• Twitter
  • Facebook
Foto: BBC News, Wikipedia

Op 21 oktober, maar dan in 1972, komt Peter Skellern binnen in de Veronica Top Veertig met  ’You`re a lady’. Hij schreef deze debuut single zelf en het was de titelsong van zijn eerste LP. Hij schreef het liefdesliedje in zijn zomerhuis in Shaftebury, een idyllisch plekje in het Engelse Dorset. Aan het nummer werd meegewerkt door The Congregation, een pop-koor, die zelf al eerder het genoegen smaakten een top 10 hit in Engeland te scoren met ‘Softly whispering I love you’. Ook de Hanwell band werkte mee aan de opname van ‘You’re a lady’.

Peter Skellern werd zowel tot Treiterschijf op Radio Noordzee Internationaal als Alarmschijf uitgeroepen. ‘You’re a lady’ werd de enigste hit, die deze Britse zanger in Nederland zou scoren. Het behaalde de 2e plaats in de Veronica Top Veertig. Ook in Engeland werd het een grote hit. In Amerika behaalde ‘You`re a lady’ de 50e plaats.  Daarna volgden nog wel enkele singles, maar die bleven steken in de Tipparade in Nederland, zoals ‘Roll away’ (1973) en ‘Hold on to love’ (1975). Dat laatste nummer werd in Engeland wederom een grote hit.

In 2017 overleed de zanger aan de gevolgen van kanker.  “You`re a lady’ werd o.a. gecoverd door Johnny Mathis, Dawn en Telly Savelas.

 
Translate »
Share This