Op 24 juli 1971 ging de Alarmschijf van Radio Veronica naar ‘Riders on the storm’ van The Doors. Het nummer, dat de band  zelf schreef, heeft een van de meest karakteristieke intro’s uit de popmuziek.  Luister maar eens naar die neerstortende regen en de intromelodie & akkoorden op de Fender Rhodes (elektrische piano) van Ray Manzarek.  ‘Riders on the storm’ komt voort uit een jamsessie, en refereert aan Morrison zelf, want hij was zelf een “rider on the storm”.  

De single debuteerde enkele weken na het plotselinge overlijden van rockheld. Samen met Ray Manzarek richtte Morrison The Doors op in 1965. Het psychedelische “Light My Fire” werd in 1967 de eerste hit voor The Doors. Twee jaar later was de LP ‘The soft parade’ het eerste succesvolle album voor de Amerikaanse band in Nederland. O.a. de hit ‘Touch me’ stond op deze plaat.

 ‘Riders on the storm’ werd het laatste nummer dat The Doors samen met leadzanger Jim Morrison opnamen.  De single werd enkele weken voor zijn dood opgenomen in Frankrijk en stond op het album ‘L.A. Woman’. Het werd de meest succesvolle LP van de band, dat de eerste plaats bereikte in de Nederlandse album chart.  ‘Riders on the storm’ bereikte de 7e plaats in de Veronica Top Veertig.

 
Translate »
Share This