• Twitter
  • Facebook
Credits: TopNotch

Dragon FM en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. Dit mogen winnende acts zijn, maar ook acts die in de halve finale van het Songfestival bleven steken. Heb JIJ al gestemd? Dat kan op www.hitzound.com (linksboven, klik op envelopje) of op de FB pagina van Hitzound.

In 2022 zond Nederland de zangeres S10 naar het Eurovisie Songfestival in Turijn met ‘De diepte’. Stiend den Hollander, zoals ze werkelijk heet, schreef het nummer samen met Arno Krabman. Hij had al de nodige ervaring en had meegeschreven aan hits van onder andere Snelle, Maan en Suzan & Freek. Zelf noemde S10 het nummer ‘De diepte’ een liefdesbrief aan haar verdriet. Ze vertelde: “Het gaat gewoon over dat mijn verdriet er mag zijn. Ik zing het eigenlijk als mijn liefde. Ook in de videoclip is er een liefde, maar dat gaat eigenlijk over het verdriet. Het gaat eigenlijk over de Stien die er een paar jaar geleden was, die verdrietig was. Maar het gaat ook over de Stien die ik was toen ik zes was en toneelstukken opvoerde voor mijn hele familie en mijn moeders vrienden. De Stien die danste op de muziek die we thuis hadden. Eigenlijk is het een liefdesbrief aan dat.”

Met ‘De diepte’ was het voor het eerst sinds 2010, dat Nederland koos voor een Nederlandstalig liedje. In 2010 was Sieneke de laatste met het nummer ‘Ik ben verliefd’ (sha-la-lie). Dat bleef echter steken in de halve finale. Dat overkwam S10 niet. Zij bereikte de finale en eindigde daar uiteindelijk als 11e.  De single ‘De diepte’ werd in Nederland met platina bekroond.

 
Translate »
Share This