• Twitter
  • Facebook

Credits: Nietanoniem, Wikipedia

Vandaag openen we de Kluis van de Flops. Je vindt er plaatjes, die op single zijn uitgebracht, maar nooit de Veronica- of Nederlandse Top Veertig hebben gehaald. Maar ze hebben de tand des tijds doorstaan en in veel gevallen zelfs uitgegroeid tot classics. De kluis openen we in alfabetische volgorde van de titel van de plaat uit de periode 1964 – 2022. Alle platen checken? Op naar de Spotify playlist!

In de Kluis van de Flops zijn we nog steeds bezig met de letter C. Na ‘Chocolate’ van Snow Patrol, vinden we vandaag hier opgeborgen het nummer ‘Circle of one’. Het werd uitgebracht door Oleta Adams in 1990. De Amerikaanse zangeres schreef het nummer voor haar gelijknamige derde album. De producer van de plaat waren Dave Bascombe en Roland Orzabal. Dat waren twee grote namen. Bascombe werkte met Tears For Fears, ABC, Human League, The Verve, ERasure, Peter Gabriel en Depeche Mode. Orzabol maakt deel uit van Tears for Fears.

Oleta Adams had haar internationale doorbraak aan Tears For Fears te danken. Zij begon haar zangcarrière begin jaren 80 met twee zelf gefinancierde albums, die weinig succesvol waren. In 1985 werd ze echter ontdekt door Roland Orzabal en Curt Smith (Tears for Fears) tijdens een optreden in een bar in Kansas, die haar uitnodigden om samen met hen te zingen als derde bandlid. Zo zong ze op ‘Woman in chains’ (en Phil Collins op drums) van het Tears for Fears album ‘The seeds of love’.

Hoewel ‘Circle of one’ bleef steken in de Tipparade, werden twee andere nummers van haar LP wel een hit: ‘Rhythm of live’ en ‘Get here’ (een cover van Brenda Russell). Het album van Oleta werd in Engeland en Amerika met goud bekroond.

 
Translate »
Share This