Rob de Nijs viert 60-jarig jubileum met de boxset ‘Tegen beter weten in’.  “Na een carrière van ruim 60 jaar breekt dan toch het moment aan om er een punt achter te zetten. Voor mijn platenmaatschappij Universal Music aanleiding om alles wat ze van mij konden vinden nog eens allemaal achter elkaar te zetten.” Zo begint Rob zelf het voorwoord van zijn op 4 februari te verschijnen 32 CD’s tellende boxset ‘Tegen Beter Weten In’.

‘Tegen Beter Weten In’ bevat alle studio albums die Rob sinds zijn debuut in 1962 uitbracht. Elk album is aangevuld met een schat aan bonustracks, waaronder singles, b-kantjes, afwijkende mixen, duetten en zelfs een aantal nooit eerder verschenen opnames, waaronder een live opname uit 1962, de afwijkende single opname van ‘Malle Babbe’ en de in 1977 opgenomen maar nooit uitgebrachte Franstalige versie van zijn klassieker ‘Het Werd Zomer’.

Naast de albums bevat de box ook een aantal nieuwe compilaties. ‘Singles 1962-1965’ bevat alle singles en b-kanten die Rob uitbracht voorafgaand aan zijn debuutalbum, ‘Liedjes Van TV En Film’ bevat nummers uit onder meer de rock musical Salvation, De Nieuwe Avonturen Van Prikkebeen, Liedjes Voor Moeders en natuurlijk Kunt U Me De Weg Naar Hamelen Vertellen Meneer?. Op ‘De Duitse Singles’ zijn voor het eerst al Rob’s Duitse singles samengebracht, inclusief het niet eerder uitgebrachte ‘Ich Sag Die Wahrheit’ (de Duitse versie van ‘Ik Wil Je’). En op ‘Dansen 2+’ zijn een aantal remixen van jaren ’90 hits terug te vinden.

2022 markeert het jaar waarin Rob 60 jaar geleden debuteerde en zijn 80ste verjaardag zal vieren, maar tevens ook het jaar waarin hij in een uitverkochte Amsterdamse Ziggo Dome afscheid zal nemen van zijn publiek. Het is een muzikale carrière die weinigen hem nadoen.  foto: Universal Music

  • Twitter
  • Facebook
 
Translate »
Share This