Vandaag viert Vanessa haar 71e verjaardag. Gefeliciteerd!  In 1972 nam ze onder de naam Connie Zulver een Nederlandstalig liedje op: ‘Ieder Meisje Droomt Van Liefde’.  Ze was al op haar 18e getrouwd en vertrok met haar kersverse echtgenoot naar Amerika, waar ze een carrière opbouwde als fotomodel. Connie schopte het tot stand-in voor de actrices van de populaire televisieserie Charlie’s Angels. Als haar huwelijk strand t en haar oudere zus ernstig ziek blijkt te zijn, keert Connie terug naar Nederland om voor haar te zorgen tot haar overlijden.

Conny begint opnieuw aan een carrière als fotomodel. Min of meer door toeval belandt ze in de muziek. Een kennis vraagt haar eens een demo in te zingen. De demo belandt op de tafel bij platenmaatschappij Dureco; en zij vallen voor haar hese stem en looks.  Ze krijgt een platencontract. Haar eerste single komt uit in 1981. ‘In The Heat Of The Night’ wordt een hit,  de eerste onder de naam Vanessa.

In 1982 valt Nederland voor Vanessa. Met ‘Upside Down’ scoort ze een nummer 2 hit in de Nederlandse Top Veertig. Grote mannen achter haar succes zijn producers en componisten Piet Souer en Martin Duiser. Deze twee waren o.a. ook de drijvende krachten achter populaire artiesten zoals Anita Meyer, Lee Towers en Spargo. Vanessa cultiveert haar imago van sexy stoeipoes maar komt ook over als een sympathieke en bescheiden dame.

In de zomer van 1982 had zij haar tweede top 10-hit met ‘Dynamite’ en ook het nummer ‘Cheerio’ groeide uit tot een hit.  In datzelfde jaar was Vanessa samen met André van Duin te zien in de film De Boezemvriend. ‘La Di Da’ (1983) en ‘Obsession’ (1984) werden ook top 10-hits. In 1987 trouwt Vanessa met Hans Breukhoven, destijds de eigenaar van de Free Record Shop.

Na ongeveer een decennium lang uptempo disconummers uitgebracht te hebben, richtte zij zich op het serieuzere vlak. Enkele ballads waren het resultaat. Naast duetten met onder anderen David McWilliams (Can I get there by candlelight) en Michael Robinson (Softly come moonlight) nam zij enkele persoonlijke nummers op. Een hiervan is ‘Lidia’, dat zij schreef voor haar aan kanker overleden zus, en I’m here for you, dat zij als moeder schreef voor haar vijf geadopteerde kinderen.  Haar laatste album was ‘Just Conny’,  een plaat met georkestreerde jazzy ballads. Het leverde haar een uitnodiging op voor een optreden tijdens The Hague Jazz.

 
Translate »
Share This