Stephen Puth – Look Away

 

 

Met ‘Half Gone’ zette de broer van Charlie Puth zijn eerste schreden in de muziekwereld. Dat werd geen hit, maar groeien doe je door vallen en opstaan. Zijn nieuwste single heet ‘Look Away’, dathij samen met Charlie heeft geschreven. “When we wrote ‘Look Away,’ we came to realize that before any breakup, there is that fight that ends in silence,” zegt Stephen over het nummer. “This song means a lot to me, not only because it’s real, but it is also the first song I’ve ever written with my brother and it pushed us both to make a meaningful story out of a typically small moment in time.”  De verse video check je hier.

 

 

 

Ellie Goulding & Juice WRLD – Hate Me

 

 

Het moet gezegd: de single ‘Sixteen’ was niet echt het gedroomde succes voor Ellie Goulding. Haar nostalgische terugblik naar vroeger, toen ze zelf 16 was, werd maar een bescheiden Top 40 hit. Wie weet gaat het beter met de volgende? Vandaag gaat Ellie`s nieuwe single ‘Hate Me’ in première met rapper Juice WRLD. Check de single hier.

 

 

 

Balthazar – Changes (video)

 

 

Balthazar is back! Na een pauze van twee jaar, waarin de bandleden solo projecten gingen doen, zijn de heren terug. “Changes” is na “I’m Never Gonna Let You Down Again” de volgende single van hun vierde plaat “Fever”. Vanmiddag is de clip in première gegaan voor ‘Changes’. De Belgische indie-rockband heeft nog nooit de QMusic Top 40 bereikt, dus het wordt hoog tijd!

 

 

 

Naaz primeurt de video voor ‘Taped’

 

 

Een jaar na de release van haar debuut EP ‘Bits of Naaz’ komt Naaz met een gloednieuwe track. Vandaag gaat de video in première van haar single ‘Taped’, dat jammer genoeg nog door geen enkel groot radiostation is opgepakt. De 21-jarige zangeres/songwriter nam ruim de tijd om te zoeken naar een nieuw geluid dat haar ontwikkeling reflecteert. Voor haar nieuwe muziek zocht Naaz de samenwerking op met de Noorse producers/schrijvers Askjell Solstrand & Magnus Skylstad (Aurora, Sigrid).

Over haar nieuwe single zegt Naaz: “TAPED gaat over dat ik niet meer m’n hart wil sluiten (‘tapen’) wanneer ik wil uiten hoe ik me oprecht voel. In een wereld met social media voelt het soms bijna verplicht om alleen de goede kanten van je leven te tonen, alsof mensen de rest niet willen zien. Alsof hun oren dicht ‘getaped’ zijn voor alles wat hun geen voordeel brengt. Ik voelde me heel vrij toen ik dit schreef, tot een punt dat ik bijna het refrein wilde schreeuwen. Ik hoop dat men zich ook durft open te stellen na het luisteren van dit liedje – wat voor mij als veel meer dan een liedje voelt.’”

 

 

 

Adam Lambert – Comin In Hot (video)

 

 

Zojuist gaat de video in première van Adam Lambert. ‘Comin In Hot’ heet zijn gloednieuwe single. Het is de tweede release van zijn album ‘Velvet’. “It’s an album that’s very timeless in my opinion,” aldus de 37-jarige zanger. “Sonically it references a lot of the music I heard in the house growing up: it’s retro. There are a lot of ’70s and ’80s choices in there and it lives in a world that is a fusion of new and old — it definitely has a vintage edge to it.”

 

 

 

Sigrid – Mine Right Now

 

 

Elke nieuwe single van Sigrid is een klein feestje en dat geldt ook voor haar allernieuwste single release. Ditmaal dropt de Noorse zangeres het nummer ‘Mine Right Now’. De track is afkomstig van haar debuut plaat ‘Sucker Punch’. Het afgelopen jaar won de Noorse Sigrid in Engeland de BBC Sound of 2018. Over haar toffe nieuwe track zegt Sigrid in een statement:

“‘With this song I wanted to bring people down and then bring them up. It’s a song that has been in the mix for two or three years as one of the earlier demos. We wrote it on the piano and ended up just having that version. We were producing it and thought it would be nice to let people into the studio session. We had an iPhone and put on Voice Memos while I was singing—we didn’t even have a proper microphone.”

 

 

 

Hot Chip – Spell

 

 

Deze week is het langverwachte zevende album ‘A Bath Full of Ecstasy’ uitgekomen van Hot Chip. Intussen hun 7e plaat! In Engeland wordt verwacht dat Hot Chip na tien jaar terug keert naar de top 10 van de album chart. Deze zomer speelt Hot Chip op Into The Great Wide Open festival en op 2 december spelen ze in de Melkweg te Amsterdam. Vandaag dropt de band de video voor de single ‘Spell’.

 

 

 

Guy Sebastian – Choir (video)

 

 

Deze nieuwe clip van Guy Sebastian had je nog te goed! De hunk uit Australië heeft een clip gemaakt voor ‘Choir’, dat deze week is binnenhekomen in de Top 40 van Hitzound. Het nummer volgt op ‘Before I Go’, waarmee hij 17 weken in de Top 40 van QMusic genoteerd stond. De Australische singer-songwriter brak in Nederland door in 2015 met zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. Met het nummer ‘Tonight Again’ behaalde hij de 5e plaats in de finale.

 

 

 

BANKS ft. Francis and the Lights- Look What You’re Doing To Me

 

 

Nog voor haar derde album ‘III’ verschenen is snelt haar reputatie BANKS vooruit. Radio-dj Annie Mac van de BBC looft het nieuwe materiaal van de zangeres en roept haar single ‘Look What You’re Doing To Me’ uit tot ‘The Hottest Track In The World’. Dat is een vliegende start te noemen voor het album dat op 12 juli uitkomt. Kleurrijk en krachtig van klank, maar ook zeker de rauwe, elektronische pop met stevig beats die je van haar kent. Iets wat je op 8 november zelf kunt gaan aanschouwen in de grote zaal van Paradiso.

 

 

 

Marshmello x Kane Brown – One Thing Right

 

 

Nadat beide heren vorig jaar al hintten op een collab, is het nu dan echt zover. ‘One Thing Right’ is de nieuwe single van hitmaker, producer en dj Marshmello en countryster Kane Brown. Marshmello werkte eerder samen met onder meer Bastille (Happier), Anne-Marie (Friends) en Selena Gomez (Wolves). De nieuwe track is een slimme combinatie van dance en country.

 

 

 
NL Top 200

Latest Tweets

Spotify New Music
Translate »
Share This