond nog in de zinderende finale van het Eurovisie Songfestival. Na zijn harttransplantatie gaat het weer zichtbaar beter met de man, die vorig jaar het songfestival won met “Amar Pelos Dois”. Zijn nieuwe single heet “Mano a mano”, wat zoveel betekent als hand in hand. Niet te geloven dat deze jongen ooit doorbrak in de Portugese versie van Idols met zijn vertolking van Stevie Wonder`s “Isn`t She Lovely”. Zijn nieuwste single is door honderden miljoen mensen bekeken. Een droomstart voor een single release……

 

 

 

Waylon: ‘Er mag wel eens verandering plaatsvinden in Eurovisie’

 

Een paar jaar terug won een vrouw met een baard en dit jaar wint het kippelied (met een boodschap) van Netta. Welkom bij het Eurovisie Songfestival! Of hij nog een keer mee zou doen aan het liedjesfestijn? Waylon: “Absoluut! Daar ben ik eigenwijs genoeg voor.” Over zijn eindklassering (18e) meldt de zanger aan de pers: “Niet verdiend, maar ik had niets anders willen doen dan we hebben gedaan. We hadden niet ingezet op de achttiende plek en ook niet gehoopt op de achttiende plek, maar dat is wel wat we hebben gekregen. Ik ben ontzettend trots op wat we hebben gedaan.” Het winnende liedje van Israel noemt Waylon een terechte winnaar, ‘als je van die songfestivalgekkigheid houdt waar we het altijd over hebben’. “Het brengt weinig vernieuwing naar Eurovision. Dat is jammer.” Nederland moet wat Waylon betreft in 2019 opnieuw een eigenwijze act sturen naar het Europese Festival : “Blijf je ding doen. Zeker wij zouden tolerantie en diversiteit moeten uitdragen.” Wij willen er aan toevoegen: zorg voor een aansprekende act, in harmonie met de song, die begrepen en omarmt wordt door het publiek. En: graag een nieuwe regisseur voor de act….. De volledige puntentelling van het Songfestival vind je hier.

 

 

 

Israel`s Netta wint het Eurovisie Songfestival

 

Netta wint het Eurovisie Songfestival met “Toy”! Achter Israël eindigt zoals verwacht Cyprus op de tweede plaats en Oostenrijk wordt verrassend derde. Nederland wordt uiteindelijk slechts 18e, precies zoals de bookmakers hadden ingeschat, na het zien van de teleurstellende act van Waylon. Opvallend genoeg kwamen de meeste punten voor de zanger, die overigens fantastisch zong, uit Oost Europa én daarnaast 10 punten van België. De Israëlische won in eigen land enkele maanden terug de vijfde editie van de talentenshow Rising Star en mocht daarom met haar lied naar Lissabon. Netta gebruikt in haar bijdrage een vocal-looper. Met dit mobiele opname apparaat, kon ze haar stem meerdere keren gebruiken tijdens het optreden. Een slimme vondst, die alleen Israël heeft gebruikt. Het nummer is voor Netta geschreven, nadat ze Rising Star had gewonnen. De zangeres heeft aan het liedje mogen sleutelen en dat deed ze met verve: de kippengeluiden in “Toy” zijn van haar hand en staan voor de pesters, die haar vroeger op school het leven zuur maakten. Het 64 Eurovisie Songfestival gaat dus waarschijnlijk naar Jerusalem.

 

Einduitslag Eurovisie Songfestival 2018:

 

01   Israël (529 )

02   Cyprus (436)

03   Oostenrijk (342)

04   Duitsland (340)

05   Italië (308)

06   Tsjechië (281)

07   Zweden (274)

08   Estland (245)

09   Denemarken (226)

10   Moldavië (209)

11   Albanië (184)

12   Litouwen (181)

13   Frankrijk (173)

14   Bulgarije (166)

15   Noorwegen (144)

16   Ierland (136)

17   Oekraïne (130)

18   Nederland (121)

19   Servië (113)

20   Australië (99)

21   Hongarije (93)

22   Slovenië (62)

23   Spanje (61)

24   Verenigd Koninkrijk (48)

25   Finland (46)

26   Portugal (39)

 


300x250 Algemeen

NL Top 200

Latest Tweets300x250 Algemeen

Spotify New Music
Translate »
Share This