• Twitter
  • Facebook
Credits: KWa-Wikipedia

Op 6 april, maar dan in 1985, komt Tears for Fears nieuw binnen in de Nationale Hitparade met ‘Everybody wants to rule the world’. Het nummer was de opvolger van de nummer 1 hit ‘Shout’ en werd geschreven door Roland Orzabal, Chris Hughes en Ian Stanley (keyboard) op een kleine synthesizer met drumcomputer bij Orzabal thuis. Het was de derde single van hun plaat ‘Songs from the Big Chair’. De Koude Oorlog vormde de inspiratiebron voor het nummer.  Origineel heette het liedje ‘Everybody wants to go to war’.

De band werd opgericht in 1981. Oorspronkelijk begon Tears for Fears als newwave- en newromantic-groep. Graduate was de band waar Roland Orzabal en Curt Smith in zaten alvorens Tears for Fears op te richten. Graduate bracht één officieel album uit: Acting My Age (1980).  Roland werd geïnspireerd door de term ‘tears for fears’ dat hij las in Janov`s boek (“Veel huilen is goed om je angsten weg te werken”) en zo ontstond dan ook de groepsnaam. Dat album ‘The Hurting’ leverde al de meesterwerkjes ‘Mad world’ en ‘Change’ op.

‘Everybody wants to rule the world’ werd als laatste toegevoegd aan het album ‘Songs from the big chair’. De opnames van de song namen twee weken in beslag. De single bereikte de eerste plaats in Amerika; in de Nederlandse Top Veertig behaalde Tears for Fears de 2e plaats.

 
Translate »
Share This