TikTok, ’s werelds grootste platform voor korte mobiele video’s, heeft een overeenkomst gesloten met muziekauteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. De overeenkomst bouwt voort op de bestaande relatie tussen de beide organisaties. TikTok heeft op dit moment in Europa 100 miljoen actieve gebruikers op haar platform.  Onder de leden van Buma/Stemra én TikTok gebruikers bevinden zich grote sterren, waaronder het DJ-trio Kris Kross Amsterdam. Hun muziek wordt niet alleen in Nederland op TikTok beluisterd, maar ook wereldwijd.

Buma/Stemra lid Sander Huisman van Kriss Kross Amsterdam: “Dit is te gek nieuws. Wij gebruiken zelf ook regelmatig TikTok en zien ook hoe onze fans reageren op onze muziek via de app. Natuurlijk is het voor ons, net als andere artiesten, een fantastische manier om met fans in contact te komen en onze muziek te promoten. Muziek is een essentieel onderdeel van het succes van TikTok, dus het is wel zo fair dat wij als makers van diezelfde muziek hier dankzij Buma/Stemra aan mee verdienen!”

Bernard Kobes, CEO Buma/Stemra: “We zijn heel blij dat de stevige, maar constructieve onderhandelingen met TikTok hebben geleid tot deze overeenkomst. Het is goed nieuws voor onze schrijvers en uitgevers, zeker in deze tijd waarin het inkomen uit andere markten zo gedaald is. We zien er naar uit om deze samenwerking in de toekomst verder uit te bouwen samen met TikTok en onze leden.”

Als onderdeel van de overeenkomst gaat TikTok samenwerken met de leden van Buma/Stemra, zodat schrijvers en uitgevers van muziek de mogelijkheden van het platform optimaal kunnen benutten.

 
Translate »
Share This