Vandaag viert Suzanne Klemann haar 56e verjaardag. Samen met haar zus Monique vormde zij de Nederlandse band Lois Lane. Eind jaren tachtig en begin jaren negentig was de groep vooral populair. Suzanne maakte aanvankelijk nog geen deel uit van Lois Lane. Het was haar zus Monique, die de band oprichtte in 1984 met haar toenmalige vriend Tijn Touber en Evert Abbing.

In 1987 werd de band finalist in de Grote Prijs van Nederland en kregen ze een platencontract bij WEA. Daar maakte ze hun debuutsingle ‘Break It Up’ en “Amsterdammed”, de titelsong voor de gelijknamige film. De grote doorbraak kwam met het nummer ‘It’s the first time’ van hun debuutalbum Loïs Lane dat bij Polydor Music werd uitgebracht. De band ontving in ’89 tevens uit handen van Conamus een Zilveren Harp.

Hierna toonde niemand minder dan Prince belangstelling voor de band, die de videoclip van ‘I Wanna Be’ voorbij zag komen op MTV. Hij vroeg de band het voorprogramma te verzorgen van zijn Europese tournee in 1990. De optredens hadden succes maar kostten de groep een vermogen aan investeringen. Hierna stelde Prince voor het gehele nieuwe album van de band te produceren. De zusjes Klemann waren echter bang hun identiteit te verliezen als ze hiermee instemden en dus werd het derde album ‘Precious’ uit 1992 een mengelmoes van eigen werk en de door Prince geproduceerde tracks.

 

 

 
Translate »
Share This