• Twitter
  • Facebook

Credits: Raph_PH

Vandaag viert Lorde haar 27e verjaardag. Gefeliciteerd! Op haar zeventiende brak de zangeres, afkomstig uit Nieuw-Zeeland, door met haar debuutsingel ‘Royals’. Het balletje ging voor haar rollen toen ze als twaalfjarige deelnam aan een talentenjacht in Auckland. Daar werd ze ontdekt door platenlabel Universal en kreeg ze een aanbod om een plaat met soulcovers op te nemen. Dat wilde ze pertinent niet, omdat ze alleen haar eigen muziek wilde opnemen.[5] Het platenlabel gaf niet op en koppelde Yelich-O’Connor aan verschillende producers en schrijvers. Uiteindelijk bleek de samenwerking met producer Joel Little het vlotst te verlopen. Zij schreef songteksten en bouwde met hem daar nummers om heen. Zo kwam in 2012 haar eerste EP ‘The love club’ uit, dat redelijk succesvol was.

Een jaar later volgde haar debuutalbum ‘Pure heroine’, met. O.a. de singel ‘Royals’ die zorgde voor een wereldwijde sensatie. Een nummer 1 in Amerika en Engeland is niet niks! Ook het nummer ‘Team’ van dezelfde plaat werd een internationaal succes. Voor haar tweede plaat nam Lorde ruim de tijd. ‘Melodrama’ werd goed ontvangen, en kreeg wederom een Grammy nominatie, maar verloor van Bruno Mars (‘24K Magic’).

Naar aanleiding van een reis naar Antarctica in 2019 bracht Lorde begin 2021 een boek uit. Het boek, getiteld Going South, bevat beschrijving en foto’s van Lordes ervaringen tijdens deze reis. Ze beschreef de reis onder andere als een manier om alles weer op een rijtje te krijgen voordat ze aan een nieuw project begon. Dat werd haar derde album ‘Solar Power’. De titelsong werd verkozen tot de 3FM MegaHit en werd een bescheiden succes.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This