Lenny Kravitz – Ride

Vandaag super hoog binnen op nummer 6 in de TIP 30 is Lenny Kravitz. Afgelopen week kwam zijn nieuwe single en video uit van ‘Ride’. Helemaal nieuw is de track niet, want het stond zowaar al op zijn plaat ‘Raise Vibration’, maar dan wel twee minuten langer. De clip werd al een tijdje terug geschoten in Parijs door Mark Seliger. Kravitz: “We shot this video months ago in France before we could have imagined what life would be like today. After listening to the song with Mark we had a vision of expressing the song through portraying the characters of the writer and the spirit.” In de clip valt op dat de vrouw aan zijn zijde verdacht veel lijkt op zijn ex-vrouw Lisa Bonet.  Het concert dat Lenny Kravitz op 24 juni zou geven in de Ziggo Dome wordt uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

 

Winter Brothers – First Days of June

De broers Jochem en Hinne Winterwerp verloren op 3 juni 2012 onverwachts hun vader. Vandaag brengen ze onder de naam Winter Brothers het persoonlijke nummer ‘First Days of June’ uit als eerbetoon.  Acht jaar na het overlijden van hun vader brengen Jochem en Hinne, bandleden van het voormalige Only Seven Left, vandaag het nummer met videoclip uit. De broers hopen hiermee andere mensen steun te bieden. Al snel na het overlijden schreef Jochem de eerste zinnen van ‘First Days of June’, maar hij maakte het nummer vorig jaar pas af.

Jochem vertelt: “Direct na het overlijden van onze vader begon ik met het opschrijven van mijn gevoelens. De woorden leken echter nooit de lading te dekken van het verdriet en gemis. De afgelopen acht jaar bleef ik maar flarden tekst bijschrijven en vorig jaar besefte ik dat ik inmiddels het hele verwerkingsproces had opgeschreven. Over hoe lastig de dagen rondom de sterfdag ieder jaar weer zijn en over hoe mijn moeder, mijn broertje en ik er ieder op onze eigen manier mee zijn omgegaan.”

 

Eva Simons – Blessing

Eva Simons heeft een nieuwe single en vandaag gaat de video voor ‘Blessing’ in première. Het nummer schreef Eva samen met Brainpower en ‘Boaz vd Beatz’ tekende voor de productie. Eva brak in 2004 door dankzij het programma The Rivals en belandde in de meidengroep Raffish. In 2009 gooide de zangeres het roer om en startte een solo carrière, die haar hits opleverde als ‘Silly Boy’, ‘Policeman’, ‘This Is Love’ en ‘Take Over Control’. De laatste tijd was het te rustig rond de zangeres. Misschien brengt ‘Blessing’ daar weer verandering in. De video voor haar nieuwe single check je hier.

 

Boy George – Frantic

George Alan O’Dowd is terug! Want ‘Frantic’ is de nieuwe single van Boy George. Het is bijna dertig jaar terug dat hij (onder de naam Jesus loves you) met ‘Generations of love’ de Nederlandse Top Veertig bestormde. Andere solo hits waren ‘Everything I own’ en ‘Sold’. Boy George werd bekend de frontman van Culture Club. Met deze Britse band scoorde de androgyne zanger hits in de eighties, als ‘Do you really want to hurt me’, ‘Time’, ‘The war song’ en ‘Karma Chameleon’, dat in 1983 een nummer 1 hit was in Nederland.

 

Matteo Bocelli – Can you feel the love tonight

The Royal Philharmonic Orchestra heeft met een aantal getalenteerde zangers gewerkt aan een album vol iconische liedjes uit de muzikale kluis van Disney. Met ‘Can You Feel The Love Tonight’ laat de animatiegigant voor het eerst wat van de glorieuze muziek horen van het album Disney Goes Classic dat op 2 oktober uitkomt. Matteo Bocelli, die zijn zangtalent niet van een vreemde heeft, heeft samen met het orkest een adembenemende versie van de klassieker uit ‘The Lion King’ opgenomen in de vermaarde Abbey Road studio’s in Londen. Het is voor de Italiaan niet de eerste keer dat hij zijn stem leent aan een Disneyfilm. In 2018 zong hij samen met zijn vader Andrea het afsluitende nummer ‘Fall On Me’ voor de film ‘The Nutcracker And The Four Realms’.

Een eervolle taak dus voor de zanger, die zelf over zijn nieuwe single zegt: “I am beyond excited to join this project with Disney. The Lion King is one of the most cherished movies from my childhood and to sing the lead song is truly an honor for me. Elton John is one of my musical heroes for both his songwriting skills and his unique style. I hope to take some of that influence into the music I’m currently working on which I hope to share with you soon.”

 

Kygo, OneRepublic – Lose Somebody (video)

Kygo brengt vandaag de video uit van ‘Lose Somebody’, featuring OneRepublic. De single, deze week met superstip op nummer 25 in de TOP 40  staat op zijn pas verschenen album ‘Golden Hour’.  Het is niet de eerste keer dat Kygo samenwerkt met andere artiesten, maar op ‘Lose Somebody’ bundelt hij de krachten niet met één zanger of zangeres, maar met een volledige poprockband. Dat maakt ‘Lose Somebody’ net even anders dan we van de Noorse dj-producer gewend zijn. De verse video bekijk je hier!

 

Jamie Lawson – She Sings For Me (lyric video)

In Nederland is deze Britse singer-songwriter nog niet echt ontdekt en dat is jammer. Maar gelukkig wordt Jamie Lawson in een aantal andere landen wel op waarde geschat. En artiesten:zo tekende Lawson in 2015 bij Gingerbread Man Records, het platenlabel van Ed Sheeran. ‘She sings for me’ is zijn nieuwe single, afkomstig van de pas verschenen EP ‘Moving images’. Lawson`s grootste succes is ‘Wasn’t Expecting That’, dat top vijf noteringen noteerde in Engeland, Australië, Ierland en Nieuw-Zeeland.

 

Ozark Henry – We Will Meet Again (video)

Ozark Henry lanceert de video van zijn nieuwe single.  “We Will Meet Again” heeft alles te maken met de tijd waarin we nu leven en worden beperkt door het corona virus. De Belgische singer-songwriter en platenproducer legt uit:  “Begin januari bereidde ik me voor op een internationale tour die in april zoustarten en me naar New York, Tokio, Parijs en Londen zou brengen. Begin maart zat ik thuis, in opsluiting en eind maart zag ik niet alleen de tourdata geannuleerd worden, maar zag ik ook alles stoppen voor 2020. Opgesloten in een klein kustplaatsje in België. Mijn familie is gezond en okay terwijl buiten onze kleine gemeenschap voor ons bekende mensen vechten voor hun leven of zelfs zijn overleden. Gezien vanuit de schoonheiden de rust van mijn dorp is deze crisis net zo onzichtbaar als echt”.   Maar: “De saamhorigheid is, ondanksquarantaine, nog nooit zo aanwezig geweest, dus we blijven hopen: #WeWillMeetAgain.”

 

Twenty one pilots – Level of Concern (lyric video)

Met ‘Level of Concern’ stijgen Twenty One Pilots deze week naar de vijfde plaats van de TOP 40. Een deel van de opbrengst van het nummer is bedoeld  voor Crew Nation, een goed doel die mensen uit de muziekindustrie helpt omdat ze momenteel niet kunnen werken door de gevolgen van het corona virus. De lyric video van de band, bekend van hits als ‘Stressed out’ en ‘Heathens’, is intussen ook uitgebracht en check je hier.

 

Lady Gaga lanceert 6e album ‘Chromatica’

Wat je zeker weet van Lady Gaga is dat ze altijd zal blijven verrassen. Zo ook met het uitbrengen van haar zesde album. Met nog minder dan 24 uur te gaan voor de albumlancering van ‘Chromatica’ bracht Lady Gaga donderdag al het nummer ‘Sour Candy’ uit.  Hierop is de samenwerking van het Amerikaanse popicoon te horen met de Zuid-Koreaanse K-pop sterren van BLACKPINK. Het is de opvolger van het vorige week verschenen nummer ‘Rain On Me’ met Ariana Grande na de eerste single van het album, ‘Stupid Love’, die op 28 februari uitkwam.

Sir Elton John, een van de persoonlijke idolen van de zangeres, maakte samen met haar het nummer ‘Sine From Above’, dat eveneens op het album te horen is.  ‘Rain On Me’ begint inmiddels behoorlijk op stoom te raken. Na een week is het nummer al meer dan 53 miljoen keer bekeken op YouTube. En ook op Spotify worden er indrukwekkende streamingcijfers behaald, met een nummer 1 positie in de Global en Amerikaanse charts.

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This