Vandaag viert Richie Sambora zijn 60e verjaardag. Hij was gitarist en medezanger van Bon Jovi. Voor de band schreef hij ook een aantal songs. Zijn keuze om na zo`n dertig jaar uit de rockband te stappen was een bewuste: ‘Veel mensen zagen mij alleen als de gitarist van Bon Jovi maar het gaat veel dieper dan dat.’

Sambora staat bekend om zijn voorliefde voor gitaren. Zo bespeelt hij een dubbelhalsgitaar, een type vergelijkbaar met de Gibson Double Twelve. Ook bespeelt hij een Fender Stratocaster. Van zijn vader kreeg Richie op jonge leeftijd zijn eerste gitaar. Tijdens z`n tienerjaren speelde hij in diverse bandjes. Meer naamsbekendheid kreeg Sambora, toen hij begin jaren tachtig mocht spelen in het voorprogramma van Joe Cocker. Niet veel later trad Richie toe tot Bon Jovi. De band heeft vele grote top tracks uitgebracht, zoals ‘Livin’ On A Prayer’, ‘Always’, ‘Bed Of Roses’ en de nummer 1 hit ‘It`s My Life’.

Solo bracht Richie drie albums uit: ‘Stranger in This Town’ in 1991, ‘Undiscovered Soul’ in 1998 en ‘Aftermath of the Lowdown’ uit 2012. Vorig jaar trad Sambora toe tot de Rock and Roll Hall of Fame als bandlid van Bon Jovi. Dat leverde een eenmalige reünie op met zijn voormalige bandmaten.

 

 

 
Translate »
Share This