Elke dag staan we bij Hitzound stil bij de Alarmschijf. Het was de plaat die in 1969 officieel werd geïntroduceerd door Radio Veronica en werd wekelijks gekozen en veel gedraaid. (na het hele uur) Vanaf 1 november 1969 startte Radio Veronica officieel met de Alarmschijf.  Daarmee is het de oudste, nog altijd gekozen hit tip van de Nederlandse radio.   Voordat de DJ`s van het eerste uur de Tipparade gingen samenstellen was er al een voorlopige Tipparade in het leven geroepen bij de zee zender. Deze werd gestart door Rob Out en uitgezonden na de Veronica Top Veertig vanaf 15 juli 1967. Deze pré-Tiplijsten zijn echter nooit afgedrukt.

Op 30 maart 1968 staan The Monkees op nummer 1 van de Tipparade met ‘Valleri’. Rob Out had kennelijk een zwak voor de Amerikaanse band. In 1967 stonden ‘Alternate title’ en ‘Pleasant valley Sunday’ ook bovenaan in de Tipparade van Radio Veronica. Het nummer werd geschreven door  is geschreven door Bobby Hart en Tommy Boyce. Op dit moment liep nog steeds hun populaire serie The Monkees, die in Amerika werd uitgezonden tot augustus 1968.

De show, grotendeels gemodelleerd naar de Beatles-film A Hard Day’s Night (1964), toont de belevenissen en muziek van een min of meer fictieve popgroep. De vier jonge mannen, die The Monkees vormden, waren de in Engeland geboren Davy Jones, en de Amerikanen Micky Dolenz, Michael Nesmith en Peter Tork. Ze werden geselecteerd naar aanleiding van een advertentie waarin werd gevraagd om acteurs voor de rol van “four insane boys”.  De single ‘Valleri’ werd de laatste hit van The Monkees.

 
Translate »
Share This