Op 2 april 1998 overlijdt de nog jonge Rob Pilatus geheel onverwacht in Frankfurt. Ze zijn beroemd vanwege hun grote hits en berucht, want ze zijn de enige band ooit tot nu toe die hun Grammy Award weer moest inleveren, toen bekend werd dat ze zelf geen noot gezongen hadden van het album waarvoor ze de prijs hadden gewonnen. Bovendienbleek dat ze ook playbackten tijdens al hun live-concerten.

Het was hun eigen producer Frank Farian, die opbiechtte dat Rob Pilatus en Fabrice Morvan niet de zangers waren van hun platen. Eén van de drie originele zangers, Charles Shaw, kreeg eerder zwijggeld van Farian om het nieuws niet bekend te maken. Hoewel Milli Vanilli bij lange na niet de enige band zijn die zo te werk is gegaan – andere bekende voorbeelden zijn C&C Music Factory, Black Box, Modern Talking, Blue System en Farian`s ‘eigen’ Boney M. – is dit duo hierdoor symbool geworden van bedrog in de muziekwereld.

Milli Vanilli scoorde vijf top 10 hits in de Top 40, waaronder de nummer 1 hit ‘Girl, I`m Gonna Miss You’. Rob is helaas nooit helemaal het playback schandaal te boven gekomen. Hij overleed op 32-jarige leeftijd, aan een fatale combinatie van pillen en alcohol.

 

 

 
Translate »
Share This