Op 23 oktober, maar dan in 1966, nemen The Jimi Hendrix Experience hun debuutsingle “Hey Joe” op. Het nummer brengt hen wereldfaam. “Hey Joe” vertelt over een man die op de vlucht is en naar Mexico wil gaan nadat hij zijn vrouw heeft neergeschoten. Het nummer bereikt in Engeland de top 10, maar struikelt in Nederland net voor de poort van de top 10.

“Hey Joe” werd op 23 oktober opgenomen met manager en producer Chas Chandler, bassist van The Animals, in de Lane Lea Studios in Londen. Jimi speelt dit nummer met de band voor het eerst op het Monterey Pop Festival in 1967. Het is voor het eerst dat de Experience in Amerika optreedt. Ze maken er een onwisbare indruk!

De titel “Hey Joe” was geïnspireerd op de naam die Filipijnen hebben voor Amerikanen. Het nummer werd voor het eerst uitgebracht door de garageband The Leaves uit 1965. Er bestaan veel covers van, zoals van The Byrds, Deep Purple, Red Hot Chili Peppers, Mathilde Santing, The Who, Cher, Soft Cell en The Offspring. “Hey Joe” van Jimi Hendrix staat sinds 1999 onafgebroken in de Top 2000 van NPO Radio 2.

 

 

 
Translate »
Share This