22 december 1949: het was dat de dag waarop Robin en Maurice Gibb werden geboren! De tweeling vormden samen met hun oudere broer Barry de legendarische band Bee Gees. Muziek was hen met de paplepel ingegoten, want mama Gibb (Barbara) was zangeres en papa (Hugh) was drummer en bandleider.

Oorspronkelijk speelden de broers samen als ’the Rattlesnakes’, later werd dat ‘Wee Johnny Hayes & the Bluecats’ en onder die naam werden ze geïntroduceerd bij DJ Bill Gates. Dat gebeurde door Bill Goode, nadat hij hen aan het werk zag in Australië. Bill Gates bedacht de naam “Bee Gees”.
In 1967 keerde de familie Gibb terug van Australië, waar ze zo`n tien jaar hadden gewoond.

Het succes kwam direct in datzelfde jaar met de single “Spicks And Specks”, dat de 2e plaats behaalde in de Top 40. Alleen al in 1967 scoorde de groep vanaf april zes Top 40 hits. “Massachusets” en “World” waren in `67 nummer 1 hits. Na het album “Odessa” (1969) verliet Robin de groep wegens artistieke meningsverschillen, en scoorde hij een een nummer 1 hit met “Saved by the bell”.

Hij keerde na enkel jaren weer terug en maakte met de Bee Gees opnieuw vele hits. Na “Jive Talking” en “Nights On Broadway”(1975) schreven de broers in 1977 vijf nummers voor de soundtrack van ‘Saturday Night Fever’. Het werd één van de meest verkochte albums aller tijden en maakte van de Bee Gees supersterren. Tot in de nineties wisten Barry, Robin en Maurice hits te blijven maken. In 2003 overleed Maurice, wat het einde van de groep betekende. Tien jaar later overleed Robin aan kanker.

 

 

 
Translate »
Share This