Op 15 augustus 1969 gaat het Woodstock Festival van start. Het driedaagse festival is de geschiedenis in gegaan als het meest legendarische en grootste popfestival, dat ooit werd gehouden. Dat had boer Max Yasgur in Bethel nabij Woodstock, New York, vooraf niet verwacht. Het was op zijn frisgroene land, dat het Woodstock Music & Art Festival werd georganiseerd door Arthur Kornfeld, John Roberts en Mike Lang.

Er werden zo`n 50.000 mensen verwacht op het festival, maar het werden er een kleine half miljoen! De belangstelling bleek zo groot, dat mensen over het hekwerk van het festival klommen en zich zo gratis entree verschaften. En het wás genieten van de muzikale flowerpower die werd rondgestrooid. Zeeën van mensen, die tripten op muziek, alcohol en drugs. Het werd een feest zonder geweld en was het hoogtepunt van het hippietijdperk.

Er traden grootheden op als The Who, Joe Cocker, Crosby, Stills & Nash, Joan Baez, The Band, Santana, Jefferson Airplane, Janis Joplin en natuurlijk…… Jimi Hendrix. Na drie dagen lag het terrein van Max Yasgurs boerderij er niet zo fris en fruitig meer bij. Het was veranderd in een troosteloze, met afval en zooi bezaaide moddervlakte. Het Woodstock festival werd gefilmd door Michael Wadleigh. Een gouden idee natuurlijk, want dankzij die Woodstock film werd het verlieslijdende festival alsnog een groot commercieel succes. Ook dankzij de platenverkopen natuurlijk!

 

 

 
Translate »
Share This