Vandaag viert Pete Wakeman zijn 72e verjaardag. Gefeliciteerd, Pete! In de jaren 80 drukte hij samen met Mike Stock en Matt Aitken een stempel op de popmuziek. Met zijn drieën vormden ze Stock, Aitken & Waterman en waren succesvol als producers. In 1984 was “You Think You`re A Man” hun eerste dans-hit met Divine.

Amper een jaar later scoorde het producers trio in eigen land de eerste nummer 1 hit met Dead Or Alive`s single “You Spin Me Round”(Like A Record). Dat lukte ook met “Respectable” van Mel & Kim; overigens ook een nummer 1 hit in de Top 40 van ons land. Dat gold ook voor Rick Astley, die doorbrak met “Never Gonna Give You Up”. Ook Kylie Minogue (o.a. “I Should Be So Lucky“) , Jason Donovan, Banana Rama en Sonia zijn enkele artiesten die razend populair werden dankzij Pete, Matt en Mike.

I 1987 scoorden ze zelf een top 20 hit met “Roadblock”. In 1991 viel het producerstrio uit elkaar. Pete had succes met zijn platenlabel Peter Waterman Label (PWL) In de jaren negentig ging dit label samenwerken met Warner Bros. Hij werd later een bekende talenten-scout voor TV shows als Pop Idol en Pop Stars. Zo ontdekte hij daar Will Young en Gareth Gates.

 

 

 
Translate »
Share This