Wie wint het Eurovisie Songfestival in Lissabon?

 

Wie wint het Eurovisie Songfestival in Lissabon? Met de bekendmaking vandaag van de Georgische bijdrage “For You” van de band Iriao zijn nu alle 43 nummers bekend. Dat betekent dat de bookmakers druk aan het wedden zijn geslagen. Voor Waylon ziet dat er bepaald niet slecht uit: de bookmakers voorspellen een zesde plaats voor Nederland in de finale met “Outlaw In `Em”. Wat wel heel prettig is, is dat geen enkel ander land met een soortgelijk nummer komt en daarmee gaan we dus geheid opvallen. Het is bepaald niet uitgesloten dat Waylon gaat winnen…….Naast Nederland lijken ook de bijdrages van België, Israël, Bulgarije, Tsjechië, Australië, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden en Estland duidelijke kanshebbers voor de finale op zaterdag 12 mei. Heb jij een favoriete top 5?  Alle bijdrages check je hier in vogelvlucht.

 

 

 

Netta – Toy

 

Naast Waylon, de Nederlandse spraakmakende inzending voor Lissabon, hebben we er vandaag nog één voor je! Vanavond presenteert Israël officieel zijn bijdrage en die is zeer opvallend. Israel stuurt namelijk Netta naar Lissabon met “Toy”. Zaterdagavond lekte de video al even uit. Daarom besloot de Israëlische omroep alvast een teaser van “Toy” op YouTube te plaatsen. De zangeres werd geselecteerd voor Israël, nadat ze vorige maand de talentenjacht Rising Star won. Het nummer “Toy” is fun en razend catchy. Het is geschreven door Doron Medalie en Stav Beger en wordt door ons gezien als de regelrechte kanshebber voor de overwinning. Netta komt uit in de eerste halve finale op 8 mei.

 

 

 

Alexander Rybak – That’s How You Write A Song

 

Net als Zweden komt ook Noorwegen met een dancetrack naar het Eurovisie Songfestival. Alexander Rybak vertegenwoordigd Noorwegen met “That`s How You Write A Song”. We kennen Alexander natuurlijk van zijn eerdere Eurovisie overwinning in 2009 met het aanstekelijke “Fairytale”. Hij schreef het enigszins oubollige nummer, dat on stage voorzien wordt door simpele, maar slimme krachtige visual effects, zelf. Net als Zweden zal Noorwegen aantreden in de tweede halve finale op 10 mei, net als Nederland.

 

 

 

Benjamin Ingrosso – Dance You Off

 

Benjamin Ingrosso gaat dit jaar voor Zweden naar het Eurovisie Songfestival met “Dance You Off”. De 20 jarige zanger won het Melodifestivalen, waar 12 deelnemers voor waren geselecteerd, zowel bij de Zweedse televoters als de internationale jury. Opvallend is, dat Ingrosso amper tien procent van alle stemmen kreeg en de laagst eindigende act, Jessica Andersson, toch goed was voor ruim 5 procent. Wat maar wil zeggen, dat de verschillen erg klein waren. Veel show elementen weer van de Zweedse inzending, maar is dit een kansrijke inzending voor de overwinning? Nou, nee: deze dancetrack is feitelijk een slappe hap. Vorig jaar nam Benjamin Ingrosso ook deel aan Melodifestivalen en eindigde toen als vijfde. Zweden treedt aan in de tweede halve finale, op donderdag 10 mei, als concurrent van Nederland.

 

 

 

Cesár Sampson – Nobody But You

 

Oostenrijk komt met een prachtige bijdrage voor het Eurovisie Songfestival. Het land stuurt na een interne keuze César Sampson naar Lissabon met “Nobody But You”. Het nummer klinkt een beetje qua sound als Hozier`s “Take Me To Church”. César Sampson heeft al enige ervaring op het Songfestival, want hij deed de backing vocals bij Poli Genova (2016) en was dat ook bij Kristian Kostov, van wie hij ook de zangleraar was. Sampson treedt aan op de eerste halve finale op 8 mei en kan worden gezien als een kanshebber voor de overwinning.

 

 

 

Jessica Mauboy – #We Got Love

 

Voor de vierde maal neemt Australië deel aan het Eurovisie Songfestival. Mogelijk is het wel één van de laatste keren, omdat er nu ook gewerkt wordt aan een Aziatische variant. Voor Australië treedt dit jaar Jessica Mauboy aan met het nummer “#We Got Love”. De 28-jarige zangeres werd intern gekozen door de Australische omroep SBS. In 2014 was Mauboy ook te zien in het Songfestival, maar dans als interval-act. “#We Got Love” is een typisch luchtig niemendalletje dat wel de nodige punten zal verzamelen, want dat is het land in alle drie eerdere deelnames ook gelukt. Jessica treedt net als Waylon aan in de 2e halve finale op 10 mei. De verse video voor “#We Got Love” check je hier.

 

 

 

Franka – Crazy

 

Nog zo`n sterke bijdrage op de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Voor Kroatië gaat Franka naar Lissabon. De 25-jarige zangeres vertegenwoordigd haar land met de ballad “Crazy”, dat ze samen schreef met Branimir Mihaljević. In eigen land betekent haar deelname een comeback in de muziekwereld. Tussen 2007 en 2013 was ze succesvol, maar daarna bleef het ruim vier jaar stil tot haar deelname aan het songfestival met “Crazy”, waarmee Franka op 8 mei aantreedt.

 

 

 

Sennek – A Matter Of Time

 

België gaat voor de finale op het Eurovisie Songfestival. Dat is wel duidelijk na het beluisteren van “A Matter Of Time”. Het is de bijdrage van de 27-jarige Sennek. De zangeres Laura Groeseneken is afkomstig uit Leuven en werd intern gekozen door de VRT. Sennek heeft de nodige muzikale ervaring als songwriter voor Hooverphonic en als toetsenist van Ozark Henry. De sound van “A Matter Of Time” doet een beetje denken aan een willekeurige James Bond song. De afgelopen drie jaar bereikte België tot tweemaal toe een vierde plaats in de finale met Loïc Nottet en Blanche. Sennek zal voor België aantreden in de 1e halve finale op 8 mei.

 

 

 

Waylon naar het Songfestival met Outlaw In ‘Em

 

Waylon heeft zijn keuze gemaakt: OUTLAW IN EM wordt de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Hij schreef het nummer in Nashville. De zanger motiveert zijn keuze als volgt: ,Ik ben nooit bezig geweest met het analyseren van mijn muziek. Dit is wat er van nature uitkwam, dit is wie ik ben. Vind je het leuk, dan vind je het leuk. Vind je het niet leuk, dan vind je het niet leuk. Je moet kleur bekennen en opvallen. Wat je ziet is datgene dat opvalt, ver komt. Met dit liedje kunnen we eerste of laatste worden, maar dan kun je in ieder geval zeggen dat je bent opgevallen. We moesten komen met iets wat nog nooit gedaan is, en dat is zo. We schrijven historie”. Op donderdag 10 mei komt Waylon uit in de tweede halve finale. OUTLAW IN EM is deze week Hitzound Smash & radio 2 Top Song en staat vers op Brand New.

 

 

 

Waylon – Thanks But No Thanks

 

“Thanks But No Thanks” is het vijfde en laatste potentiële liedje voor het Eurovisie Songfestival van Waylon. Morgen zal de zanger officieel bekend maken met welke song hij afreist naar Lissabon. De gasten aan tafel van De Wereld Draait Door weten het wel en wij eigenlijk ook: “Thanks But No Thanks” is de absolute winnaar! Een sterke rockballad in de stijl van Bon Jovi`s “Bed Of Roses”, waarvan in elk geval duidelijk is, dat het wel door Waylon zelf is geschreven. Dat bleek dus niet het geval met “That`s How She Goes”. Waylon verklapte in DWDD nog dat zijn uiteindelijke keuze zeker niet 100% vastligt en dat hij tot morgenavond van mening zou kunnen veranderen.

Onze TOP 5:

1 Thanks But No Thanks
2 That`s How She Goes
3 Outlaw In Em
4 The World Can Wait
5 Back Together

 

 

 


300x250 Algemeen

NL Top 200

Latest Tweets300x250 Algemeen

Spotify New Music
Translate »
Share This