• Twitter
  • Facebook

Credits: Vogue

Terug naar 6 mei, maar dan in 1978! Op deze dag kwam Plastic Bertrand binnen in de Nationale Hitparade met ‘Ça plane pour moi’. De tekst was vrij onzinnig en ging over onder andere katten die whisky drinken en biertjes uit rubberen glazen. Roger Jouret uit Brussel vierde grote successen met zijn singel, maar: hij had het niet eens zelf ingezongen. . . . .  Dat deed zijn producent Lou Deprijck. DezeLou schreef het nummer samen met Yvan Lacomblez, dat te vinden was op de LP ‘An 1’ van Plastic Bertrand.

Plastic Bertrand wilde er niet aan, dat zijn stem niet op het nummer te horen was. Hij heeft het jarenlang betwist. Plastic Bertrand was zo zeker van zijn zaak, dat hij uiteindelijk een rechtszaak aanspande, om zijn gelijk te halen. Maar:  experts gaven op 26 juli 2010 uiteindelijk aan, dat de stem van ‘Ça plane pour moi’ wel degelijk van Lou Deprijck was.

De reden dat Lou indertijd niet zelf het nummer zong, had te maken met het feit dat hij het zich voor zijn geloofwaardigheid als zanger en componist niet kon veroorloven het nummer voor de camera te zingen. Hij had Roger Jouret bereid gevonden het nummer als Plastic Bertrand te playbacken. Verder gaf hij aan dat de tekst een onsamenhangende stortvloed van woorden was van iemand die stoned was. Lou Deprijck vierde zijn grootste successen in de jaren 70 en 80 met zijn bands Lou & the Hollywood Bananas en Two Man Sound en als producer van Viktor Lazlo en . . . . Plastic Bertrand. De singel ‘Ca plane pour moi’ bereikte de 2e plaats in de Nationale Hitparade.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This