Op 23 juni 1973 ging de Alarmschijf van Radio Veronica naar ‘Easy boy’ van Greenfield & Cook. Het nummer werd geschreven door het duo zelf, bestaande uit Rink Greenfield en Peter Cook. Voor de productie van deze song tekende Jaap Eggermont. Een hoofdrol in het achtergrondkoor op ‘Easy boy’ was weggelegd voor Patricia Paay. Met deze single scoorden Greenfield & Cook hun derde en laatste top tien hit in de Veronica Top Veertig.

Het duo uit Den Haag timmerde al een aantal jaren aan de weg.  Beiden als ex-Hurricanes en sinds 1967 als duo onder de naam Popshop. Vanaf 1969 gingen ze verder onder de naam Greenfield & Cook.  In 1970 bereikten ze met ‘The End’, geproduceerd door Jaap Eggermont, een Tipparade notering.

Een half jaar later is ‘A day begins’ hun eerste hit. Daarna volgt, nog in datzelfde jaar 1971, hun grootste hit: ‘Only Lies’, dat het predicaat Alarmschijf behaalde. ‘Don`t turn me loose’ wordt de opvolger en verkozen tot Treiterschijf bij de radioconcurrent: Radio Noordzee Internationaal. Ook deze single behaalt de top tien.  In 1973 wordt ‘Easy boy’ de laatste grote hit voor Greenfield & Cook. De single bereikt de 8e plaats in de Veronica Top Veertig.  In datzelfde jaar ontvingen zij de Zilveren Harp van Conamus. Na in totaal zeven hit noteringen gingen Greenfield & Cook in 1974 uit elkaar.

 
Translate »
Share This