Bazart – Van God los

Credits: Sony Music

De Belgische indie-popgroep Bazart heeft onder de vleugels van Sony Music Entertainment België een eigen label opgericht: Echo. Op het label willen ze eigen releases uitbrengen, maar ook een platform en curator zijn voor Nederlandstalige muziek, ‘van nieuw talent tot verloren parels’.

Bazarts eerste release op Echo is hun cover van de Belpop-klassieker ‘Van God Los’ van de rockband Monza.  Nadat Bazart en Monza Van God Los samen speelden op Rock Werchter, besloot Bazart om een studio-opname te maken van de song. Zanger Mathieu Terryn vertelt over Van God Los: “Het is simpel gezegd een nummer dat we zelf zouden willen geschreven hebben. We zijn dan ook heel blij en vereerd om deze klassieker mee te nemen in ons verhaal, het eerste hoofdstuk van Echo.”

 

Daniel Seavey – Can We Pretend That We’re Good? 

Daniel Seavey heeft vandaag zijn debuutsingle ‘Can We Pretend That We’re Good?’ uitgebracht. De Amerikaanse artiest was eerder onderdeel van de band Why Don’t We, die o.a. grote hits scoorde in Amerika en Australië met ‘8 Letters’ (2018) en ‘What am I’ (2019) Daniel Seavy is met deze single de eerste van de groep die met solo muziek komt. De Amerikaanse zanger heeft het nummer zelf geschreven en geproduceerd.

 

Tate McRae – Uh oh

Credits: Sony Music

Uh oh is de nieuwe single van Tate McRae. De Canadese singer/songwriter/danseres vertelt over het nummer: “uh oh is so different from all my other songs and that’s what makes me so excited about it. It talks about the flirty, lighthearted feeling of constantly going back to someone and the adrenaline that goes along with it.”

In mei bracht Tate McRae haar debuutalbum i used to think i could fly uit. Aan het album – met inmiddels meer dan 895 miljoen streams – werkten diverse succesvolle schrijvers en producers mee: onder anderen Charlie Puth, Greg Kurstin en Finneas drukten hun stempel op de plaat. Op i used to think i could fly staan ook de singles feel like shit, she’s all i wanna be, chaotic en what would you do?

 

Ed Sheeran sleept nieuwe Hitzound Smash binnen met ‘Celestial’

Credits: Warner Music

Heeft Ed Sheeran een Hitzound Smash nodig? Eigenlijk niet: zijn singles worden sowieso hits, maar ‘Celestial’ klinkt zo vet en euforisch: we kunnen er niet omheen! Ed heeft in samenwerking met The Pokémon Company Group het nummer ‘Celestial’ uitgebracht. De track zal terugkomen in de videogames Pokémon Scarlet en Pokémon Violet, die op 18 november exclusief uitgebracht zullen worden voor de consoles uit de Nintendo Switch-familie. Er is ook een officiële videoclip van het nummer verschenen die gebaseerd is op Ed’s fascinatie voor het merk in zijn jeugd. In de clip verschijnen enkele van zijn favoriete Pokémon, waaronder Pikachu, Squirtle, Machamp en Snorlax. De video brengt een gewone dag uit het leven van Ed in beeld waar een Pokémon draai aan gegeven is.

Ed Sheeran: “Ik speel Pokémon sinds ik op de basisschool zat. ‘Ik en mijn broer hadden vroeger verschillende versies van de spellen en ruilden samen Pokémon totdat we elk onze Pokédex voltooiden. Ik hield van de kaarten, maar de spellen zijn waar ik mezelf in verloor. Ik hield van de hele wereld die ze creëerden; het hield me afgeleid als er negatieve dingen in mijn leven / school gebeurden die ik wilde vermijden. Het was een wereld waar ik in kon ontsnappen en ik heb het sindsdien gespeeld. Hoewel ik nu 31 ben, bezit ik nog steeds dezelfde Game Boy Color en speel ik Pokémon Yellow of Silver in vliegtuigen en treinen als ik op tournee ben. Het is zo’n eer om een nummer toe te voegen aan een Pokémon-game en ook een nostalgische video op te nemen. Ik hoop dat jullie genieten van het nummer en de video – het was geweldig om te filmen!”

 

Man-Made Sunshine – Life’s Gonna Kill You 

Credits: Conor Mason (Noth. But Thieves) – Lewis Vorm, Lobke de Boer

Man-Made Sunshine is het soloproject van Conor Mason, frontman van Nothing But Thieves. Vandaag verschijnt zijn debuutsingle Life’s Gonna Kill You (If You Let It), die hij schreef na een donkere periode in zijn leven.  Conor Mason ging de afgelopen jaren door een diep dal, maar wist daar uiteindelijk weer uit te klimmen. De Nothing But Thieves-frontman besloot zijn persoonlijke ervaringen te vatten in een muzikaal soloproject: Man-Made Sunshine. Conor: “Ik begon met de vraag ‘Man-Made Sunshine’ – kan ik het vinden en zelf maken, of is het voor mij gemaakt? Het project gaat uiteindelijk over innerlijke groei – ik ging naar een aantal zware plaatsen om genezing van verlies te vinden en concentreerde me op gedachten en gevoelens rond de dood, verdriet van anderen en mijn oude zelf. “

Zijn solo-debuutsingle Life’s Gonna Kill You (If You Let It), een mix van alt-rock, psych-pop en elektronica, gaat over overleven, vertelt Conor. “Uiteindelijk gaat dit nummer over overleven en proberen de kracht te vinden om niet op te geven. Overleven vanuit jezelf, overleven vanaf de donkerste, eenzaamste plekken die je in je hoofd kunt bereiken.” Tijdens zijn proces had de zanger veel steun aan zijn beste vriend die hetzelfde doormaakte. “Het vermogen om elkaar vast te houden en elkaar overeind te houden, gaf ons uiteindelijk allebei een waardevolle levensles… dat liefde werkelijk over alles kan zegevieren.”

 

Ed Sheeran dropt morgen nieuwe single ‘Celestial’ met Pokémon 

Tijdens een reis door Japan ontmoette Ed Sheeran mensen van Pokémon, waarbij gegrapt werd of het niet mogelijk zou zijn dat de Brit een nummer voor hen zou schrijven. Nu is het zover! Na o.a. ‘The joker and the queen’ (met Taylor Swift) en ‘Bam, bam’ (met Camila Cabello) verschijnt aankomende vrijdag Sheeran’s nieuwe single ‘Celestial’. Hij had als kind fijne herinneringen aan Pokémon: : “I started off with Pokémon cards when the craze hit primary school when I was about 7, then the tv show was on tv so I used to try and record it over the same VHS every week. After this me and my brother shared a game boy and Pokémon blue. I got a game boy colour with Pokémon yellow for my 8th birthday, obsessed was an understatement.” De video voor ‘Celestial’ gaat tevens a.s. vrijdag in première en Sheeran belooft zijn fans: “The video is insanely amazing, animated by the incredible people at Pokémon.”

 

Spice Girls droppen nieuwe single ‘Step to me’

Credits: Melanie Laccohee-Wikipedia

Op 4 november verschijnt een jubileum uitgave van ‘Spice world’, het tweede album van Spice Girls.  Op de jubileum uitgave zijn demo’s, nieuwe remixen en niet eerder uitgebrachte tracks te horen. Zoals ‘Step to me’, wat vandaag onverwacht is uitgebracht op single! ‘Step to me’ schreven alle Spice Girls samen met Eliot Kennedy. Het nummer was oorspronkelijk bedoeld voor hun debuut LP ‘Spice’ uit 1996. Uiteindelijk belandde ‘Step to me’ enkel op de Japanse editie van ‘Spice world’. De vandaag verschenen single wijkt enigszins af van de Japanse versie, met een meer upbeat rap van Mel B en meer toegevoegde bass in de nieuwe release.

 

5 Seconds of Summer dropt video voor ‘Bad Omens’

Nieuwe muziek van 5 Seconds Of Summer! Zojuist verschijnt de video van hun nieuwste single: ‘Bad omens’, afkomstig van hun pas verschenen album ‘5SOS5’. “For this record, we realized if you want something done that truly represents how you feel, you’ve got to do it yourselves. We wanted that expansive sound that we naturally gravitate towards when we play together, so we had to learn how to record that,” aldus de Australiërs. O.a. de hit ‘Complete mess’ is op het album te vinden. De clip van ‘Bad omens’ is geregisseerd door de Oekraïners Alyona Shchasnaia en Danny Mitri.

“We are really proud to have worked with Ukrainian directors Danny Mitri and Alyona Shchasnaia to shoot the video for ‘Bad Omens,’” legt 5SOS uit in een statement op Instagram. “Ashton had a vision that Alyona and Mitri took and developed into the beautiful metaphorical video you see today.”

 

Redcar (Christine and the Queens) – Rien dire

Christine and the Queens is terug met een nieuwe single! Maar: Christine laat zich tegenwoordig liever aanspreken als hij of hem en bovendien onder een andere artiesten naam: Redcar. De titel van zijn nieuwe single is het Franstalige ‘Rien dire’. Nou blijken platforms, zoals Spotify en ook YouTube niet zo flexibel te zijn, want daar vind je de nieuwe single onder haar oude naam Christine and the Queens. Snap je het allemaal nog? Het album ‘Redcar les adorables étoiles’ komt uit op 11 november.

 

The War On Drugs – Oceans of Darkness

The War On Drugs hebben een deluxe editie uitgebracht van hun album ‘I Don’t Live Here Anymore’. Op de plaat staan twee niet eerder uitgebrachte songs: ‘Slow ghost’ en Oceans of darkness’. Die laatste speelde de band eerder al eens tijdens The Tonight Show van Jimmy Fallon.  De boxset bevat o.a. ook een poster van de band en een uitgebreid boekje van 16 pagina’s met zowel de songteksten en niet eerder gepubliceerde foto’s die in de studio werden gemaakt tijdens de opnames van het album.

 
Latest Tweets

NL Top 200

Spotify New Music
Translate »
Share This