4 december 1958 was de geboortedag van Maria Verano.  Deze Nederlandse zangeres scoorde in 1981 bijna met haar single ‘Get up’ in de top tien van de Nederlandse Top Veertig. Als kind zong ze in een kerkkoor. Enkele jaren later, vanaf haar zestiende,  zingt ze in bandjes (waaronder Pinguïn). In 1978 bracht ze twee singletjes uit als Valerie St. John: ‘Reuben no.9’ en ‘Wrong side of goodbye’. De nummers deden niets in Nederland.

Dan wordt ze ontdekt door producer Jacques Zwart met wie ze de single ‘Get Up’. Het nummer wordt verkozen tot Alarmschijf en bereikt de 11e plaats in de Veronica Top Veertig. Het bleef haar enige hit. De opvolger “Having Fun” strandde in de Tipparade. Daarna volgden tot 1988 nog een aantal singles, zoals “I’ll Tell You” (1981), het door Peter van Asten en Richard de Bois geschreven “Whoop Dedo” (1982), “Cool It” (1983) en eind 1986 de kerstsingle “Sleighride”, samen met de Havenzangers. Na haar platencarrière gaf Maria Verano haar stem aan reclamespotjes: voor onder meer PTT Post, Tia Maria, Limara en Xylifresh.

In 2002 bracht ze een nieuwe cd uit, Mi Fiësta Latina, met een Spaanstalig en Zuid-Amerikaans repertoire. Op 12 november 2015 overleed ze aan de gevolgen van kanker op 56 jarige leeftijd.

 
Translate »
Share This