Mufasa, Simba, Pumbaa en Timon. Het zijn namen die je meteen weer terugbrengen naar je videobanden collectie van vroeger. Deze tekenfilmkarakters uit de ‘Lion King’ zijn voor altijd in je geheugen gegrift. Met de komst van de live-action remake van de Disney tekenfilmklassiekers komen ze nu écht tot leven. Voor de filmversie van het hartverscheurende circle of life verhaal zijn ook de welbekende liedjes uit 1994 in een nieuw jasje gegoten. En wat voor een jasje.

Veel nummers van de soundtrack zijn gemaakt door de gelauwerde Duitse componist en producent van filmmuziek Hans Zimmer. Sir Elton John en Tim Rice, die op de originele versie van de film hun muzikale stempel drukten, maakten speciaal voor deze versie het nummer ‘Never Too Late’.

Pharrell Williams neemt als producer eveneens een aantal nummers voor zijn rekening. Zoals aan ‘Hakuna Matata’, met zang van Seth Rogen en Billy Eichner. En aan het iconische ‘Can You Feel The Love Tonight’, waarbij Donald Glover en Beyoncé de zang voor hun rekening nemen. Zij vertolken in de film de stemmen van Simba en Nala, de leeuwenwelpjes die uitgroeien tot… Weet je wat, geen spoilers. Laat ik de afloop van de film niet verraden. ‘The Lion King’ komt op 17 juli in de bioscoop.

 

 

 
Translate »
Share This