‘Bohemian Rhapsody’ is de grote winnaar geworden bij de Oscaruitreiking van 2019. De aanloop naar de Oscars verliep roerig. Actrice Maya Rudolph benoemde dat direct bij aanloop van de ellenlange show: “Even een korte uitleg voor iedereen die in de war is: er is geen presentator, er is geen categorie populaire Film en Mexico betaalt niet voor de muur”. Daarmee verwees de actrice naar Kevin hart, die vanwege anti-homotweets, moest opstappen. Opvallend was, dat dit jaar meer minderheden te vinden waren onder de uitreiking van de Oscars.

Brian May en Roger Taylor openden met Adam Lambert de Oscaruitreiking met ‘We Will Rock You’. En dat deden ze! De film over rockband Queen wist vier van de vijf nominaties binnen te slepen: Rami Malek won de acteursprijs, maar ook in de categorieën montage, geluidsmontage en geluid sleepte ‘Bohemian Rhapsody’ Oscars binnen.

De film ‘A Star is Born’ was de grote verliezer. Van de 8 nominaties verzilverden ze er slechts 1. Wel de belangrijkste. Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando, Andrew Wyatt en Benjamin Rice kregen de Oscar voor hun super hit ‘Shallow’. Lady Gaga vertelde in tranen: “Het draait om hard werken, wat ik lang gedaan heb. Het gaat niet om winnen, maar om nooit opgeven. Als je een droom hebt, vecht ervoor.” De Oscar voor de beste buitenlandse film ging naar ‘Roma’. Het nummer ‘When I Was Older’ van Billie Eilish, dat in de top tien van de Hitzound Top 40 staat, maakt deel uit van de Netflix soundtrack.

 

 

 
Translate »
Share This