Op 20 november 1971 ging de Alarmschijf van Radio Veronica naar ‘How do you do’ van Mouth & MacNeal. Het was na “Hey You Love’ de tweede single, die het duo uitbracht. In Nederland bereikte “How Do You Do’ op 18 december 1971 de eerste plaats van de Veronica Top Veertig. Ook Amerika ging plat!  Daar bereikte de single van het duo de 4e plaats van de Billboard Hot 100.   Er werden in Amerika alleen al meer dan een miljoen singles verkocht van ‘How do you do’. Het duo sleepte er een Amerikaanse gouden plaat mee binnen! In Nederland vlogen er meer dan 200.000 singletjes over de toonbank van de platenhandelaar.

Eigenlijk tot grote verbazing van de pas 21-jarige Maggie MacNeal, die aanvankelijk niet veel in ‘How do you do’ zag. De voormalige verpleegster vond het nummer niet zo bijzonder en dacht dat het nummer meer geschikt was als B-kant voor ‘Land of Milk And Honey’. Dat pakte dus wel even anders uit!  ‘How Do You Do’ werd geschreven door Harry Van Hoof en Hans Van Hemert. Beide mannen en Mouth & MacNeal werden in 1972 voor het internationale succes onderscheiden met de eerste Conamus Exportprijs.

Van ‘How do you do’ verschenen verschillende covers, zoals van Gentry, Die Windows, James Last en Gil Ventura (allemaal in 1972, waaronder een nummer 1 hit in Duitsland van Die Windows). Farce Majeure maakte destijds een parodie over het afleren van ongezonde eetgewoonten. Verder verscheen er nog een nakomer van The Wanna-Bees in 1995.

 
Translate »
Share This