Eurovisie Songfestival volgend jaar toch in Israël?

 

Het Eurovisiesongfestival kan naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar toch plaatsvinden in Israël. Staatsomroep KAN heeft de benodigde borgsom van 12 miljoen euro bij elkaar geharkt, zo meldt de Israëlische krant Haaretz. Er zijn echter betrouwbare bronnen, die melden, dat het geld nog steeds niet is overgemaakt. Vandaag is de deadline. Wanneer de financiële perikelen vandaag alsnog succesvol kunnen worden afgerond, ontstaat er een volgende heikele situatie, want: vindt het songfestival in 2019 plaats is Jeruzalem of Tel Aviv? De Israëlische regering kiest het liefst voor Jeruzalem, omdat dit dan betekent dat alle deelnemende landen indirect Jeruzalem erkennen als hoofdstad van Israël. Maar Ierland, Zweden en IJsland hebben al aangegeven af te haken, wanneer het festival zal plaatsvinden in Jeruzalem. Durft Israël deze aderlating aan?

 

 

 

Madame Monsieur – Comme Une Reine

 

Met “Mercy” vertegenwoordigden Emilie Satt en Jean-Karl Lucas dit jaar voor Frankrijk het Eurovisie Song Festival. Het was een maatschappij kritische song, dat het vluchtelingenprobleem aansneed. In de finale eindigde Madame Monsieur op de 13e plaats, ruim voor Waylon`s teleurstellende deelname. Vandaag dropt het Franse duo de video van de opvolger “Comme Une Reine”. De video bekijk je hier.

 

 

 

Alexander Rybak – Mom

 

Alexander Rybak komt betrekkelijk snel na zijn succesvolle deelname aan het Eurovisie Songfestival met een nieuwe single. “Mom” is een tribute aan zijn moeder. De suikerzoete ballad schreef de Noor zelf. In 2009 maakte Europa kennis met de zanger toen hij in Moskou het Songfestival won met “Fairytale”. Het afgelopen jaar deed hij opnieuw mee. Met “That`s How You Write A Song” behaalde hij in Lissabon weliswaar de finale, maar reikte niet hoger dan de 15e plaats.

 

 

 

Eurovisie zangeres Eleni Foureira vaart mee tijdens Canal Parade

 

Amsterdam warmt zich op voor de Canal Parade! Dit jaar wordt het festival, waar je kunt vieren om wie je bent en mag houden van wie je wilt, op 4 augustus. Vandaag is bekend gemaakt dat het verslag dit jaar voor het eerst in handen ligt bij Rik van de Westelaken en Ellie Lust. De Parade boten verzamelen zich om 11.00 uur in het Oosterdok. De Griekse deelneemster van het Eurovisie Songfestival, Eleni , vaart mee op de songfestivalboot van AVROTROS. De zangeres eindigde op de tweede plaats achter de Israelische winnares Netta Barzilai. Uiteraard gaat Eleni een vlammend optreden geven op de boot met haar nummer “Fuego”.

 

 

 

Salvador Sobral – Cerca del Mar

 

Salvador Sobral won vorig jaar glansrijk het Eurovisie Songfestival met “Amar Pelos Dois”.Maar ook 2018 is een belangrijk jaar voor de Portugese zanger, want dankzij een harttransplantatie gaat het weer helemaal goed met hem. Zijn nieuwe single heet “Cerca del Mar”, wat dichtbij de zee betekent. Niet te geloven dat deze jongen ooit doorbrak in de Portugese versie van Idols met zijn vertolking van Stevie Wonder`s “Isn`t She Lovely”.

 

 

 

Universal Music Group zegt dat winnend Songfestival-nummer plagiaat is

 

Is het winnende liedje “Toy” van de Israëlische Netta plagiaat? Universal Music Group meent van wel. Het nummer zou te veel lijken op “Seven Nation Army” van de White Stripes. Niet in melodie of tekst, maart in het ritme van het nummer. Zij overwegen een claim. De manager van Netta bezweert tegen het Israëlische Haaretz dat er nog geen juridische claim is neergelegd. Wel is er een brief binnengekomen over de kwestie. De songwriter van “Toy”, Doron Medalie , wl nog niet reageren vanwege de juridische aard van de zaak. Wanneer “Toy” plagiaat zou blijken te zijn, wordt Netta gediskwalificeerd. De organisator van het Eurovisie Songfestival, de EBU heeft nog niet gereageerd.

 

 

 

Blanche – Wrong Turn (video)

 

Nog maar 18 lentes jong is de Belgische Blanche. De zangeres lanceert “ de video van haar nieuwe single Wrong Turn”. Het nummer komt een jaar na haar succesvolle deelname aan het Eurovisie Songfestival met “City Lights”, waar ze maar liefst als vierde wist te eindigen. In eigen land leverde het haar een nummer 1 hit én platina op en won ze een MIA Award voor beste doorbraak. Dat kan ze dan mooi bewijzen met haar nieuwe single. Check de clip voor “Wrong Turn” hier.

 

 

 

Eurovisie Songfestival comedy in de maak!

 

Goed nieuws voor de fans van het Eurovisie Songfestival. Er wordt gewerkt aan een speelfilm over het grootste jaarlijkse muziekfestival van Europa. Daarvoor wordt o.a. de Amerikaanse acteur en komiek Will Ferrell ingeschakeld: hij gaat de hoofdrol spelen in de comedy, die zal worden uitgezonden op Netflix. Ferrell werkt daarbij achter de schermen samen met Andrew Steele. Dit duo werkte al eerder samen voor de films Casa de mi Padre en A Deadly Adoption, maar natuurlijk ook voor Saturday Night Live.

Er zijn genoeg verhaallijnen te bedenken: het Eurovisie Songfestival bestaat inmiddels 63 jaar en staat bol van fantastische en minder geslaagde acts. De schandaaltjes niet te vergeten……   In 63 jaar waren er 67 winnaars. Met dank aan 1969: toen eindigde 4 landen, waaronder Nederland, op de eerste plek! Tot 1998 werden de zangers en zangeressen bij hun optredens begeleid door een orkest. Noel Kelehan is de dirigent recordhouder met 29 optredens. De Britse actrice Katie Boyle presenteerde het Festival het vaakst: maar liefst 4 keer! Het meest succesvolle land op het Songfestival is Zweden, met 6 overwinningen. Weliswaar had Ierland er zeven, maar gemiddeld presteert Zweden het Songfestival het beste. De meest succesvolle groep, die aan het Festival deelnam, kwam ook uit dat land: ABBA!

 

 

 

Eurovisie in Jeruzalem? Dat staat helemaal niet vast.

 

Er zijn nieuwe aanwijzingen dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar niet in Jeruzalem worden gehouden. Meldt de directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Cultuur en Sport, Yossi Sharabi, tegen Israëlische media. Hij sprak in een antwoord op vragen over het afzeggen van een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Israël en Argentinië. Israël had de wedstrijd verplaatst van Haifa naar Jeruzalem. De Argentijnen zegden daarop af omdat ze niet in Jeruzalem wilden spelen. De stad is omstreden, omdat Israël het bezette Arabische deel heeft geannexeerd en er in de Gaza strook een oplaaiend conflict met de Palestijnen gaande is. Yossi Sharabi waarschuwde dat het Eurovisiesongfestival waarschijnlijk ook problemen in Jeruzalem krijgt. ,,Eurovisie in Jeruzalem? Dat staat helemaal niet vast”, aldus de directeur-generaal. Benjamin Netanyahu en andere Israëlische politici noemden Jeruzalem eerder als dé gastheer van de editie van het Songfestival voor 2019, net als winnares Netta.

 

 

 

Conchita Wurst, Wiener Symphoniker – The Sound of Music

 

Stel je eens voor: Conchita Wurst in de hoofdrol van ‘The Sound of Music’?! Jazeker: binnenkort vindt in Wenen het Life Ball plaats, een groot evenement die wordt gehouden om aids te helpen de wereld uit te bannen. De komende editie staat in het teken van “The Sound Of Music” musical en dus kruipt Conchita, die in 2014 het Eurovisie Songfestival won met “Rise Like Phoenix”, in de huid van Maria von Trapp. Wurst maakte nog niet zo lang geleden bekend zelf hiv-positief te zijn, nadat een ex-vriend dreigde haar geheim bekend te maken. Voor de nieuwe uitvoering liet Conchita het complete Wiener Symphonic Orchestra aanrukken.

 

 

 


300x250 Algemeen

NL Top 200

Latest Tweets300x250 Algemeen

Spotify New Music
Translate »
Share This