• Twitter
  • Facebook

Credits: Ludivine-Wikipedia

Op 19 juni, maar dan in 1971, kwam Sweet binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Co-co’. Het nummer werd gepend door de bekende songwriters Nicky Chinn en Mike Chapman.  Toch schreven de bandleden Connolly, Tucker, Priest & Scott ook zelf al nummers. ‘Done me wrong all right’ belande op de B-kant van de single.  ‘Co-co’ was het tweede chart succes van de glamrockers. ‘Funny, funny’, ook uit 1971, was de eerste.  Beide nummers zijn terug te vinden op de LP ‘Funny How Sweet Co-Co Can Be’.

Sweet vond zijn oorsprong in de jaren zestig met Unit 4. Na enkele personeelswisselingen treedt Brian Connoly toe tot de band. In 1968 vormt hij vervolgens samen met Mick Tucker een nieuwe groep: The Sweetshop. Behalve Frank Torpey was ook Steve Priest toegetreden. Ze komen er achter dat er al een band bestaat met deze naam. Geen nood: de groepsnaam wordt ingekort tot Sweet. Hun eerste single ‘Slow motion’ komt al in datzelfde jaar uit. Geen hit, maar intussen waardevol voor verzamelaars.

In 1969 krijgt Sweet een platencontract bij Parlophone en wordt Mick Stewart de nieuwe gitarist.  De groep profileerde zich als rockband . Maar als de eerste drie singles floppen, komt de sound onder druk te staan. Mick vertrekt en Nicky Chinn en Mike Chapman komen in beeld nadat Connoly en Tucker met hen in contact komen. Sweet breekt door! ‘Funny, funny’ wordt een nummer 1 in Nederland en het zomerse ‘Co-co’ doet het ook goed: het liedje bereikt de 3e plaats in de Veronica Top Veertig.

 
Translate »
Share This