Op 22 december 1973 ging de Alarmschijf van Radio Veronica naar ‘You won’t find another fool like me’ van The New Seekers. Het nummer werd gepend door Tony Macauley en Geoff Stevens en was afkomstig van hun album ‘Together’. Het werd de laatste hit voor de Australisch/ Britse groep. De band werd vier jaar eerder opgericht door Keith Potger en was een vervolg op The Seekers. Hun eerste single in oude-Seekers-stijl getiteld ‘Meet my Lord’ flopte. Halverwege 1970 onderging de groep een nieuwe transformatie, die met een commerciële poppy sound een andere weg insloegen.

Het eerste resultaat ‘Look what they`ve done to my song’ was de eerste hit. ‘Id like to teach the world to sing’ was de derde single en verkocht alleen al in Engeland bijna een miljoen exemplaren. Ook in Amerika bereikte dit nummer de top tien. In Nederland was dit de eerste hit voor The New Seekers. In 1972 nam de groep deel aan het Eurovisie Songfestival en had met hun bijdrage ‘Beg, steal or borrow’ veel succes. Het nummer werd op de dag van het liedjesfestijn, dat in Edinburgh werd gehouden, uitgeroepen tot Treiterschijf. Van de achttien deelnemende landen eindigde het Britse gezelschap op de 2e plaats en liet daarmee Sandra & Andres (voor Nederland) achter zich. ‘Beg, steal or borrow’ was in Nederland een riante top 10 hit.

1973 begon goed voor The New Seekers, want ook ‘Pinball wizard/ see me, feel me’ behaalde een top tien notering. Dat lukte niet met ‘You won’t find another fool like me’, die genoegen moest nemen met een 14 plaats in de Veronica Top Veertig. Daarna nam het succes snel af. In de loop van 1974 werd de groep ontbonden. In 1976 volgde een herstart, maar deze was in 1978 alweer voorbij.

 
Translate »
Share This