• Twitter
  • Facebook

Credits: Motown

Op 19 juli, maar dan in 1980,  ging de Alarmschijf van de Nederlandse Top 40 naar ‘Upside down’ van Diana Ross.  Het nummer werd geschreven en geproduceerd door Chic-leden Bernard Edwards en Nile Rodgers en was afkomstig van Ross’ succesvolle studioalbum ‘Diana’ en kwam uit op het befaamde Motown label. Diana ontmoette Bernard en Nile backstage, na een Chic concert in Santa Monica, California. “Diana couldn’t believe the crowd reaction,” vertelde Nile Rodgers tegenover Billboard magazine. “She said, ‘I haven’t seen this since the Jackson 5. My kids made me come and see this show, all they were talking about was Chic, Chic, Chic. That’s what I want my record to sound like.'”

Met het uiteindelijke resultaat bleek Diana toch niet zo tevreden. Ze vond dat haar stem werd overschaduwd door het kenmerkende geluid van de gitaar van Nile en de onderliggende bas van Bernard op sommige nummers, Ze eiste veranderingen van de producers. Rodgers en Edwards maakten kleine bewerkingen om haar te sussen en vertelden Ross dat als ze de nummers nog steeds niet leuk vond, ze deze dan maar zelf moest remixen. Ze waren geschokt toen Ross daadwerkelijk op het aanbod inging. Met de hulp van Motown-producer Russ Terrana remixte ze het hele album, waarbij ze de nadruk legde op haar zang. Rodgers was woedend, maar gaf uiteindelijk toe op voorwaarde dat hij en Edwards niet zouden worden gecrediteerd voor de nieuwe mixen.

‘Upside down’ werd hoe dan ook een wereldwijde hit en behaalde de eerste plaats in o.a. Amerika, Italië en Australië. In Engeland en Nederland behaalde Diana Ross de tweede plaats.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This