• Twitter
  • Facebook

Credits: Epic

Terug naar 8 mei, maar dan in 1976. Op deze dag kwam Sailor binnen in de Nederlandse Top 40 met ‘Glass of champagne’. Het nummer werd geschreven door frontman Georg Kajanus en het stond op het album ‘Trouble’. De productie van deze LP lag in handen van Jeffrey Lesser met medewerking van Rupert Holmes. Die laatste zou enkele jaren later ook zelf als zanger succesvol worden met nummers als ‘Escape’ ( ‘The Pina colada song’), ‘Him’ en ‘Escape’. Van dit Sailor album verschenen twee succesvolle singels: ‘Girls, Girls, Girls’ en ‘A Glass Of Champagne’. Die laatste behaalde de tweede plaats in de Nederlandse Top 40.

De geschiedenis van Sailor werd in eerste instantie geheel bedacht. Het zou gaan om de voortzetting van de traditie van een zeemanscafé te Parijs, Le Matelot alwaar Josephine Baker zou hebben opgetreden. Er werden allerlei feitjes bij verzonnen om deze glamrockband in de schijnwerpers te krijgen.

Naast Georg Kajanus maakten Phil Pickett, Henry Marsh en Grant Serpell deel uit van de groep.  “Traffic jam’ was hun debuut singel uit 197, dat in eerste instantie alleen in Duitsland en Portugal uitgegeven, maar de Nederlandse radio liep later ook warm voor het liedje en pikte het op. Tussen 1974 en 1977 scoorde Sailor een aantal top tien hits in Nederland. Behalve ‘Traffic jam’ lukte dat ook met ‘Sailor’, ‘Girls, girls, girls’, ‘A glass of champagne’ en , veel later, met ‘La cumbia’ (1991).

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This