Tiësto viert vandaag zijn 50e verjaardag. Van harte. Hij werd op 17 januari 1969 geboren en begon zo rond zijn 15e met het draaien en mixen van tracks. Ferry Maat`s Souls Show was één van zijn inspiratiebronnen. Op 19-jarige leeftijd stond hij al drie avonden in de week achter de draaitafels in discotheken te Breda (Spock) en omstreken. Wat later ging hij in een platenzaak werken. Thijs probeerde eigen werk aan de man te brengen en stuurde veel tapes naar bekendere dj’s, clubs en organisaties.

In 1995 verscheen Tiësto’s eerste mix-cd, Forbidden Paradise 3, zijn bekendheid in de dancescene begon te groeien. Twee jaar later richtte Tiësto zijn eigen label op: Black Hole Recordings, dat ook muziek uitbracht van Ferry Corsten, Johan Gielen en Armin van Buuren. Zijn optreden tijdens Innercity (1999) wordt gezien als dé doorbraak voor het grote publiek. In Amerika debuteerde hij met het album “Summerbreeze”, waarvan de remix van Delerium`s “Silence” een wereldwijd succes zou worden.

Dan gaat het allemaal snel: het toonaangevende Britse blad DJ Mag roept Tiësto in 2002 uit tot beste dj ter wereld. Die titel sleept hij driemaal binnen. Een nummer 1 hit heeft hij nog niet gescoord in de Top 40, maar wel bijna. “Traffic” (2003), “In The Dark”(2007) en “jackie Chan”(2018) behaalden de 2e plaats.

 

 

 
Translate »
Share This