• Twitter
  • Facebook

Credits: Magnet

Terug naar 8 juni, maar dan in 1978!  Op deze dag ging de Paradeplaat van de TROS op Hilversum 3 naar ‘The boy from New York city’ van Darts. Het nummer werd geschreven door George Davis en John T. Taylor en voor het eerst uitgebracht in 1964 door The Ad Lips. Met veel succes, want de groep behaalde er de8e plaats mee in de Billboard Hot 100. De cover versie van Darts bleek ook succesbol, want zij behaalden er in Engeland de 2e plaats mee.

De groep werd opgericht in 1976 en borduurde voort op de doo-wop sound uit de fifties. Na succesvolle optredens in clubs kreeg de groep landelijke bekendheid dankzij de show van Charlie Gillet bij de BBC-radio in oktober 1976.

Dit leverde de band een contract op bij Magnet Records, waar ze samenwerkten met producent Tommy Boyce, die eerder The Monkees had geproduceerd. Met het coveren van jaren 50 rock-‘n-roll-hits scoorden ze in november 1977 hun eerste hit met een medley van ‘Daddy Cool’ (The Rays, 1957) en ‘The Girl Can’t Help It’ (Little Richard, 1957). Na ‘Come back my love’ werd ‘The boy from New Yorld city’ de 3e hits voor Darts in de Nederlandse Top 40. De singel bereikte de 11e plaats in de Nederlandse Top 40.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved

 
Translate »
Share This