Rupert Holmes is vandaag 72 jaar geworden. Gefeliciteerd! De veelzijdige Brit, geboren als David Goldstein, kennen we als componist, singer-songwriter, muzikant en schrijver van toneelstukken en boeken. Maar toch vooral van ‘Escape (The Pina Colada Song)’, waarmee hij Amerika een nummer 1 hit scoorde.

Zijn muziekcarrière startte op zijn 20e, toen hij begon met het opnemen van jingles maar ook samenwerkte met o.a. Gene Pitney, The Platters en The Drifters. Ook werkte Holmes mee aan de populaire TV serie van The Partridge Family. Voor The Buoys schreef hij het prachtige ‘Give Up Your Guns’ en het lugubere “Timothy’.

In 1974 kwam zijn debuutalbum ‘Widescreen’ uit. Hij werkte daarop samen met Jeffrey Lesser. Ze trokken een tijd samen op. Ze kwamen beiden terecht bij Barbra Streisands album Lazy Afternoon. Zijn tweede album werd door het gerenommeerde blad Rolling Stone vergeleken met Bob Dylan. Hij werd ingeschakeld als producer voor uiteenlopende albums van Lynsey de Paul. The Sparks en Strawbs. Na ‘Escape’ werd ook ‘Him’ een internationale hit.   #Playlist:  Flashback

 

 

 
Translate »
Share This