• Twitter
  • Facebook

Credits: Leah Pritchard

Zojuist meldt de Ierse media het overlijden van Sinéad O’Connor. In een verklaring laat de familie van de zangeres weten bedroefd te zijn om het overlijden van de pas 56-jarige Sinéad. “Het is met grote spijt en verdriet dat we het overlijden van onze geliefde Sinéad melden. Haar familie en vrienden zijn diep geraakt en vragen in deze moeilijke tijd om privacy,” wordt gemeld in een statement.  Vorige week nog liet O’Connor op social media weten, hoe moeilijk ze het had met de dood van haar 17-jarige zoon. “Sinds zijn overlijden leef ik als een ondood nachtwezen. Hij was de liefde van mijn leven, het licht van mijn ziel. Ik voel me verloren zonder hem.”

O’Connor had in 1986 voor het eerst succes in haar muzikale carrière met haar singel ‘Troy’. De zangeres werd wereldberoemd met haar singel ‘Nothing compares 2 U uit 1990.  In de Nederlandse Top Veertig stond zij met dit nummer, geschreven en opgenomen door Prince in 1984. Haar cover van ‘Nothing compares 2 U was de singel van het jaar in Nederland en stond op haar LP ‘I Do Not Want What I Haven’t Got’. De video van Nothing Compares 2 U werd geregisseerd door John Maybury en wordt beschouwd als één van de beste uit de jaren ’90.

In de clip zie je bijna het gehele nummer een close-up van O’Connors gezicht, terwijl ze het lied gepassioneerd zingt. Aan het einde rolt er een traan over allebei haar wangen. De clip won een prijs voor de beste videoclip tijdens de MTV Music Awards in 1990.

Sinéad O’Connor overlijdt ongeveer een jaar nadat haar zoon Shane op 17-jarige leeftijd dood werd aangetroffen. Dat trof de zangeres diep en zij moest zich laten opnemen in een ziekenhuis. “Ik ben verloren zonder mijn kind en ik haat mezelf. Het ziekenhuis zal een tijdje helpen. Maar ik ga Shane vinden. Dit is slechts uitstel”, schreef O’Connor toen op Twitter.

Hoewel de Ierse zangeres in 2021 bekend maakte te stoppen met haar muzikale carrière, kwam ze hier later op terug. In datzelfde jaar bracht ze haar autobiografie “Rememberings” uit waarin ze vertelt over haar moeilijke jeugd en het pad dat ze nadien heeft afgelegd. Sinéad heeft meerdere periodes met mentale problemen gekend.

Eerder deze maand liet ze weten, dat ze naar Londen was verhuisd om haar nieuwe album af te maken. Ook was Sinéad van plan te gaan toeren door Europa en Amerika. Vorig jaar annuleerde de zangeres haar tournee na de dood van haar zoon Shane. Het is nog onduidelijk hoe ze om het leven kwam.

 
Translate »
Share This