Op 24 november 1973 ging de Alarmschijf van Radio Veronica naar ‘My music’ van Loggins & Messina. Achter dit Amerikaanse duo gingen Kenny Loggins en Jim Messina schuil. Beide mannen schreven het nummer voor het album ‘Full sail’. Jim Messina is bij deze single de leadzanger. Hij was hiervoor lid van de band Buffalo Springfield en Poco maar nu werkte als onafhankelijk producent voor Columbia Records.

Kenny Loggins had pas een contract had gekregen bij Columbia Records. Zo kon het gebeuren dat beiden elkaar ontmoetten in 1970 in Los Angeles om een soloalbum te produceren: voor Kenny Loggins. Beiden namen enkele songs op in Loggins’ woonkamer. Omdat de samenwerking zeer intensief was, besloten ze om als duo verder te gaan. Om Loggins beter bij een groot publiek te kunnen introduceren gebruikte men de namen van de al bekende Messina en noemden het project Loggins & Messina.

Het debuutalbum ‘Sittin’ In’ verscheen in 1971. Het succes leidde ertoe dat het duo zo’n vijf jaar bleef bestaan. De single ‘Your Mama Don’t Dance’ (1972) uit het album ‘Loggins and Messina’ was een groot internationaal succes. Hij bereikte de 4e plaats in de Amerikaanse hitlijst en werd met goud onderscheiden. De LP ‘Full Sail’ haalde de top 10 van de Amerikaanse hitlijst.  In Nederland was ‘My music’ hun grootste succes met 6 weken notering en een 14e plaats in de Veronica Top Veertig.

 
Translate »
Share This