Op inhoud zitten ze dichtbij elkaar, maar fysiek waren Remme en de Zweedse Clara Mae ver van elkaar verwijderd. Toch slaagden ze erin om samen het nummer ‘Half a world away’ op te nemen en uit te brengen. Het tweetal leerde elkaar kennen tijdens een schrijfsessie in Stockholm en werkte er samen aan het nummer. De opnames werden los van elkaar gemaakt, zowel van de audio als de video.

In de videoclip is Remme te zien te zien op een voor hem vertrouwde plek: achter het klavier van een piano. Veel van zijn muziek begint daar, zoekend op de toetsen naar een melodie of refrein waarmee hij verder kan. Dat het nieuwe nummer een gevoelige snaar kan raken, blijkt wel uit deze vertederende TikTok video van Remme.

Voor Clara Mae was dit niet haar eerste samenwerking. Ze droeg in het verleden al bij aan projecten van David Guetta en Tiësto en maakte zelfs een aantal jaar deel uit van Ace of Base. Daarna vervolgde ze haar weg en startte ze haar solo-carrière, met singles als ‘I’m Not Her’ en ‘I Forgot’.

 
Translate »
Share This