Kan je een hit scoren met een tekst van 6 woordjes? Jazeker kan dat! Silver Convention bewees dat op 13 december 1975. Het trio komt dan nieuw binnen in Nederlandse Top Veertig met ‘Fly Robin fly’. Het was de derde single van hun album ‘Save me’ en een vette internationale hit. Silver Convention werd opgericht in het Duitse München door producers en liedjesschrijvers Sylvester Levay en Michael Kunze. In 1974 hadden de twee producers met een studiogroep een hit weten te scoren in Engeland met ‘Save me’. Na dat succes werden er daarom zangeressen bij gezocht en dat werden Linda G. Thompson (Linda Übelherr), Penny McLean (Gertrude Wirshinger) en Ramona Wulf (Ramona Kraft).

In het voorjaar van 1975 werd ‘Save me’ ook een grote hit in Nederland, gevolgd door ‘Always another girl’. Daarna volgde de disco kneiter ‘Fly Robin fly’. Met dit nummer lieten ze in Amerika alle concurrentie achter zich en piekten doodleuk op nummer 1. Het leverde het Duitse trio ook nog eens een Grammy op in de categorie Beste Instrumentale R&B Uitvoering. In De Daverende Dertig bereikte dit liedje de 5e plaats.

De dames brachten tegelijkertijd ook solowerk uit. McLean had in deze periode een hit met ‘Lady Bump’ en Thompson met ‘Ooh what a night’.  In 1977 mocht Silver Convention hun land vertegenwoordigen met ‘Telegram’, dat de 8e plaats in de finale  behaalde.

 
Translate »
Share This